Miami Vice - The Movie

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana electricboy, 11.05.2002.

 1. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 429
  Saadut tykkäykset:
  138
  Eipä nyt voi sanoa että kovin hyvin olisi tullut viihdyttyä. Juonikuvio oli sarjasta kierrätetyn yllätyksetöntä ja mikä pahinta jännityselementeiltään heikkoa. Mannin aikaisemmissa rikoselokuvissa toiminta ja jännitys löivät kättä yhteen mallikkaasti, mutta tässä ei kyllä päästy lähellekään näitä aiempia tällä saralla kunnostautuneita. Jotenkin tuntui myös siltä, että tämä kuvattiin liian nopsasti Collateralin vanaveteen. Kuvakompositioissa ja joissain kohtauksissa oli liikaa samankaltaisuuksia pari vuotta aiempaan. Kauttaaltaan hengetön näyttelijätyöskentelykin (no, John Ortiz/Jose Yero saakoon puhtaat paperit) kun vielä lisätään tämän kaiken jatkeeksi, niin pettymyksen huokaushan se oli päästettävä.

  Ainoat positiiviset tärpit löytyy sieltä silmäkarkki osastolta (maisemakuvissa välillä todella hienoa tunnelmaa), jossa Mann ei kyllä pystykään epäonnistumaan. Tärkeimmistä tärkeimmät palaset hyvälle elokuvalle on Mann kuitenkin tällä kertaa kadottanut, joten - :(:(½
   
 2. Sinihammas

  Sinihammas Guest Guest

  Liittynyt:
  28.04.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkuperäisen TV-sarjan suurena fanina totean, että varsin onnistunut päivitys aiheesta. Viihdyttävä elokuva. Vertailuna sarjaan on todettava ettei näyttelijä saa 2h:ssa ja 15 min:ssa samanlaista syvyyttä roolihahmoon, jos toisella näyttelijällä on ollut aikaa 5 tuotantokautta. Olisin mielelläni nähnyt jonkun alkuperäisistä tähdistä cameossa. Se olisi ollut osuva kunnianosoitus.

  Ainoa miinus ja yhden tähden arvoinen sellainen tulee siitä, että veneilykohtauksia oli karsittu liikaa. Ainakin yksi offshore-venekisa oli kokonaan poistettu. Pätkiä näkynyt mm. trailerissa. Piti olla kuulemma aloituskohtaus. DVD:tä ja "extendediä" odotellaan kovasti.

  :) :) :) :) /5
   
 3. Fahrenheights

  Fahrenheights Guest Guest

  Liittynyt:
  07.06.2002
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suorastaan loistava elokuva. Minuun teki vaikutuksen mm.
  - kuvaus, varmaan hienoimpia elokuvia ikinä
  - liittyen edelliseen; kuvauksen kautta tullut realistisuus ja sitämyötä tuleva "raakuus"
  - soundtrackin käyttö, hyviä kappaleita soi läpi elokuvan ja nämä jopa löytyvät leffan viralliselta OST-levyltä (pl. se hieno audioslave(?) biisi siinä lopussa, kohtaus: "tämä on talo jota käytämme")
  - dialogi, sisälsi hyviä yksityiskohtia ja puhe oli sellaista mitä ihmiset puhuvat
  - lopun toimintakohtaus

  Joo, eihän se muistuttanut tv-sarjaa kuin hahmojen nimissä - mutta mitä sitten? Viihdytti ja toimi. Sekä sisälsi ihan helvetin hienoja kohtauksia.

  Mitä nyt lueskellut mielipiteitä täältä ja rottentomatoesista, niin aika erikoisia odotuksia on ihmisillä ollut. Mutta niinkuin aiemminkin tässä ketjussa kommentoin, en ainakaan odottanut 80-luvun fiilistelyä. Tv-sarja oli silloin ja elokuva on nyt. Tästähän voisi vaikka HBO tai vast. jatkaa 2000-luvun tv-sarja versiolla.
   
 4. Jorse

  Jorse trust no one Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  5 076
  Saadut tykkäykset:
  8
  Bad Boys 3. Bad Boys 2 the Remake. Miami Vice.

