Mielipidetiedustelu

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana miskil, 10.09.2014.

 1. miskil

  miskil Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaas tietämättömälle, että kannattaako ollenkaan ostaa Wbox HD2s tai Wbox HD2 digiboxeja?
  Tarkoitan nyt lähinnä sitä, kun yritin jotain tietoja ja mielipiteitä noista urkkia ja kavereiltakin kysyä, niin varmaankin 8/10 oli negatiivisia!
  Sitten yksi kaveri vinkkas, että kirjoitappa tänne DVDPlazaan, että tää on hyvä paikka kysyä mielipiteitä, jos jokin vaivaa.
  Olen siis ostamassa uutta HD-boxia antennitalouteen ja mulle on ehdotettu noita kahta Wboxia, Topfieldeja tai Finnsattia.
   
 2. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 057
  Saadut tykkäykset:
  162
  Kerro sille kaverillesi että vielä parempi vinkki on ennen kirjoittamista lukea DVDPlazalta käyttäjien kokemuksia kyseisistä laitteista:

  Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa Tuo ketju on kieltämättä aika pitkä läpi kahlattavaksi, kannattanee aloittaa peräpäästä lukeminen.

  wbox HD2s HD-boksi USB-tallennuksella

  Ja noista muistakin löytynee omat ketjunsa tuolta: Digi-TV - laitteet

  Itse kysymykseesi en osaa ottaa kantaa - tuntuu että ovat enemmän tai vähemmän kuraa kaikki. Siksi täällä mennään vielä ties kuinka kauan vanhalla Wbox HD:llä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2014
 3. miskil

  miskil Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksestasi ja linkeistä.
  Olis pitänyt lukea ensin, en tajunnut, olen ekaa kertaa täällä.

  Kyllähän nuo linkit ainakin osittain vahvistivat aiemmat tiedot eli Wboxit saa unohtaa!
  Nyt sitten vaan mietin, että Finnsat vai Topfield?
   
 4. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kohtuullisen yleispitävänä sääntönä näissä voisi pitää sitä, että kaikissa laitteissa on aina jollain ongelmia, mutta läheskään kaikki ongelmat eivät esiinny kaikilla käyttäjillä ja jokaisen käyttäjän henkilökohtainen näkemys ratkaisee, miten vakava ongelma mikäkin kenellekin on. Toinen hyvä muistisääntö on, että ongelmista kirjoitetaan ihan merkittävästi enemmän, kuin hyvistä ja ongelmattomista käyttökokemuksista. Jälkimmäisistä kirjoitetaan lähinnä silloin, kun joku muu käyttäjä ensin haukkuu jonkun laitteen käyttökelvottomaksi, jos silloinkaan. Kolmas hyvä pointti muistaa lukiessa etenkin noita laitteiden omia ketjuja ja niiden asioita on muistaa, että asiat muuttuvat esimerkiksi softapäivitysten tai verkkomuutosten myötä ja ne muuttuvat niin parempaan kuin joskus huonompaankin suuntaan.

  Itselläni on tällä hetkellä kotona vanha Dreambox 7025+ SD-boksi, Miraclebox 9 HD ja Wbox2 HD ja noista Wbox2 on olohuoneen "ykkösboksina" käytössä, muut makkareissa kakkoslaitteina. Syynä tähän meillä on se, että Wbox on noista ollut käytössä vakain ja tekee ns. peruskäytön asiat, joita meillä lapsiperheessä tarvitsee tehdä, parhaiten. Miracleboxia käytän satunnaisen katselun lisäksi silloin, kun pitää tallentaa esim. jotain lastenohjelmia pidempään säilytykseen ja mahdollisesti tablettiin / muistitikulle / DVD:lle siirrettäväksi mummolareissua tai autokatselua varten. Oman käytön perusteella vaan on vaikea lähteä kenenkään muun tilannetta arvioimaan, koska käyttötavat ja mielipiteet on niin kovin erilaisia ja toiset arvostaa ihan eri asioita ja ominaisuuksia, kuin toiset. Eli mielipiteitä täältä varmasti löytyy, vahvojakin, mutta loppupelissä pitää katsoa lähinnä sitä omaa käyttötarkoitusta ja tarpeita ja lopulta valitettavasti usein vasta se oma pidempiaikainen käyttö osoittaa, oliko joku laite oikea vai väärä valinta itselle. Toki asioista voi ottaa etukäteen selvää ja etenkin fakta / ominaisuuspohjalta siitä on usein todella paljon hyötyäkin, mutta sellaista ihan varmasti itselle oikeaa valintaa tuskin saa muilta mielipiteitä kysymällä aikaan.
   
 5. kudee

  kudee Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2012
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite valitsisin finnsatin, on se kumma joo kun lukee niin kaikissa boxeissa jotain moitittavaa....
  Joka osaa ....niin korjaa kestävimmillä osilla kun rupee esim.konkat pullahtelee...
   
 6. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 551
  Saadut tykkäykset:
  481
  Topparilla on oma keskustelualue täällä. Aika keulilla on pitkät ketjut siitä, että paukkuu nekin.

  Itsellä on modattu Topfield. Eräs harrastaja oli vaihtanut ne komponentit, jotka tunnetusti pettää, ja myi eteenpäin..
   
