Mediakodin kokoonpano

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Jeep, 27.11.2010.

 1. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  No tarkennetaan hieman eli osaako AppleTV toistaa transport striimin (.ts) sisällä olevaa dvb-tekstitystä. Käsittääkseni suurinpiirtein kaikki digitv-laitteet tallentavat lähetykset tuossa muodossa. Jos tuo ei onnistu niin jäisi laite ainakin itseltä ostamatta. Tosin tuo on ongelma aika monessa muussakin laitteessa.

  Ideana siis se, että tietokone tai NAS hoitaa digitallennukset ja ne katsotaan olkkarissa mediasoittimella.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2011
 2. Mariner1

  Mariner1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meikäläisellä on aika simppeli systeemi.
  - Mediaserverinä toimii Excito E3, jossa 5TB tilaa. Tiedostot, videot, kuvat ja musiikki on siellä, josta jako langattomasti ja piuhalla ympäri kämppää. Suosittelen piuhaa videoita varten.
  - Takkahuoneessa on SqueezeBox Duet soittelemassa serverin musiikkia sterkkoihin. Hoitaa myös nettiradion virkaa, spotifytä ym. Piuhalla kiinni serverissä, joka nyt vaan sattuu myös sijaitsemaan kyseisessä huoneessa.
  - Olohuoneessa Yamaha RX-V3900 lukee DLNA:ta serveriltä. Musiikit soi hienosti ja koko CD kokoelma alkaa pikku hiljaa jo olla palvelimella.
  - Videoiden katseluun toistimena toimii mikäs muu kuin PS3 olohuoneessa.

  Toistaiseksi tiedonsiirto takkahuoneen palvelimen ja olohuoneen laitteiden välillä toimii langattomasti. Luotettavuus ongelmien takia on langaton clientti/reititin lentämässä olohuoneesta mäkeen ja tilalle tulee Cat6 ja kytkin...

  Että näin.
  Suosittelen hankittavaksi DLNA:ta tukevia laitteita, niin voi ne Applet ja muut rahastus vehkeet jättää sinne kauppaan.

  Sen verran voisi tietysti vielä jatkaa, että vahvistimessahan tosiaan on monihuone ohjaus, johon pääsee nettiselaimella. Ja nettiselaimeenhan pääsee vaikka ihan Nokiankin kännykällä...
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2011
 3. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei osaa, koska AppleTV ei toista .ts-filuja.

  Joo, melko yleinen ongelma tuntuu olevan.

  Mulla työhuoneessa Mac Mini + Elgato EyeTV hoitaa tallennukset ja pukkaa ne iTunesiin. Niitä voin sitten katsella vaikka olkkarissa AppleTV:llä.
  Valitettavasti niissä ei vain YLEn tekstityksen näy. Viime aikoina en ole Elgaton foorumilta seurannut tilannetta, kuinka ongelman korjaus etenee. Pahoin pelkään, ettei ole kovin korkealla heidän koodauslistallaan. Ei varmaan ole kovinkaan monessa maassa moinen tekstityssysteemi käytössä?

  TVKaistassakaan ei muistaakseni nuo YLEn tekstit oikein tahdo kunnolla pelittää, mutta eikös nekin ole aikeissa polttaa tekstit suoraan kuvaan? Tämä ratkaisee sekä tekstitys- että tallennusongelmat muutenkin (ainakin ilmaiskanavilta).

  Plexiin on muuten TVKaista-client olemassa suoraan...
   
 4. Duh

  Duh Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mites kotimaisten ja/tai tekstitettyjen leffojen osto kotimaisella luottokortilla?

  --clips--

  Mitenköhän onnistuisi Pihtiputaan mummolta missään ajassa leffan vuokraaminen iTunesista? Haluatko lyhyesti kuvailla vaadittavat toimenpiteet ennen sitä Apple-TV:n napin painamista?