  Lapsella on monta nimeä, oli se sitten rakas taikka ei. TV-sarjaa en ole katsonut noin parttiarallaa tippaakaan, joten puhtaalta pöydältä jouduin / sain lähteä tätä katsomaan. Tarina eteni sujuvasti, koukkuja ei juuri nähty. Sitä oli ihan kiva seurata varsinkin elokuvan alkupuolella, joka oli muutenkin elokuvan selvästi vahvinta osaamista. Toinen puolisko meni vähän liikaa junnatessa ja lisäksi se loveshit-puoli ei tarinan kannalta keskeisestä asemastaan huolimatta oikein toiminut. Eikä kiinnostanut noin muutenkaan. Hahmot olivat aika ohuita, kuten joku on tainnut sanoakin. Ihan riittävän kiinnostavia kuitenkin. Farrellin hiuksille puhdas 5 / 5.

  Farrell ja Foxx vetävät roolinsa aika perusnaamoilla, muutama yllättävän heikkokin kohtaus on varsinkin Farrelille sattunut. Ihmeellistä sopertamista kavereilta, jolle olisin vielä pari vuotta sitten Tigerlandin katsomisen jälkeen luvannut rivikaupalla rahaa & palkintoja. Toivon mukaan alkaisi niitä huippurooleja irtoamaan. Muuten cast oli lähinnä kivan näköistä ja muutenkin puitteet oli kunnossa. Kauniita naisia, nopeita autoja, komeita aseita ja tyylikkäitä kamera-ajoja. Valitettavasti Mann kikkaili kameransa kanssa vähän liikaa. Toimintaa oli pyritty kuvaamaan mahdollisimman realistisesti ja vaikka se oikein tyylikästä olikin, olisin kaivannut samanlaista otetta koko elokuvaan. Nyt muu leffa on jonkinlainen yhdistelmä Mannin omaa tyyliä (joka tosin ei ole Miami Vicessa niin vahvasti esillä kuin yleensä) ja kaima Bayn jatkuvaa kameravetkuttelua.

  Mitähän muuta. Viihdyttävä oli, ei siinä mitään. Loppupuolisko tosiaan vähän jääti ja jäin vain odottelemaan loppuratkaisua. Ennalta-arvatta, ihan kiva toimintapätkä, jonka voi joskus katsoa uudelleenkin. Heikoin näkemistäni Mann-elokuvista kuitenkin, vieläpä selvästi. Pettymys sinällään, mutta kyllähän tätä kaikkien arvioiden jälkeen osasi jo odottaakin.

  Miami Vice: 3+ / 5

  Collateral 4½
  Heat 5-
  Insider 4+
   
 5. Hynkel

  Hynkel Guest Guest

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on Miami Vice nähty. Sarjaa en ole katsonut ja lähdin elokuvaa katsomaan aika pienin odotuksin lukemieni arvostelujeni pohjalta. Täytyy kuitenkin sanoa että leffa pääsi yllättämään positiivisesti! Audiovisuaalisesti loistavaa työtä ja itseäni leffa viihdytti hyvin muutenkin. Päähenkilöihin olisi saanut kyllä syventyä enemmän, mutta kaiken kaikkiaan toimiva paketti ja ainakin näin kertakatsomalta todella voisin väittää tätä turhan aliarvostetuksi. Ainakin 3,5/5 pojoa tälle.
   
 6. Lare

  Lare Guest Guest

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aijai, Mannin hillittyä tyylikkyyttä on nannaa katsella.
  Alkuvaiheessa kyllä keskijalka alkoi väpättämään kun Ferrarin (430 spider vai mikä?) äänet oli kyllä nauhoitettu niin tarkasti kuin vain voi. Harmi että paikallisen teatterin yläbassot kumisevat häiritsevästi - tämä alkoi häiritsemään kun muskeliveneet pörräsivät.
  Toinen missä Manni loistaa on tuo öinen värimaailma - ja ne asetaistelut. Ollaan jo aika lähellä sotakuvaajan realismia kun olkapääkuvakulmista rallattaa ja G36 paukkuu juuri siihen tyyliin kuin oikeastikin, turhat bassojyrinät pois.

  Jos nauttii moisista yksityiskohdista voi suositella Miami Viceä. Myös Farrelin takatukalle plussaa.

