Medion MDC2220/MDT2020

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hara, 30.11.2005.

 1. Hara

  Hara Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan vielä ehtinyt hankkia?

  Verkkokauppa näyttäisi tarjoavan hintaan 273€.

  Mietin vähän MDC2220:n hankkimista mutsille ja lähinnä kiinnostaisi onko käyttöliittymän ulkoasu parantunut sitten edellisten Medioneiden. Hinta näyttäisi olevan vähän halvempi kuin Humaxissa.

  Sähköinen ohjelmaopas.
  Digitaalisen tekstityksen tuki.
  Teksti-TV.
  Suomen- ja ruotsinkielinen valikko.
  80Gt kovalevy eli tallennuskapasiteetti n. 48tuntia ohjelmaa.
  Conax-kortinlukija. SpDIF, Sarjaportti. 1 viritin.
  RCA-äänenulostulo sekä videoulostulo.
  2 x SCART-liitin.
  Tämä digiboksi mahdollistaa myös toisen kanavan katselun samalta kanavanipulta.
   
 2. Wade

  Wade Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2002
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käy hakemassa tuolta http://www.schneider-fin.fi/www/page.php?cat=2 manuaalit. Käyttöliittymä on ainakin ihan erilainen kuin 4200-mallissa, harmi että manuskan kuvat on mustavalkoisia.
   
 4. Hara

  Hara Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Syy minkä takia pohdin tämän ostamista on se että tuolla olohuoneen puolella on Medion MDT 4200 jonka toimintaan olen viime aikoina ollut n. 95% tyytyväinen. Kun tätä vertaa viime aikaisiin kokemuksiini muista digiboxeista (Nokia, Handan, Humax, Siemens) ja käyttötarpeeseen, pääsee se tässä tapauksessa ykkössijalle.

  Arskaxx: Hyvä idea - Kanavalista on näköjään paremmin toteutettu mutta EPG vaikuttaa aika samalta kuin aiemmissakin, joka sinänsä on sääli koska em. digiboxeissa ja erityisesti Humaxissa se miellytti ainakin minua enemmän.

  Graafisesti toteutettu EPG on käytönkin kannalta parempi koska siinä mahtuu useampia ohjelmia samaan näkymään horisontaalisesti.
   
 5. Mandingo

  Mandingo Guest Guest

  Liittynyt:
  13.11.2003
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puhelinkioskissa näkyy olevan 249e.

  Voiko tällä nauhoittaa ja katsella aiempaa nauhoitusta samanaikaan?

  Vastaus:

  >Kyllä laiteella voi nauhoittaa ja katso tallenettu ohjelmaa.
  >
  >Ystävällisin terveisin,
  >DigiTV Info, Kimi
   
 6. Hara

  Hara Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipahan tälläinen sitten tilattua. Ajoitus osui kohdalleen :) koska puhelinkioskin hinta on näköjään noussut -> 279€.
   
 7. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. Jimize

  Jimize Guest Guest

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääkin nyt tulla tänne vuodattamaan aiheesta että ostoaikeissa olevat tietävät mihin soppaan itsensä työntävät jos ovat tätä ajatelleet hankkia. Ihmettelen kyllä ettei täältä vielä löydy aiheesta keskustelua.

  Eli ostettiin kaverin kanssa pari tällaista MDT2020:aan, kun gigantti edullisesti noita mainosti (239e) ja speksit vaikuttivat mukavilta (voi nauhoittaessa katsoa toista kanavaa samasta muxista jne.). Käyttöönotosta meni noin viisi minuuttia kun ensimmäiset bugit tulivat esiin. Tässä vain muutama esimerkki:

  - Laite ei lähde käyntiin kaukosäätimellä. Kun laitteen sammuttaa, menee noin 10 sekuntia jonka jälkeen näyttö välähtää hetkeksi pimeäksi ja tämän jälkeen laite käynnistyy vain etupaneelin katkaisijasta.
  - Nauhoittaessa voi tallenteeseen mennä väärä kanava. Esim subtv:tä nauhoittaessa talteen menikin FST. Tämä johtuu ilmeisesti siitä että laite menee sekaisin jos kanavat järjestelee uudelleen haluamaansa järjestykseen.
  - Kuva pätkii/nykii satunnaisesti. Myös pientä ääni/kuva epäsynkkaa on havaittavissa välillä enemmän ja välillä vähemmän.
  - Nauhoittamisen käynnistäminen lisää pätkimistä ja nykimistä
  - Ylen tekstitykset toimivat todella epämääräisesti. Välillä ok, välillä teksti tulee epäsynkassa äänen ja kuvan kanssa, välillä ei tekstiä ollenkaan. Nauhoittamisen käynnistäminen poisti tekstitykset myös livekuvasta.
  - EPG on huono, esimerkiksi lyhyiden uutislähetysten nimen kohdalla voi lukea vain lyhyesti "U". Eri kanavien ohjelmia ei myöskään pystyy selaamaan vaihtamatta kanavaa.

  Viime perjantaina tuli uusi softaversion 6.03p, ja pikaisen testauksen perusteella se korjasi näistä ongelmista vain ensimmäisen. Sanomattakin on selvää että laite lähti takaisin liikkeeseen. Kaikki ongelmat siis esiintyivät molemmissa laitteissa, eli yksilövioista ei pitäisi olla kysymys.
   
 9. MarikaR

  MarikaR Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2005
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kävin tuon antenniverkon mallin ostamassa kanssa tuosta Gigantin tarjouksesta heti joulun jälkeen ja olen kyllä ollut ihan tyytyväinen laitteeseen. Tuon kaukosäädin ongelman huomasin heti alkuun mutta en ajatellut sen johtuvan boksin ohjelmistosta kun kaikilla käyttämilläni kaukosäätimillä on tyypillisesti jotain outoja ominaisuuksia, eikä kyseessä ole ollut mitenkään merkittävä vika. Hyvä kuitenkin tietää, että asia korjaantuu päivityksellä.

  Ylen tekstien ongelmat tallennettaessa huomasin vasta myöhemmin, livenä tekstit ovat toimineet hyvin. Tämä sinänsä harmittaa mutta en viitsisi sen takia boksia palautella kun laite on muuten käyttööni todella sopiva ja hintakin mielestäni edullinen. Käytössäni on kuitenkin tallentava DVD, jolle saa tarvittaessa ylen ohjelmat teksteineen suhteellisen vaivattomasti.

  Muita ongelmia en ole huomannut, boksi on tosin pelkässä tallennuskäytössä joten pieniä virheitä kuvassa ja äänessä on vaikea huomata.
   
 10. make75

  make75 Guest Guest

  Liittynyt:
  06.01.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin viikko sitten antennimallin Gigantista. Hinta ja ominaisuudet vastasivat tarvetta. Laite ei tietenkään toiminut niin kuin piti. Kuva ja ääni pätkivät. Muutenkin softa sekoili. Kokeilin kaikkea mahdollista softan päivityksestä alkaen, mutta mikään ei auttanut. Palautin boksin Giganttiin ja päätin ottaa vielä toisen laitteen kokeiltavaksi. Tässä laitteessa kuva ja ääni on toistaiseksi toiminut ihan ok. Softa on selkeästi vielä keskeneräinen, mutta tuon kanssa ehkä pystyy elämään. Muutamia bugeja löytyi heti, esim. virran kytkentä kaukosäätimestä ja EPG:n ohjelmatietojen päivittyminen kanavanäkymässä. Kuitenkin bugit vaikuttavat olevan sellaisia, mitkä on helppo korjata ja ohjelmapäivityksellä korjautuvia. Ihmetyttää silti, että laite on tehtaalla noin huonosti testattu vai onko ollut vain niin kiire saada laite kauppoihin. Tallennusominaisuuksia en ole vielä juuri ehtinyt kokeilemaan, mutta viikonlopun jälkeen ollaan viisaampia.

  Selvästi näkee, että käyttöliittymä on insinöörien tekemä, eikä ihan loppuun asti mietitty. Toiminnat eivät ole ihan johdonmukaisia joka kohdassa, mutta nuokin ovat sellaisia asioita, joihin rutiinin myötä tottuu.

  --Marko
   
 11. maailmanmestari

  maailmanmestari Guest Guest

  Liittynyt:
  04.03.2003
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dodiin, nyt tuli oma kaapelipoksi hommattua ja voi sitä v***tuksen määrää minkä tuo romu on tähän talouteen aiheuttanut.

