Miami Vice - The Movie

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana electricboy, 11.05.2002.

 1. JaniH

  JaniH Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 711
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ainakin minun levyltä löytyi 1,5Mbps Dolby Digital Plus -ääniraita. ;)
   
 2. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 761
  Saadut tykkäykset:
  14
  Hehee... :p
   
 3. KipaK

  KipaK Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  403
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä ollut kummonen elokuva. Kun itse sarja loppui yli 15 vuotta sitten ja elokuva tehdään nyt niin odotukset oli korkeammalla. Aika turha leffa...
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 669
  Saadut tykkäykset:
  179
  Tämä on niin Michael Mann -leffa kuin voi vaan olla. Onko se hyvä vai huono asia? No Mann on aiemmin tehnyt aivan loistavia elokuvia, mutta hänen tyylinsä ohjata on sellainen, että paljon riippuu myös muusta kuin ohjaajasta (hänen tyylinsä on lähes johncarpentermainen, eli että leffa tuntuu kuin jonkun synkän sarjan jatkolta, katsojaa piinataa leffan alusta loppuun, eikä leffan rytmi ole vuoristorata vaan tasainen virta, jossa joskus on poikkeamia). Miami Vice sattuu olemaan niitä Mann-leffoja, joissa vaan jokin ei ihan täysin toimi.

  Totta kai aluksi katsoja kysyy: missä ovat räikeät värit, luksusautot ja -tavarat sekä ennenkaikkea, missä on se tunnari. Toisaalta, on täysin selvää ja loogista, että nämä asiat eivät voineet olla mukana leffassa, koska muuten leffa olisi ollut aika varma floppi (ei kukaan välttämättä halua nähdä mitään alkuperäisen sarjan matkintaa).

  Itse asiassa pidin jokseenkin paljon näyttelijäkaartista yhtä lukuun ottamatta. Jamie Foxx, hänestä en pitänyt yhtään. Rayn jälkeen Jamiestä on tullut "kaikkien rakastama Jamie, joka on monipuolinen ja kaikessa mukana" ja se muutos kyllä näkyy. Tosin ei mies paljon saanutkaan aikaa syventää rooliaan, mutta muutenkin Foxxin näyttelijätaidot olivat mielestäni aika vaatimattomat tässä leffassa. No, kukaan ei tietenkään korvaa alkuperäistä Crockettia ja Tubbsia, mutta sen suhteen Foxx ja Colin Farrell tekivät ihan hyvää työtä. Farrell kyllä osaa nämä roolit! Muut näyttelijät olivat hyviä valintoja -- ei niin tunnettuja, mutta osaavia. Tämä elokuva on mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten hyvä sivunäyttelijäjoukko valitaan.

  Foxxia suurempi ongelma mielestäni leffassa oli, että ajoittain se oli jopa tylsä ja muulloin ehkä liian hidastempoinen sellaisella negatiivisellä tavalla. On ihailtavaa, että Mann ei halua tehdä ns. perinteisiä Hollywood-leffoja, joissa on tietty rakenne ja jonka loppu on onnellinen ja jossa kaikki saadaan päätökseen, mutta Miami Vicessa Mann ehkä ei niin ottanut huomioon sitä elokuvan peruslähtökohtaa: tavalla tai toisella katsoja pitää saada viihtymään. Minä en saanut tästä leffasta nimittäin juuri mitään irti (asuntovaunu-kohtaus oli oikeastaan parasta tässä). Erityisesti jännitystä jäin kaipaamaan.

  En voi antaa hyvällä omallatunnolla tälle tekeleelle enempää kuin 2.5/5.
   
 5. wickerman

  wickerman Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  840
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä leffa oli kyl todella suuri pettymys. Oli kuin huono Miami Vice jakso ilman miami vice tunnelmaa. Leffa oli täynnä turhia kohtauksia joilla koitettii leffaa pidentään. Kaikenlisäksii leffa oli todella tylsä.

  Tarkemminkun miettii niin kaikki aina kehuu Mannia.. Miksi?

  Heat ja Collateral ihan ok hyviä leffoja mutta kaikki muu miehen tuotannossa onkin aika surkeaa kurapas***. Tupakka leffa on näkemättä ja Viimeinen Mohikaani oli ehkä aikanaan hyvä mutta juuri sen katsottuani aika nihkeästi tehty sekin. Manhunter on jotain ihan kamalaa. Ali:ssa huomaa että mies ei kyllä minusta ainakaan hyvin tuommoista leffaa saa toimimaan.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 669
  Saadut tykkäykset:
  179
  No siis ovathan Heat ja Collateral aivan mahtavia elokuvia, ja Mann nyt vain osaa tehdä (usein) sellaisia piinaavan jännittäviä ja hyvin tehtyjä leffoja. Jos nyt jotain pitää ihmetellä, niin sitä miksi Manhunterista niin moni kuitenkin pitää paljon. Itse ostin sen Lecter-fanina, ja täytyy sanoa, että minusta se ei ollut edes hyvä elokuva.
   