  Kohtauksissa oli jännitettä enemmän kuin odotin, edelleen Mannin tyyli maustaa tilannetta pitämällä taustamusan poissa - ja tuomalla ympäristön äänet iholle - on herkkua.
  Juonikuvio oli alkuosassa elokuvaa turhan monimutkainen ja putosin jopa itse vähän kärryiltä kuka kenenkin agendoista. Aivan alussa ei muuten mitään scoreja pyöritelty vaan Jay-Z kehiin, ja lopulta juonikuvio oli aika perushuttua. Mutta tämä leffa koostuikin enemmän näistä yksityiskohdista mitä eri kohtiin viljeltiin.
  Löytänee tiensä kyllä meikäläisen leffahyllyyn. Pisteitä nyt vuorokauden asiaa miettineenä 4/5 joka yllättää itsenikin!
   
 7. vitelli

  vitelli Guest Guest

  Liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  No eipä kovasti tämä elokuva iskenyt. Tarina ei napannut mukaansa ollenkaan ja oli välistä suorastaan puuduttava. Jännitystä ei oikein saatu rakennettua ja suurin osa tapahtumista tuntuikin melkoisen yhdentekeviltä.
  Sonnyn ja Isabellan romanssi
  ei oikein sydäntä saanut syttymään. Lisäksi nähtiin taas päälle liimattuja ja merkityksettömiä
  seksikohtauksia
  muutama liikaa. Visuaalisesti elokuva oli kylläkin komea ja lopun action-osio hienosti toteutettu realistisella ja kiivaalla otteella. Musiikki toimi myös hyvin. Kokonaisuus kallistuu mielestäni kuitenkin heikkouden puolelle. Ehkä hitusen mielenkiintoisempi juoni ja parempi rakenne olisi auttanut elokuvaa nousemaan asteen korkeammalle.
   
 8. Samppa

  Samppa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 061
  Saadut tykkäykset:
  26
  Ristiriitaista. Varsinaisena Miami Vice -elokuvana tämä ei aivan ollut sitä, mitä olisi odottanut, mutta sitten taasen rikoselokuvana tämä oli oivan tiukka paketti. Juonikuvio ja paikoittaiset yksityiskohdat (mm. irrallisenoloiset seksikohtaukset, Farrellin habitus) olivat uskollisia sarjalle, mutta hieman enemmän Vice-tunnelmaa tähän olisi kaivannut. Toisaalta taas sarjan tunteminen auttoi varmasti runsaasti perusasetelmaan sisäänpääsemisessä, koska hahmojen esittelylle tai muille alustuksille ei aikaa uhrattu.

  Elokuva oli jälleen Mannimaisen tyylikäs ja miehen tavaramerkit olivat selvästi esillä (yöllinen kaupunkikuvaus, napakat aseäänet, musiikin käyttö, ranta, sinisyys jne.). Musiikkia varsinkin käytettiin tällä kertaa lähes taukoamatta. Tuntuu vain että miehen musiikkimaku on vuosien saatossa mennyt hieman kehnompaan suuntaan. Linkin Park -hitti lähestulkoon elokuvan teeman asemassa ei suuresti miellyttänyt. Onnistuneitakin valintoja tosin mukana oli, mutta lopun pomppumetallihtava Collins-cover latisti jälleen. Sääli ettei oltu rohkeammin lähdetty versioimaan Hammerin alkuperäissävellyksiä.

  Näyttelijöistä Foxx oli Tubbsina hyvä, mutta lopulta melkeinpä sivuroolissa. Farrell taasen Crockettina ei ollut aivan nappivalinta, Johnsonin karisma uupui. Sivurooleissa oli lukuisia onnistuneita suorituksia. Deadwoodin Solia oli mukava nähdä ja Luis Tosar oli hyvä pääpahana.

  Mannin parhaimmista Miami Vice jää paikoittaisen epätasaisuutensa johdosta, mutta realistisenoloisena ja tiukkana rikoselokuvana tämä onnistuu hyvin. Aiemmin threadissa esitetyt Bad Boys -vertailut ovat varsin kaukaa haettuja. Tyypillisestä läppää heittävät kyttäkamut -asetelmasta tässä ollaan kovinkin kaukana.