  Tässä pikaisesti vikalistaa:
  - Pätkii, varsinkin nauhoittaessa
  - Valikot välillä todella hitaat
  - Ylen tekstit ei välillä toimi, nauhottaessa häviää kokonaan
  - Äänisynkka välillä päin ..

  Lisäksi boxi ei hyväksy kaapelikorttiamme vaikka tunkis sen miten päin tahansa..
   
 12. Juha K

  Juha K Guest Guest

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa itelläkin hommattua tämä kaapeliboxi joulun jälkeen. Samoja ongelmia on esiintynyt kuin muillakin, tosin maailmanmestarin ilmoittamaa kaapelikorttiogelmaa ei ole, vaan kortti toimii moitteetta boxissani. Sama kaapelitv:n tarjoajakin näyttäisi meillä olevan.
  Ensimmäin boxini ja oikeastaan kokemuksenikin rajoittuvat tähän malliin niin en hirveästi osaa vielä valittaa kaikista pikku jutuista, vaikka ne hieman toisinaan harmittavatkin. Sain kuitenkin huomattavasti paremman kuvanlaadun kuin mitä analoginen kaapeliyhteyteni tarjoaa.
  Osaako joku valaista noista korteista muuten tarkemmin. Yritin nimittäin vuodenvaihteessa katsella oman kortin kautta salattuja kanavia muualla kuin kotonani ja myös siis eri boxilla ja ei auennut kanavat sitten millään. Mistähän tämmöinen voisi johtua? Toinen boxi oli muistaakseni joku Humaxin peruskaapeliboxi. Kaapelitv:n tarjoaja on kuitenkin sama.
   
 13. maailmanmestari

  maailmanmestari Guest Guest

  Liittynyt:
  04.03.2003
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korttiongelma ratkes kortinvaihdolla, muut ongelmat on ja pysyy :(
   
 14. kudos

  kudos Guest Guest

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulihan sitä sitten tuo kaapeli versio hommattua varoituksista huolimatta ja huomenna taitaa mennä vaihtoon.

  Hyvä laite varmaan muuten, mutta kun se ei toimi. Samat viat huomattu kuin edellä kirjoittaneilla ja jotakin muutakin, mutta nyt jurppii sen verran, että muistikin män.

  No mutta pitää ilmeisesti vaihtaa tuohon Humaxin vastaavaan härpäkkeeseen kunhan sitä tänne Kuopijjoon saavat.

  Onko kellään tietoa milloin mahdollisesti saisivat päivityksen langoille?

  - kudos
   
 15. Jiku

  Jiku Guest Guest

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  itse petyin noihin finlux/medion perusbokseihin niin pahasti, että
  eipä taida olla seuraava hankintakaan medion.

  tänään tuli hankittua hätävararatkaisuna humax cx-fox -kaapeliboksi ja täytyy sanoa että on kyllä loisteliaasti toimiva ratkaisu kun vertaa vanhaan finlux 420c(=medion 9110c):hen. nokia oli tarkoitus ostaa, mutta kun niitä ei anttilassa enää ollut niin hain sitten humaxin prismasta. ehkä ihan hyväkin näin.


  pitää vielä siirtää sitä kovalevyllisen mallin hankintaa että saa sitten varmasti toimivan laitteen. siihen asti tallennellaan tietokoneella ne vähät tallennukset mihin tarvetta on..
   
 16. Dalef

  Dalef Guest Guest

  Liittynyt:
  03.01.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viikon verran kokemuksia antenniverkon mallista takana.

  Kun on ensimmäinen tallentava boksi niin en tiedä paremmasta. Olen kuitenkin lukenut tämän foorumin muidenkin laitteiden käyttökokemuksia ja bugilistoja, eikä tämä niistä (kalliimmista) laitteista mitenkään eroa. Kaikissa on ongelmia esim. Ylen tekstitysten kanssa ja kuva pätkii, epg on huono jne. Vikoja on ihan joka boxissa ja kaikkia päivitetään jatkuvasti.

  Kummallista, että olemme tottuneet elämään tietokoneiden kanssa, joiden käyttöjärjestelmät vaativat päivityksiä yhtenään. Ja silti ne kaatuilevat, hidastelevat, jumittuvat ja käyttäytyvät välillä miten sattuu. Vieläkin, vaikka käyttiksiä/softia on päivitelty "hieman" kauemmin kuin digiboxeja.

