Metallica?

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana Elson, 20.01.2008.

 1. Elson

  Elson Member

  Liittynyt:
  18.03.2006
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama särinä vit...i viimeksi muistaakseni RHCP:n Californicationissa yhtä rankasti kun nyt :OI! Matskuhan levyllä on hyvää, joissain kohti jopa erinomaista, mutta.... Kyllähän voisi yleispätevänä ohjenuorana pitää sitä, että ollaan selvinpäin äänitteen masteroinnin aikana! Silloin tulee hyvempi.
   
 2. 5trummer

  5trummer Member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  En löytänyt tuota Iltasanomien juttua ollenkaan, voisiko joku linkittää.

  Mutta joo, uutta levyä en ole vielä ostanut, pitää katsoa jos tulee vastaan (eipä minulle olekaan kuinka kolme Metallicaa, kunhan Kill Em Allin ostais ni olisi ne kaikki neljä ekaa ;) Mutta muistakaa että eivät ne kaikki vanhat biisitkään mitään ehdottomia mestariteoksia ole (pl. esim. Fade to Black), kyllä varmaan näistä uuden levyn biiseistäkin jokunen olisi muodostunut klassikoksi jos olisi reilut 20 vuotta vanhempi.
   
 3. Episode

  Episode New Member

  Liittynyt:
  13.10.2006
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Musa on kyl pitkästä aikaa metallicalta hyvää, muttei kyl vejä vertoja 80-luvun tuotoksille ja soundit on kyl hirveetä kuraa, eli sama homma jatkuu, kuin edellisellä levyllä, välillä mietin että onkohan kaiuttimet rikki, kun särisee ja särkee niin paljon vaikka ei oo edes volumea paljon. Ei tuota isolla viiti kovin kauaa kuunnella.
   
 4. diablo

  diablo Member

  Liittynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  388
  Saadut tykkäykset:
  2
  I Told You So..here we go again!!:sick:
   
 5. kvesti

  kvesti New Member

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 133
  Saadut tykkäykset:
  4
  No joo...

  Ekan kerran kuunneltu ja jotenkin tuntuu, että tässä kuuluu Cliff Burtonin vaikutus bändiin. Tai siis Burtonin poissa olo. Yritetään tehdä samaa mitä tehtiin Burtonin aikaan, mutta jotain puuttuu. Tätä kuunnellessa tulee mieleen, että Master of Puppets on aika h****tin kova levy. Saa nähdä aukeaako paremmin uusilla kuuntelukerroilla.
   
 6. Elson

  Elson Member

  Liittynyt:
  18.03.2006
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa tutkailin hieman Metallican Message Boardia tuosta äänenlaadusta. Siellä kaiketi on jopa tämän Jensenin postia lainattuna, jossa mies pahoittelee äänenlaatua, jota ei masteroinnissa saanut enää pelastettua. Siis Ted Jensen, Sterling Sound, New York. Kyseessä voi olla jo miksauksessa mokattu materiaali, ei niinkään masteroinnissa. Liekkö perää tässä sitten?
   
 7. TheJambo

  TheJambo Active Member

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, oon soundeista aika lailla samaa mieltä. Rummut kuulostaa kauhean ponnettomilta ja pahvisilta, äänimaailma on muutenkin aika kylmä ja dynamiikkaa ei ole nimeksikään. Kaiuttimilla vielä jotenkin kuuntelee normi äänenvoimakkuuksilla, mutta kuulokkeilla on ihan turha yrittää kuunnella kun särinä on aika sietämätön.

  Levystä sen verran, että kyllähän tämä selkeästi paras levy on black albumin jälkeen, ja osa biiseistä on erittäin hyviä. Esimerkiksi All Nightmare Long, The Judas Kiss. Pari turhaa biisiä, kuten se instrumentaali joka oli aika keskinkertainen.
   
 8. mlaine

  mlaine New Member

  Liittynyt:
  07.01.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan hyvää matskua levy on, mutta tuosta masteroinnista: Levyn miksaajaa tai masteroijaa on klippaamisesta omasta mielestäni turha syyttää. Jos ovat päässeet näinkin pitkälle hommassaan, että Metallicaa pääsevät työstämään, niin kyllä siinä on pakko kuulla jo milloin äänite särkee ja milloin ei. Käsky lienee siis tullut ns. korkeammalta taholta, eli Rubinilta tai bändiltä itseltään. Säröä kun itsessään on niin saamarin helppoa synnyttää: Nostetaan sitä mikserin (tai Protoolsin!) voluumiliukua niin paljon että alkaa rutista. Tai pahemmassa tapauksessa ensin kompressoidaan lyttyyn ja vasta sitten hilataan volume särölukemiin. Päästään dynamiikastakin eroon.

