Midsommar (Ari Aster 2019)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 26.03.2019.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  20
  Ari Asterilta uutta kauhua pukkaa. Mielenkiintoinen traileri
   
 2. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 761
  Saadut tykkäykset:
  101
  jeps, tiiseri vallan onnistunut, toivottavasti elokuva myös
   
 3. jodorowsky

  jodorowsky Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  20
 4. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 762
  Saadut tykkäykset:
  83
  Vad i helvete? Ruåtsalaiset saa kyllä pitää kesäjuhlansa, tämän perusteella. Emmätiiä... oli kyllä laadullisesti aika epätasainen leffa, mitä lie ohjaaja ajatellut... välillä oli kuin olisi katsonut jotain vanhaa kotimaista elokuvaa, ehkä jopa Speden sellaista, jossa vaan oli ulkomaiset näyttelijät ja puhuttiin vieraita kielia. On tässä toki paljon hyvääkin, ja eihän tämä voi täysin epäonnistunut olla kun pari katsojaakin lähti kesken pois.

  Joo, kun mutustellaan ensin vähän taikasieniä niin ihmekös tuo jos juhannusjuhlat menee vähän oudoiksi. Varsinkin kun ollaan kaverin sukulaisten luona jossain ihmeen hippikommuunissa. Tässä vaan kun päähenkilö Danilla (Florence Pugh) oli jo valmiiksi vaikeeta, sukulaisia kuollut ja semmosta. Niin tottakai, saahan sitä silleen sitten jotain muuta ajateltavaa, mutta tässä tapauksessa saa ehkä jo liikaakin. Ja sitten vielä kaverit rupee katoilemaan.

  Liian vähän verta ja seksiä.

  3/5
   
 5. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 762
  Saadut tykkäykset:
  83
  Jatkanpa vielä tuota edeltävää pohdiskelua/tajunnanvirtaa... näin kun on ehtinyt asioita vähän enemmän miettimään. Ehkä sopivassa mielentilassa tälle leffalle voisi antaa enemmänkin pisteitä kuin 3/5 mutta joku 5/5 on kyllä liikaa. Tämä kun on sekä laadullisesti että sisällöllisesti jossain Wicker Manin (sen huonomman version) ja Ponterosan välimaastossa. Toisaalta ehkäpä tästä tulee vielä kulttiklassikko jota esitetään erikoisnäytöksissä joissa yleisö laulaa ja tanssii mukana... o_O

  On kyllä outoa ettei näistä aineksista mistä tämä leffa on tehty, ole saatu aikaiseksi parempaa lopputulosta. Selvästi kuitenkin vaivaa on nähty, se juhannuskokkokin on aika hieno, ja tunnelma keskimäärin aika häiriintynyt... ja tosiaan yllättävän vähän verta näkyy leffaksi jossa kuitenkin on bodycount > 10. Ikäänkuin ruåtsalaisen elokuvantekijät olisivat taantuneet suomalaisten tasolle kun ovat päässeet käsittelemään omaa kulttuuriperimäänsä. Mutta, näillä mennään, ei mulla muuta tällä erää.
   
 6. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 178
  Saadut tykkäykset:
  201
  Ja ohjaaja jo väläyttelee ainakin 30 minuuttia pidempää leikkausta, jossa mukana olevasta materiaalista osa olisi Jenkeissä aiheuttanut NC-17 luokitusen, mitä siellä yritetään välttää kuin ruttoa. Ehkä Blu-raylle?
   
 7. jodorowsky

  jodorowsky Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  20
  Joo nyt on katsotu tämä. Yhtälääisyydet wicker manin kanssa ovat niin samanlaisia että ari on varmastikin ottanut idean siitä kun ei ole taskaan keksinyt täysin omaa tarinaansa. Sehän tietenkin meinasi välillä häiritä kun leffaa katsoi. Mutta muuten kyllä hienosti kuvattu ja hienotunnelma kaikenkaikkiaan. Tietenkin kun olen nähnyt wickermanin ensin ja siihen tykästynyt niin pidän edelleen siitä enemmän. Vaikka ari kyllä oli keksinyt elokuvan tarinaan jotain uutta mitä wickermanissä taas ei nähty ja oli ehkä sen takia tämä joiltain osin juoneltaan hiottu jopa paremmaksi. Mutta tietenkin hieman harmittaa kun uusia tarinoita ei tahdota keksiä paljon elokuvia nähneenä ei montaakaan uusinta versiota ei viitsisi katsoa kuska ainahan sitä haluaa nähdä uusia tarinoita. Mutta koska tässä oli tarinassa jotain hienoa mitä wickermanista puuttui niin uskoisin että tämä leffa ansaitsee paikkansa elokuvahistoriassa. :):):):)
   
 8. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 253
  Saadut tykkäykset:
  69
  Hejsan sinä tyhmä jenkki, otatkos vähän meidän sieniteetä? No juu, sanoisin että ei ollut ihan yhtä iskevä kuin Hereditary, mutta sellainen perusjees ja ehkä sen uusintakatseluilla parempaan suuntaan avautuva teos. Ohjaaja tuntui kierrättävän tässä vähän samoja teemoja ja myös visuaalisia elementtejä sieltä aiemmastaan, joten onkohan siellä jotain tarkoituksenmukaista ideaa taustalla, josta tullaan ammentamaan myös jatkossakin. Niin tai näin, elokuva oli etenkin sen kuvaukseltaan varsin nautinnollista katseltavaa sen kaikessa ylivaloisassa turvallisuuden tunteen petollisuudessaan. Elokuva on varsin pitkään sellaista suht rauhallista asettelua ja päätapahtumapaikkaan päästessäänkin lähinnä sen antimien haistelua ja kummastelua, kunnes vähitellen alkaakin tapahtumaan ja lopussa mennäänkin jo niin että hihatkin palaa. Mitenkään kovin pelottavaksi tämä ei kuitenkaan jaksa nousta ja huumorikin tuntuu siivittävän touhua vähän siihen malliin, että eipä nyt hätiä. Elokuvan loputtua jätetään pikkuisen sijaa myös tulkinnanvaraisuudelle, niin tarinan päähahmon osalta kuin tapahtumienkin. Nooo, tällaista hassunhauskaa kylähullutteluahan tässä vaan vietetään. On ne sellaisia. Pelle! saisko vielä yhden kupposen kuplivaa.

  3/5
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2019 klo 13:10