Maximum T-8000 CX-CI

Keskustelu osiossa 'Maximum' , aloittajana japipoju, 21.05.2007.

 1. jeesbox

  jeesbox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2005
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  No puo..

  Ehkä sen voi antaa kuitenkin anteeksi tässä tapauksessa, kun muuten näyttää olevan ihan jees boxi. Jos sen saa tuohon 599e hintaan lähikaupoista, niin vois jopa maksaa. Löytyy tällä hetkellä kaikki haluamani ominaisuudet omasta xbox/mythtv viritelmästä, mutta käyttömukavuus houkuttelee.. :)

  Mites kun siinä on ilmeisesti linukka pohja, niin löytyykö sieltä jotain liitäntä rajapintaa omalle koodille? Lähinnä ajan takaa mahdollisuutta laajentaa boxin toiminnallisuutta ala topfield tapit...
   
 2. JaL

  JaL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Voit suorittaa vastaanottimessa Linux-sovelluksia." sanoo ohjekirja eli eikohän onnistune ja sovellukset saa käynnistymään vastaanottimen käynnistetyessä, mutta ei taida vielä olla sovelluksia joilla testata.
   
 3. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osto harkinnassa, mutta tiedot ristiriitisia. Kertokaa te joilla boksi jo on.

  Otsikon testin mukaan Maximum T-8000 CX-CI-boksilla on 3 vuoden takuu. Veikon koneen Internet-sivu lupaa vain 1 vuoden. Kumpi on oikeassa?
  Minkälaisen takuun olette saaneet ? Kirjallisena ?

  Testin mukaan erillistä S-video liitintä ei ole mutta Veikon koneen mukaan on. Kumpi valehtelee?

  Testin mukaan laitteessa on Conax-korttipaikka ja 2 Common Interface-korttipaikkaa eli yhteensä 3, Veikon koneen mukaan 2x (conax sisäänrakennettuna). Miten on ?

  Tärkeä kysymys: Onko laite tallentanut kaikki ajastamanne ohjelmat ?
   
 4. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  Takuu 2v.

  Veikko.

  1 Conax + 2 CI.

  Reilun kuukauden ollut nyt käytössä ja ongelmat (tallennuksissakin) tosi vähissä. Aivan alussa boxi jämähti kaksi kertaa kesken katselun ja tallennuksen, jolloin tallennus keskeytyi (loppu tuli ok, kun laitoin uudelleen). En ole pystynyt ongelmaa (onneksi?) toistamaan, joten en tiedä mistä mahtoi johtua (ehkä käyttäjästä). Olimme tuossa viikon lomalla ja laitoin boxin nauhoittamaan toistakymmentä ohjelmaa ja kaikki onnistuivat.

  Kyllä täytyy tyytyväinen olla, kun lueskelee muiden ongelmista. Muutenkin boxi on todella mukava ja intuitiivinen käyttää. Voin suositella. Nyt se tietysti sitten alkaa renaamaan kun tuli kehuttua.
   
 5. jeesbox

  jeesbox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2005
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä se jotain lupaa jo, mutta eri asia on, että millaset rajapinnat löytyy purkin ohjaukseen.. toivottavasti sieltä jotain löytyy. Täytyypä laittaa koodarihattu päähän ja tutustua asiaan vähän tarkemmin. ;)

  EDIT:

  Jos jotakuta muuta kiinnostaa, niin täältä löytyy Elanvision 8000S boxin SDK (V2.0 RC1 firmiksen) http://www.elanvision.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1849
  Tämä Maximumhan perustuu tuohon ja luultavasti on samat apit käytettävissä. Sieltä löytyy kuvaus SOAP rajapinnasta. Ei mikään älyttömän kattava ollut, mutta onhan se vielä beta vaiheessa. Vois lähettää Maximumille postia, että tuleeko niiden kautta saataville omaa SDK:ta.
   
 6. eskoteetee

  eskoteetee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kertaa on tallennuksessa ollut pahaa palikoitumista, mutta toisena päivä (tai oik. yönä) samalta kanavalta taas onnistunut tallennus. Epäilen signaalin heikkoutta.