  Itselle tämä on oikeastaan ensimmäinen levy jossa masterointi oikeasti ärsyttää. Ehkä minä olen niin nuori kaveri, että ei tule tälläistä "ennen oli kaikki paremmin"-aspektia. Tosin esim. mainittua RHCP:n Californicationia en ole edes kuunnellut. Mutta esim. Nightwishin DPP toimii hyvin ja diggaan hemmetisti soundista. Olen ehkä vain puurokorva, mutta en ole kyseiseltä levyltä häiritsevää digisäröä löytänyt vaikka kuunlokekuuntelussa on sentään Beyerdynamicin DT440:t käytössä. Tai ehkäpä juuri siksi, kuulokkeiden soundi on nimittäin niin hemmetin kirkas että kaivaa yksityiskohtia esiin vaikka mistä puurosta! Hyvät luurit, vaikka vaati muutaman päivän totuttelun tuohon diskanttiin. Tapauksessa Death Magnetic nämä luurit kaivavatkin ne juuri ne ei-toivotut asiat: rumpuiskuista aiheutuvan clippaamisen ja Larsin aina niin taidokkaan symbaalityöskentelyn! Bassoraitaa on ihan turha edes kuvitella kuulevansa.

  Ja lopuksi kylmä totuus: Mitä enemmän kompressoria, sitä paremmalta levy kuulosta ruuhkabussissa! Pitäisikö alkaa masteroida erikseen ne hifistiversiot ja mp3-versiot?
   
 9. Elson

  Elson Member

  Liittynyt:
  18.03.2006
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, tuossa on ideaa: ns. hifimiksaus ja mp3 miksaus erikseen niin avot. Ja samalla voi tuon ämppärimixin lykätä radioasemillekin eetteriin jaettavaksi. Sekin on totta, että ei tuosta soundista voi miksaajaa eikä masteroijaa syyttää. Kyllä siihen on syynä se, että materiaalista yritetään muokata kaikille medioille sopivaa. Sehän ei onnistu. Kyllähän Metallican levyltä odottaa äänimaailmassakin samaa kuin bändin live-esiintymiset ovat: tiukkaa, dynaamista, tarkkaa ( no, Larsilta tämä ei onnistu ihan aina) ja aggressiivista soitantaa. Kappaleet Magneticilla näitä ovatkin ja parempi näin päin, jos valita pitää. Kolme parasta biisiä levyltä ovat mielestäni The Judas Kiss, All Nightmare Long, My Apocalypse. Pari aika mitäänsanomatontakin sieltä löytyy, mutta kokonaisuus on oiva.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2008
 10. Kaitzu

  Kaitzu Active Member

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 367
  Saadut tykkäykset:
  10
  Mä nyt en mikään kultakorva ole, mutta tämän levyn osalta kyllä fiilis on kaksijakoinen :grr:

  Pitkästä aikaa bändi tekee hyvän levyn ja sitten se pilataan äänellisesti. 100%:sti tulee kuunneltua musiikkia noilla DT770-kuulokkeilla. Kaikki muu kuuntelemani musiikki toistuu mielestäni hienosti, mutta tämä uusi Metallica on kyllä pohjanoteeraus eli esim. matalat äänet puuroutuvat aivan kauheiksi :sick:

  Pitää varmaan kuunnella levyä noista läppärin kaiuttimista ettei virheet pistä silm... eiku korvaan :D
   
 11. Elson

  Elson Member

  Liittynyt:
  18.03.2006
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis masterointi pitäisi tehdä mp3:lle, radiolle ja cd:lle ihan erikseen, niin kuin tuolla joku jo mainitsi. Ei siis välttämättä miksaus, kuten itse höpöttelin :hitme:. En tosiaan ole ekspertti äänitteen saattamisessa levylle asti, mutta miksauksen ja masteroinnin eron tiedän :thumbsup:.
   
 12. Juhe

  Juhe Member

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 398
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ei tämä masterointi kyllä kannettavillekaan tunnu sopivan. Kokeilin tuossa työmatkalla kuunnella satunnaisesti valittua levyn viimeistä kappaletta puhelimellani (N82). Kappale oli pakattu ogg-muotoon asetuksella -q 8. Ja kuulosti aina hirveältä. Itse asiassa en pystynyt kuuntelemaan kappaletta loppuun. Sääli, että lupaavalta kuulostava levy on pilattu täysin. Itse olen vielä melkoinen puukorva, joten sääliksi käy ihmisiä, joilla on oikeasti tarkka korva tällaisten asioiden suhteen.

  Kenenköhän etua tällaisen kuonan markkinoille tuominen edistää?
   
 14. Molli

  Molli Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Guitar Hero 3 to the rescue! :D
   
 15. kaarlos

  kaarlos New Member

  Liittynyt:
  17.06.2005
  Viestejä:
  816
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep. Tuo on se levy mikä Metallican olisi pitänyt julkaista.
   
