Maximum C-7000PVR tallentava

Keskustelu osiossa 'Maximum' , aloittajana Fifty, 02.08.2007.

 1. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  EPG:ssä näkyy esim. vain ne suosikkikanavat, jotka olet itse valinnut vaikkapa kansioon omat (kansion voi tehdä ja nimetä).
  Tai sitten jos valitset kaikki kansiot käyttöön, niin EPG:ssä näkyvät kaikki.

  EPG:hen ei mielestäni kannata ottaa kuin ne mitä yleensä katselee ja tarvittaessa sinne saa kaikki näyttöön.
  Kun pyörittelet boksia jonkin aikaa niin opit kyllä systeemit.
   
 2. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiiko Maximun 7000 T-malli yhtä hyvin kuin C-malli näyttää tämän ketjun perusteella toimivan. En huomannut T-mallille ketjua. Kysyn tätä siksi, että velipoika taistelee Handanin kanssa ja oli vilkuillut tuota 8000 Maximumia, mutta ehdotin, että ei kannata (olen lukenut aina silloin tällöin po. ketjua). Sen sijaan nyt, kun boksi näyttää olevan tarjolla "oikeassakin" kaupassa verkkokaupan lisäksi, esitin tätä 7000 mallia.
  Itsellä on Humax 9200 C malli ja on yhtävarmatoiminen kuin Maximumkin. Toki on nyt n. 100 euroa kalliimpi.
  Edellä joku kysyi mainosten ohittamisesta. Humaxissa sen voi kanssa tehdä keltaisella napilla ("hypyn pituus" on valikoista säädettävissä sekuntteina) ja jos menee yli niin viereisellä vihreällä voi palata 15 sek. takaisin/painallus. Tämän ominaisuuden ansiosta tallententelen mainoskanavien ohjelmat (joita ei juuri tule katseltua muuta kuin Emmerdale ja Remontti Reiska), jolloin mainosten ohittamiseen kuluu sekuntti tai pari. Kelausnopeus maksimissaan on 64 kertainen mutta sitä tulee harvoin käytettyä. Kertoilen tätä siksi, että saattaa Maximumistakin löytyä tuo mainosten ohittamiskikka, joten tutkikaapa asiaa tykönänne.
  Suosikkikanavalistaa en ole vielä laittanut. Kuulostaa hienolta varsinkin EGP:n käyttöä ajatellen
   
 3. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Maximum C-7000:ssa ei ole yhtä kätevä tuo mainosten ohittaminen kuin miten kerroit Humaxissa olevan.
  Maximumissa voi kelata 6x kuvallisella kelauksella, salamanopealla ilman kuvaa, ja hyppiä eteen keltaisella n. 20s/painallus.
  Säkällä mainokset ohittaa sekunnissa tai sitten voi mennä 10 sekunttia kun vekslaa eteen ja taakse.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2008
 4. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulen velipojalle suosittelemaan Maximum 7000 T-mallia. Tuskin noista Humaxin ominaisuuksista, vaikka ne nyt koenkin käyttöä helpottaviksi, kannattaa kuitenkaan satasta maksaa.
  Kun vielä joku todistaisi, että T-malli toimii yhtä hyvin kuin C-mallikin.
   
 5. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täällä on edellisellä sivulla yksi T-mallin käyttäjä, joka on tyytyväinen boksiinsa uusimman version (.25)päivityksen jälkeen.

  Lainaus Jean Pierre:
  "Kävin tässä aamulla päivityttämässä maahantuojalla antenniverkon Maximum T-seiskatonniseni ohjelmistoversioksi 1.17:stä 1.25:een ja nyt EPG toimii kaikilla kanavilla 7 päivää eteenpäin.Laite on kyllä ylittänyt odotukseni,tallentaa luotettavasti eikä esim.kahden eri kanavan tallennus samanaikaisesti aiheuta minkäänlaisia ongelmia.Laite on tosi hiljainen ja ominaisuudet riittävät ainakin minulle.Kuva ei ole koskaan esim. pikselöitynyt ja tekstitykset toimivat niin kuin pitääkin.Kannattava ostos."

  Maximum 7000:een on siis tullut vain yksi päivitys sen olemassaoloaikana versiosta .17 versioon .25.
  T-mallissa kannattaa varmistaa, että laitteessa on .25. C-mallissa käytän edelleen .17 versiota ja se toimii tarpeeksi hyvin.

  Ps. Korjasin edellistä viestiäni: Kuvallinen pikakelaus on 6x, eikä 16x.
  Eilen kokeilin mainosten hyppimistä keltaisella ja yksi mainoskatko vaati 5-10 painallusta.
   
 6. diablo

  diablo Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  2
  Perkele kun tuntus olevan soiva peli mutta ei ole USB:tä!! ei saa tallenteita tietsikalle!! Paha miinus..
   
 7. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nyt on tullut 7000 sarjan tilalle uusi malli Maximum 800 .. jossa on kaipaamasi USB. Näin ensimmäisen mainoksen siitä äsken. Taisi olla 250GB.
  Se on muotoilultaan kuten 8000.

