Medion MDC2220/MDT2020

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hara, 30.11.2005.

 1. tepatee

  tepatee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  En täysin ole ymmärtävinäni kysymystä, mutta monessa digiboksissa, jossa ei ole omaa teksti-tv toimintoa on läpisyöttö teksti-tv datalle eli se on selattavissa telkun teksti-tv toiminnoilla.

  Lohdutuksena myös tässä Medionin 2020/2220 digiboksissa tuli ohjelmistopäivitysten yhteydessä (ainakin minun toivomana) tuo teksti-tv datan läpisyöttö eli teksti-tv:tä voi selailla kokonaan päreitä polttamatta telkun kautta. Vanhoissa softaversioissa tuo siis ei vielä toimi. Tämä on yksi niistä lukuisista korjauksista joista tuolla Schneiderin sivuilla olevassa ohjelmistomuutosten luettelossa ei ole mainittu.
   
 2. antsa2

  antsa2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, mulla oli sama ongelma ja palautin giganttiin, jossa muka ihmetteli autuaan tietämättömänä mitään vastaavista ongelmista.. Tilalle ei löytynyt toimivaa hyllystä. Taitaa nuo samat romut kiertää postimyynnin kautta niin kauan että joku asiakas toimittaa boksin korjaamolle..

  Hain prismasta uuden pari kymppiä kalliimmalla ja siellä myyjä kertoi että heilläkin on ollut yksilöitä jotka ei löydä kanavia ja tilalle on vaihdettu toimiva.

  Tuntuu tuo boksi suodattavan matalia ääniä pois kun vertaa esim. vastaavan analogiakanavan ääneen. Editointi bugittaa mm. kun yhdistin kaksi pätkää yhdeksi niin katsottaessa sitä hyppää aina parin minuutin välein lopputeksteihin. Ylen tekstit jää puuttumaan tallenteesta mikäli on käyttänyt teksti-tv:tä ja muutenkin niissä aina noin sekunnin epäsynkka. Muutaman kerran on bootannut itsensä, mutta kokonaisuutena hintansa väärti boksi jos vielä saavat hiottua tulevissa päivityksissä nuo pikku bugit.
   
 3. garrincha

  garrincha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2006
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tommoseen canalin 2 vko:n katselukortin, ja nyt toi masiina kertoilee että väärä kortti. Osaisko joku sanoo et missä vika? Toimii kans sunnuntaiaamu vauhdilla ku sinne lykkää sen kortin..
   
 4. prosac

  prosac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.10.2006
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin itsekin ostamassa kyseistä kaapeliverkon laitetta gigantissa. Kokeiltiin kahta eri Canal+ korttia eikä kummallakaan alkanut toimimaan. Myyjä sanoi että vain harvat Canal+ kortit toimivat kyseisen laitteen kanssa. Vika olisi Canal+ korteissa eikä ongelmaan ole vielä korjausta.

  Olisin itse kiinnostunut laitteesta hintansa puolesta. Onko tähän ongelmaan olemassa mitään päivitystä tms?
   
 5. pasanen

  pasanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivää kaikille. Ajattelin laittaa myös tänne millaista itkua laitoin...Ilmoittelen myös mitä vastaavat.

  Aihe: Medion MDC 2220PVR vikalista

  Moi,

  olen nyt kuukauden ajan testaillut(=käyttänyt) ko boksia ja löytänyt mm. seuraavia vikoja (ärsyttävyys/tärkeysjärjetyksessä)

