Media Portal

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana kurdt, 01.12.2004.

  1. torben

    torben Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.06.2003
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näytönohjaimena ATI HD2400, koneessa AMD dual core CPU. 1080P .mkv tiedostoa katsoessa CPU ei ole tapissa mutta kuva nykii ja repii selvästi. CoreAVC koodekki käytössä. Mistähän kannattaisi lähteä selvittämään missä ongelma? Näytön resoluutiona 720x576 interlaced (=kuvaputkitöllö).

    GraphEdit muuten näyttää .mkv tiedostoa avattaessa että graafissa mukana AutoLoading DirectVobSub vaikka Haalissa olen disabloinut auto loadin?
     
  2. nmi

    nmi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Repeytyminen on luultavasti korjattavissa renderöintimenetelmää vaihtamalla (pitäisi saada piirto synkronoitua näytön virkistykseen). Nykiminen johtuu siitä, että ulostulon virkistystaajuus on 50 Hz ja toistamasi videon kuvanopeus on todennäköisesti 24 fps tai 24000/1001 fps. Kokeile ReClockia, jos käytät Windows XP:tä.

    On myös mahdollista nopeuttaa ääniraitaa muilla työkaluilla ja vaihtaa videon kuvanopeudeksi 25 fps, jolloin toisto onnistuu sulavasti PAL-virkistystaajuudella, mutta tällöin äänenlaatu heikkenee jonkin verran.
     
  3. torben

    torben Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.06.2003
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    0
    ReClockia joskus testasinkin, mutta se ei toimi muistaakseni EVR:n kanssa eikä osaa nopeuttaa ääntä 4%.

    Ilmeisesti WinDVD ainakin osaisi tehdä tämän lennosta. Ehkä myös PowerDVD.
     
  4. nmi

    nmi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi haluat käyttää EVR:ää? Oletko kokeillut, repeileekö video myös VMR9:llä ja overlayllä?
     
  5. torben

    torben Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.06.2003
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistelisin että esim. MTV3 uutisten alhaalla oleva news ticker tuppasi joskus nykäisemään VMR9:lla, mutta EVR:llä rullaisi varsin sujuvasti. Sen vuoksi olen ottanut käyttöön EVR:n.
     
  6. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 532
    Saadut tykkäykset:
    48
    Overlayta Media Portal ei taida edes tukea? VMR9 ja EVR taitavat olla ainoat vaihtoehdot. VMR9 (exclusive mode) toimii ainakin itsellä Reclockin kanssa. Repeilyn sain pois, kun kävin ATI:n ajurien 3D asetuksissa laittamassa "vsync always on"-asetuksen päälle. Äänen 4% "PAL-nopeutus" toimi myös Reclockilla, jos käytetään äänikortin analogista ulostuloa. Nopeutuksen äänenlaatua voi parantaa Reclockin asetuksilla, jos vaan koneessa piisaa vääntöä.
     
  7. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 532
    Saadut tykkäykset:
    48
    Yritin katsoa esimmäistä kertaa kerran MP:lla paria 1080p .mkv leffaa. Huomasin siinä katselun aikana, että ääni alkaa mennä pikkuhiljaa kuvan edelle. Mitä kauemman leffaa katsoi, sitä enemmän ääni oli kuvaa edellä. Käytössä on CoreAVC, AC3filter, Reclock, Haali ja Directvobsub. Lopetin toisen leffan katselun MP:lla ja katsoin sen loppuun MPC Home Cinemalla, kun puolen tunnin kuluttua ääni alkoi olla häiritsevästi kuvaa edellä. MPC:n kanssa äänisynkka pysyi kohdallaan leffaan loppuun saakka. Molemmat leffat olivat DTS-ääniraidalla ja niiden fps oli 23,976. Käytössä oli 1920x1080@24Hz näyttötila. Onko muilla ollut onglemia äänisynkan kanssa?
     
    Viimeksi muokattu: 08.09.2008
  8. OzKu1

    OzKu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asentelin tuossa mediaportalin ja konffasin kaikki asetukset mielestäni kohdalleen, mutta kun oli aika testa videoiden toista ongelmat ilmeni. Tai siis videot pyöri ongelmitta, mutta mkv:eissä eivät tekstit toimineet. Käytössä on CoreAVC, koska kyseisellä prossulla ei muuten tuppaa nuo 720p videot pyörimään ongelmitta. Luin toisaalta, että muillakin ollut vastaavia ongelmia, mutten löytänyt sieltä kunnollista vastausta tähän probleemaan.

    Joten miten saisin tekstitykset näkymään 720p Matroska videoissa, kun käytössä on CoreAVC?
     
  9. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 532
    Saadut tykkäykset:
    48
    Edellisellä sivulta löytyy ratkaisutekstitysongelmaan.
     
  10. OzKu1

    OzKu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten toimii tekstit, mutta kuva rupeaa pätkimään, kun heittää kyseisen filtterin päälle.
     
  11. rizu

    rizu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suurin osa ongelmistasi koostuu yhdestä komponentista : ATIn näytönohjain.

    Atin korteilla MP välkkyy valikoissa kun käytössä on dual tai quadcore prosessori ja näytönohjaimen rautakiihdytys.

    Samaten tarttet uudet Catit jotta HD purku toimii kohtuullisesti.
     
  12. torben

    torben Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.06.2003
    Viestejä:
    265
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siirryin HD-aikaan ja otin käyttöön SlySoft reclock:n beta-version. x264 mkv tiedoston toisto toimi MP:llä CoreAVC koodekkia käyttäen muuten todella mallikkaasti, mutta AC3 ääni oli aavistuksen kuvan jäljessä. Juuri sen verran että hieman häiritsi.

    Näytönohjaimena ATI HD2400 uusimmilla ajureilla. Onko ideoita mistä epäsynkka voi johtua?
     
