Maximum T-8000 CX-CI

Keskustelu osiossa 'Maximum' , aloittajana japipoju, 21.05.2007.

 1. anjupi

  anjupi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.04.2001
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on sitten saatu boksin webserver toimimaan ensin sisäverkossa ja sitten vielä ulkoakin päin. Suojaukset hoitelin myös routerin palomuurilla ja suotimilla, joten yhdistelmän pitäisi olla edes kohtuullisen tietoturvallinen.

  Nälkähän tietenkin kasvaa syödessä, joten mieleen tulee muutama uusi ominaisuus... Seuraavana olisi mukava saada tallenusten siirtomahdollisuus webserverin kautta ja lähetyksen streamaus verkossa. Näillä toiminnoilla oltaisiin taas lähempänä täydellistä boksia, ainakin niin kauan kunnes tulee uusia ominaisuuksia mieleen. :)
   
 2. Molder

  Molder Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos jolla kulla toimii tuo remote talon ulkopuolelta niin olisko ideaa että jengi laittais vaikka hieman tietoa kuinka konffasi reitittimensä? Itsellä Zyxel 660 HW ja en ole saanut toimimaan ulkoa vaikka mielestäni IP:t, forwardoinnit sun muut ovat oikein. Sisäverkossa toimii. Jotain pientä puuttuu jostain asetuksista... :confused:
   
 3. JussiJii

  JussiJii Guest

  Liittynyt:
  07.09.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama vika rahikaisella, eli sisäverkossa ei ongelmia, mutta ulkoa en pääse webserveriin käsiksi... Neuvoja viisaammilta siis kaivataan :) Boksi on piuhalla kiinni langattomasssa reitittimessä (Siemens Gigaset SE105), ja PC siis WLAN:n yli sisäverkossa. Välissä routerin palomuuri ja PC:llä vielä Symantecin Firewall. Molemmille on opetettu että Maximumin IP-osoite on luotettava, ja routerille annettu boksin MAC-osoite luotettavaksi. MItähän vielä tarttis tehdä??

  Vielä en ole saanut VLC Streamaustakaan toimimaan, kansiot ja tiedostot näkyvät, mutta edelleenkin telkku vaan menee pimeäksi kun streamauksen käynnistää. PC:ssä videot toistuvat VLC playerillä moitteetta. Boksi ei kuitenkaan kaadu streamauksessa, vaan tottelee kaukoa (mutta kuva ei siis näy...). Tähän kenelläkään viisastenkiveä? Pitääkö VLC Playeriin laittaa jotain tiettyjä asetuksia streamausta varten? Entä boksiin? Boksi ja PC kyllä löytävät toisensa (tiedostonsiirto PVR Managerilla toimii hyvin), ja pingikin kulkee PC:ltä boksiin.
   
 4. tty

  tty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa sivulta 19 hyvä ohje:

  Kirjoittajana jeesbox:

  Ensiksi sun pitää tietää sun julkinen IP osote, jonka näät esim kirjoittamalla kometokehotteessa ipconfig /all, tai vaikka menemällä www.whatismyip.com osoitteeseen Riippuen internet liittymästäsi, tuo julkinen IP luultavasti vaihtuu joka kerta kun adsl boxin käynnistät. Eli nettiselaimella laittaisit sitten http://julkinen.ip.numerosi, jolla pääset kotiverkkoosi kiinni. Mutta tämä on tosiaan hankalaa käyttää näin siksi, että ip vaihtuu aina kun modeemi käynnistetään uusiksi tai yhteys muuten vain poikkasee.

  Tähän auttaa dyndns käyttö. Sillä voit luoda itsellesi (ilmaisen) tunnuksen esim. juitto.dyndns.com, ja käyttää ohjelmaa tietokoneella tai suoraan ADSL purkissa (zyxelin purkeissa ainakin onnistuu), joka päivittää osotteen vastaamaan julkista IP-osoitettasi, jolloin pääset ottamaan yhteyttä kotiverkkoosi nettiselaimella suoraan osoitteella http://juitto.dyndns.com.

  Sitten sun täytyy tehdä adsl purkkiisi portti ohjaus, joka ohjaa 80 porttiin (www) tulleet yhteyden otot ulkomaailmasta tuohon maximumiin, eli 192.168.2.5 sinun tapauksessa. Sitten pitäisi pelittää.

  Portti ohjaus oman reitittimen ohjeen mukaan.
   
 5. n77

  n77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.08.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaahas:

  http://www.maximum.fi/keskustelufoorumi.html

  Ehkä ihan hyvä ratkaisu, jos ei kerran ehdi yhteenkään kysymykseen vastata. Toivottavasti toi ei kuvaa koko puljun asennetta asiakaspalveluun.

  Tuolla kaapelipuolen keskustelussa on sen verran hiljaista, että kysäsen nyt täällä mitä mieltä C-mallin käyttäjät on ollu boksin toimivuudesta ja onko ohjelmistopäivityksistä mitään tietoa/apua?
   
 6. Gergo

  Gergo Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  C-Boxi on huollossa maahantuojalla kun ei startannut enää. Siinäpä tiivistettynä ongelmat joita on riittänyt.
   