 16. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joo, kuulemma bassokin on miksattu paremmin kuuluviin yms. Huvittavaa. Toisaalta, löytyisi ylimääräisiä MS-pojoja ja GH3. :D
   
 17. TheJambo

  TheJambo Active Member

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
 18. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 324
  Saadut tykkäykset:
  60
  Ei tämä nyt liian lupaavalle ainakaan kuulosta: Soundissa **, NYT:issä ***, fanien ei-niin-haltioituneet kommentit + nämä miksaus/masterointikämmäilyt siihen päälle.

  Mutta ainakin sai halvalla (11,27 € tarkalleen) ja Amazon toimitti todella nopeasti. Perjantaina postiin, keskiviikkona jo perillä. :thumbsup: Aloitan kuuntelun vasta ensi viikolla, myöhemmin siis jotain omia kommentteja levystä...
   
 19. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 254
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse asiassa, levy on saanut yleisesti melko hyvän vastaanoton kuuntelijoiden joukossa. Ainakin mitä olen lukenut.
   
 20. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  En ole itse vielä albumia kuullut, mutta eipä siitä ainakaan hifistelijöiden kestosuosikkia taida kommenttien perusteella tulla. Ainakaan positiivisessa mielessä. Musiikki on toki aina se tärkein (ainakin pitäisi olla), mutta joku roti tähän Loudness War:iin pitäisi saada. Esim. oletuksena hifi-versio ja erikseen tilaamalla selkeillä varoitustarroilla varustettu, persiilleen kompressoitu "radio-mix". Tosin kaikki joka tapauksessa kompressoidaan radiossa tai kettoplastereissa, eli järki hoi!


  Maikkarin sivusto lausuu näin (väritys on minun tekemäni): Metallica: Death Magnetic [​IMG]
  "...positiivinen yllätys, etenkin mataliin ennakko-odotuksiin nähden.

  Erikseen on vielä mainittava levyn järjettömyyksiin asti kompressoitu masterointi, joka tekee levystä hengettömän. Etenkin kuulokkeissa ruvelle menevät instrumentit kuulostavat pahalta. Tiettävästi netissä kiertääkin vetoomus uuden version julkaisemista, eikä suotta.
  "  Wikipedia > Death Magnetic > 6.1 Criticism regarding production
  "The album has been criticized for having compromised sound quality and being compressed "past the point of distortion".[49]
  Sean Michaels of The Guardian explains that "the sound issues are a result of the "loudness war" - an ongoing industry effort to make recordings as loud as possible". Fans have noted that these sonic problems are not present in the Guitar Hero version of the album.[50][51]

  MusicRadar and Rolling Stone attribute a quote to the album's mastering engineer Ted Jensen in which he claims that "mixes were already brick-walled before they arrived" for mastering[52][53] and cite a petition from fans to remix or remaster the album.[54]
  Another Rolling Stone article[55] lays blame for the album's sound on Rick Rubin saying that he was "overseeing mixes in Los Angeles while the band is in Europe, headlining shows" and only communicated with him by conference calls.
  "

  Jos "mastering engineer" Ted Jensen sai paskaa, miksei hän huomauttanut asiasta, vaan masteroi silti loppuun? Eihän paskasta konvehtia saa, vaikka kuinka kiillottaisi. Ja jos tuottaja Rick Rubin oli "overseeing mixes", niin vetikö hän hepoa tuon ajan vai oliko vain kännissä kuin käki? Kenties kuulovaurio? Outo maku?
  Hassua, että kun studiot ovat nyt kehittyneempiä ja helpompia kuin koskaan, niin silti tuotetaan levyjä, jotka eivät äänenlaadultaan pärjää kaikille 70-luvun täysanalogisille äänitteille. Ammattitaidon ja ammattiylpeyden puolelle taitaa siis mennä, kun kerran jo vaatimattomimmissakin laitteissa lukee 192 kHz/96b tms., tavallisen CD-soittimen speksit ylittäviä lukuja (44,1kHz/16b). Eikä varmaankaan käytetä 5 euron mikrofoneja, soittimet ja kaapelit ovat asiallisia, akustiikka mietitty ja laadukkaita tarkkailukaiuttimiakin pitäisi olla useampi setti (mm. Genelec on yleinen). Myös perinteisiä hifi/high end -kaiuttimia löytyy asiallisesta paikasta. Rahaakin luulisi kavereilla olevan ns. riittävästi.  Ian Shepherd, Mastering Engineer & DVD Author at SRT: Metallica "Death Magnetic" sounds better in Guitar Hero

  [​IMG]
  "... As you can easily see, the CD version on the bottom has been heavily compressed, limited and/or clipped, and sounds massively distorted as a result. ..."