 7. wickerman

  wickerman Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  840
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama. Luin kirjat juuri vähän aikaa sitten. Hurricane vielä väitti että tuossa on Lecter parempi kuin muissa. Leffo oli huonosti tehty kaikilta osin. Hyvästä kirjasta oli saatu todella surkea leffa. Red Dragon joskus katsottu ennenkuin kirjaa luin enkä muista siitä mitään.. pitäisi katsoa se uusiksi, ei voi olla huonompi filmasointi. Ja kirjan hyvä loppukin oli muutettu leffassa 2min huonosti ohjatuksi ja huonosti tehdyksi paskahidastuksilla action ampuiluksil. :sick:

  Ja jos ohjaajalla on 2 hyvää leffaa ja muut kuraa niin minusta kun Mann hehkutuksia kuuntelee niin aika yliarvostettu kaveri.
   
 8. Jazo

  Jazo Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 442
  Saadut tykkäykset:
  13
  Tulipas itsekin tämä leffa katsottua ja ajattelin juuri noilla sanoilla myöskin kuvata sitä. Ei tällä kyllä mitään tekemistä ollu Miami Vice sarjan kanssa, pelkkää rahastusta. Leffa olisi ehkä toiminut paremmin ilman Miami Vice taustaa, eri nimellä ja eri hahmoilla leffaa olisi osannut arvostella ehkä paremmin, mutta itseltä tuo ei sarjaa katsoneena onnistu kovinkaan hyvin. Ehkä tästä pitivät ne jotka eivät itse sarjaa ole koskaan nähneet tai jaksa muistaa.
   
 9. JPH

  JPH Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Hieman samat fiilikset itselläkin. Lisäksi leffaan oli käytetty 130 miljoonaa dollaria ja se näytti halvalta indie-tuotannolta ja ilmeisesti kiitos tästä kuuluu digikuvaukselle. Halpatuotannoissa tai digikuvauksessa oikein käytettynä ei ole mitään vikaa, mutta jos kerran halutaan tehdä realistisen oloinen, rakeinen ja synkkä elokuva, niin miksi polttaa siihen tuollaisia summia rahaa kun sama lopputulos saavutettaisiin puolta pienemmällä summalla. Heitetään esimerkkinä vaikkapa Spielbergin München, jonka kustannukset nousivat 75 miljoonaan (käytin ko. elokuvaa esimerkkinä sen vuoksi, koska myös siinä on haettu tietyntyylistä realismia, ainakin mitä tulee väkivaltaan).

  Viimeisestä mohikaanista pidin aikanaan todella paljon, mutta kun se pari vuotta sitten tuli hankittua dvd:nä oli pettymys todella suuri kun sen uudestaan katsoin. Jos Spielbergia on joskus syytetty yli-sentimentaalisesta tuotannosta, niin mohikaani vie tällä saralla voiton aika keveästi viipyilevine katseineen, hidastuksineen ja imeline kohtauksineen.

  Manhunter ja The Insider on katsomatta, Heat sekä Collateral ovat varsin onnistuneita tuotoksia genressään, mutteivat mitään elämää suurempaa rikoselokuvan saralla tarjoa kuitenkaan. Scorsese pesee Mannilla lattiaa tässä genressä mennen tullen.
   
 10. JJK80

  JJK80 Guest Guest

  Liittynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  778
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin myös itse tässä aiemmin katsomassa tämän Miami Vice -leffan, oli suuri pettymys. Odottamani toiminta, jännitys ja Miami Vice -tunnelma puuttuivat lähes täysin tästä leffasta. Eikä leffassa näkynyt edes kauniita naisia.

  Tosiaan Miami Vice -sarjan jaksotkin ovat olleet yleensä parempia, kuin tämä leffa.
   
 11. Lare

  Lare Guest Guest

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa tämä raina jakaa mielipiteet sitten aika lailla kahtia jos odotukset ovat olleet TV-sarjaan perustuvia pastellin sävytteisiä.
  Esimerkiksi omasta mielestäni Miami Vice oli viime vuoden ehdottomasti kovin leffa, loppuun asti mietitty tyylikkyys oli rakennettu vakuuttavasti ja leffa kestää katseluakin tämän vuoksi muita tunnelma-intensiivisiä leffoja jopa paremmin. Lisäksi pidin dialogin vähyydestä, juonen nyansseja ei selitellä hyväksi vaihteluksi käytännössä ollenkaan.
   
 12. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  750
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ylitti odotukset, jotka luultavasti laskivat hiukan tätä palstaa luettuani, mutta sehän oli loppupeleissä hyvä juttu kun jäikin parempi fiilis leffasta :D Viihdyttävä Action/ poliisi -leffa 3½ / 5 tähdestä.
   
 13. JCFast

  JCFast Guest Guest

  Liittynyt:
  06.01.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta mielestäni aivan loistava leffa! Kahteen kertaan jo kerennyt näkemään. Itse rakastan myös aitoa sarjaa, mutta missään vaiheessa en leffan odottanut mukailevan sitä joten en todellakaan pettynyt. Itse antaisin 4+/5!
   