 7. maukku

  maukku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotain ehkä kuvaa se, että käyttäjien vaivalla toisilleen tekemiä hyviä ohjeita ja neuvoja ei arkistoitu, vaan ne on ainakin tällä hetkellä heitetty tylysti hukkaan foorumin sulkemisen myötä. Foorumi suljettiin varoittamatta, joten käyttäjät eivät saaneet tekstejä talteen, elleivät olleet sitä aiemmin tehneet. No, Topfieldin osalta sopii hyvin linjaan - ensin tallennukset hävisivät varoittamatta, nyt myös viestit!
  :)
  Siellä oli ihan hyödyllisiä juttuja, RIP esim. digi-uunon aloittama Salatietoa/ei manuaalissa -ketju ja juttuni NAS-levyn käyttökokemuksista. Toivottavasti palauttaisivat vanhat viestit sitten kun/jos foorumi joskus jälleen toimii.

  "Otamme foorumin kanssa nyt aikalisän, jonka aikana kokoamme joukkomme uudelleen, eli resursoimme sen ylläpitämiseen lisävoimaa."
  Heh. Joko on kolahtanut foorumin jäsenille työtarjouksia? Jeesbox? (<--Kiitos hyvistä kirjoituksista ja linkeistä)
   
 8. f55tvi

  f55tvi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  619
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä päivitin koneen tänään usb-tikulla ja hyvin toimi, eli laitoin ensin sen app.K1_DVBT:n ja sitten vasta sen zImage_1.09.treeboot ja nyt näyttää olevan boxissa versio 1.11.
   
 9. tty

  tty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
 10. Aikavaras

  Aikavaras Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  326
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään mitään hyvää selitystä mitä olisi voinut tapahtua:

  Kesken tallennetun ohjelman katsomisen yllättäen boxin suunnalta kuului semmonen naps..vähän kun luunappi peltiboxiin tms.. Toistoon ei vaikuttanut mitenkään..
   
 11. PHY

  PHY Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. JoniS

  JoniS Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2004
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Anyone? :OI :OI :OI
   
 13. 9900155

  9900155 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama vika rahikaisella...
  Aamuisin kone on jäässä ja näyttö jumittaa yllä kuvatulla tavalla.
  Virrat pois, ja sitten kone toimii kuten pitääkin... Uuden ohjelmistoversion mukana tuli tämä "ominaisuus" bonuksena. :thumbsup:

  Ohjelmistoversio mullakin 1.11, mutta itse päivitettynä.
   
 14. maukku

  maukku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeile säättää automaattinen EPG-päivitys aamuksi, saattaa auttaa jossain tilanteessa.
  http://www.topfield.fi/foorumi/viewtopic.php?t=260&postdays=0&postorder=asc&start=15
   
 15. maukku

  maukku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä tuo sama virheilmoitus tuli, kun lankaverkossa kytkimen portti oli viallinen, eli vika oli verkkoyhteydessä, ei Maximumin tai streemaavan tietokoneen asetuksissa. No ehkä sinulla rautapuoli on kunnossa mutta lähiverkon asetuksissa on jotain.
  Esim. modeemin kannattaa olla NATtaavana, jolloin verkon koneet & Maximum saavat omat privaatti-ip:t DHCP:n kautta tms. Katso tarkemmin esim. http://www.topfield.fi/foorumi/viewtopic.php?t=403
   
 16. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koitin tuota serveriä Nokia E70:n selaimella, kaukosäädin näkyy ok mutta valikot eivät näy ikkunassa. Ilmeisesti Nokia ei hanskaa kehyksiä oikein. Onko joku saanut homman pelaamaan tai tehyt jeesbox:n ideoimaa liittymää kännyille?
   
 17. jeesbox

  jeesbox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2005
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä olen käyttänyt opera mini 4 betaa (http://www.operamini.com/beta/). Se näyttää kehykset ok, mutta ei tuota oikein gprs yli viitsi käyttää.. on niin hidasta latailla sitä kuvaa.. mutta 3G kautta tai wlanin läpi on ihan käytettävä. Pitäisi saada sellanen kännykkäliittymä, joka ei näyttäisi sitä kuvaa valikosta vaan näyttäisi sen tekstinä.. tai sitten tekisi skriptin sinne joka pienentäisi sitä kuvaa ja pakkaisi mahdollisimman paljon.
   
 18. Raissu

  Raissu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alustin toisen koneeni kiintolevyn FAT32 muotoon ja nyt sieltä näkyy fileet niinkuin pitääkin. Tosin FAT32 ei ymmärrä yli 2 gigan tiedostoja.

  XP:ssä komentotulkin kautta onnistuu alustus.

  format d:/FS:fat32 Esim. D:/ asema

  Kaikki muu pelaa mutta remote.html sivua en saa näkymään ?? :OI
   
 19. Raissu

  Raissu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja remotekin toimii nyt.. eli pitää mennä Boxin Sovellukset kansioon josta löytyy löytyy build in kansio.. sieltä httpd kansioon... ja valita automaattinen käynnistys serverille punaisella napilla kapulasta(startwebservice.sh:)
   
 20. Aikavaras

  Aikavaras Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  326
  Saadut tykkäykset:
  0
  Palaako muilla vihreä valoa näytössä boxin ollessa kiinni ilman että ajastusta on jonossa? Ja punainen valo kun laitteeseen on ajastettu nauhotus tulevaisuuteen?

  Itselläni oli näin ekan laitteen kanssa, tokassa paloo tuo punanen aina vaan.. Häiritsee kyllä vähän kun ei koskaan tiedä katsomatta valikosta et onko joku nauhotus ajastettu vai ei..