 7. Hans Byxor

  Hans Byxor Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Topfield TRC-1400 on ollut meidän taloudessa ihan soiva peli. Takana on reilu puoli vuotta käyttöä ja yhden tallenuksen tuo on tainnut missata. Muutaman kerran on joutunut boottaamaan boksin jonkun jumin takia. Eihän tuossa kaikkia esim. miracleboxin hienouksia ole mutta hoitaa hommansa mallikkaasti.

  Käytössä meillä on normikanavia, vapaita HD-kanavia sekä maksullisia HD- ja normikanavia. Kaikkia mainittuja myös tallennetaan.
   
 8. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 079
  Saadut tykkäykset:
  111
  En tiedä kannattaako mitään nykypaskoista ostaa, mutta Wbox HD2s on toiminut HD-katselulaitteena nyt hieman yli vuoden.
  Yläkerran makuuhuoneessa ja mökillä Potkupallon MM-kisoja varten sinne vietynä toimi pätkimättä ja kuva on hyvä.
  Myös tosiaan HD:nä ja kortin takana olevat kanavat. Kotona kaapelissa ja mökillä antennissa, tosin mökillä ei kortti ollut käytössä kun maksaa niin prkleesti hankkia erikseen antenniin..
  Tallennuksia en ole kokeillut, joten niistä ei ole kokemusta.
  Mutta pelkästään katselulaitteena ainakin toimii, kun vaimo ei ole yläkerrassa ehtinyt vuodessa kertaakaan valittaa.
  Kaukarikin toimii vielä, vaikka pudonnut sängystä lattialle ainakin noin parisenkymmentä kertaa ja patterin luukku on pitänyt teipata kiinni että pysyy.. :D
   
 9. Pugi

  Pugi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taloyhtiöön tulee Elisan kaapeli tv niin vanha Topfield TF5100PVRt lakkaa toimimasta. Nyt hakusessa suhteellisen halvalla tallentava boksi, mielellään kahdella virittimellä. Mulla on tietokone kiinni telkussa ja DVB Viewer jota käytin joskus tallennuksiin kun topfield oli rikki. Mutta noiden maksukanavien katsominen vähän haasteellista ja hintaakin tulisi. Olen tässä kattellut ostaisiko käytetyn Topfield 5100PVRC n.30-50€, kun omastani olen konkat vaihtanu. Vai ostaisinko kokonaan uuden? Wbox HD3 alkoi kiinnostamaan, 180€ kun on sellainen kipuraja. Nykyisellä boksilla kun vain tallentelen ja saatan katsella tupla nopeudella, jos ei niin kiinnostava ohjelma. Näihin nyt varmasti kaikki pystyy. Ja jos olen ollut tyytyväinen nykyiseen boksiin, niin ei kai nää uudet nyt paljon huonompia voi olla?
   
 10. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  13
  Yhtä haasteellista tulee olemaan maksukanavien katselu myös Topfield 5100PVRC boxilla, kaapeliverkon maksukanavat kun on nykyään kortiparitettuja, eli vaatii digiboxilta Cabel HD Ready hyväksunnän tai CI+ hyväksynnän (jolloin käytetään erillista Cabel Ready hyväksyttyä CI+ moduulia boxissa).
   
 11. Pugi

  Pugi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jo on tehty elämä vaikeeks, eli taidan päätyä tohon wboksii, kovalevy + 2 viritintä, halvempaa ei oo tullu vastaa.
   
 12. STim

  STim Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2010
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän ei pidä alkuunkaan paikkaansa.
  Sd maksukanavat näkyy ihan normaalisti ilman mitään parituksia, kortti boxiin ja katselemaan.
   
 13. Pugi

  Pugi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2012
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin mäkin olen asian ymmärtany. No pitänee helmikuu kattella mihin tässä oikein päätyisi.

  Topfield 5100pvrc hdmi boksin romu löytyy, mutta ei suostu käynnistyy, emolevyssä jotain vikaa.
   
 14. Melbac

  Melbac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2005
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se sitten myydään vain osamaksulla ja mukaan tulee seagete 500Gb slim drive.Ainakin Wbox hd3:n uusimmassa firmwaressa on c more play kirjasto(ei toimi vielä),videovuokraamo(sf anytime) ja matkatv softat.Scart kuvan/analog out äänen ulos saaminen on vähän hankalaa hd2s/hd3 bokseissa kun siinä on se mini din liitin joka pitää tehdä itse eli joutuu käyttämään hdmi:tä.Elisa viihteen mukana tullut mini din->scart liitin ilmeisesti toimii noiden wbox hd2s/hd3 boxien kanssa.Noi matkatv/c more play/sf anytime vaativat sitten erilliset tilaukset eli jos haluaa käyttää videovuokraamoa niin pitää ottaa viihdepaketti ja jos taas käyttää matkatv:tä niin pitää tilata matkatv ja c more play kirjasto taas taitaa vaatia Mtv3 total/C moren tilausta.Noiden pitäisi toimia elisan verkossa(jos netti tulee elisan kautta) ja niiden pitäisi kai toimia myös jos boxissa on elisan kaapeli-tv kortti(en ole varma).Toi on suunniteltu lähinnä dna:n käyttäjille ja sen omille palveluille eli mitään elisan/soneran viihde yms juttuja ei tolla voi käyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2015
 15. Melbac

  Melbac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2005
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama vika,tosin teippiä ei vilä tarvinnut mutta alkoi jo liikkua sivuttain.Maksavat ilmeisesti 15€ dna kaupoissa.