Maximum T-8000 CX-CI

Keskustelu osiossa 'Maximum' , aloittajana japipoju, 21.05.2007.

 1. tarking

  tarking Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2007
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla sellainen 10 vuotta vanha Sonyn 29" 4:3 kuvaputkitelkkari. Värit ovat aina tulleet oikein läpi kaikkien muitten käyttämieni laitteitten kautta tämän TV:n kanssa (mm. Pioneer DV-646A, Humax CXC-2000PVR jonka kanssa ei muuten ole ollut yhtään siis ei ensimmäistäkään ongelmaa koskaan - ei vaan saa tallennuksia ulos millään ilveellä ja on vain yksi viritin, jos ongelmat maximumin kanssa jatkuvat niin tässä merkki joka tulee mulle seuraavaksi uudelleen).

  Laitan tänne ja tuonne (jos ei vaadi rekisteröitymistä) sitten joskus infoa korjauksen onnistumisesta ja mitä tekivät eli kun olen saanut laitteen takaisin (ts. vieläkin harmittaa puolitoista tuntia käytössä olleen laitteen toimittaminen viikkoja kestävään huoltoon).
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2009
 2. 1DVDI

  1DVDI Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 3. Trapezius

  Trapezius Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten voisi olla varma, että maximum on sammunut toimenpiteiden jälkeen?
  Toisinaan boksi on töistä kotiin tullessani ollut standby-tilassa, vaikka olin sen töissä remotella sulkevinani. Standbyssä kiintolevy pyörii koko ajan ja laite lämpiää tarpeettomasti.
   
 4. 1DVDI

  1DVDI Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyselin tästä Maximum foorumillakin (http://www.5wwwww5.com/maximum)

  Onko kukaan muu huomannut valkean juovan välkkymistä MTV3:n alemman mustan palkin yläreunassa, ja valkeaa katkoviivaa The Woicen ylemmän mustan palkin vasemmassa alareunassa?

  Onko tyyppivika vai tämän laitteen vika?

  Ongelma esiintyy 4:3 Letterboxilla 4:3 televisiolla, ja myös 16:9 videotykillä kaikissa kuvamuodoissa.
   
 5. tarking

  tarking Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2007
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soitettiin jälleenmyyjältä juuri, että boksille oli annettu 2,5 viikkoa valohoitoa huollossa eli vika näyttäisi olevan tämän laitteen "ominaisuus" jota ei voi korjata. "Korjauksena" käskettiin ottaa asetuksista CVBS käyttöön. :eek: :eek:

  Taitaa jäädä tämä boksi kauppaan... ei viitsi komposiittivideona XBOX 360:n kuvaa katsella kun sitä käytetään toistaiseksi myös DVD-soittimena.

  EDIT: Kyseessä siis RGB signaalin läpiviennin punerrusongelma VCR SCART:ista TV:lle.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2009
 6. Timo_Kemila

  Timo_Kemila Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pähkäilin aikoinaan, miten saada kolme laitetta komponentilla töllöön, jossa on vain yksi sisäänvienti. Löysin Haman jakajan (kuva)
   

  Liitetyt tiedostot:

 7. MarkoV

  MarkoV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meikäläinenkin liittyi Maximumin käyttäjäksi, tai liittyy kunhan tuo Digiboksikauppa.fi toimittaa minulle. Käytännössä 239 euroa toimitettuna oli niin houkutteleva tarjous, ettei vastaavalla summalla oikein ollut vaihtoehtoja. Siitäkin huolimatta, ettei tämäkään laite ole ihan täysin puhtain paperein käytössä suoriutunut. Kuitenkaan en usko Handanin veroista kuraa saavani... :hitme:
   
 8. vdr

  vdr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!
  Uuden boksin hankinta on edessä. Tähän menneessä ollut käytössä xp kone ja DVBViewer pro. Koitin saada kasattua oman linux VDR laitteen mutta aika vaan ei riittänyt viemään projektia loppuun. Joten nyt olis kaupallisen mallin hankinta edessä. Maximum kuullostaa paperilla tosi hyvältä mutta kun lukee tätä foorumia ongelmia taitaa olla vielä runsaasti. Ja kun päivityksistä ei ole tietoa kannattaako laitetta edes enää hankkia? Ei mua haittaa jos se mene jossain erikoistilanteissa jumiin mutta ihan peruskäytön pitäis olla luotettava. Eli pari nauhoitusta päivässä ja niiden katsominen. Vaihtoehtona olisi esim. Procasteri PVR-6500 ja antenniverkkoon koko homma. Kaikissa laitteissa on mokia se mulle jo selvis. Mutta kokeneet käyttäjät kertokaa missä on vähiten tavallista käyttöä häiritseviä... Kiitos tästä!
   
 9. Trapezius

  Trapezius Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on varmaan käsitelty laitteen vikoja, mutta en nyt jaksa enää alkaa haeskella, kun kerralla ei tärpännyt...:)

  Boksi menee toisinaan jumiin, mikään ei saa sitä virkoamaan, paitsi virtojen resetointi. Onko tähän löytynyt jotain yleispätevää syytä? Laite on T-8000 CX-CI ja ohjelmistoversio maaliskuulta 2008 1.16.

  Nauhoituksissa näyttö menee toisinaan katselukelvottomaksi "mössöksi", mutta palautuu normaaliksi nauhoituksen loputtua. Voisiko tuohon olla syynä, että antennisignaali näyttää vain 60 - 70 %:ia? Miksi kanava palautuisi normaaliksi nauhoituksen päätyttyä, jos syynä olisi vain huono antennisignaali?

  Kolmas bugi on se, että ajastetun nauhoituksen päätyttyä laite menee toisinaan standby-tilaan, jolloin toiset ajastetut nauhoitukset eivät pääse starttaamaan. Kiusallinen häiriö tämäkin...

  Onko tässä enää mitään muuta mahdollisuutta, kuin lähettää boksi huoltoon maahantuojalle? Tehdasasetukset on palautettu jo kertaalleen.
   
 10. tty

  tty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antenni boxi t1.16 ohjelmistolla, 1-2 tallennusta päivässä "normikäytössä" toiminut ok.
  Tuolla asiasta myös:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=74487

  Procasterista ei kokemuksia...
   
 11. tty

  tty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon ohjelmiston voisi kokeilla ajaa uudelleen sisään.
  Kuumeneeko laite?
  (Pääseekö ilma kiertämään kunnolla laitteen ympäristössä)  Takana olevan lyhyen antennijohdon voisi kokeilla vaihtaa toiseen.
  (eri mittainenkin toimii.)
  Onko antenni + johdotus varmasti kunnossa?
  (Maximum tuntuu olevan normaalia herkempi häiriöille)
  Antenni asiaa:
  http://www.5wwwww5.com/maximum/viewtopic.php?t=488&mforum=maximum

  Pääseekö ilma kiertämään kunnolla laitteen ympäristössä?
  Pitäisi kyllä herätä tallennuksen alkuun.

  Onko maksukortti käytössä?
  http://www.5wwwww5.com/maximum/viewtopic.php?t=296&mforum=maximum

  Vikaa voi olla myös emolevyllä, kovalevyllä yms..
  http://www.5wwwww5.com/maximum/viewtopic.php?t=61&highlight=&mforum=maximum

  .
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2009
 12. vdr

  vdr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos TTY nopeasta vastauksesta. Siihen sivuun en vielä törmännytkään.
  Harmittaa kun valmistajat eivät julkaise koodia. Varmasti moni ongelma olisi jo poistettu jos asiakkaatkin pääsiä muokkaamaan sitä (niin kuin vdr projektissä) Kaupalliset VDR laitteet maksavat vielä liikaa...
   
 13. MarkoV

  MarkoV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt vajaan viikon T-8000 käyttäneenä, voin sanoa että toimii ainakin luotettavammin kuin Handan T6000. Handanissa oli jo peruskäytössä ongelmia (mm. epäonnistuneita tallennuksia jne.), mutta vastaavaa en tässä ole ainakaan vielä huomannut. Käytössä 1.16 softa.

  Kuitenkaan ei ilmeisesti tullut luettua Maximumin speksejä riittävän tarkkaan, koska mediaNASsilta ei saa striimattua videota (Buffalo LinkStation Live), vaan vaatii VLC:n striimaajaksi (ei kiinnosta). Lisäksi T8000:n oma MP3-soitin sekoilee tuon NASsin kanssa myös, "normaaliin" NASsin UNC-jakoon ei myöskään tunnu taipuvan. Ongelmat ovat lähinnä "ulkoisia" ja sen tyyppisiä ettei niillä ole valtaosalle käyttäjistä mitään merkitystä.

  Lisäksi pitää huomauttaa, että Maximumin virittimet ovat merkittävästi epäherkempiä kuin esim. Handanin ja allekirjoittanutkin joutui antennitöihin.

  Kaiken kaikkiaan mielestäni nykyiseen laitteen hintatasoon nähden todella hyvä härveli. Sillä varauksella tosin, ettei laitteen rikkoontumisia (kuten jatkuvasti Handanissa: kolme vuotta, koleme laitetta) tms. tule eteen.
   
 14. tty

  tty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oliko tuo tuttu:
   
 15. MarkoV

  MarkoV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä Maximusa on asennettu ja toimii paremmin kuin laitteen oma soitin. Kuitenkaan ei läheskään täydellisesti, sekoilee mm. NASsilla olevien hakemistojen kanssa ja on löytävinään lähes rajattomasti MP3:a vaikka NASsilla on niitä noin 500 kpl. Kyllästyin kun laskuri oli löytänyt jo yli 10 000 (!) MP3:sta purkilta. Tosin Maximusalla saa soiteltua biisejä, mutta ainakaan Buffalon kanssa sen toiminta ei ole kuitenkaan täysin ongelmatonta.
   
 16. helsinki

  helsinki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saakos boxin etupaneelissa toiston aikana näkyvää tekstiä muokattua jotenkin niin että se ei vaihtuisi ollenkaan (esim siten että ohjelmannimi olisi pelkästään siinnä)? Elikä nyt siinnä näkyy toistettavan ohjelman nimi ja "toisto"-teksti. Ärsyttävää kun siinnä teksti muuttuu jatkuvasti.
   
 17. yka

  yka Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  T-8000, ohjelmisto v1.16. Boxissa on ollut ongelmana ajastetut tallennukset ja viritykset. Siis kun esim. pitäis tallentaa päivittäin samaan aikaan tv-ohjelmaa niin laite tallentaa yleensä vain yhden kerran. Olen kokeillut ”päivittäin” ja ”viikon päivinä” asetuksia. Sama homma, toimii vain kerran. Ajastukset kyllä näkyvät (R) EPG:ssä, vaan eivät tallennu. Ajastetut virityksetkin toimivat vain satunnaisesti.
  Vein laitteen huoltoon kun takuutakin vielä on. Se katosi sille tielleen. 2,5 kuukauden päästä myyjä antoi uuden tilalle, mutta sama vaiva tässäkin. Yritin saada ohjeita maahantuojan puhelinneuvonnasta. Eipä osannut asiantuntijakaan neuvoa.

  Onkohan muilla ollut tällaisia ongelmia ja miten ne on ratkaistu?
   
 18. ege

  ege Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2003
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs tässä laitteessa tuo automaattinen kuvasuhteen vaihto WSS-bitin perusteella? Eli kun tulee laajakuvaa, heittäisi boksi tv:n Laajakuva-tilaan, ja kun tulee 4:3-kuvaa, menisi tv 4:3-tilaan. Toimiiko niin kuin pitääkin, vai joutuuko käsin säätämään ettei tarvitse katsella 4:3-materiaalia venytettynä, pillarboxattuna tai letterboxattuna? Yllättävän monessa boksissa tämä on onnistuttu sössimään.

  Entäs onko kovalevy aina käynnissä, vaikka tallennusta tallennusta tai ajansiirtoa ei ole käynnissä?
   
 19. Leebu

  Leebu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jelppiä! HDMI kiinni Maximum 8000 - Panan plasma. Scartilla Pana tunnisti automaattisesti boxin, mutta HDMI pitää käydä erikseen Panassa valitsemassa. Myös äänen säätö ei tottele boxissa HDMI-kaapelia. Onko jotain tehtävissä? Ja vielä aivan mystinen juttu. Välillä kuva pikselöityy - tekee sen myös Humaxin 9200 masiinalla, mutta ei boxilla ilman tallenninta. Kaikki johdot vaihdettu ja miljoona kertaa. Elisisa on kaapeliverkko ja heidän mukaansa kaikki pelitää kuten pitää.
   
 20. tty

  tty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äänistä:
  HDMI laiteohjaus puuttuu vanhemmasta HDMI standardista:
  http://www.5wwwww5.com/maximum/viewtopic.php?t=301i&mforum=maximum
  Tarkista vielä tuota soveltaen boxin saama signaali taso:
  http://www.5wwwww5.com/maximum/viewtopic.php?t=488&mforum=maximum
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2009