  :):):):)-
   
 9. mikkol79

  mikkol79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  1 391
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kertokaapa mikä oli auton merkki ja malli, jolla Crocket vei naisensa hideouttiin elokuvan loppupuolella? Muut autot on jo tullut selvitettyä:)
   
 10. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  129
  Taisi olla uusi Dodge Charger
   
 11. mikkol79

  mikkol79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  1 391
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sehän se. Ihan pähee auto. (Takaapäin tosin tylsähkön näköinen).


  [​IMG]
   
 12. Hojis

  Hojis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  403
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mannin elokuvat ovat allekirjoittaneelle aina maittaneet etenkin rikkaan audiovisuaalisen ilmeensä takia. Joten erittäin positiivisin odotuksin lähdin tätä katsomaan, vaikka en koskaan kovinkaan paljon alkuperäissarjaa tullut katsoneeksi. Monasti juuri jonkin aikaa sarjan jaksoja jaksoi katsoa, mutta tylsyys iski nopeasti.

  Mutta ei sama tässä tapauksessa. Juoni totta tosiaan ei ole mitenkään kummoinen, mutta juuri tuo mainitsemani audiovisuaalinen anti pelastaa erittäin paljon. Elokuvasta huokuu kaikin puolin tietynlainen "coolius": veneet on hienoja, autot on hienoja, miehet kovia, naiset seksikkäitä ja teot rankkoja. Voipi olla että on enemmän miesten kuin naisten elokuva. Ainakin hymy nousi huulille kun pojat ajoivat ferrarilla tai pikaveneillä :)

  Hyvä lisäys siis Mannin portfolioon, ei yllä Heatin tai Collateralin tasolle, mutta voi tälle silti antaa 4/5.
   
 13. Bob Fleming

  Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Taidan olla vähän outo lintu, mutta mielestäni tämä oli kesän selvästi paras leffa. Alku oli hieman verkkainen mutta ainakin itselläni lataus kohosi leffan edetessä koko ajan kunnes lopussa päästiin ajoittain aivan Mannin huipputasolle.
  Esim.
  trailerin bustauskohtaus
  oli todella intensiivinen ja äänimaailma ja rytmitys iski kybällä. Totaalinen hiljaisuus toimii joskus paremmin kuin parhainkaan biisivalinta. Joku jo kehuikin leffan ampumiskohtauksia, pitkästä aikaa osuvat luodit tuntuivat oikein katsomossakin :thumbsup:

  Itse en myöskään jäänyt kaipaamaan mitään turhia taustatarinoita, katsoja tiputetaan suoraan Miamin sykkeeseen (edes alkutekstejä ei ole) ja homma toimii silti hienosti. Jotenkin tässä oli sellainen positiivinen sielläolon tuntu koko ajan.

  Alunperin en ollut tästä uudelleenlämmittelystä (saati castingista) kovin innostunut mutta onneksi tuli katsastettua. Tämä on ennen kaikkea Crockett-leffa ja joskus karsastamani Colin Farrell tekee hyvän roolityön. Kun muutkin roolit ovat kohdallaan uskallan nokittaa Tapani Maskulaa 1,5-2 tähdellä. Ehdottomasti Mannin kärkisuorituksia.
   
 14. JTX

  JTX Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 794
  Saadut tykkäykset:
  14
  Uskallan olla samaa mieltä. Tähän saattaa vaikuttaa se että odotukseni eivät olleet rainan kohdalla kovin korkealla. Joten kiitos kaikille kriitikoille. Alkupuoliskoon mahtui muutama tylsä hetki mutta nekin kesti vain katselemalla hienoa kuvaa. Trailerbustista loppuun leffa svengasi kuin se kuuluisa hirvi. Loppuammuskelu oli niiiiiiin loistavaa settiä. Jos kehtaan antaa Bad Boysille 1½/5 tähteä niin kyllä tämä ansaitsee 4/5.
   