  Eipä sillä, vanhempi Apple-TV on itsellänkin aktiivikäytössä, mutta onhan se ilman jailbreakia melkoisen hankala laite. Erityisesti häiritsee striimausmahdollisuuden puute, ts joko kaikki materiaali on siirrettävä ATV:n kovalevylle tai pidettävä tietokonetta ja iTunesia päällä. Kun kaikki synkronoinnit jne on tehtävä iTunesin kanssa, ei käyttö ainakaan helpompaa ole kuin esmes Säätäjän kuvaama dnla-lähestymistapa. Toisaalta mainittakoon että PS3:n dnla on niin luokatonta kuraa, että mielummin käytän ATV:tä, joka muuten on vielä aina (siis AINA :rolleyes:) päällä.
   
 5. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hieman nihkeästi, koska monimutkaisten tekijänoikeus- yms. juttujen vuoksi leffavuokraus ei virallisesti toimi Suomessa.

  Jos hänellä on iTunes-tili ja siellä pelimerkkejä, homma hoituu nappia painamalla. Eli todennäköisesti huomattavasti helpommin kuin useimmista muista nettivideovuokraamoista.

  1. Osta iTunes-lahjakortti vaikkapa eBaysta tai pyydä tuttua tuomaan sellainen tuliaisiksi Ameriikasta
  2. Luo tili US iTunesiin ja naputtele lahjakortin koodi: http://support.apple.com/kb/HT1574?viewlocale=fi_FI
  3. Ei muuta ku menoks!

  Mulla kaikki matsku tulee työhuoneen Mac Miniltä, joka ei päällä ollessaan paljoa virtaa vie, joten tuo ei ole mikään ongelma.

  Joo, itse tykkäisin, että voisin striimata olkkariin työhuoneen koneen ulkoiselle levylle tallennettuja kokonaisia musa-DVD-rippejä. AppleTV:llä se ei valitettavasti ole (ilman jailbreikkiä) mahdollista.

  Mutta nyt karataan taas melko kauas alkuperäisestä aiheesta. Eikä tätä ketjua kannata kääntää Apple vs. Muut -kinasteluksi. Niitä ketjuja on täällä jo ihan riittämiin.

  Eli pienenä yhteenvetona: Applen vehkeet sopivat niille tarkoitettuihin hommiin erinomaisesti ja toimivat yhteen helposti ja varmasti. Jos haluat lukemattomat määrät ominaisuuksia ja säätömahdollisuuksia, hommaa jotkin muut. :thumbsup:
   
 6. Duh

  Duh Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  1
  [Jatketaan nyt vielä vähän OT:tä, vaikka threadi väärä onkin]

  Toki näinkin, jotenkin kuulosti falskille verrata asiansa osaavaa kotivirittäjää ja pihtiputaan mummoa kun kyseessä on Linux-mediapalvelin/palomuuri/whatever -käyttöönotto mutta samassa yhteydessä vakuutella ATV:llä leffojen vuokraamisen sujuvan keneltä vaan nappia painamalla. Erityisesti kun lahjakortin ostaminen ebaystä vaatii yleensä PayPal-tilin, US-iTunes -tili vaatii paikallisen osoitteen (joko keksitty tai Borderlinxin kautta) jne, eli ei se ihan tuosta vaan suju. Jos/kun esivaatimukset on kunnossa, ei homma voisi tosiaankaan paljon helpompaa olla.

  Yleisesti ottaen ATV on ihan ok laite, mutta Applen tapa rajata toimivuutta on pidemmän päälle melko ahdistava. Jos tuon rajoituksen hyväksyy, niin nuo on kyllä äärimmäisen helppokäyttöisiä vehkeitä.
   
 7. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Lähinnä tuossa vertasin yleistä asennuksen ja käytön helppoutta. Mainitsin samalla myös, että leffavuokraus on mulle suuri plussa, vaikkei kaikki sitä tärkeäksi koekaan.

  Onkos tuo leffavuokrauksen käyttöönotto ja käyttö muuten jotenkin erityisen helppoa noissa Linux-mediapalvelin/palomuuri/whatever-systeemeissä?

  Juuri näin! Toiset tykkää äideistä ja toiset mummoista. Mulle käytettävyys on kaiken a ja o.
   
 8. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0

  Käsittääkseni Apple tv ei suoraan sisällä tuota vuokrausta vaan se on softakomponentin eli iTunesin ominaisuus? Mutta en ole varma kun ei kiinnosta Apple tv että jaksiaisn sen kummemmin ottaa selville mitä se osaa tai ei osaa, ylihintaista elektroniikkaa se on joka tapauksessa.

