Medion MDC2220/MDT2020

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hara, 30.11.2005.

 1. mastodontti

  mastodontti Guest Guest

  Liittynyt:
  17.08.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan saanut ilman kuittia päiviteltyä tai palauteltua näitä, aavistuksen vituttaa kun olen kuitin jemmannut melko hyvin juuri oikean laitteen kohdalla
   
 2. HelaKammo

  HelaKammo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kuitti ei ole välttämätön, jos voit muutoin osoittaa mistä ja milloin olet ostanut, osoittamisvastuu on kaupalla. Jos olet ostanut sen kortilla, niin tiliotteen osa, josta ilmenee ostopäivä ja summa, sen pitäisi riittää. Visalasku on vielä selkeämpi.

  Se että voiko pitkän ajan jälkeen palauttaa täydestä hinnasta ja saako edes palautettua on varmaa ihan eri juttu.
   
 3. jukiapina

  jukiapina Guest Guest

  Liittynyt:
  15.03.2006
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin se tallennus alkoi taas pelata kun alusti boxin. Tosin ihmetyttää miksi tämä uusin versio ei sitä kehoittanut tekemään vaan vanhempi version.

  MEDION MDC2220 Suosittelen :thumbsup:
   
 4. JLM

  JLM Guest Guest

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tampereen kaapeliverkosta pukkasi tänään uuden firmwaren tuohon murheenkryyniin. Eipä tarvinnut kuin pari vuotta odotella ekaa kaapelin kautta tullutta päivitystä :rolleyes:

  Pikaisen kokeilun (YLE:n tallennusta samalla toista kanavaa katsoen) uskallan taas olla varovaisen toiveikas. Toisaalta samaan lankaan on tullut mentyä aiemminkin.

  Muilla kokemuksia tuosta .47 softasta?
   
 5. jukiapina

  jukiapina Guest Guest

  Liittynyt:
  15.03.2006
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä aivan sama homma mutta vain vajaan vuoden odotusajalla. Ainakin tuo 6.47 softa korjas tiedonsiirtovirheen muulla tavalla kuin koko levyä alustamalla.
   
 6. Mahoney

  Mahoney Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  20.09.2001
  Viestejä:
  3 826
  Saadut tykkäykset:
  7
  Juu 1½ viikkoa tässä on 6.47 -softalla laitetta käytelty, kuten jo pariinkin otteeseen mainitsin. Tämä versio oli siis laitteessa valmiina.

  Ei kovin lupaavalta näyttänyt, kun boksin kanavat ensimmäisen kerran hain. Ensimmäisenä tuli "Ei signaalia" ja viiden minuutin päästä boksi resetoi itsensä ensimmäisen kerran, kanavaa vaihtaessani. Sittemmin boksi on tehnyt samaisen tempun (eli etupaneelin näyttöön tulee jotain "boot" tekstiä ja laite käynnistyy kohta uudestaan) kerran päivässä joka ikinen päivä - esim. ohjelman tietoja katseltaessa tai kanavanvaihdon yhteydessä. Ei iso riesa toistaiseksi.

  Kaikki tallennukset (n. 45 kpl tähän mennessä) ovat onnistuneet. Ainoastaan sellaisen pienen seikan olen huomannut, että jokaisessa puolen tunnin tallennuksessa kerran pätkäisee sekunnin tai jotain, eli pari vuorosanaa tuossa kerkeää katoamaan. Samaa ilmenee toki katselunkin aikana toisinaan, lisäksi kanavia vaihdettaessa tulee useita kertoja päivässä tuo "Ei signaalia", josta pääsee eroon kun käyttää toisella kanavalla tai odottelee jonkun aikaa. (Samaa tekee vanhempieni Panasonic-boksikin päivittäin, molempien boksien kohdalla voi olla kyse puutteellisesta signaalistakin.)

  Yhtenä päivänä boksi oli myös napannut ohjelmaoppaasta väärät nimet tallennetuille ohjelmille, vaikka tallennukset olivat muuten oikein.

  Tallennusten jälkeen boksi näyttää jäävän usein päälle, toisinaan taas menee standby-tilaan.

  Kaukosäätimen "nuoli ylös / PR+" -näppäintä painettaessa tulee toisinaan kuvaruutunäyttöön "UHF-viritystila" -laatikko. Eli tuo PR+ -näppäin tuntuu välillä lähettävän samaa signaalia kuin säätimestä myös löytyvä UHF-näppäin.

  Ensimmäisenä käyttöpäivänä jäi vähän huono fiilis, mutta sen jälkeen VDC2220 on pelannut riittävän hyvin. Kaikissa tähän asti käyttämissäni bokseissa on jotain ongelmia ollut (United, Panasonic, Grundig, Kansalaisboksi x 2), kolmessa jopa palautukseen asti johtaneita. Toistaiseksi ei mitään näin vakavaa tämän boksin kohdalla. :thumbsup:

  Itse en jatkossa tulevia päivityksiä kaapeliverkon kautta halua, vaan laitan ne itse nollamodeemikaapelilla. Toivottavasti ei tule tyrkyllekään mitään.
   
