Median varmistaminen ja -palautus

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana 83476834584573, 31.03.2013.

 1. Sopiva aloitus uudelle threadille on "maailmanvarmuuskopiopäivä" http://www.worldbackupday.com/

  Tärkeintähän on, että se yleensäkin on jotenkin järjestetty ja todettu vielä palautuskelpoiseksikin.

  Oma systeemi on ollut jo vuosia, että tärkeät tiedostot ovat vähintään kolmella erillisellä ehyellä HDD ja ne sijaitsevat fyysisesti eri koneissa/verkko-sijainneissa.
  Levyt kierrätän niin, että aina, kun ostan uuden isomman levyn, jää toisesta päästä pienin varmuuskopiokäyttöön. Nyt ovat kaikki Samsung-merkkisiä ja yhtään ei ole mennyt rikki elinkaarensa aikana. Uuden levyn otan "tuotanto" käyttöön aina vasta muutaman kuukauden testiajon jälkeen (pyörii pääkoneessa ja dataa kirjoitellaan edestakasin satunnaisesti). HDD-levyjä ei siis kannata ajaa loppuun, koska ikääntyessään toimintavarmuus heikkenee ,mutta ajaa asiansa harvemmassa varmuuskäytössä. Lisäksi olen tehnyt vanhoille kaapissa oleville levyille "virkistysajon" ~kerran vuodessa, eli data luetaan ja kirjoitetaan uudestaan. En tiedä onko tässä muuta ideaa, kuin mielenrauha luettavuudesta ja arkiston uudelleen järjestelystä. Valokuvia ja videoita on nyt ~500Gt tässä kierrossa ja leffoja+TV-tallenteita ~2Tt, joita ei ole varmennettu, kuin satunnaisesti + alkuperäiset DVD-levyt.

  Viimevuonna tallensin kaikki parhaat CD-levyni ~100Gt uudelleen wma-losless muotoon (hyvä streamattavuus ja pystyy palauttamaan alkuperäisen CDn), jotka ajattelin nyt varmentaa "pilveen" ja ongelmiahan siinäkin on. Tilini ovat nyt ilmaisia; SkyDrive 4x25Gt, Box 50Gt, Mega 50Gt ja juuri rekattuna Zoolz 100Gt

  SkyDrive on ollut luottopalvelu jo 5 vuotta ja max yksittäinen tiedostokoko 2Gt riittävä, mutta yhden tilin maximi on +100Gt ja maksaisi 37€/vuosi
  Box ollut nyt testissä (W8 app) ja tiedostokoko 25Mt ei riitä kaikille musatiedostoille + tausta-upload tökkii
  Mega jäi alun ruuhkan takia vielä odottamaan parempia aikoja testaukseen
  Zoolz on Amazon S3 tekniikkansa ansiosta nyt paras ehdokas (ollut aina testeissä lähellä Microsoftin Azure nopeuksia)
  Lähtee nyt testiin ja kokemuksia tästä myöhemmin sitten..

  Kotona on "työkoneissa" lisäksi W8 Tiedostohistoria käytössä, joka tallentaa verkkolevylle työkansiot, mutta itse käyttöjärjestelmän imagen ottamiset olen jättänyt pois kokonaan, koska W8 osaa palauttaa windows-tilin lähes ennalleen uudelleenasennuksessa ja työpöytäpuolen ohjelmat on muutenkin hyvä päivitellä aika ajoin. Käyttöjärjestelmät ovat SSD-levyllä ja USB-tikulta asennettaessa menee ~20min. W8 asennuksia takana nyt ~20kpl ja menee jo rutiinilla loput säädöt. Tämä nopea asennus myös kannustaa käyttämään keveämpiä MetroUI-puolen ohjelmia, jos ajaa asiansa (tuleva Blue-päivitys mahdollistaa synkronoida myös ohjelmat eri päätteiden kanssa)

  Kysymys linux specialisteille;
  Verkkolevyissä on osassa käytössä ext3 ja nyt tiedustelisinkin millä ohjelmalla siitä voi noukkia tietoja, kun levy korruptoituu? NTFS ehyet tieostot saa talteen esim. http://www.piriform.com/recuva/download Ongelmani (korruptoitunut levy oli muuten seagate) selvisi onneksi kolmannella varmuuskopiolla, mutta jäi mietityttään, kun en löytänyt yhtään "koti"konstia saada tiedostoja pelastettua, että kannattaako ext edes käyttää, kun alkaa jo levyjen koot olemaan teratavuja ja menee sitten esim. koko tv-tallennus historia sen takia bittitaivaaseen :weep:
  NTFS toimii muutenkin paremmin windows-käytössä, mutta käyttöoikeuksien kanssa menee välillä hermo (esim. W8 tiedostohistoria tiedosto on niin naulattu siihen tiliin ja koneeseen, että ongelmia tulee varmasti tulevaisuudessa, jos konerikkoja).

  Ja jatkokysymys isojen HDD omistajille; onko jotain erityistä merkkiä vältettävä? Nyt, kun samsung ei enää tee levyjä ja merkki on vaihdettava (samsung-hdd myyty seagatella). Hitachi on ollut myös luottomerkki 2,5" levyissä, mutta aika huono on saatavuus isoissa 3,5" (3-4Tt).

  Tarkoitus olisi varautua vielä pahimmalta esim. talon palamiselta ja pitää aina yhtä levyä mummolassa eli fyysiseti eri rakennuksessa. Toinen vaihtehto olisi maksullinen 500Gt verkkotila, kun 20M löytyy uppikaistaakin, mutta kokemuksien mukaan upit yleensä tooosi hitaita välillä ja tiedotot pitäisi kryptata kaiken varalta (en luota yhteenkään pilveen 100% :D). Halvin ja helpoin ratkaisu on siis edelleenkin wanha hyvä HDD järkevästi käytettynä.

  DVDPlazalta löytyy hajanaisia aiheeseen liittyviä vanhoja threadieja haulla, joten sopii varmaan tähän nykyiseen "mediakodin tietoliikenne" jatkaa ainakin verkon kautta toteutettuja varmuusratkaisuja. Kokemuksia etenkin pilvipalveluista kiinnostaisi kuulla, miten toteutettu ja toimii käytännössä?
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 01.06.2014
 2. Duh

  Duh Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuohan kuulosti hyvälle, kunnes:
  Pöh. Ei väkisin.
   
 3. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kestipä tovin saada Zoolzin tunnukset (em. ilmainen 100 Gt "kylmävarasto"), mutta nyt on toukokuun alusta valuneet CD- ym. musa-BackUpit pilveen.
  Musavideoita oli jokunen MKV-kääreissäkin (esim. 7Gt) ja nekin kelpasivat, lisäksi MP4-videot, DVD9 NTSC, WMA Losless, WMA Pro, WMA, FLAC, MP3, AAC. Voikin olettaa, ettei tiedostomuodolla/-koolla ole rajoituksia varastoidessa.
  Maksullisessa versiossa, jossa myös toistomahdollisuus pilvestä voi olla jokin rajoitus, mitä "transkooderi" syö?
  Varsin vakaa ja selkeät käyttöliittymät, sekä hallinta helppoa. Tiedoston haku tuttua kansio-puu-rakennetta sekä softassa, että web-liittymässä. Tukisivusto on kattava.

  Tasaista, luvattua reilun 1 Mbps keskimäärin tiedostot valuu ja pieniä hidastuksia oli vain viikonloppuna. Nyt ~80 Gt musakansio on kylmävarastossa. Palautusta en ole kokeillut.
  Tiedoston salaus oli oletuksena 256-AES ja valittavana myös oman avaimen luonti. SSL-siirto ja Amazonin S3 varasto on myös SSE-salattu.

  AWS-tekniikka (Amazon Web Services) lunastaa lupaukset ja käytännössä tuskin eroa SkyDrive tai Azureen perus-käyttäjälle päin (esim. office 365 toimii Azurella).
  Netflix taitaa myös nykyään toimia pelkästään AWS. http://www.zdnet.com/the-biggest-cloud-app-of-all-netflix-7000014298/
  Transkoodausta tarjotaan myös muillekkin asiakkaille http://aws.amazon.com/elastictranscoder/

  Se, mikä tekee tästä Zoolzista Amazonin omaa Glacier-palvelua mukavammaksi matti meikäläisellekin on helppo käyttö ja palautus, sekä halvempi yleensä.
  Glacierin hinta on aika haastava laskettava, varsinkin tiedostojen palautusvaiheessa > http://aws.amazon.com/glacier/
  http://wiki.zoolz.com/index.php/2012/12/what-is-the-difference-between-zoolz-and-amazon-s3/

  Zoolzin ilmaisversiosta puuttuu tietenkin lähes kaikki herkut, jotka estävät tehokäytön, ne on kuitenkin saatavissa maksua vastaan http://wiki.zoolz.com/index.php/201...nce-between-instant-storage-and-cold-storage/


  Tähänastisen kokemuksen perusteella Zoolz on toimiva palvelu ..varsinkin 100Gt ilmainen kylmävarasto :D
  100Gt on kuitenkin SkyDrivessa vain 37€/vuosi ja vastaava varasto Instant Storagessa 16$/kk > 180€/vuosi (Cold Storage 3$/kk)

  Genie9 tarjoaa myös muita sovelluksia http://www.genie9.com/
  Esim. Androidille löytyy ilmatteeksi erinomaisesti toimiva sovellus; G Cloud Backup https://play.google.com/store/apps/details?id=com.genie9.gcloudbackup
  (tunnistaa, kun wlan päällä ja tekee varmuuskopion)


  --------------------------------------------------------------
  Jonkin verran nyt selaillut nettiä ison kuluttaja-luokan 3,5" HDD luotettavuuksista ja näyttäisi WD Red erottuvan edukseen http://www.amazon.co.uk/3-5inch-SAT...ie=UTF8&qid=1368278162&sr=8-1&keywords=WD+red
  Myynnissä on myös yhden! vuoden takuulla olevia (esim. Seagate), joita suositellaan välttämään.
   
 4. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Minulla on ollut tuo nimenomainen 3TB-malli käytössä Zappiti mediasoittimessa jonkin aikaa ja ongelmitta on toiminut. Olisiko tämä nyt sitten se järkevä kompromissi kalliimpien 24/7 levyjen ja peruskovojen välissä...
   
 6. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainoo vaan että palveluun saa lähettää kuukaudessa 300MB tavaraa (tai näin oli silloin kun ko teran tila julkistettiin). Muistaakseni (en jaksa nyt laskea) kestää jotain parikymmentä vuotta lähettää tera dataa jos sen lähettää 300MB kuukaudessa. Ehkä maksamalla tuosta rajoituksesta pääsee, mutta palvelu on silti huonontunut, koska maksamalla sai aikaisemmin rajoittamattoman tilan teran sijaan. Eli hyötyä tästä uudistuksesta on ollut lähinnä Yahoolle.
   
 7. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Crashplan on käytössä.
  http://www.crashplan.com/

  Crashplan+ Unlimited tili vuoden sopimuksella 3.7€/kk. Pidemmät sopparit aina halvempia, 4 vuoden sopimus noin 3€/kk.

  Tuo halvin Unlimited tili on tarkoitettu yhdelle koneelle, mutta sekin on helppo "kiertää", varmuuskopioi kaikki koneet yhdelle koneelle vaikka Crashplanin omalla softalla, joka sitten
  tuuppaa ne perille. Olisikohan siellä pariteraa tällä hetkellä omaa dataa, onneksi en ole joutunut kokeilemaan datana palautusta, niin palautuksen nopeudesta ei ole mitään käsitystä.
   
 8. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olis varmaan paras hinta/laatu 24/7 kotikäyttöön. Alkoi kuitenkin arveluttaan yhden 3TB käyttö, jos kosahtaa, niin menee paljon tavaraa siinä sitten.. Pistin sitten tilaukseen pari Samsung 1TB HN-M101MBB M8 Momentus (Seagaten yhteismalli). Käytössäni on kuitenkin virransäästöt ja tuo RED on suunniteltu jatkuvaan käyttöön. Ainoa jatkuvasti päälläoleva levy on nyt reitittimessä oleva USB3-Buffalo mini ja saa pyöriäkin kolmen vuoden takuunajan umpeen ;)

  Tässä hieman osviittaa levymerkkien luotettavuudesta http://www.behardware.com/articles/881-6/components-returns-rates-7.html
  Aika yksilöllisiähän nuo ovat, mutta suurinosa hajoamisista tapahtuu ensimmäisten kuukausien aikoina (valmistusvirheet).

  Ok, ei sitten muuta, kuin mainosta tämäkin.. koskiko tuo 300MB / kk myös vanhoja asiakkaita? (en nyt yhtäkkiä löytänyt mainintaa)

  Edukas tämäkin kyllä.. pisti vaan silmään sivun alhaalla "Our clients" ja kun verrataan Windowsin haavoittuvuuksiin, niin samoja firmoja loistaa kärkipaikoilla :D
  http://secunia.com/vulnerability-review/vulnerability_update_top50.html

  ------------------------------

  Pilvipalveluista nyt paljon uutisissa, kun NSA vakoilu paljastui (ja joillekin yllätyksenä:hitme:)
  Henkilökohtaisa tietoja, kuvia ym. en vielä ole pilveen uskaltanut tuupata, mutta mielenkiinnolla seuraan esim. Microsoftin suunnitelmia rakentaa Saksaan EU-alueelle priorisoitua palvelinta, jossa tietenkin kohderyhmänä valtiot, yritykset, laitokset,.. joiden tietoturvamääräykset eivät salli datan viemistä EU-alueen ulkopuolelle. MS osti myös European Commissionkin käyttämän Yammerin, joten tosissaan lienevät.
  OT Suomella olisi nyt erinomainen mahdollisuus panostaa suurten servereiden sijoittumisista tänne http://www.tietokone.fi/artikkeli/b...hallitus_nyt_tekoja_suomi_tietosuojan_sveitsi
  ---

  Vielä toinen ilmainen Zoolz kylmätila 100Gt tulollaan (tarjous nyt loppunut) ja sinne ajattelin jo joitakin kuviakin, joita haluan jättää jälkeeni varmentaa omalla pitkällä avaimella. Palauttaminen ei ole mahdollista, jos itse luotu avain katoaa, mutta senkin voi varmentaa pilveen esim. itse käytän Windowsin omaa Bitlockeria usb-avaimissa, jonka saa varmennettua omaan SkyDriveen (samantyyppinen ratkaisu toiminut vuosia yritysmaailmassa). Varmimmin toimii niin, että tekee vaikka 20-30 merkkiä avaimen ja käyttää sitä sekä salaukseen, että Bitlocker-avaimeen (kansiossa voi olla ohjeet datan palautukseen). Näin kaikki saadaan yhden Windows ID taakse, jonka saa auki vain kirjautumistietojen ja puhelinnumeron avulla (kaksivaiheinen varmistus). Samaa periaatetta voi soveltaa myös esim. TrueCrypt ja muun pysyvän tilin kanssa, jossa kunnon "suolaus" avaimille.

  Edellinen 100Gt nyt täynnä ja poistelinkin jotain, mutta tilaa ei näy vapautuvan? Voi olla ilmaistilan rajoituksia, mutta pitää tutkia tuotakin vielä..
   
 9. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Crashplan (maksullinen) käyttää 448 bittistä Blowfishiä, ilmainenkin 128 bittistä, joten en hirveästi olisi huolissani..
  Jos blowfish olisi murrettu, niin siitä olisi kyllä tieto levinnyt. Liekkö jo kolmattakymmenettä vuotta sen käyttö menossa.
  Toki jos oikein ahdistaa, niin vetää ensin TrueCryptillä paikallisesti AES:n ja sen tyrkkää sen paketin crashplaniin, ovat ne NSA:n pojatkin ihmeissään, kun yrittävät
  saada "Mallorca -98" -kuvia esiin :)
  tai sitten vetää vain foliolakin aavistuksen kireämmälle ;)
   
 10. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Foliohattu ei ole lainkaan toimiva suojautumiskeino. Ihmisen pääkallon muodon ja foliohatun yhteisvaikutuksesta voikin syntyä suojauksen sijaan kymmenien desibelien vahvistus ajatusvakoilusignaalien (oletetuille) taajuuksille. :rolleyes:
   
 11. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Postia Zoolzilta :(

  "Dear Valued User,
  When we first started out with our free 100GB accounts, we were overwhelmed with the number of users that signed up for the queue. We’ve worked very hard to try to keep up with the ever growing number of users applying to the service; however, we were unable to sustain the capacity and find it unfeasible for the time being to offer the service with the quality we are aiming for all for a lifetime ; therefore, with a heavy heart, we have decided to discontinue to offer free accounts for those who are waiting in line.
  Please accept our sincere apologies for this inconvenience and we thank you for your patience.
  If you already have the free edition, you can continue to use it for free; this change has no impact on existing users of the free edition.
  On a happier note, Zoolz has just released Zoolz Unlimited; which is packed with features, has no limitations, and for less than any service on the market; starting at $2/mo
  Click here to learn more
  And as a thank you gesture, we would like to offer you a 20% discount on any number of Zoolz Unlimited purchases.
  Coupon: XXXXX
  Your continued support helps us to make Zoolz a game changer.
  Sincerely,
  The Zoolz Team"

  No elämä jatkuu ja yksi ilmainen 100Gt "kylmävarasto" on parempi, kuin ei mitään..

  Nyt on tullut myös suomalaisia palvelutarjoajia lisää, kun mm. F-kurakin tarjoaa pilvitilaa http://www.f-secure.com/en/web/home_global/online-backup Nebula http://nebula.fi/palvelut/pilvipalvelut ja pohjoisen yrityksille http://www.ouluict.fi/liiketoiminta/oulu-d-c jotain muitakin suomalaisia?

  Mediafire tarjous nyt OS X ja Windows 50 Gt http://www.techspot.com/news/54782-...f-free-cloud-storage-to-windows-and-os-x.html
  http://www.mediafire.com/software/desktop/

  Tuo ed. mainittu Crashplan on ollut myös muutamalla kaverilla pitkään käytössä, kun tuli puheeksi ja ei mitään pahaa sanottavaa ollut vuosien käytöstä :thumbsup:

  Backblaze on käyttänyt kuluttajamalli levyjä ja julkaisi tilastoja kestävyydestä http://blog.backblaze.com/2013/11/12/how-long-do-disk-drives-last/
  Menee aika mukavasti siihen, mitä itse olen luottanut levyillä, eli ensimmäinen vuosi sisäänajoa valmistusvikojen löytämiseksi ja sitten vuosi-pari huoletonta tallennusta, jonka jälkeen varmuuslevyksi pois virroista. Tässä voi huomioida suhteuttaa käyttö, joka menee niin, että vaihtelevat lämpötilat ja käynnistykset rasittaa levyjä enemmän, kuin tasainen lämpötila (korkeakin) ja jatkuva pyöriminen. Muistaakseni Google joskus tutki levyjen (serveri) lämpötiloja / vikoja ja ei todennut niiden vähentävän ikää.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2013
 12. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maailman varmuuskopiopäivän kunniaksi yksi tyypillinen inhimillinen moka alkuvuodesta :eek:
  http://www.worldbackupday.com/en/

  Tallentelin taannoin HD cable-open viikkoina läjän leffoja 2Tt-levyn yhdelle osiolle (77 kpl ~700Gt) ja levy pyöri sittemmin muissa käytöissä eri koneissa välillä. Tuli tarvetta yhdelle isommalle osiolle ja varmuuskopion kaiken muun, paitsi unohdin tuon ko. leffaosin kokonaan, kun siirtelin tavaraa eri levyjen välillä.

  Ensin suurensin yhtä osiota Windowsin levynhallinnasta > dynaaminen levy ja toimenpide tietysti epäonnistui jostakin syystä. No sitten alustin koko 2Tt-levyn, eikä millään pika-alustuksella :D Tässä vaiheessa mietin myös levyn linux-nassiin tunkemisesta, mutta NASsini on niin wanha, että kahden teran ext3-alustus täytyy tehdä jossain muussa koneessa, joten jäi vielä tekemättä..

  Sitten eräs ilta ajattelin katsoa jotain leffaa ko. levyn varmuuskopioista ja eihän niitä löytynyt :eek: (nämä leffat ei niin elämää tärkeämpiä kuitenkaan ole, jotta olisi koskaan useammalla varmuuslevyllä, kuten valokuvat yms.). Muistin kuitenkin aiemmista kokemuksista, että NTFS-HDD levyiltä saa kaivettua dataa deletoinnin ja formatoinninkin jälkeen, joten kokeilin ensin Recuva softalla. WTV tiedostomuoto ei ollut tuettuna muuten loistavassa palautustyökalussa ja pienen etsimisen jälkeen löytyi GetDataBack for NTFS, josta tuki wtv-tiedostoille löytyi. Softa sitten raksutteli puoli päivää ko. levyä ja yllättäen kaikki leffat oli vielä katsottavissa normaalisti, joskin hieman hitaasti lähti pyörimään. Maksullisessa softa-versiossa olisi voinut kopioidakin ko. data toiselle levylle, mutta jätin levyn htpc-koneeseen kiinni ja indeksi säilyi lepotilassakin, jotta sai kaikki tarpeelliset katsottua muutaman viikon aikoina.

  :naminami:
  http://1drv.ms/1fdGnx4

  Ja tästäkin vahingoista SAA ottaa opiksi. Nyt kävi tsägä, kun ei ollut tallennettu päälle mitään. Tosin kaikki maailman leffat ja musiikki löytyy aina jostakin, joten se maalaisjärki mukaan, mitä kannattaa varmentaa ja moneenko kertaan.
   
 13. P.Kosunen

  P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Oli pika-alustus, kun GetDataBackilla sai tiedostot takaisin.
   
 14. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistin sit kai väärin ja tein sen perusteellisen alustuksen, kun olin katsonut jo leffat pois, sorry.

  Onko tuo muuten testattu, että voi käyttää ihan Windowsin perusalustusta tietoturvallisesti levyn tyhjentämiseen?
  (eli ei saa millään kuluttajaluokan palautustoiminnalla palautettua mitään dataa)
   
 15. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Perus formatointi ei riitä mihinkään, se ei käytännössä poista mitään.

  DBAN USB tikulle, kone käyntiin sen avulla ja antaa sen ylikirjoittaa levyä X määrä.
  Ihan muutama painallus ja odotus, niin se on siinä.
   
 16. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Amerikkalaisten pilvipalvelut edelleen vaikeuksissa NSA kanssa?
  http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/microsoftin_mainostama_urkintaturva_kaadettiin

  Pitääpä testailla ensikerralla tuota Windowsin perusalustusta ja miten datan palautus onnistuu? Toki varminta käyttää siihen tarkoitukseen tehtyä sovellusta.
  (löytyy varastosta pieni laatikollinen wanhoja ide-levyjäkin, jotka pitäisi puhdistaa tiedoista, kun löytyy vielä ide-liitännäinen kone)
   
 17. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiaa salasanoista
  https://passwordday.org/en/


  90% käytetyistä salasanoista on murrettavissa! 5 minuuttia ja teet siitä turvallisen.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2014
 18. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. Zoolz

  Zoolz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilin nyt jokin aika sitten Windows 8.1 perusalustusta yhdellä sata 2,5" HDD 250Gt (ei siis pika-alustus vaihtoehtoa) ja aika hyvin ne tiedot sieltä katosi. Tein Recuvalla ja EaseUS tarkimmat skannaukset, eikä mitään järkevää? luettavaa löytynyt http://1drv.ms/1rGPdaH
  Jos tuohon levyyn vielä kirjoittaisi täyteen vaikka tv-tallenteita, niin pitäisi olla jo mahdoton tehtävä kotikonstein dataa kaivella :thumbsup:

  Huomasin myös, että SSD Secure erase ja Linux hommissa käyttämässäni monitoimityökalu Parted Magic osaa pyyhkimisen turvallisesti, joten taidan sillä pyyhkiä nuo vanhat kovot ja rikkoa niistä vielä piirisarjat, niin voi hyvillä mielin viedä SER-lavalle.

  http://www.piriform.com/recuva
  http://www.easeus.com/data-recovery-software/
  http://partedmagic.com/
  Parted Magic näköjään nykyisin maksullinen, mutta löytyy varmasti vastaavia ilmaiseksi.
  (TrueCrypt sisältäviä sovelluksia ei siis kannata käyttää, koska huhun mukaan löytynyt takaportteja NSA?)
   
 20. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itse tein jonkun aikaa varmistuksia käyttäen ulkoista SATA-telakkaa (kytkentä koneeseen e-sata -piuhalla) ja siinä vaihtelin levyjä, mutta tuon ongelmana oli että käytännössä varmistaminen oli omasta viitsimisestä kiinni: ota levy esille, laita telakkaan, kytke päälle, käynnistä synkronointiohjelma.... Nykyään rinnalle on tullut aito NAS (5-pesäinen QNAP TS-569 Pro, levyt RAID5:na) jonne varmistukset/hakemistojen peilaukset menevät ajastetusti joka päivä ilman että itse teen yhtään mitään. Kerran viikossa teen varmistukset myös vielä tuohon SATA-telakkaan joten parhaimmassa tilanteessa data on kolmessa paikassa. Helppo ja hyödyllinen viritelmä jos varmistettavaa dataa on teroja, parhain puoli on ehdottomasti tuo varmistamisen automatisoiminen. Mitään ei ole vielä tarvinut palauttaa (knock, knock), tosin tuon SATA-telakankaan aikaan en levyrikkojen tapauksissa menettänyt dataa lainkaan, mutta siinä tosiaankin varmistaminen oli aina viitsimisestä kiinni joten tuuriakin oli tod. näk. mukana. Vielä yksi positiivinen puoli NAS:n käytössä on, että se voi toimia tarvittaessa myös kotiverkon mediaserverinä jakaen viihdettä korin eri laitteille.