  Samoin mainitsin kyseisen linux purnukan asennuksen vain sen vuoksi koska ilmeisesti sinulla on sellainen käsitys, että helppokäyttöisyys onnistuu vain Applelta. (ja sen vuoksi että siinä on tuki suoraan mm. seuraaville:
  Roku/Pinnacle Soundbridge
  iTunes, iPods and iPhone
  Freecom MusicPal
  Sony Playstation 3
  Squeezebox products

  Kaikki edellämainitut saa toimimaan yksinkertaisesti siten että kopioi musiikin "music" jakoon. En tiedä miten paljon helpompaa sen pitäisi olla?

  linux Magazine hehkutti laitetta näin: Top marks: 5/5 tuxes and remarks such as "worlds best" and "easier to use than an Iphone"!

  No joo, meni mainostamiseksi. Pahoittelut siitä.

  Leffavuokraus ei liene Suomessa mikään myyntivaltti vaikka joku sillekin ehkä lämpenee. Ehkä mieli muuttuu sitten kun tarjontaa on enemmän, laatu parempi ja palvelun tarjoajia on enemmän. (vai onko ne vuokrattavat leffat laadultaan DVD tasoisia?).
   
 9. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niin tai näin, mutta vastaisitko kysymykseen?
  Alle satanen ei mielestäni todellakaan ole ylihintaa moisesta vimpaimesta. Mutta ennakkoluulosi paistaa melko hienosti läpi näissä kommenteissasi...

  Kuulostaa hyvältä. Mukavaa että tulee esille erilaisia vaihtoehtoja.

  Miksei? En minä ainakaan jaksa lähteä räntäsateessa Ärrälle surkeaa ylihintaista vuokraleffavalikoimaa selaamaan. Saati sitten palauttamaan seuraavana päivänä. Mieluummin vuokraan leffat valtavasta valikoimasta omalta kotisohvalta todella helposti ja mukavasti nappia painamalla.
  Väitän, että suosio olisi Suomessakin taattu, jos nuo hemmetin tekijänoikeusjärjestöt & monikansalliset mediajätit vain moisen palvelun täälläkin sallisivat.

  iTunesista voi vuokrata 720p -leffoja 5.1-äänillä. Laatu on (ainakin alle 50-tuumaiselle ruudulle) mielestäni varsin riittävä.
   
 10. tvkaista

  tvkaista Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  TVkaistan 300kbps, 1Mbps ja 2Mbps tallenteissa on nykyään kiinteä tekstitys myös YLEn ohjelmatallenteissa. 8Mbps .ts tallenteissa on mukana YLEn alkuperäinen DVB-tekstitys (jota kaikki laitteet eivät osaa näyttää).

  T: TVkaista
  http://www.tvkaista.fi
  asiakaspalvelu@tvkaista.fi
   
 11. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boxee boxissa se lienee helppoa, (kuten muutamassa muussakin tuoreessa laitteessa mutta samalla tavalla rajoitetu jenkkilään kuin Apple TV + iTunes. Eli vastaus kysymykseesi on kyllä, hieman lievemmin rajoituksin kuin Applen laitteessa eikä tarvitse olla iTunesin kanssa naimisissa.

  Pikemminkin sinulla on ennakkoluuloja muita kuin Applen laitteita kohtaan. Satanen on 50% enemmän mitä maksoin kykenevämmästä, minulle paremmin sopivasta laitteesta (en siis tarvitse täällä toimimatonta leffavuokrausta).

  Minulle tulee leffat tarvittaessa postilaatikosta. Mutta olet oikeassa siinä vaiheessa kun netistä striimaus toimii luotettavasti fullhd materiaalilla alkaa se kiinnostaa huomattavasti enemmän. Muta en silti ymmärrä miksi siihen tarvitaan Applen laite.

  Hyvä niin
   
 12. tvkaista

  tvkaista Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boxeesta puheenollen, TVkaista toimii nykyään myös Boxeella. Boxee tukee kaikkia TVkaistan kuvanlaatuja sekä YLE:n tekstitystä.