 7. Antti29

  Antti29 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.12.2002
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meikäläisellä käytössä VDC2222 ja jokunen päivä takaperin päivitetty tuohon .47-softaan.

  En tiedä miten on nyt, mutta ainakin aiemmin kävi usein niin, että tallennus ei vaan kertakaikkiaan toiminut. Pistin tallennukset listaan ja sammutin laitteen. Sitten seuraavana päivänä vehjeen käynnistyessä ruudussa oli tuo edellisessäkin postauksessa mainittu "Ei signaalia"-valitus.

  Oma veikkaukseni on, että tallennusten toimimattomuus johtui tuosta. Kanavaa vaihtamalla laite löytää jälleen signaalin, joten "kiersin" tämän ongelman siten, että jätän aina boksin päälle sille kanavalle, jota olen nauhoittamassa. Näin menetellen tallennukset ovat onnistuneet joka kerta.

  Pitäisi joku päivä tehdä testitallennus niin, että sammuttaa laitteen. Tuskin kuitenkaan ihan äkkiä alan sokeasti luottamaan sen toimivuuteen, ja jos joku on pakko saada tallennettua niin käytän varmasti tuota edellämainitsemaani tapaa.

  Noh, mitä 189 euron laitteelta nyt voikaan odottaa.
   
 8. Mahoney

  Mahoney Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  20.09.2001
  Viestejä:
  3 826
  Saadut tykkäykset:
  7
  Olisi pitänyt pitää suu tukossa; juuri kun kerkesin kehumaan, että kaikki tallennukset ovat onnistuneet, tuli ensimmäinen epäonnistunut. Kyseessä oli puolen tunnin ohjelma, joka oli kyllä kokonaisuudessaan tallessa, mutta kokonaan ilman ääniä ja lisäksi kuva meni ikään kuin pauselle vähän väliä, play:tä painamalla pystyi jatkamaan katsomista. Alussa n. puolen minuutin välein, ja ohjelman loppua kohden play:tä sai paineilla jo muutaman sekunnin välein. :confused:
   
 9. pasanen

  pasanen Guest Guest

  Liittynyt:
  08.09.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on muutaman kerran käynyt lähes samalla tavalla;

  Kerran äänet oli mutta kuva pysähteli kymmenen sekunnin välein. Tämä vanhalla softalla ja tallennus oli mennyt omia aikojaan ja katsottu jälkeenpäin.

  Pari kertaa siten että äänet ovat tiessään ja kuva pysähtelee, tämä tapahtui viimeksi uusimmalla softalla mutta molemmilla kertaa tallennuksen aikana katsottu viivästettynä. Vakavaksi tilanteen teki se, että ko ohjelma oli Täydelliset naiset...Voi sitä hellasärön hetkellistä piikkiä.

  Tosin on muissakin pokseissa ongelmia, äiteelle hommasin humax 9200 tms boksin ettei hänen tarvitsisi voivotella halpojen boksien ongelmien kanssa, heti ensimmäisessä tallennuksessa ei ollut ääniä :(
   
 10. Antti29

  Antti29 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.12.2002
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pistin kokeilumielessä nyt tuolla uudella 6.47p-softalla viikonlopuksi useampia ohjelmia eri kanavilta tallennukseen. Iloinen yllätys koitti maanantaina, kaikki ohjelmat olivat tallessa. Varovaisen optimistisesti eteenpäin: josko olisi toimiva softa saatu tehtyä...

  VDC2222 siis käytössä.
   
 11. jukiapina

  jukiapina Guest Guest

  Liittynyt:
  15.03.2006
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten ihmeessä tuo VCR -scart liitin toimii? Onko edes mahdollista saada esim. DVD-soittimen kuva näkyviin sen kautta?
   
 12. arppaj

  arppaj Guest Guest

  Liittynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistähän verkkokaupasta sais ostettua tuohon Medionin ohjelmistopävitykseen tarvittavan kaapelin? Millainen se kaapeli pitää olla?
   
 13. Blaaor

  Blaaor Guest Guest

  Liittynyt:
  28.07.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  VCR-scart on tarkoitettu kytkettäväksi nauhoittavaan laitteeseen, sitä ei siis voi käyttää laitteiden ketjuttamiseen. Eli DVD-soitin on kytkettävä suoraan television, ei digiboksiin.

  EDIT: Elkää uskoko minua, sillä puhun potaskaa. Kuten tepatee edempänä sanoo, laitteen kautta VOI ketjuttaa toisen kuvalähteen. Itse koitin pikaisesti toisella digiboksilla, ja kuva kierti ihan nätisti Medionin läpi.

  Nollamodeemikaapelia kannattaa kysellä elektroniikka-alan liikkeistä. Omani hankin joskus kauan sitten Biltemasta, mutta sen valikoimista se on tainnut jo poistua.
   