  Edit 12.6.08
  Linkki Maximum C-800 pvr

  http://www.digiboksikauppa.fi/www/popupcard.php?id=467
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2008
 8. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Päivitin C-7000 mallin ohjelmiston versioon 1.25 ja en huomannut oikein mitään muutosta edelliseen versioon, joka toimi riittävän hyvin.

  Muutokset saattavat tulla esiin myöhemmin tai ne ovat kosmeettisia.

  Edit:
  Nyt vähän myöhemmin näyttäisi siltä, että päivityksellä on ollut vaikutusta sujuvampaan EPG:n toimintaan. Tuntuu siltä, että EPG on nopeammin latautuneena verrattuna tehdaspäivitykseen 1.17, jolloin EPG:n avautumista saattoi joutua hieman odotteleen.

  Esimerkkinä, kun aikaisemmin menin Eurosportiin ja heti EPG:hen, niin siinä joutui odotteleen tovin, mutta nyt se avautuu välittömästi.
  1.25 versiossa on luultavasti tullut muutosta siihen, että ohjelma lataa ainakin kaikki oman listan ohjelmatiedot paremmin muistiin jo taustatyönä eikä vasta kanavaa avattaessa.
  Uusi päivitys ei tuonut huononnusta muihin toimintoihin.
   
 9. rial

  rial Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.05.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiva laite tämä Maximum C-7000PVR(ohjelmisto v1.25) muuten, mutta käytännön miinusta tulee EPG:stä jossa ei näy suosikkilistan kanavat siinä järjestyksessä miten ne olet muokannut vaan suosikkilistan kanavat näkyvät alkuperäisten kanavanumeroiden mukaan numerojärjestyksessä.
  Tämä sama asia on myös radio puolen EPG:ssä.
   
 10. viuhahtaja

  viuhahtaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.07.2008
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaatteko sanoa tarkalleen minkälaista ääntä c-7000pvr pitää kun kovalevy on käytössä? Ostin juuri visionin VDC8800B:n ja sen kovalevy pitää pyöriessään minua häiritsevää korkeataajuista ääntä (vai voisiko kyseessä olla jokin tuuletin joka käynnistyy samaan aikaan kovalevyn kanssa?); normaalin resonointihuminan tv-tasoon sain pois laittamalla kuplamuovia boksin jalkojen alle. Jos c-7000pvr on täysin äänetön niin vaihtoon menee, sillä äänettömyys on minulle erittäin tärkeä kriteeri.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2008
 11. Jan112

  Jan112 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tämä on hiljainen peli. Melkeinpä pitää korva laittaa kiinni masiinaan, että kovalevyn hurinan erottaa, mitä nyt käynnistyessään lyhyen vinkaisun päästää. Tuuletintahan tässä ei ole, joten siitä ei huolta. Vähän piti pehmustetta laittaa jalkojen alle ja siihen loppui resonointiäänetkin. Jos olen oikein ymmärtänyt muiden kirjoituksia, niin kaikilla ei ole ollut niistäkään mitään vaivaa. Riippuu tietysti myös vähän alustan jämäkkyydestä. Itselläni on puinen TV-taso, joka tuntuu suorastaan vahvistavan resonointiääniä, mutta pehmusteilla siis hoituivat pois nekin.
   
 12. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minulla oli uutena yksi neljästä kumijalasta parimilliä irti tasosta, mutta silloinkaan ei mitään resonointia ollut eikä ole tullut myöhemminkään; hieman yksilöitä siis.
  Tein loman aikana uusia viihde-elektroniikka järjestelyjä ja vaihdoin putkiTV:n Sonyn LCD:hen.
  Heitin myös Sonyn 5.1 kotiteatterisarjan kaapin perälle ja laitoin Yamaha E700 stereosarjan, jossa kompaktissa paketissa on DVD-CD-RDS ja hyvälaatuiset stereokaiuttimet.
  Nämä laitoin siksi koska taulutelevisioiden ääni on tunnetusti heikkotasoinen.

  Koska nyt on käytössä sekä TV:n viritin, että Maximumin virittimet tein antennikytkennän siten, että seinään metallikuorinen T-haara, josta kaksi lyhyttä, hyvälaatuista antennipiuhaa toinen boksiin ja toinen TV:hen.

  Tämä on ainut kytkentäm mikä toimii hyvin ja nyt en erota kuvanlaadussa mitään eroa, katsonko boksin vai TV:n kautta. TV:ssä on siis hyvä kaapelidigiviritn.
  TV:n malli on Sony 32D3000, jota jouduin metsästämään Oulusta käyden kaikki liikkkeet läpi.
  Kuulin, että mallin valmistus on lopetettu ja onnekseni löysin vinkin avulla yhden viimeisen erään erikoisliikkeen hyllystä.
  Hinnaksi sain tingattua 1050e. Kuvanlaatu ja liikkeentoisto on tässä mallissa erittäin hyvä. Siinä on eri paneeli kuin samannäköisissä alle tonnilla myytävissä malleissa.