 14. LarryZito

  LarryZito Guest Guest

  Liittynyt:
  26.07.2006
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno leffa minunkin mielestäni :)
  Ja olihan siinä yhtymäkohtia sarjastakin, kun vaan viitsi etsiä.
  Esimerkiksi "lasitiilit" :rolleyes: , elokuvan juoni viittaa Miami Vicen jaksoon "Smuggler's Blues"iin josta myös Trudyn panttivankikohtaus, elokuvan loppukohtaus myös vähän samanlainen kuin jakso Brothers Keeper.
  Huumoria oli kun Burnett ja Cooper menivät jututtamaan José Yeroa ja pienet viittaukset perhesuhteisiin ja kuka tuntee kenetkin... :p
  Erittäin hienosti kuvatut maisemat; nouseva ukkonen, heiluvat palmut ja aidot "yleiset" paikat/alueet muutenkin :thumbsup:
  Suorastaan rupesin unelmoimaan niistä.
  Hieno pikavene-musakohtaus Isabella/Burnett , oliko se Mobyn kappale joka soi...?
  4+ viidestä annan minä.
   
 15. Riddy

  Riddy Guest Guest

  Liittynyt:
  16.06.2005
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toinen katsomiskerta nosti osakkeita puolikkaan verran ja päädyttiin jopa neloseen asti. Mainio leffa ja maukas ääniraita. Tyylikkään ulkokuoren alta löytyi ihan ehtaa vaissia. Michael Mann ei siis pettänyt vieläkään. :)

  Edit: Heikkona lenkkinä Li Gong, aksentti häiritsi.
   
 16. rdnk

  rdnk Guest Guest

  Liittynyt:
  28.01.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minua hämmentää Miami Vicesta puhuttaessa se, miten monet ihmiset eivät voi hyväksyä sitä, että elokuva yritti tehdä selkeän irtioton vanhaan sarjaan. Minulla ei henkilökohtaisesti ollut sen kanssa mitään ongelmia, vaikka nautinkin myös tv-sarjojen tunnelmasta. Lieneekö kyse samasta ilmiöstä, kuin se kauna mitä monet tuntevat Lucasia kohtaan Tähtien Sotien peukaloinnin johdosta? :confused:

  Jokatapauksessa, eihän tämä nyt Mannin parhaimmistoa ollut, mutta nautin miehen tyylistä niin paljon, että kyllä tämän kelpuutan videohyllyyni.
   
 17. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 534
  Saadut tykkäykset:
  799
  Olet oikeilla jäljillä rdnk, samasta asiasta on kyse. X:n projektion Y:hyn annetaan määritellä täysin X jolloin sen projektio Z:taan koetaan vieraaksi.
   
 18. JPH

  JPH Guest Guest

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tarkoitatko nyt alkuperäisen trilogian muuttamista (miten itse peukaloinnin ymmärrän) vai uuden tekemistä? Itseäni muutokset vanhaan trilogiaan eivät juurikaan häirinneet, tosin Han Solon baarikohtaus on yksi näistä kohtauksista, jonka olisi voinut jättää ennalleen, koska se muuttaa hahmoa oleellisesti. Ymmärrän tosin hyvin ihmisten suuttumuksen ja yleensä ottaen elokuvat (digitaalista remasterointia & restaurointia lukuun ottamatta) tulisi jättää siihen muotoon kuin ne on alunperin tarkoitettu. Tuskinpa porukka ilahtuisi, jos esim. Tuulen viemään ympättäisiin MASSIVElla tuotettuja joukkokohtauksia ja loppurepliikki päivitettäisiin muotoon: "Frankly, my dear, I don't give a fuck".

  Mitä Miami Viceen tulee, niin se, ettei elokuva muistuttanut sarjaa, ei minua hirveästi haitannut, koska en sarjastakaan ole koskaan juurikaan välittänyt, mitä nyt muutaman jakson katsonut kun se alun perin tuli. Ehkäpä en tuolloin kuulunut kohderyhmään, kun kuitenkin aika nuori olin sarjan ensiesityksen aikoihin. Odotin hyvää elokuvaa, mutta IMO Miami Vice ei sellainen ollut ja ilman tuttua nimeä tai tuttuja hahmoja (tai Mannia ohjaajana) olisi varmaan jäänyt kokonaan katsomatta.
   
 19. Jazo

  Jazo Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 442
  Saadut tykkäykset:
  13
  Olisivat vain nimenneet ton leffan vaikkapa Miami PD:ksi, ja muuttaneet hahmojen nimet. Niin olisi vältytty kokonaan tältä keskustelulta ja matemaattisilta vertauksilta Star Warsista. :thumbsup:
   
 20. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 534
  Saadut tykkäykset:
  799
  Anteeksi nyt matemaattisuuteni mutta pyrkimykseni oli ilmaista ytimekkäästi abstraktien (sen tarkemmin määrittelemättömien) asioiden välisiä loogisia yhteyksiä. "Matematiikan kieli" on tarkoitukseen harvinaisen kätevä.