Midnight Special (2016)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana nepa, 11.04.2016.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 679
  Saadut tykkäykset:
  681
  http://www.imdb.com/title/tt2649554

  Tällainen elokuva on tuossa ihan vasta tullut. Ei näköjään täällä päin maailmaa ole noteerattu mitenkään. Ainakaan vielä.

  Traileri oli ihan hyvännäköistä scifiä ja draamaakin näyttäisi olevan.

  Kertoo siis isän jo pojan (jolla on jotain spesiaalivoimia) pakomatkasta. Mitään sen enempää en vielä itse leffasta tiedä. Dunst oli tätä yhdessä haastatteluohjelmassa mainostamassa, josta leffan sitten bongasin.
   
 2. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 368
  Saadut tykkäykset:
  223
  Kuulostaa ihan 1:1 Alfonso Cuaronin tv-sarjalta Believe, joka pyörii jollain kanavalla, en muista millä... olikohan 3 jaksoa menny jo...
  http://www.imdb.com/title/tt2592094/
   
 3. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 136
  Saadut tykkäykset:
  128
  [​IMG]

  Midnight Special on saman ohjaajan — Jeff Nicholsin — tekoa kuin Take Shelter ja Mud, joten uutuus täytyi katsastaa heti kun blu-rayn sai kohtuuhintaan maailmalta.

  Kyseessä on jälleen vaikuttava ja omintakeinen elokuva. Esikuvana ovat olleet 1970–1980-luvun tieteiselokuvat (Steven Spielberg, John Carpenter), ja esimerkiksi Kolmannen asteen yhteys saattaa paikoin tulla mieleen, vaikka juoni onkin erilainen.

  Nicholsin kerronnassa katsoja tulee tarinaan mukaan kesken tapahtumia — kaksi miestä salakuljettaa siepattua pikkupoikaa autossa — ja katsojalle annostellaan tiedonmuruja niin että mielenkiinto säilyy loppuun saakka: mitä on tapahtunut, kenestä on kysymys, mihin ollaan matkalla?

  Tämä elokuva tekee parhaan vaikutuksen silloin kun se saa itse kertoa tarinansa — juonta ei tee mieli paljastaa. Sen voinee kertoa, että alussa ryhdytään seuraamaan kahta tarinalinjaa: sieppaajat pakenevat pitkin öisiä etelävaltioita, ja FBI ja NSA hakevat kuulusteltavaksi eristäytyneen uskonlahkon, joka elää omalla suurtilallaan saarnamies Calvin Meyerin (Sam Shepard) johtamana. Sieltä Roy (Michael Shannon) ja Lucas (Joel Edgerton) ovat siepanneet Alton-pojan (Jaeden Lieberher). Keskeisiin viranomaishahmoihin kuuluu NSA-agentti Sevier (Adam Driver).

  Pojalla on yliluonnollisia kykyjä: hän pystyy kommunikoimaan esimerkiksi satelliittien kanssa, ja uskonyhteisö kuvittelee, että pojan kautta saadaan yhteys Jumalaan. Meyer on adoptoinut Altonin omaksi pojakseen, mutta isä Roy on siepannut hänet ja matkaa vaimonsa Sarahin (Kirsten Dunst) luo. On tärkeää saada poika tiettynä päivänä tiettyyn paikkaan. Sekä viranomaiset että lahkolaiset jahtaavat pakenijoita.

  Vähitellen paljastuu, mistä on kysymys: poika ei ole tavallinen kuolevainen, vaan hän kuuluu yliaistillisten olentojen lajiin ja hän matkaa omiensa luo. Vanhemmat joutuvat luopumaan lapsestaan. Toisen, näkymättömän rinnakkaistodellisuuden idea on toteutettu tässä paljon taitavammin kuin parin vuoden takaisessa Disney-spektaakkelissa Tomorrowland.

  Kuvaus tekee kunniaa 1980-luvun teoksille: on kuvattu Panavisionin anamorfisilla objektiiveilla 35 mm:n filmille. Ylenmääräisiä linssiheijastuksia on kuitenkin vältetty. Visuaalisia erikoistehosteita käytetään harkitusti — pääpaino on tunnelmassa ja tunteiden työstämisessä, jota varsinkin Shannon pystyy tuskantäyteisillä kasvoillaan ilmaisemaan, samoin Kirsten Dunst. Musiikki ja äänisuunnittelu tukevat tarinaa, ja niissä kohtauksissa, joissa maa halkeaa tai talo kärsii, subwooferista revitään syvälti tehoa.

  4½/5

  Brittiläisessä blu-rayssa (BD-50) on kohtalaisen hyvä kuvanlaatu, ei täydellinen, ja lisämateriaalina haastatteluja. Tekstitys ainoastaan englanniksi kuulorajoitteisille. Saksalaisessa julkaisussa olisi myös suomenkielinen tekstitys — ilmeisesti sama julkaisu on pohjoismaissakin tarjolla (CDON.COMissa tällä hetkellä 9,95 € ja Discshopissa 7,95 €).

  Muutama kuvanäyte brittiläisestä julkaisusta:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 4. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 025
  Saadut tykkäykset:
  76
  En lähtisi liioittelemaan tämän laatua, mutta kyllähän tämä nyt ainakin Tenetin pesee... Oikein hyvä scifi -teos, tykkäsin. Joitakin asioita jää ns. hämärän peittoon lopputekstien lävähtäessä kankaalle, mutta ei kovin häiritsevässä määrin. ***½/*****. Tomorrowland tuli tätä katsoessa Mieleen, ja jostain syystä myöskin Valerian.
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 450
  Saadut tykkäykset:
  637
  Miten olen missannut tämän? Aihe kun kiinnostaa kybällä. Pakko tilata. Kiitos ZED.