  6.03p:n päivityksen jälkeen eniten ärsyttävä vika eli virtanäppäin korjaantui. Olen sen verran optimisti, että uskon muidenkin vikojen korjaantuvan päivitysten myötä.

  Minun mielestäni tämä on hintaisekseen ihan käypä peli.

  Täydellistä tallentavaa digiboxia haluavan on ehkä parasta pysyä kaukana niitä myyvistä liikkeistä.
   
 17. Jazska

  Jazska Guest Guest

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vieläkös täällä jollakin on tuo boksi vai ovatko kaikki palauttaneet laitteensa? :D
  Nyt näyttää uutta softaa tulleen melko tiheään tahtiin, että kiinnostaisi tietää, onko bugit korjaantuneet vai onko laite vieläkin tämän threadin mukainen bugikasa? Ja lähinnä T-malli kiinnostaa.
   
 18. make75

  make75 Guest Guest

  Liittynyt:
  06.01.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edelleen omistan laitteen. Täysin tyytyväinen en ole, mutta perustoiminnallisuus kai toimii ihan ok ja riittää minun tarpeisiin, kun tv:stä ei tule mitään mikä on pakko nähdä. DVD-tekstitystä en ole uusimmalla 6.19 softalla kokeillut. Siinä on tallennuksissa ollut ongelmia, mutta "suorissa" lähetyksissä sekin saatu toimimaan. EPG:hen tuli jotain bugia uusimman päivityksen myötä, mutta EPG on muutenkin niin käyttökelvoton, että sille on ihan sama. Käytän kanavakohtaista ohjelmalistausta, josta saa jotain selvää ja toimii byt hyvin.

  Eiköhän tuo ala olemaan ihan ok perusboksi uusimmilla päivityksillä. Power-käyttäjä saa varmasti vieläkin sekoamaan. kuva/ääni-synkka on joskus hieman sekaisin. Päivityksiä näyttää tulevan ihan säännöllisesti, joka on hyvä asia, jos niitä jaksaa asennella. Taivaspäivityksiä taitaa olla turha odottaa.

  Oman kokemuksen mukaan säännönmukainen nykiminen on hw-ongelma. Itselläni se korjautui laitteen vaihdolla. Eli sellaisessa tapauksessa laite vaihtoon.

  --Marko
   
 19. Jazska

  Jazska Guest Guest

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrotko vielä minkälainen tuo EGP sitten on jos se kerran on käyttökelvoton?
  Onnistuuko edes EPG:n kautta ajastaminen kohtuu helposti vai joutuuko kikkailemaan kanavien välillä tms? DVB-tekstien toimimattomuus tallenteissa on kyllä aika ikävä ongelma, mutta jospa sekin saataisiin korjattua..
   
 20. make75

  make75 Guest Guest

  Liittynyt:
  06.01.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  EPG:n kautta voi kyllä ajastaa, mutta mielestäni sen kautta ei järkevästi voi katsella ohjelmakarttaa. Kerrallaan näkyy muistaakseni neljän kanavan ohjelmalla vaakapalkkeilla, mutta käytössä oleva tila on liian pieni tai fontti liian iso (ei voi paljoa pienempikään olla). Pahimmillaan ohjelmista näkyy vain ensimmäinen kirjain ja parhaimmillaankin vain muutama merkki. Toisekseen aika-akselilla liikkuminen on todella kankeaa. Ei siis hypi ohjelmasta toiseen vaan voi skrollata minuutin/tunnin mukaan. En muista tarkalleen.

  Ei ole sen enempää kokemusta muista bokseissa ja onko johonkin onnistuttu tekemään toimiva EPG, mutta epäilen. Tilan käyttö ainakin pitäisi olla täysin erilainen.

  Itse käytän ajastamiseen kanavakohtaista listausta, josta näkee suht' järkevästi koko viikon ohjelmat. Siitä ei tosin voi tarkastella, mitä muilla kanavilla tulee samaan aikaan.

  Aikaisemmin viittasin insinöörin tekemään UI:hin ja viittasin juurikin siihen, että käytettävyys monessa tapauksessa on aika huonoa. Joitakin juttuja täytyy vain etsiä painamalla kaikkia mahdollisia näppäimiä.

  --Marko