  1) Ajastetut Canalin tallennukset epäonnistuvat miltei aina (lähtötilanteessa boksi on valmiustilassa). Boksi on "tallennuksen" jälkeen vain virrat päällä, kun onnistuneiden tallennusten jälkeen se on takaisin valmiustilassa.
  2) Kanavan vaihdon jälkeen tulee ei signaalia, muutaman sekunnin miettimisen jälkeen kuva sitten tulee. Muutenkin kanavanvaihto on tuskaisen hidas.
  3) Salatuilla kanavallilla (Canal) kanavanvaihdon jälkeen tulee teksti "salattu", muutaman sekunnin miettimisen jälkeen kuva sitten tulee.
  4) Canalia katsottaessa ruutuun pamahtaa teksti, "Salauskortin tila: Conax", kuva häviää ja tulee uusi teksti "ei käyttöoikeutta".
  5) Jos katsoo samaan aikaan Canalin tallennetta kun sitä tallentaa, kuva nykii. Tätä sattuu noin 30% varmuudella, joskus se loppuu kun ottaa livelähetyksen kiinni, sitten voi kelata takaisin siihen kohtaan missä oli. Joskus pitää pysäyttää tallennus että ongelma häviää.
  6) Jos laite on "menu" tilassa, ajastettu tallennus ei lähde päälle.
  7) Tekstitv:n signaali ei tule läpi, televisio ilmoittaa ettei ole tekstitvsignaalia vaikka boksin tekstitv toimii (hah).
  8) Boksin tekstitv on aivan surkea, alkaa lataamaan sivuja vasta kun avaa tekstitv, ei muista alisivuja. Jos menee välillä telkun puolelle muisti on mennyttä ja pitää aloittaa alusta.
  9) Katsottaessa tallennusta kesken tallennuksen, kun tallennus loppuu boksi pomppaa suoraan lähetykseen. Kun palaa katsomaan tallennusta vaikka valitsee "jatka katselua" palataan siihen kohtaan missä viimeksi on itse pysäyttänyt katsomisen, ei siihen missä oltiin kun boksi päätti loikata suoraan lähetykseen.
  10) Kanavien uudelleennumerointi ei ole mahdollista (esim Canal sport löytyy aina ja iänkaikkisesti numerosta 82), järjestystä tosin voi vaihtaa.
  11) Vain kymmenen ajastustallennusta, we want more! Lisäksi ohjelmantallennusvalikosta löytyy kaikenlaisia helmiä, ote manuaalista:

  Tallenna
  Jos valittuna on kyllä, laite aloittaa tallennuksen automaattisesti. Muussa tapauksessa laite käynnistyy valitulle kanavalle, mutta tallennus on aloitettava itse.

  Tapahtuman tyyppi
  Jos valittuna on käynnistysaika, laite käynnistyy ja sammuu haluttuna ajankohtana (jos kohdassa tallenna on valittuna ei)

  Salli
  Estä tai salli ajastimen käyttö (jos kohdassa Tallenna on valittuna ei).

  Anteeksi mitä? Olisiko pitänyt tutustua esim Akai videoiden vm 1992 käyttöliittymään ennenkuin suunnitellaan tallennusvalikkoa.

  12) Kovalevy sirisee JOSKUS . Kun alkaa katsomaan tallennetta, sirinä häviää.


  Milläköhän aikataululla viat saadaan korjattua ja voidaanko parannuksia toteuttaa?


  Ohjelmistoversioni on koko ajan ollut v6.25p (uusin)

  Jos jättää huomioitta boksin käyttöliittymän kankeuden, salaamattomilla kanavilla boksi on ihan toimiva peli. Puolustukseksi tosin todettakoon että aikaisempi boksini Force 315C oli todella miellyttävä käyttää, äärettömän nopea kanavanvaihto, täydellinen tekstitv (muistaa kaikki sivut, myös kaikkii alisivut, lataa sivut muistiin heti kanavanvaihdon jälkeen, yms). Mainittakoon myös että kaapelit ovat samat, joten signaalintason pitäisi olla ihan ok.

  Ystävällisin terveisin ja vastausta odottaen,

  Pasanen
   
 6. Tomppa-

  Tomppa- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2004
  Viestejä:
  760
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kai se viimeistelyn puute sitten näkyy tuona suht edullisena hintana. Toimiikohan T-malli yhtään tuota C-mallia paremmin esim. Canalin kanssa...?
   
 7. garrincha

  garrincha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2006
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jossain päivityksissä lupailtiin parannusta noihin salauksenpurkuihin, mutta kun toi laatikko ei ole koko aikana löytäny (kesäkuussa ostettu) yhtään päivitystä ja versio on vieläkin 6.19. Hain päivityksen koneelle nyt pitäis keksiä jostain tollanen rs232 kaapeli. Missähän laitteissa noita käytetään yleensä? Voiskohan sellanen löytyä jostain nurkista? Ei viittis oikee ostaakkaan.
   
 8. Mandingo

  Mandingo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  T-malliin on näköjään uusi v.6.30p päivitys saatavilla Schneiderin sivuilla.

  Ohjelmistomuutokset MDT2020 PVR v.6.30p (29.09.2006)

  1) Salauksenpurkuun liittviä ominaisuuksia muutettu.
   
 9. MarikaR

  MarikaR Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2005
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onko kukaan kokeillut tätä uutta päivitystä? sfnet.viestintä.tv.digi uutisryhmässä joku kirjoitti että aiheuttaisi ongelmia Ylen teksteille.
   
 10. Perakartio

  Perakartio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2006
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli sitten ostettua Medion 2020 , kun sai halvalla. Käyttöohjeissa ja mainoksessa kirjoitetaan, että kun tallennat voit katsoa toista kanavaa. Mutta minulla se toimii vain siten , että voin katsoa saman kanavanipun kanavaa . Mitä pitäisi tehdä?
   
 11. Tomppa-

  Tomppa- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2004
  Viestejä:
  760
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri noin se toimii. Yhdellä virittimellä ei pysty katsomaan/tallentamaan kahta nippua kerrallaan. Yksi viritin virittää vain yhden nipun.
   
 12. whitey

  whitey Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitin antennimallin softan tuohon viimeisimpään versioon. Nyt viritin pätkii lähetystä mielestäni entistä enemmän. Myös Ylen tekstitykset toimivat jos ovat toimiakseen, yleensä eivät toimi. :OI
  Vien vempeleen ensi viikolla takaisin kauppaan. Kyllä paska on paska, oli se myyntihinta miten edullinen vaan.
   
 13. antsa2

  antsa2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuolle resoinointiäänelle mitään tehtävissä? Laitoin laiteen alle kumitassut, muttei se mitään auttanut. Kovalevy taitaa olla syynä ja ulkokuori "pärisee" sen mukana. Kovalevy pyörii minulla jatkuasti, joten eikähän tuolta jotain repsahda rikki takuu aikana, senverran pahaa pärinää tuo pitää.
   
 14. foenix_

  foenix_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.04.2006
  Viestejä:
  206
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ettei vaan etulevyn luukku aiheuttaisi tuota kuvaamaasi meteliä.
  MDC4400:n kanssa ilmenee vastaavaa, etulevyn luukku alkaa silloin tällöin resonoimaan kiintolevyn aiheuttaman värinän tahdissa.
   
 15. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ilmeisesti tästä on kyse, nimimerkillä kokemusta on (muutamaan otteeseen).
   
 16. antsa2

  antsa2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole etulevy, vaan keskeltä päältä reilusti painamalla hiljenee eli resoinointi vaimenee, ja tietysti jurina jatkuu.. Täytynee kehittää joku patentti painamaan boksia keskeltä. Taisi olla virhe repiä suojamuovit ympäriltä, kun niiden aikana tuota ääntä ei kuulunut. Iltakatselussa tuo eniten häiitsee, eli pakko on turvautua kuulokkeisiin..
   
 17. corben

  corben Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletteko oikeasti saaneet ladattua noita päivityksiä Schneiderin sivustolta? Itse olen useita kertoja yrittänyt, ja jostakin syystä tiedostot eivät vain koskaan lataudu. Voisin tästä tietysti Schneideriltakin kysellä, mutta ajattelinpa kysäistä ensiksi täältä :)
   
 18. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin toimii lataukset, äsken testasin. Jos tarkoitat, että saat sieltä tiedostoja, joiden koko on 0kb, niin tuo johtuu yleensä Nortonin palomuurista, jollet saa sieltä tulemaan yhtään mitään, niin sitten en tiedä mikä tökkii.
   
 19. Gigant

  Gigant Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  MDT2020 tuli tänään ostettua. Ensiviikolla muutto antennitalouteen, jolloin pääsee vasta testailemaan...
   
 20. Mandingo

  Mandingo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Medion MDT2020 PVR antenniboksin uusin ohjelmisto v.6.33p Schneiderin sivuilla.

  Mihin C mallin omistajat on unohdettu???