Miami Vice - The Movie

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana electricboy, 11.05.2002.

 1. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  En edelleenkään ymmärrä kommentteja, joiden mukaan leffa ei mjuistuta sarjaa ... minusta se on juuri samaa kamaa eli übertrendikästä poliisitoimintaa huumehommissa. Ajat muuttuvat ja se, mikä oli Don Johnsonilla trendikästä, ei ole enää Colin Farrellilla, mutta omintakeinen tyylikkyys on taattu molemmilla. Sama tunnelma sekä leffassa että sarjassa, ei voi mitään. Sarjassakin oli paljon niitä synkempiä jaksoja.
   
 2. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Katselin eilen kyseisen rainan ja pettymyshän tuo oli, siitä ei pääse mihinkään. Juoni ei koukuttanut millään lailla, mahdottoman hidastempoinen enkä päässyt edes lähelle sitä fiilistä mitä oli varsinaista sarjaa katsoessa. Ei vaikka miten yritti... Merde :OI
   
 3. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 655
  Saadut tykkäykset:
  519
  Juuri äsken katsoin leffan. Odotin Miami Viceä Collateral-tyyliin tehtynä ja sitähän tämä juuri oli. Tyylikästä meininkiä alusta loppuun. Michael Mannillä on taito kuvata ympäristöä siten että paikan ilmankosteus, tuoksut ja hajut välittyvät katsojan aivoihin. Hieno yhdistelmä taiteellisuutta ja dokumentaarista kuvaustyyliä. Colin Farrell on todella hyvä Crockett. Jamie Foxx on Tubbsina ok joskin hieman enemmän särmää olisi saanut roolissa olla. Elokuvasta uupuu huumori. Crockett ja Tubbs eivät tuo tarpeeksi ilmi moraalista selkärankaansa vaan he vaikuttavat peitetehtävissään liikaa hedonistisilta roistoilta. Neljän tähden leffa.
   
 4. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Reilun kahden tunnin aikana käydään ainakin neljässä eri maassa, soluttaudutaan huumekartelliin, salakuljetetaan huumeita, pelastetaan panttivanki, niitataan äijää yms yms...

  Eipä tämä mikään hyperaktiivisuuden mestarinäyte ole , mutta että hidastempoinen....
   
 5. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mielenkiinnosta kuinka elokuva sarjaan suhteutuu tuli tämä vihdoin katsottua. Ihan mukavastihan Vice oli viety 2000 luvulle, mutta eihän tämä miksikään kovin suureksi teokseksi noussut odotuksista huolimatta. Itseasiassa leffa oli kaikenkaikkiaan vähän kliseinen, mutta ei siten kuten olisi saattanut odottaa vaan lähinnä kompastuttiin 2000 luvun "inhorealismin" tyypillisyyksiin kuten epävakaaseen kuvaan, jolla pyritään luomaan aitouden tunnetta ja ylisynkkyyteen. Itse olisin odottanut hieman enemmän pilkettä silmäkulmassa meininkiä, mutta valitettavasti Colin Farrellin valinta Sonny Crockettin rooliin melko lailla sulki pois sen ulottuvuuden. Jamie Foxx onnistui mielestäni roolissaan Ricardo Tubbsina Farrellia paremmin. Leffan juoni ei ollut erityisen moniuloitteinen, mutta silti tuntui että elokuvaan oli sisällytetty osia, jotka olivat puhtaasti täytettä. Näkemistäni Mannin elokuvista tämä oli valitettavasti heikoin, mutta ei nyt mikään susihuono kuitenkaan, 3/5.
   
 6. wickerman

  wickerman Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomeksi=?
   
 7. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Niin, jäi lopputulema sarjan ja elokuvan välille tekemättä. Leffa oli ihan ok viihdettä, mutta sarja on parempaa viihdettä.
   
 8. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Nyt on katsottu toisen kerran ja huomattavasti paremmalta vaikutti uusintakierroksen jälkeen. Ei Miami Vice todellakaan nouse Mannin parhaiden töiden tasolle, mutta ihan pätevä leffa tämä on. Odotellaas vaan mitä Mann seuraavaksi keksii ja katsellaan tv-sarjan kolmas tuotantokausi sitä odotellessa.
   
 9. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Itsekin tässä jokin aika sitten katselin toiseen kertaan ja olihan se parempi, kuin ekalla kerralla. Muttei todellakaan mikään mestariteos. Toimintakohtaukset ovat hienosti ohjattuja, mutta suunnilleen puolivälin kutupätkä on u-s-k-o-m-a-t-t-o-m-a-n pitkäveteinen.
  Kahden päähahmon nimien lisäksi vanhan sarjan kanssa tällä ei ollut mitään yhteistä. Paitsi, että tässäkin ajellaan kalliinpuoleisella italialaisvalmisteisella urheiluautolla.
   
 10. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Jaa, eikai kukaan odottanut, että elokuvassa kujeiltaisiin pastellisävyisissä puuvillapuvuissa kasaripopin jytkyttäessä taustalla. Mielestäni varsin kelvollisesti Miami Vice oli päivitetty nykypäivään. Itse tarina sisälsi paljon tuttuja Vice-elementtejä (poislukien huumoriosiot). mm. ensimmäisen kauden jaksoa Smuggler's Blues oli kierrätetty.
   