 15. Sinihammas

  Sinihammas Guest Guest

  Liittynyt:
  28.04.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. TheJambo

  TheJambo Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuli käytyä katsomassa. Ihan tyylikästä menoahan se oli, ja 2h 15 min vierähti oikein mukavasti. Joku valitti näyttelijäsuorituksista, mutta kyllä ne minusta oikein hyvät olivat. Farrell ja Foxx :cool:

  Kuvauksesta ja elokuvan visuaalisesta puolesta tuli kovasti mieleen Collateral, hyvässä mielessä tietysti. Leffassa näkyi muutenkin Mannin kädenjälki aika selkeästi. Myöskin aseiden laukaukset kuulostivat hyvältä, tämäkin on Mannin tavaramerkki. Eli kyllä elokuvan olisi Mannin tekemäksi tunnistanut, vaikka ei olisi sitä tiennyt.

  Hetkittäin oli kuitenkin pikkaisen tahmeaa menoa, joka vähän alentaa arvosanaa. Eikä se juonikaan maailman yllätyksellisin ollut. Joka tapauksessa toiveeni täyttyivät, itseasiassa ylittyivät, tämän elokuvan kohdalla.

  4/5
   
 17. petma

  petma Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  1 710
  Saadut tykkäykset:
  1
  Positiivisesti pääsi Miami Vice yllättämään. Ristiriitaisen vastaanoton jälkeen ei tiennyt oikein mitä odottaa mutta leffa osoittautui erinomaiseksi rikoselokuvaksi. Foxx ja Farrell sopivat mielestäni hyvin Tubbsiksi ja Crockettiksi. Switek, Zito ja Ginan roolit jäivät pieniksi ja sarjaa poiketen Trudyn rooli oli suurempi.

  Tarinan kerronta toimi hyvin ja jouhevasti. Kuvauksesta ja äänimaailmasta on myös annettava kiitosta. Kummatkin toimivat loistavasti. Kesän ehdottomasti paras leffa!

  4½/5
   
 18. mr.hat

  mr.hat Guest Guest

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vuoden paras elokuva!

  Trailereiden perusteella ei oikein osannut odottaa tältä leffalta mitään hienoa visuaalista ilmettä kummempaa, joten odotukset ylittyivät reippaasti. Kävin tämän katsomassa kaksi kertaa teatterissa ja toisella kerralla leffa oli jopa parempi. Toisella katselukerralla leffasta irtosi jo paljon enemmän, kun jäi aikaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin juonen seuraamisen sijasta.

  Kerronta oli elliptistä, joten paljon asioita jätettiin kuvan ulkopuolelle ja katsojan piti olla tarkkana kokoajan huomatakseen pienet yksityiskohdat (esim. vasikan kotona jääkaappiin kurkistelleen natsin kädessä oli verinen kumihanska, joka näkyin kuvan reunassa vain pienen hetken). Muutenkin kerronnassa oli paljon nykyisestä Hollywoodtuubasta puuttuvaa epäsuoruutta. Esim. huumepomon takaraivossa pitkään viipyvä kuva oli uhkaavampi, kuin mikään sanallinen tappouhkaus.

  Näyttelijät olivat loistavia kautta linjan. Farrellin renttulook sopi Crocketille täydellisesti ja muutenkin äijästä huokui semmoista karismaa, ettei paremmasta väliä. Foxxin Tubbs oli myös hyvä päivitys, ja totinen ilme pysyi naamalla koko leffan ajan uskottavasti. John Ortiz on myös mainitsemisen arvoinen huumeparonin välikätenä.
  Henkilöiden välinen kemia rakennettiin pienien eleiden ja ilmeiden varaan ja muutenkin näyttelijät vetivät uskottavasti erittäin "low key"-meiningillä. Samoin myös leffan huumori oli erittäin matalaprofiilista ja nopeaa (esim. Jose Yeron repliikki "I´m a disco guy" hyvä esimerkki tästä).

  Teknisesti leffa oli täyttä nannaa. Veneet, autot, lentokoneet ja aseet pääsivät hyvin esille. Väkivalta oli erittäin päällekäyvää, ja alun fbi-agenttien snaippaaminen .50 kaliiberin Barretilla oli yksi elokuvan mieleenpainuvimmista kohtauksista. Toiminta oli muutenkin Mannille tyypillisesti nopeaa ja realistista. Panttivanginpelastus asuntovaunusta nousee ehdottamasti omaksi toimintakohtaussuosikikseni, jopa Heatin pankkiryöstön edelle. Mannin panostus yksityiskohtiin ja näyttelijöiden treenaaminen rooliaan varten (aseiden käsittely, lähitastelutekniikat) näkyivät kankaalla selvästi.