  13. hercules85

    hercules85 Guest

    Liittynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve.
    Nyt tarviis oikeesti apuja ennenkö menee kokonaan hermot tohon portaliin.
    Mistä voi olla mahdollista että jotkut tietyt ohjelmat satunnaisesti eivät näy full screenillä tv:ssä.
    Esim tänään olin ajastanut salkkarit nauhotukseen.
    Aloin äsken katsomaan niitä, niin mainoksia kun tulee näkyy kuva, heti kun alkaa tunnusmusiikki soimaan niin kuva menee mustaksi, ääni kyllä kuuluu.
    Ja vaihtelee ihan miten sattuu että missä ohjelmassa tekee tuota, mutta aina mainokset kyllä näkyvät.
    Tämän tekee siis välillä suoraa ohjelmaa katsottaessa ja aikaisemmin nauhoitetuissa. Esim guide valikkoon mentäessä vasempaan alareunaan tulee laatikko missä taas kuva näkyy.

    Aikasemmin ei ollut portalissa ongelmia mutta kone crässäsi viruksen takia ja windowsin uudelleen asennuksen jälkeen ei ole toiminut kunnolla.
    Jotenkin epäilen itse kodekkeja, koska esim media playerilla nuo ohjelmat näkyvät.
    Jotain codekkeja olen kokeillut samoilla tuloksilla.

    Näyttiksenä ATI HD2400, amd:n dual core prossu ja xp käyttiksenä.
    Kodekkina ffdshow.

    Toivottavasti tuosta sepustuksesta joku sai edes selvää.
     
  14. Maukki

    Maukki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa koneessa ATI X1800 kortti ja toimii ilman ongelmia, kunhan käy säätelemässä Catalyst Control Centerissä 3D asetuksia.

    Vanhemmilla ajureilla tätä säätöä ei tarvinnut tehdä. Elikkäs jos ei aina näy koko ruututilassa kuva, pienessä "ruudussa" oleva kuva pätkii ja häröilee tai nauhoitukset eivät näy mutta livekuva näkyy, vai oliko toisin päin, niin 3d asetusten säätö pitäisi auttaa.
     
  15. Henuri

    Henuri Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin tässä Mediaportainl uusinta versiota ja törmäsin seuraavaan ongelmaan. Katsoessa kovolla olevia dvd-filuja Mediaportalin soitin jättää molempiin reuniin tökeröt mustat palkit varmaan jotain 10-12cm molemmista reunoista. Ongelman olen eristänyt Ffdshow:n ja tarkemmin resizeen koska Portalin omalla kodecilla ongelmaa ei ole ja kun resizen ottaa pois päältä palkit häviää. Kuvan resoksi olen määrittänyt 1280x720 joka aiemmin pelittänyt ok mutta nyt joku hankaa vastaan. Ehdotuksia?
     
  16. sputnik

    sputnik Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on kyllä kans hirveitä ongelmia nelosen HD kuvan kanssa vaikka on 9600GT näytönohjaimena, alkaa hermo mennä kun ei millään saa toimimaan.
    Ruutu pikselöityy ja on sotkua täynnä. Välillä ei kuvaa saanut näkymään ollenkaan ja koko media portal niin jumissa että hyvä kun pääsi kanavalta pois.

    Maksukanavien kanssa on muutenkin outoo onglemaa, noin 30-50min välein kanavan kuva jumittuu niin että on pakko käydä toisella kanavalla jotta homma taas toimii, timeshiftillä tämä on aika ärsyttävää kun 30min menee helposti elokuvasta hornan tuuttiin.

    Uusi vika mikä on nyt yhtäkkiä ilmennyt on että kanavaa vaihtaessa ei kuulu ääntä laisinkaan aivan satunnaisesti, korjaantuu yleensä kun vaihtelee kanavia.

    Onko kellään infoa miten nelonen HD saadaan 3GHz dual core prossulla ja 9600GT näytönohjaimella toimimaan kunnolla. Ja muutenkin kellään mitään samoja murheita ja ratkaisua niihin?
     
  17. starla

    starla Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.05.2004
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos on Cyberlink audio codec käytössä niin kokeile vaihtaa ffdshow tilalle.
     
  18. Tombson

    Tombson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako kukaan neuvoa miten saan musiikit näkymään samalla periaatteella kuin winampissa, eli ei kansioissa vaan siten että listassa näkyy kappaleen aakkosjärjestyksessä. Nyt kun olen lisännyt musiikit kansion mediaportaliin, niin se näyttää hakemistopuun eli kaikki kansiot mitä tuon musiikit kansion sisällä on. On hiemän vaikeeta kaukosäätimellä hyppiä kansiosta toiseen kun winampissa ei tarvinnut kun naputella seuraavaa kappaletta vaikka random päällä.

    Sitten vielä toinen asia, miten saan uuden skinin asennettua? Sen verran olen käsittäny että pitäs purkaa kansioon C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Skins
    mutta eipä näytä tollasta "skins" kansiota olevan. Loin kansion mutta uusi skini ei näy missään. Niin ja käytän uusinta alpha versiota.
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2009
  19. sputnik

    sputnik Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän löytyi syy, antennimies kävi katsomassa ja signallitaso on liian alhainen, kaapelissa vikaa vikaa.
    Tämä samainen seikka voi vaikuttaa muiden kanavien nykimiseen ja maksukanavien täyteen jumittumiseenkin.
    Kaapelia rykimällä sain hetkeksi HD kanavan toimimaan hienosti, mutta jo hetken kuluttua signaalitaso putosi 30:een.
     
  20. JoseK

    JoseK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainaskin Vistassa skin-kansio löytyy %programdata%\team mediaportal\ mediaportal\skin\