 14. Mahoney

  Mahoney Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  20.09.2001
  Viestejä:
  3 826
  Saadut tykkäykset:
  7
  Nyt on vajaan kahden kuukauden / n. 130 tallenuksen kokemus VDC2220:stä.

  Ainoastaan yksi tallennus epäonnistunut (aiemmin kertomani, eli äänet jäivät ja kuva meni pauselle), eli 99,2 % tallennuksista on onnistunut! Tämä siitä huolimatta, että olen tallentanut levyn aivan täyteen (nytkin vapaata tilaa alle 30 min.), ja olen käyttänyt lähes 80 tallennuspaikkaa vaikka ohjekirjan mukaan 40 on maksimi. En ole myöskään tehnyt päävirtakytkin- tai virtajohtobuuttia kertaakaan!

  Pari epäsäännöllistä ominaisuutta on ilmennyt:
  -ajastintallennuksen jälkeen laite jää usein päälle, mutta ei kuitenkaan aina, tuntuu olevan sattumanvaraista
  -kovalevy ei enää sammu kuten alkuviikkoina (jolloin se sammui jopa turhan nopeasti, esim. pausen aikana ei kerennyt tekemään mitään kun jo sammui, tai ohjelmia etsiessä tallennusta varten), vaan nyt se jää toisinaan hurisemaan vaikka viideksi minuutiksi - toisinaan taas sammuu kuten ennenkin n. 30 - 60 sekunnin jälkeen

  Ensimmäisinä päivinä esiintynyt laitteen itsensä tekemä buuttailu on kuitenkin kadonnut jonnekin, ei ole tiltannut kertaakaan viikkokausiin.

  Kaiken tämän jälkeen koputan, tai jyskytän oikein kunnolla puuta. Saas nähdä mitä tuleman pitää.
   
 15. Jyrkidude

  Jyrkidude Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2006
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sellaista systematiaa ainakin on, että kun tallentaa kaksi peräkkäistä ohjelmaa, niin jää päälle. En ole kyllä uusimmalla softalla tainnut kokeilla, mutta eiköhän tuo kesto-ominaisuus yhä siellä ole.
   
 16. tepatee

  tepatee Guest Guest

  Liittynyt:
  08.08.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun Medionista on virta pois toimii tuo toisen scartin läpivienti (tosin RGB ei mene läpi, mutta komposiitti menee). Kun pistää Medioniin virran voi katsella toisen scartin lähdettä tai digiboksin kuvaa painamalla kauko-ohjaimen oikeasta laidasta (vaaleamman harmaata) TV/AV-näppäintä. Jos yrität nauhoittaa kun toiseen scarttiin kytketty laite on päällä niin voi tapahtua mitä vain, voi olla että nauhoitus onnistuu/epäonnistuu tai koko laite jumittaa/boottaa. Todennäköisesti nauhoitus ei tule onnistumaan. Ketjutus kakkos-scartin kautta ei toimi jos otat Medionin virtajohdon irti...

  Käytännössä kokonaisuutena kakkos-scarttia voi käyttää ketjuttamiseen kun digiboksia ei käytä ja digiboksia voi käyttää kun kakkos-scartin laiteesta on virta pois.
   
 17. tepatee

  tepatee Guest Guest

  Liittynyt:
  08.08.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko porukka onnistunut siirtämään nauhoituksia Medionista tietokoneelle?

  Otin kovalevyn Medionista irti ja laitoin kiinni tietokoneeseen. Imuroin koneelleni DVR-Studio-Pron (30pv koeversion) ja medion.exe -transfer modulen. Käynnistän DVR-studion ja menen transfer osaan, se ei näytä mitään löytävän. Mitä meni pieleen?

  Miten homma pitäisi tehdä?
   
 18. tomppa1

  tomppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  781
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan onnistunut vaihtamaan suurempaan kovalevyä Medion 2220:aan? Esim. 160 GB?

  Edit: Hobbyhall myy koneesta 160GB versiota joten eiköhän se kovalevyn vaihto suurempaan onnistu? Mitkä jumpperiasetukset tarvitaan ja miten levy formatoidaan on vielä epäselvää.
   
 19. Remus

  Remus Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mistä löytyy vision 2220 kaapelimalliin uusin päivitys v6.47?
   
 20. Diaz_86

  Diaz_86 Guest Guest

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkäpä tyhmä kysymys, mutta toimiiko tuo päivitys siten, että menee menuun, sieltä laitteen asennus ja sieltä ohjelmiston päivitys ja haku..? Itselläni on v.6.19 ja tuolla tavoin kuin yrittää sitä päivittää, niin ei löydä mitään. Ei ole löytänyt sitten ostamisen jälkeen, 05/2006. Boksi sijaitsee Helsingin kaapeliverkossa. Että onko jotain juttua mikä mulla jää väliin..tai jotain? ( Tiedän että netin kautta saa päivitettyä, mutta ei ole sitä jotain nollamodeemikaapelia..)

  Kiitos