  Kuvaus oli hienoa ja itselleni tällainen rakeinen digikuvaus putoaa ihan kympillä. Mukana olivat Collateralista tutut visuaaliset elementit, kuten pilvet öisellä taivaalla ja syväterävät maisemat. Musaa oli käytetty hyvin ja se myös osattiin pudottaa pois kuvioista oikealla kohtaa, missä hiljaisuus toimi loistavasti. Esim. trailerpark-kohtauksessa ainoat kuultavat asiat olivat soran rahina kenkien alla ja yön äänet.

  Ja ihmiset jotka valittavat, ettei leffasta löydy sarjan fiilistä, ovat ilmeisesti olleet katsomassa eri elokuvaa; kohtaus, jossa Ferrari kiitää öisellä kadulla Crockettin tukan hulmutessa tuulessa tai kun Crockett ja Isabella puskevat muskeliveneellä kohti kirkkaansinistä horisonttia Mobyn soidessa taustalla olivat yksiyhteen viittauksia sarjaan ja niin täynnä "Vice Vibeä" kuin vain voi olla. Kokonaisuutenahan tämä leffa kuitenkin oli mustaakin mustempaa Noiria, eikä jatkuva fiilistely tähän olisikaan sopinut.

  Joten mitäpä tässä tähtiä säästelemään: :) :) :) :) :) ja two thumbs up ja varma hankinta dvd-kokoelmaan.

  edit. pari mielenkiintoista featurettea:

  treeni featurette

  location scouting featurette
   
 19. Kali

  Kali Guest Guest

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  268
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ach, tulin, näin ja sormella kokeiltuani tylsistyin.

  Ehkä Miami Vice -nimellä pyrittiin viemään viattoman katsojan huomio siitä seikasta, että kyseessä oli niinkin jännittävä alkuasetelma, kuin kaksi poliisia, joista toinen oli musta ja toinen valkoinen. Juonikaan ei ollut erikoisuudella pilattu ja rikolliset olivat pääosin terhakkaan yksiulotteiset ja kliseiset.

  Maisemat ja vaatetukset oli tyylikkäät kuten autot ja muut vekottimet joilla pystyi liikkumaan kovaa. Musiikkivalinnat oli omaan makuun aika laimeat. Eniten leffassa kuitenkin nyppi ryppyotsaisuus. Yhden vitsin bongasin.

  Collateralista pidin, mutta tästä en saanut irti mitään.
   
 20. Koulukatu

  Koulukatu Guest Guest

  Liittynyt:
  24.11.2005
  Viestejä:
  268
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi voi.

  Yritin asennoitua siihen, että elokuvassa ei ole juurikaan muuta samaa kuin nimi, mutta pettymyksen puolellehan tuo silti lipsahti.

  Ensinnäkin elokuva jäi kaipaamaan vahvoja henkilöhahmoja, joita alkuperäinen Vice oli pullollaan. Päivityksen hahmot jäivät täysin harmaaksi massaksi Colin Farrellin särmää lukuunottamatta. Erityisesti Jamie Foxx oli täysin statisti. Miten Philip Michael Thomasin sliipatusta alkuperäishahmosta saatiin tuollainen mitäänsanomaton gorilla?

  Yksi ainoita yhdistäviä tekijöitä alkuperäissarjaan oli komea kuva(us), jota kelpasi katsella erityisesti venekohtauksissa ja öisessä Miamissa liikuttaessa. Juoneakin voidaan pitää tutun toissijaisena - tosin tässä tapauksessa se laskettakoon miinukseksi.

  Itse pidin huomattavasti enemmän esimerkiksi Starsky & Hutchin uusioversiosta, vaikka se hiukan komediaksi taipuikin. Ehkä tähänkin elokuvaan olisi saatu hieman elävyyttä alkuperäisen Vicen kaltaisilla ylilyödyillä hahmoilla tyyliin Izzy Moreno, mutta tällä kertaa tuloksena oli vain puuduttava ja totinen toimintaelokuva.

  Hyvin nihkeät

  2/5

  PS. Musiikki jäi mainitsematta.. Jan Hammer elää. Miksi Jan Hammeria ei käytetty?