Metallica?

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana Elson, 20.01.2008.

 1. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 436
  Saadut tykkäykset:
  68
  Huonompaan suuntaan meneminen olisikin ollut jo saavutus. ;)
  En ole vielä tätä kuullut, kun en oikein radiota kuuntele, mutta kai sieltä jonkun videonkin pian luulisi tulevan (?).

  Todella pitkä levy näköjään tulossa, jälleen kerran... liian pitkä kesto on ollut yksi vakiomoka viimeisimmillä levyillä, joten toistavatko sen nyt sitten taas. Ainakin vähän vaikea uskoa, että sitä ässämatskua olisi nyt(kään) syntynyt noin paljon... mitäs se oli, jotain yli 70 minuuttia kai.

  Vielä yksi Metallica-mestariteos olisi huikea juttu, mutta en usko setien enää sellaiseen pystyvän. Mutta toivotaan parasta.
   
 2. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 388
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tuoltahan tuon voi tietty kuunnella .... http://www.metallica.com/index.asp?item=601119
   
 3. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 247
  Saadut tykkäykset:
  1
  Huhujen mukaan mukana on myös kirje Larsilta, jossa hän pyytää anteeksi St. Angerin virvelisoundia. :D
   
 4. PimeydenPaavi

  PimeydenPaavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  355
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entä löytyykö kirjettä, jossa pyydetään anteeksi ...And Justice for Allin bassosoundia/miksausta? :)
   
 5. Slayer

  Slayer Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  767
  Saadut tykkäykset:
  0
  mms://wm.elektra.com/metallica/metallica_com/2008/de/My_Apocalypse.wma

  Taas uutta kappaletta kuunneltavissa. Jos linkki ei toimi niin kopioikaa se ja avatkaa mediaplayerissä.

  Ihan lupaavan kuuloista kamaa. Ei kyllä iske noin parin ekan kuuntelukerran jälkeen vielä minkään klassikkobiisin tapaan, mutta kyllä tuossa on selvää edistystä St. Angeriin, Reloadiin ja Loadiin verrattuna. Rumpusaundista en kyllä tykkää ollenkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2008
 6. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oiskohan tuo "Cyanide" coveri Ruattalaisen Deathstarsin reippaasta parin vuoden takaisesta hittirallista. Varmaan olisi paras kappale mikä levyltä löytyy. :D

  EDIT: No ei näköjään. Ruottalaiset tekivät ko.myrkystä paremman veisun.
  EDIT2: Hmmm.... rereload. No mutta onhan se "parannus" edelliseen kellaridemobändi-pitkäsoittoon.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2008
 7. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Metallican uusista kappaleista

  Tuo uuden levyn kansi näyttää enemmän joltain vaginamonologilta kuin Metallican levynkannelta. Tuota ei kait voi enää miksikään vihjailuksi tai symboliikaksi kutsua. Jos jotain posiitiivista oikein hakemalla hakee, niin eipähän ainakaan sekoitu muihin levyihin...


  The Day That Never Comes ei pärjää vanhoille suosikeille, mutta kuulostaa silti hirmupaljon paremmalta kuin mikään muu -96 tai sitä myöhemmin julkaistu Metallica. Eli suunta on todella pitkästä aikaa ylöspäin. Tuotahan kuuntelisi ihan vapaaehtoisesti, ostamisesta en oikein vielä tiedä sanoa. Keventäviä elementtejä on ripoteltu sen verran, että tämä soinee poppikanavilla ja kenties jopa musiikkitelkkarissakin.
  Hieman rumasti sanottu, mutta "Lovex-alun" jälkeen tuli sellainen olo, kuin joku asiansa ihan hyvin osaava tribuutti-bändi olisi koettanut mahduttaa 8 minuutin demoon mahdollisimman useita aidon Metallican biisejä vuosilta -83...-91. Saavuttamatta kuitenkaan alkuperäisten biisien tasoa. Välillä oli muutama sekunti kuin One:n coveri soisi ja sitten jo biisi vaihtuikin. Välillä oli pätkä matskua, jollaista Iron Maiden osaa tehdä paljon paremmin. Ehkä tätä bisiä on hiottu aivan liian kauan, ja se on siksi paisunut ja paisunut (Hei lisätätään tähän g-osaan tälläinen ja sitten...). Ei suinkaan mitenkään huono biisi, mutta se jokin tästä kyllä uupuu.


  Tuon ylemmän biisin jälkeen tämän Apocalypse:n alku nostatti toiveet korkealle, mutta sitten alkoi omaan makuuni vähemmän miellyttävä paukutus. Se taas muuttuu pian uudenlaiseksi ja hieman jopa tylsäksikin, siis lupaavaan alkuun verrattuna. Ehkä he yrittävät tehdä hieman liian hienoja kappaleita, eli valmista biisiä hierotaan vain ykkösversiota huonommaksi, kun yksinkertaisempi originaali voisi joskus toimia parhaiten. Tai sitten minulla on vain karu maku ja muutenkin suurempi mieltymys perinteisempään hard rockiin ja heavyyn. Tämäkin on parempaa mikään muu -96 tai sitä myöhemmin julkaistu Metallica.​
  Höpinöitä ja tilitystä eri Metallica -albumeista

  Jokaisellahan on aina omasta mielestään hyvä musiikkimaku. Itse olen enemmänkin kuunnellut AC/DC:ää, Zeppeliniä, Maidenia yms. vanhempia/hitaampia/rokimpia bändejä, mikään varsinainen thrash-metallin fäni en ole. Omistan kyllä Metallicankin levyjä, muutamia niistä voin yhä edelleen suositella koekuunneltavaksi heavy/hard rock/metal/___ -musiikkiakin kuunteleville.

  Eka levy eli Kill 'Em All (-83) on liian "demomaista" ja agressiivista kohkausta minun makuuni, tätä en omista. Eniten tällä levyllä tökkii laulu, minun makuuni ainakin. Ride the Lightning (-84) tuli hiljan ostettua, tuntui taas aika kullanneen muistot, parannusta ekaan kuitenkin etenkin laulussa, muutamia kiinnostavia kohtia on.

  Sen sijaan Master of Puppets (-86), ...And Justice for All (-88), sekä Metallica (-91) ovat jo vuosia olleet levyhyllyssäni, vaikkeivat lempilevyjäni kyllä olekaan. Viimeksi mainitulla ovat popmetal-biisit "The Unforgiven" ja "Nothing Else Matters", jotka lienevät pääsyy joidenkin fänien ankaraan tylytykseen, toisaalta myös popparit ostivat ensi kertaa bändin levyjä. Ompa ko. levyllä myös omasta mielestäni erinomainen hevitykitys "Holier than thou".
  "Master of Puppets" -biisi on erinomainen, myös "One" on hyvä kipale, kannattaa tutustua, jos et vielä ole noita kuullut. Myös "Welcome Home (Sanitarium)" on hyvä. Melko tavallisesti alkavan "To Live Is to Die":n keskellä on kivankuuloinen kohta, sen jälkeen lausutaan edesmenneen basistin kirjoittamaa tekstiä. Noilla kahdella vanhemmalla levyllä on melko reilusti thrash metal -meininkiäkin, mutta ei pelkkää sitä kuitenkaan. Ja musiikillisesti ovat aivan eri sfääreissä kuin mitkään lähivuosien tuotokset, eli ei pelkkää puuduttavaa tilutusta tms.

  Mutta noita uudemmat tekeleet ovat minun mielestäni aivan luokatonta, väsynyttä ja tylsää skeidaa, vaikka miten avoimin mielin yrittäisin niitä tarkastella. Eli Load (-96), ReLoad (-97), St. Anger (-03). Viimeksi mainitulla myös päin helvettiä tehty miksaus hämmästyttää, etenkin rummut.
  Myös cover-albumi Garage Inc. (-98) on yllättävän tylsä, tasapaksu ja täysin epä-metallicamainen. Coverien pitäisi olla joko parempia kuin originaalit, taikka sitten täysin uudenlaisia tulkintoja tai kunnon hulluttelua tyyliin Cardigansin Black Sabbath -coverit. Mutta nämä eivät sitä ole.
  Live-levyistä Live Shit: Binge & Purge on täysin kuulematta, mutta S&M:ää netistä kuuntelin ja päädyin olemaan ostamatta, vaikka se kyllä noita edellisiä paremmalta kuulostikin. Vaikkakin turhan yllätyksettömältä. Ompa kuitenkin yritetty jotain uutta (sinfoniaorkesteri mukana, tosin turhan päälleliimatun oloinen ja täysin ennalta arvattava lopputulos).

  Poikkeus, joka vahvistaa säännön: ostin Some Kind of Monster (-04, EP):n, jolla on muutamien live-vetäisyjen lisäksi yksi erinomainen biisi, eli alun perin St. Angerilla julkaistu, mutta EP:lle lyhennetty, siistitty ja selvin päin miksattu Some Kind of Monster (ääninäyte, 8. biisi). Toimii! Loistoriffi! Tuota kun olisivat koko levyllisen tehneet, niin bändin maine olisi pompsahtanut jopa entiselleen, vaan kun ei, niin ei...


  Kts. Metallica discography (Wikipedia). Ja älkööt kukaan vetäkö noista hernettä nenäänsä, nuohan ovat vain minun mielipiteitäni. Minullahan on jopa omastakin mielestäni erikoinen musiikkimaku :D
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2008
 8. iguana

  iguana Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellä jo sen verran ikää, että löysin Metallican heti ekasta levystä alkaen. Tuolloin bändi oli valovuosien päässä nykyisestä mainstream-meiningistä.
  Itselle kolisee juurikin tuo alkupään trash!
  Makuasioitahan nämä ovat, mutta Master... on bändin uran paras tekele. Jotenkin Burtonin poistuttua bändi lähti jyrkkään syöksyyn.
  Black -albumi oli jo kuvottavaa kuunneltavaa, sellaista siistien, kilttien lukiopoikien bilemusaa. Todellista tyttöheviä :p
   
 9. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 436
  Saadut tykkäykset:
  68
  Ei kai tässä mitään spoilereita tarvita. Ketjun aihe on Metallica, ei Death Magnetic. Ja mistään roskastahan ei ole kyse, vaan mätöstä - eli thrash eikä trash. :)

  Puppets on tosiaankin bändin paras. Musta kyllä Musta oli vielä erittäin onnistunut, vaikka huomattavasti kevyempi olikin... oli seuraavillakin levyillä mielestäni yksittäisiä hienoja vetoja, esim. King Nothing, mutta myös aivan liikaa mitäänsanomattomuuksia.

  Garage Inc. oli hyvä. En toki läheskään kaikkien alkuperäisiä versioita ole kuullut, mutta minusta Metallica teki parempia versioita kuin alkuperäiset ja myös pari nastaa sikermää (Fate ja Sabbath).
   
 10. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Kyllä nämä uudet biisit mitä olen tähän mennessä kuullut valitettavasti lähempänä sitä trashia kun "thrashia" ovat. Eipä ole tällä bändillä enää paluuta entisajan loistoon*, valitettavaa sinällään. Yritystä löytyy selkeästi enemmän kun St. Angerista, mutta se ei itsessään vielä riitä tekemään tästä levystä mielenkiintoista ja odottamisen arvoista. Tokihan tuo pitää läpi kuunnella ennen lopullista tuomiota, mutta tällä hetkellä fiilikset ovat nämä.

  *Toki tiedostan sen, että tyyli on vuosien varrella jonkin verran muuttunut, mutta laatueroja se ei välttämättä teosten välillä selitä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2008
 11. TylerDurden

  TylerDurden Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2000
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  0
  My Apocalypse oli kyllä positiivinen ylläri. Odotukset nousi. Ehkä heittäytyy vähän yksipuoliseksi hetken kuluttua, mutta kitarasoolot pelastavat. Hyvää mättöä, ei siinä mitään. :thumbsup:

  Onhan se tosiaankin niin, että Master on bändin paras ja toimivin albumi. Sitä aiempi ja sen jälkeinen albumi tulevat hyvinä kakkosina. Kiitos muuten Grokelle avautumisesta, tuli "löydettyä" Some Kind of Monster- kipale uudestaan (ja nyt uudelleen miksattuna)! Pidin tuota biisiä St.Angerin parhaimpana, joten tämä uusittu versio on mielenkiintoinen. Thänks.
   
 12. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Surffaan täällä usein niin, että painan vain "Today's Posts", eikä silloin tule aina kunnolla hoksattua ketjun aihetta. Yleisesti, spoilerilla on kyllä eri kätsyä piilottaa tekstiä, jos ajattelee sen olevan hieman off-topic. Mutta kun ei nyt ole, niin otin nuo ilmanohjain -tagit pois. Fixasin viestistäni pari varsinaista mokaakin:
  - mättöä tarkoitin, enkä roskaa: trash ==> thrash
  - popmetalli-läppääni pääsi copy/paste-moka: "Sad But True" ==> "The Unforgiven"

  Mukava kuulla, että avautumisista on joskus jotain iloakin.  Täällä plazalla voisi enemmänkin olla arvosteluja ja keskusteluja eri levyistä ja artisteista, niin voisi genreen vihkiytymätön löytää miellyttäviä uutuuksia. Varsinkin itselle hieman tuntemattomasta pitkäikäisestä bändistä voi saada väärän tai liian yksipuolisen kuvan, jos kuuntelee vain pari kolme levyä ja antaa sitten periksi. Esim. Metallicalta Load ja ReLoad, jonka jälkeen päättää, ettei aio niitä muita enää kuunnella, kun ei kerran ollutkaan niin hyvä bändi kuin jotkut väittävät.

  Jotkut bändit taitavat jatkaa pidempään kuin ehkä pitäisi, tai vielä kauheampaa, yrittävät tietoisesti kehittyä. Itsestä tuo kehittyminen kuulostaa harmillisen usein (= ei aina) siltä, että ensin tehdään hyvää musiikkia levy tai pari. Ja sitten tyyli ja soundit muuttuvat ja kaikki kuulostaa paljon keskinkertaisemmalta, vähemmän omaperäiseltä, aivan kuin olisi joku tylsä musiikillinen standardi, jota kohti on pakko kehittyä. No, ihmisiähän ne muusikotkin kait pitkälti ovat, eli ei liene realistista odottaa että joku luo huippubiisejä vuosikymmen toisensa perään, ainakaan ilman hengähdystaukoja. Valtaosa meistä ei saa edes sitä yhtä ainoata biisiä aikaiseksi, ainakaan sellaista, josta joku suostuisi jotain maksamaan. Räppiä, MTV-poppia tms. nyt pystyisi melkein kuka vain tekemään (copy/paste), vaikka sielläkin todellisen kestohitin luominen lienee tismalleen yhtä vaikeaa.


  Loppuavautuminen:

  Metallissa(kin) ja sen jo kymmenissä alagenreissä pistää se silmään, että nykybändit muistuttavat ärsyttävän paljon toisiaan, muutenkin kuin vain musiikin puolesta. Ei todellakaan ole rohkeutta tai individualismia, jos on tismalleen samanlainen kitara, efektit, vahvistimet (säätimet samoissa asennoissa) ja muut vermeet, samat standardoidut ilmeet, liikkeet, asennot ja eleet ja vielä samanlaiset hiukset ja vaatteetkin, värejä myöden. Osasyyllisiä tähän lienevät levy-yhtiöt konsultteineen ja markkinatutkimuksineen. No, black metal -bändissä ymmärtää, ettei "voi" olla pinkkejä shortseja jne. Mutta aivan liiaksi kuitenkin on rohkeuden, aitouden ja omaperäisyyden puutetta. Onneksi on niitä poikkeuksiakin, jotka usein jäävätkin vuosikausiksi pinnalle.
  Metallicahan oli aikoinaan rohkea ja omaperäinen, eihän kukaan muu kait juuri sellaista musiikkia ollut vielä levyttänyt (Thrash Metal). Ja tuo uskallus ja rohkeus todellakin palkittiin, sen sijaan että olisivatkin painuneet unholaan yhtenä tuhansista kasari-pörrötukka-pehmoheavy-bändeistä, joiden levyjä ei löydä enää kuin huonosti varustetuista divareista.

  Wikipedian mukaan Metallican levyjä on myyty pauttiarallaa n. 100 miljoonaa kappaletta. Eli ollaan jo ainakin likimain samoissa lukemissa kuin Black Sabbath. Rock/Heavy/Metal -genressä enemmän ovat myyneet vain muutamat bändit, varsinaisessa Metallissa ei varmastikaan kukaan. Tosin se musta albumihan sisälsi myös popmetallia ja oli osin ehkä siksi niin huikea myyntimenestys...
  Eihän levymyynti tietenkään suoraan arvostusta kerro, etenkään tänä päivänä, kun kaikki radiot soittavat vain muutamaa samaa hittikappaletta ja vuosi on pitkä aika. Mutta on se viikon top40-listaa realistisempi mittari pitkäaikaisesta arvostuksesta.
  Kansainvälisestä tilanteesta en löytänyt linkkiä, mutta ainakin USA:ssa on myyty Rock/Heavy/Metal -levyjä yllättävän paljon. AC/DC on nyt Mariah Careyn edellä ja Metallica on noussut Celine Dionin edelle [lähde: RIAA]. Tuskin noita fundamentalisti-kristityt ovat ostaneet, joten toivoa on vielä tuossakin maassa ;)
   
 13. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 391
  Saadut tykkäykset:
  111
  Puolen minuutin teaserit jokaisesta levyn kappaleesta - Metallica Death Magnetic 10 Song Preview

  Melkeinpä jo voisi uskaltaa sanoa, että kivaahan sieltä on tulossa. Puolen minsan maistiaiset ei nyt tietenkään tuollaisesta pitkien kappaleiden levystä vielä suuria totuuksia kerro, mutta jotenkin vaan nämä pikaraapaisut onnistui heittämään edes jonkinlaista toivoa hyvästä... :love: All Nightmare Long :love:
   
 14. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kuulostaa kyllä tosi hyvältä, vajaa pari viikkoa ja sitten [​IMG]
   
 15. Jyrki

  Jyrki Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Itselläni eniten on kolahtanut Master of Puppets.

  Olen tullut siihen tulokseen, että Cliff Burtonin vaikutus Metallicassa oli se, joka minut sai bändistä innostumaan. Tietynlaiset progressiiviset elementit ja monimutkaiset sävellykset olivat bändin parasta antia. Black albumista eteenpäin Lars on soittanut perusbiittiä vailla aikaisempien levyjen monimutkaisempia, kitarariffejä seuraavia, rytmikuvioita.

  Nykyinen tuotanto on ollut jonkinlaista metallikantria. Uutta levyä en ole kuullut Radio Rockissa pyörivää kipaletta lukuunottamatta, ja ainakaan se ei vakuuttanut.
   
 16. Molli

  Molli Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Justice on Metallican levyistä ainoa, joka on meikäläiseen kolahtanut. Vaikka se saundaakin aika paskalta.
   
 17. diablo

  diablo Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sekin vielä että tuo day that never comes on paskaa..niin on videokin!!!
  Ei jumalauta..ei oo enään ideoita näillä kundeilla ja Lars todellakin on paska rumpali!!No onneks on levyt Justiceen asti niin voi kuunnella ja vaipua koomaan!!niin se menee maine ja kunnia!!:mad::mad:
   
 18. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 391
  Saadut tykkäykset:
  111
  Kerrassaan loistavasti rymisevää kuoleman sanomaa tarjoilee Metallica uutukaisellaan. Levy tullee haastamaan ja hakemaan paikkaansa paremmuusjärjestyksen merkeissä, jopa niitä pyhäisempiäkin (levyt 1-5) ajatellen. Tämä kuolonmagneetti on nimittäin sellaista kitaramäiskeen riemujuhlaa, että herranen ja aika. Ainoa vähän turhempi kappale levyllä tuntuisi olevan Unforgivenin kolmas tuleminen. Kyllä se nyt on vaan niin, että papat pisti näyttäen.
   
 19. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 247
  Saadut tykkäykset:
  1
  ^ Maksettu mainos... :D
   
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 436
  Saadut tykkäykset:
  68
  Tulipahan nyt kuitenkin epäilyistäni huolimatta tilarttua DM... Playstä sai varsin halvalla ja hyvä niin. Ei huvita maksaa liikaa, jos vaikka ei levy taas olekaan kovin erikoinen. Onpahan saanut ainakin halvalla sitten. :)