  TVkaista.fi -sovellus löytyy Boxeen virallisesta sovelluslistalta, eli menemällä Boxeellä Apps-valikkoon ja valitsemalla/hakemalla TVkaista.fi, saa sen käyttöönsä. Itse TVkaista.fi -sovellus Boxeelle on ilmainen, mutta TVkaista-palvelusta veloitetaan kuukausimaksu.

  AppleTV:stä mainittakoot, että uuden iOS 4.3 -käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä TVkaistan iPhone- ja iPad-sovellukset saavat virallisen AirPlay-tuen tv-kuvan siirtämiseksi AppleTV-laitteeseen.


  T: TVkaista
  http://www.tvkaista.fi
  asiakaspalvelu@tvkaista.fi
   
 13. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Aivan mahtava homma! Olipa hyvä, että hyödynsin TVKaistan joulutarjouksen!

  Pitääköhän tämän vuoksi hommata iPad myös? ;)
   
 14. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Boxee Box vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta laitteelta, mutta kovin ristiriitaisia arvosteluja se tuntuu saaneen. No, ehkä seuraava versio on jo sitten toimivampi.


  Totta. Sen verran olen joutunut muiden vehkeiden kanssa takkuamaan.

  Hienoa, että olet löytänyt sinulle sopivan vehkeen halvalla.

  Toimiiko Suomessakin jokin leffavuokraamo kätevästi postitse? Vai puhuitko nyt leffojen ostamisesta?

  iTunesin 720p-leffat ovat katsottavissa parissa minuutissa vuokrauksesta ihan normaaleilla yhteyksillä. Kertaakaan en ole bufferointia tai muita ongelmia kohdannut. Eihän se nyt mitään FullHD:tä ole, mutta kuten sanoin: alle 50-tuumaiselta ruudulta laatu on riittävä. Ja kyllä käyttömukavuus on omaa luokkaansa.

  Ei tarvitakaan, mutta vielä ei ole tullut parempiakaan missään vastaan. ;)
   
 15. creegan

  creegan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mediakotia kans pystyttämässä ja laitteistoa miettimässä. Omalla listalla ns.perusjuttujen lisäksi tulee BD-imagen toistaminen. Sitä ei ilmeisesti PS3 osaa toistaa? Onko NASin ja/tai mediatoistimen valinnan suhteen jotain ylivertaisia vaihtoehtoja/kokemuksia?

  "Pomminvarmana" mediatoistimena mielessä on ollut popcorn hour A-210, mutta mitä muita vaihtoehtoja löytyy (joka osaa toistaa BD-imaget verkkolevyltä).

  Ja onko NASilla väliä tässä asiassa, kunhan vaan DLNA-support löytyy?
   
 16. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei, eikä sillä DLNA:lla ole sen meidatoistimen kanssa sen kummemmin tekemistä, helpottaa ainoastaan sen verran että ei tarvitse osoitteita sun muita syöttää mediatoistimeen. Nämä ulkoiset laitteet keskustelee NASsin kanssa yleensä Samba/CIF protokollalla - eli se mitä NASsit käyttää ihan valiona.
   
 17. creegan

  creegan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entä onko monessa mediatoistimessa tukea bd-imagen toistolle? Tiedossa siis popcorn hour, mutta mitenkäs muut? Kokemuksia kenelläkään?
   
 18. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 449
  Saadut tykkäykset:
  84
  Kirjoittelin juuri eilen eräästä toisesta vaihtoehdosta tänne.
   
 19. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  Yksi mediatoistimen valintakriteeri on se, että haluatko Blu-ray-menut täydellisinä vai kevennettyinä versioina. Ensimmäinen vaihtoehto rajaa aika paljon soittimia pois (toimivia esim. PCH C200 ja Dunen BD-asemalliset mallit), jälkimmäinen onnistuu useimmilta soittimilta.
   
 20. creegan

  creegan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä ei oikeastaan ole sillä merkitystä, koska rippaan blu-ray:t ja karsin sieltä menut ym. turhat pois ja sitten teen uuden imagen eli tämmöinen katsojaystävällinen movie only versio :naminami: