Mediakodin tietoliikenteen ongelmia

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana sonymies, 21.11.2010.

 1. sonymies

  sonymies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei, kokeilin tehdasasetusten palautusta - ei vaikutusta ongelmiin.

  Pienen konsultoinnin jälkeen herra Kuukkeli neuvoi tällaiselle sivulle, jossa kuvailtiin vastaavaa ongelmaa. Näemmä liittyy jotenkin winkkarin yritykseen optimoida liikennöintiä. No enivei, ajoin netsh-käskyn vinkin mukaan ja toistaiseksi vaikuttaa lupaavalta :)

  Käytän paljon läppärin ja HTPC:n välillä etätyöpöytää, kun talouden musiikki tulee HTPC:ltä ja tämä on ollut kyllä kiusallista takkuamista. Ehkä se vielä tästä kirkastuu tosiaan!
   
 2. sonymies

  sonymies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se oli se nuolaisu ennen kuin tipahtaa... Buffalo lähti eilen vaihtoon vanhan reitittimen tieltä ja nyt homma pelittää. Vanha, kunnon SMC Barrigade, toimii kuin se kuuluisa junan vessa!

  Hyviä uutisia Buffalon osalta sikäli, että takuun piirissä toimittanevat uuden laitteen, josko tuo toimisi sitten häiriöittä. Gigasen LANin ja n-standardin WLANin niputtaminen satkun laitteeseen ei näemmä ole ihan helppoa?
   
 3. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Minulla on kotona D-Link DIR-855. Millähän laitteella saisin jatkettua tuota 802.11n verkkoa samalla SSID:llä. Onko käsinsäätöä, vai onko näissä vehkeissä jotain automatiikkaa tunnistamaan, että toinen on master ja toinen on vain parantamassa kuuluvuutta.

  3 kerroksinen kivikämppä ei ole paras WLAN:lle.
   
 4. _oPa_

  _oPa_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2008
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tuo pitäisi olla sen monimutkaisempaa kuin ostaa WLAN tukiasema, joka ymmärtää 802.11n ja dual bandiä. D-link:iä jos haluaa suosia, niin DIR-815/825/855 pitäisivät olla toimiavia laitteita.
  Itsellä ei D-link:in vehkeistä ole kokemusta, mutta Netgearissa käyttöliittymästä löytyy asetus millä laitteen saa toimimaan pelkkänä tukiasemana.
   
 5. miklos

  miklos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2010
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli kyseinen paketti hommattua. Nyt minulle on epäselvää kannattaako minun yhä käyttää reititintäni, joka on buffalo wzr-agl300nh. Kyseisessä ciscon mallissahan on käsittääkseni wlan + modeemi? Olen myös törmännyt keskusteluihin, joissa on puhuttu kyseisen modeemin käyttämisestä siltaavassa tilassa, mitä se tarkoittaa? Eli jos joku voisi ystävällisesti kertoa minulle, miten kytken laitteeni järkevimmällä tavalla, Kiitos! Tietokoneina mac mini ja miniläppäri.
   
 6. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kannata, jos Cisco toimii kunnolla l. pysyy pystyssä ja hoitaa hommansa piereskelemättä.
  Modeemin sisältävät yhdistelmäpurkit eivät ole kovin luotettavassa maineessa mistä johtuen modeemin ja lopun tietoliikenteen hajasijoittamista on harrasteltu. Cisco on kuitenkin ammattireitittimien standardi, joten on lupa olettaa sen toimittavan asiansa tyypillisiä tarjouspaskoja paremmin myös kotihomeri -puolen yhdistelmälaitteessa.

  Siltaaminen tarkoittaa toimintaa puhtaassa modeemiroolissa reititystoiminnot sammutettuna. Se ei sovellu yhden purkin kokoonpanoon, l. esim nyt sinulle, kun halutaan perustaa kotiin oma pieni privaattiverkko. Sinun kannattaa ilman muuta käyttää Ciscoa reititintilassa, missä se luultavasti valmiiksi onkin suoraan paketista nostettuna.
   
 7. miklos

  miklos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2010
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset! Tämä selvensi asiaa! :)
   
 8. Juksa

  Juksa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2007
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelma ja ongelma, mutta ei kehtaa uutta säiettä laittaa... Tällä hetkellä makkarissa Elisan kotiboksi, jonka perässä buffalon linkstation live ja käytössä läppäri pääosin olkkarissa WLAN-yhteydellä. Nyt olis tarkotus hommata mediatoistin olkkariin ja samalla ajattelin siirtää tuon buffalon myös tv-tasoon. yhteys ei onnistu piuhalla, koska sitä ei saa piloon kynnyksien alle tms. Kokeilin myös noita elisa viihteen mukana toimitettavia pistorasia-laitteita, mutta nopeus ei ollut riittävä.

  Täytyy siis hommata kytkin, mutta minkälainen? Aluksi ajattelin laittaa tommosen D-Linkin DIR-6xx mallin tuohon olkkarin, ideana se että tuo vahvistaisi nykyistä wlania ja saisin nuo laitteet piuhalla tuohon kiinni. WDS tais olla se, jolla tuon sai tehtyä, mutta kotiboksi ei taida tuota tukea.

  Sitten suunnittelin että laitan tuomosen langattoman reitittimen (esim noita d-linkin 300Mbps) siihen kotiboksin perään suoraan, mutta sitten on ongelma, että minkä laitan tuohon tv-tasoon, joka siis jakaisi tuon wlanin noille laitteille?

  Eli olisko laite sitten langaton kytkin?

  EDIT// tuossahan on ihan asialle omistettu säie, alanpa käymään sen läpi....
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2012
 9. luisfigo

  luisfigo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä/halpa 300Mbps langaton reititin/toistin joka tulee siihen käyttöön että kotiverkon yli voisin käyttää noita telkkarin ja bluray-soittimen striimaus toimintoja ja mahdollisesti myös striimaamaan teräväpiirtokuvaa verkon yli?

  Eli WiFi-purkki toimisi tukiasemana omassa kotiverkossani ja tästä tulevasta purkista lähtisi 2x 1m rj-45 kaapelia telkkarille ja bluray-soittimelle.

  e. tulikin vedettyä 1gbps piuhalla + 1gbps kytkimellä telkkari ja bluray-soitin omaan kotiverkkoon ja hyvin toimii
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2012