 11. MikkoP

  MikkoP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  413
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaaha, pitäiskös tässä sitten itsekin suorittaa uusintakatselukierros ao. leffan osalta. Oli meinaan eka kierroksella just niin huono, että meinasin jättää katselun kesken. Pääsisi ainakin vertaamaan miltä tuo pätkä näyttää isolta screeniltä (87") verrattuna 28"-perustöllöön..
   
 12. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haukkukaa perverssiksi jos haluatte mutta tämä leffa menee samaan kastiin Mr.&Mrs. Smith kanssa eli leffaan joka huonoudestaan huolimatta tai ehkä juuri siitä syystä pyörii jopa huolestuttavan usein taloudessamme "mitähän sitä katsois" leffana.

  Nyt 5min sitten sain taas leffan katsottua ja sama asia jäi häiritsemään kuten joka kerta. Eli mikä tämän elokuvan ääniraitaa vaivaa (kyseessä perus DVD versio, ei extended)? Normaalit DD5.1 ääniraidalla varustetut leffat katson vahvarin volume 50 asennossa, 55 aiheuttaa jo murhaavia katseita vaimolta..
  Tämän leffan katson vahvari asennossa 62 eikä tunnu oikein missään :OI
  Jotenkin lattea, erityisesti dynamiikan puute risoo.

  Mikä siis avuksi :confused: löysin DVD version Extended version mutta siinäkin ilmeisesti sama lattea DD5.1 ääniraita :mad:
  Toisaalta tämäkin "klassikko" pitäisi päivittää jo blu-rayksi mutta suomalaisista kaupoista löytyy sekä perus versiota että tätä Extended versiota. Perus versiossa on ilmeisesti lattea DD5.1 ja Discshopin mukaan samoin on tämän extended version kanssa. Netistä löytyi kuitenkin tälläinen info tuosta Blu-Ray Extended versiosta.

  Onko jollakulla siis varmuutta asiasta tai vielä parempaa, kokemusta tuosta mahdollisesta DTS-HD Master Audio 5.1 ääniraidasta? Yhtä nuhainen kuin alkuperäinen vai jotain aivan muuta :confused:

  edit: voi perkeles, taitaa discshopilla olla väärä kuva tuossa blu-rayssa eli myyvät perus version blu-rayta jossa ilmeisesti sama kökkö DD5.1 vaikka kuva on tuosta DTS HD ääniraitaisesta extended versiosta. Ainakin kyseisen version pituus on sama kuin perus DVD version eikä sama kuin DVD extendedin :(
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2008
 13. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  DVD-leffat -puolelta löytyy tälle oma ketjunsa. Blu-ray-julkaisuillekin on oma osastonsa, sinne vaan rohkeasti threadeja perustamaan.
   
 14. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Katsoin tämän kolmannen kerran, ja aina vaan paranee. Muistikuva oli turha/tylsä leffa, mutta hienosti vei mukanaan eikä tämä ollut turha tai tylsä leffa. Ei vieläkään nouse Mannin parhaiden töiden joukkoon, mutta kelvollista viihdettä.
   
 15. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  233
  Itsellä taitaa olla 4-5 katselukertaa takana ja aina kolahtaa. Onhan tässä valitettavasti mennyt tyyli sisällön edelle mutta... Mann, Ferrari ja Miami, priceless. :thumbsup:
   
 16. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  52
  Hieno leffa kyllä, mutta jotenkin tässä(kään) ei tavoitettu sitä alkuperäisen sarjan tunnelmaa, hohtoa, kaikkine värisävyineen ja toimivine soundtrackeineen.
   
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 995
  Saadut tykkäykset:
  432
  Tuli tääkin viimein katseltua (heti Thiefin perään). Olis saanut kyllä enemmän muistuttaa sarjaa. Vähän turhaa tehdä Miami Vice leffa ilman sarjan tunnelmaa. Olis nyt edes tunnari soinut jossain kohtaa. Muutenkin leffana aika perus.

  **½
   
 18. temeksi

  temeksi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipahan katseltua pitkästä aikaa, ja onhan tämä leffa kuin viiniä säilöisi, paranee aikaa myöten. Nyt kun hypellä sarjan kanssa ei ole enään niin väliä, niin elokuvaa voipi tarkastella objektiivisemmin. Toimintaleffaksi taattua Mann-laatua, ilman ainuttakaan b-leffa typeryyttä. Mahtava leffa ja aivan loistava soundtrack. Väittäisin Mannin toiseksi parhaaksi Last Of The Mohicansin jälkeen.

  Michael Man Top 8

  1. Last of the Mohicans
  2. Miami Vice
  3. Heat
  4. Insider
  5. Collateral
  6. Manhunter
  7. Ali
  8. Thief

  4.5
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2015
 19. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 020
  Saadut tykkäykset:
  98
  On kyllä hyvä leffa joka todellakin paranee ajan myötä. Aviator ei muuten ole Mannin leffa.
   
 20. temeksi

  temeksi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hups niinpä tietenkin, huomaa miten paska uusi IMDB:n lista systeemi on.