  Tallennetun ohjelman pikakelauksessa (2x , 4x, 8X ..) olen huomannut sellaisen, että laite alkaa kelaan samaa n. 5-10 min pätkää uudestaan ja uudestaan. Sit kun normaalinopeudella menee ko. kohdan ohi sitten kelaus taas toimii, ja saattaa taas seota uudestaan. Tuntuis liittyvn asetukseen, jossa toistoa jatketaan kohdasta johon viimeksi jäätiin.

  Kolmas pieni ongelma on telkkarin "herättäminen", mutta en ole varma kumman ongelma se on. Jos käynnistän ensin telkkarin ja sitten laitan boxin päälle (standby tilasta), telkkari "herää" näyttämään boxin kuvaa. Jos sitten laitan TV:n standby tilaan ja takaisin päälle, se ei löydä boxin kuvaa (vaikka boxi on koko ajan päällä). TV:ssä on kolme Scart tuloa, ja painamalla 0-kanavan nappia toistamiseen, se kelaa noita lähteitä läpi, mutta ei tunnista ollenkaan boxista tulevaa kuvaa. Kun boxin laittaa Standby tilaan ja takaisin päälle, kuva alkaa taas näkyä. :confused:
   
 7. jeesbox

  jeesbox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2005
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kjaerulff vastasi mailiin. Elanvisionin SDK ei toimi suoraan Maximumin kanssa. Maximumiin on työn alla oma SDK ja sanoi laittavansa mailia, kun on beta versio saatavilla.

  Loistavaa! :D
   
 8. japipoju

  japipoju Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  1
  Osaako joku sanoa mitä resoa toi boksi työntää ulos kun valitsee AV-outputiksi YUV:n? Mun vanha taulutelkkarini osaa käsitellä maksimissaan 480p:tä, eikä siinä ainakaan se kuva näy. Voikohan sitä outputin resoa vaihtaa jostain? Pitääkö tässä nyt sitten vaihtaa boksin lisäksi vielä telkkari?
   
 9. pjarre

  pjarre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei, mutta PAL vehkeenä erittäin luultavasti 576i tai sitten 576p. Alaspäin tuskin ainakaan skaalaa, ylöspäin ehkä.

  Onko Suomessa myyty telkkareita jotka eivät ovat PAL signaalia vastaa vai oletko tuonnut ulkomailta?
  Mitä muuten olet telkkarillasi tähän asti katsonut, kaikki eurooppalainen tavarahan on 576i?
   
 10. Bertone

  Bertone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2005
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin myös hakemasssa tuon boksin ja hyvältä vaikuttaa. Tietääkö kukaan mikä SW-versio maahantuojan nettisivuilla on tarjolla? Tiedoston nimestä sitä ei suoraan kaiketi pysty päättelemään. Boksin softa taisi olla ostohetkellä 1.5 jotain...
   
 11. japipoju

  japipoju Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  1
  Veikon koneesta ostin tuon reilu pari vuotta sitten. Myyjä sanoi sen olevan HD-ready, mutta ainakin 720p signaali tuotti vain vihreää sahalaitaa. Toppyn komponenttikuva näkyy ongelmitta, kuten myös kaikkien muiden laitteiden mitä olen kokeillut. Maximumin resoon ei töllö kuitenkaan taivu, tai sitten en vain osaa. Täytyy varmaan käyttää kone kaverin luona ja katsoa siellä telkkarin asetuksista mitä signaalia komponenttiliitäntään syötetään..
   
 12. JaL

  JaL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oman boksin softa oli ostaessa 1.05 ja sama versio näyttäisi olevan maahantuojan sivulla.
   
 13. ops

  ops Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  mikroPC lehden testissä sanottiin, että boxiin pystyy asentamaan omia ohjelmia (tyyliin Topfield TAPit). Onko näin?
   
 14. Tommi77

  Tommi77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käväisinpä sitten hakemassa boksin (hinta: 599€, Veikon kone)kotiin tänään ja ensifiilikset ovat varsin orgastiset. En ole pitkään aikaan katsonut telkkaria yli tuntia katsomatta oikeastaan mitään. Tosin tulihan noita valikoita räplättyä pitkät tovit.. Toppyn kaapelimallihan mulla oli melkein kaksi vuotta, joten en vielä siihen vertaile. Mahdollisuudet ovat toki eri luokkaa (LAN, USB-kiintolevy, divx). Tietty ottaa vähän pattiin, kun pitää miettiä kotiverkkoa uudemman kerran, eikä laite tietenkään mahtunut tv-tasoon. Ääntä en saanut äkkiseltään kuulumaan scartin kautta, HDMI:n kautta kylläkin.
   
 15. pjarre

  pjarre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Maximumilla mitään omia spesiaaliresoja ole. Jos Toppy näkyy mutta Maximum ei näy niin sitten sanoisin että asetuksissa,piuhoissa tai itse laitteessa on vikaa.
   
 16. jeesbox

  jeesbox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2005
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä. Ei vain taida olla vielä mitään softia mitä koittaa.
   
 17. Bertone

  Bertone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2005
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Virittelin boksin eilen verkkoon kiinni ja törmäsin samoihin ongelmiin kuin muutkin. Eli PC:n kansiot näkyvät kyllä boksissa mutta kansiossa olevat tiedostot eivät. Aiemmin tässä ketjussa mainitut vinkin on kokeiltu, mutta apua niistä ei ollut. Olisiko jollakin vielä joitain kokeilemisen arvoisia ideoita.
   
 18. PerttiA

  PerttiA Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.06.2007
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  MFserverin pitää olla käynnissä tietokoneessa.

  Tehtäväpalkin oikeassa reunassa näkyvän kuvakkeen (sininen kansio) päälle kun vie hiiren, niin sen pitää ilmoittaa "Online", eikä kuvakkeen päällä saa olla punaista ruksia.
   
 19. TA-K

  TA-K Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2004
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoja ongelmia täälläkin. Mfserver on sen verran tyhmä, että ei anna valita muuta kuin aktiivisen käyttäjätunnuksen kun jakoja luodaan. Ja jos käyttäjätunnuksella ei ole salasanaa, setup menee kyllä eteenpäin, mutta päätyy juuri siihen tilanteeseen, että jako näkyy, mutta siellä ei näytä olevan mitään. Jos käyttäjätunnukselle määrittelee salasanan, homma toimii. Tein tämän niin, että loin uuden käyttäjätunnuksen, jolla on salasana, ja määrittelin mfserverin asetukset ko. tunnuksella. Toimii, mutta en tykkää tuosta systeemistä, mutta omalle käyttäjätunnukselle en halua salasanaa.

  Samballa kun käy tutkimassa boksin kovalevyä, löytyy mfclientin hakemistosta pari identtistä fileä nimeltä new.conf ja share.conf, jossa tunnukset yms. määritellään. Huono puoli on se, että tiedostoissa salasanat on kryptattu, joten niitä ei pysty muuttamaan. Ja jos koittaa tyhjätä salasanan, niin mfserver käynnistyessään kirjoittaa ko. filejen päälle, vaikka ne laittaisi read-onlyksi.

  Jos tähän joku keksii ratkaisun, niin kiitollisena otetaan vastaan.

  Ja, osaako VLC jotenkin säätää kuvasuhteen kohdilleen? Ärsyttävästi 16:9-pätkät näkyvät boksin kautta letterboksattuna, XBOX kuitenkin osaa samat pätkät näyttää oikein.

  Muutoin toistaiseksi vaikuttaa suht pätevältä boksilta, kaipaisin lähinnä teksti-tv -ikkunan suurentamista ja mahdollisuutta konfata EPG starttaamaan gridiin kanavakohtaisen listan sijasta. Ja EPG:stä tyhjät kanavat pois, esim. SubTV Juniorin (ch16) ja Turku TV:n (ch20) välissä on ärsyttävästi tyhjiä rivejä.
   
 20. mmax

  mmax Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.06.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  ihan samaa epäilin aiemmin. tein myös tuön user-id:n uusiksi salasanallisena, mutta mfserverpä ei suostunut tunnistamaan uutta "USER" käyttäjän salasanaa.

  pitääpä kokeilla uusiksi alusta alkaen.