  Käyttö on nyt sellaista, että yleensä laitan vain TV:n päälle ja jos haluan tallentaa laitan boksin. Näiden yhteiskäytössä ei ole mitään suurempia ongelmia alkutotuttelun jälkeen.
  Helpompi kuin aikoinaan TV + VHS nauhuri.

  Tässä TV:ssä pystyy myös säätämään jokaiselle TV:hen tulevalle signaalille omat kuvasäädöt (TV, boksi, DVD). Aluksi ne kannattaa laittaa kaikille samat ja myöhemmin viritellä säätöjä erikseen tarvittaessa.

  Yamaha toimii nyt sekä TV:n, CD:n, DVD:n ja radion kuuntelussa ja ääni on luonnollinen verrattuna halpaan 5.1 laitteeseen, jonka ääntä viitsi kuunnella ainoastaan elokuvia katsellessa.
  Yamahassa on liitäntä subbarille, mutta kaksi kaiutinta toistavat aika mukavasti myöäs alaäänet.

  Boksin ja Stereot olen liittänyt molemmat scarteilla TV:n AV1 ja AV2 liitäntöihin, joissa molemmissa on RGB. Ostin kyllä myös komponenttijohdot joiden liittämistä harkitsen myöhemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2008
 13. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nyt kun katselen TV:tä sen oman virittimen kautta ja käytän boksia lähinnä tallenteluun ja joskus käytän sitä sen paremman EPG:n vuoksi.

  Tässä on nyt yksi ikävä piirre kun boksi on yhdistetty scartilla TV:hen, sillä aina kun boksi alkaa tallentamaan jotain, niin TV "hyppää" aina näyttämään boksin virittimen kautta.
  Näinhän kaikki boksit on tehty ja ongelman korjaukseen pitäisi scartin se piikki katkaista, joka antaa käskyn TV:lle.
  Siitä on jossain kirjoitettu joskus.

  Toinen vaihtoehto olisi kytkeä boksi TV:hen komponenttijohdoilla + ääni kahdella RCA-johdolla. Silloin menetetään se ominaisuus, että haluttaessa katsoa boksin kautta niin TV menee automaattisesti oikealle AV kanavalle.

  Jos siis joko yhden scartin piikin katkaisee tai ei käytä scarttia ollenkaan niin plussaa on se, ettei TV mene itsestään boksin virittimelle ja miinusta taas tulee siitä, että tällöin pitää näppäillä TV:n kaukosta kulloinkin oikea AV-kanava päälle. Se on ehkä pienempi haitta.

  Ps.
  Aivan toista asiaa hieman:
  Onkohan nyt MTV:kin siirtynyt dynaamiseen tekstitykseen ? Katselin mökillä viimeviikon lopulla yhtä elokuvaaMTV 3:lta Philipsin LCD:llä, jossa on T-viritin. Tekstitys oli elokuvan puolessavälissä noin puoliminuuttia puhetta jäljessä. Tämähän ei voi olla mitenkään mahdollista, jos tekstitys on "poltettu" kuvaan kuten se on MTV:llä tähän asti ollut. Kun käytin TV:tä toisella kanavalla ja palasin takaisein elokuvaan, niin tekstítys toimi taas synkronissa.
  MTV on siis ainakin koeluontoisesti lähettänyt ohjelmaa jossa käytetään dynaamista tekstitystä kuten Ylellä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2008
 14. viuhahtaja

  viuhahtaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.07.2008
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin tuossa alkuviikosta vaihtamassa Visionin boksini tähän Maximumin c-7000:een, ja voin sanoa että kyllä kannatti! Tämä on kaikin verroin parempi: hiljaisempi käyttää, nopeammat kanavanvaihdot ja kaiken lisäksi oikeasti toimiva ja nopea teksti-tv (1. boksini jossa tekstitv toimii niinkuin pitää). Visionin ostosta Gigantista oli kulunut alle 30pv eli sain vaihdettua kuitilla laitteet (sama hinta 199e). Uskallan väittää, että Maximum C-7000pvr on parasta mitä tässä hintaluokassa saa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2008
 15. Jean-Pierre

  Jean-Pierre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olet oikeassa,loistava peli!!!
   
 16. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Uskallan olla samaa mieltä. Tämä boksi on ehdottomasti 199 euron arvoinen. Saattaa olla, että viimeisiä myydään pois tällä hinnalla.
  Siitähän on tullut uusi malli C/T-800, jossa on isompi kiintolevy ja USB. Näitä ei kuitenkaan moni "tavallinen käyttäjä" kaipaa.
  Vaikka olen tallentanut pitkän listan erilaisia ohjelmia, niin minulla ei vielä koskaan ole edes meinannut loppua 160Gb:n tila. Tosin poistan aina heti katselun jälkeen ohjelman ja en muutenkaan hamstraa ohjelmia talteen. Paitsi muutama live musiikkitaltiointi.

  Nyt tuntuu siltä, että Sonyn kuva olisi aavistuksen parempi sen omalla kaapelivirittimellä kuin maximumin. Kuitenkin vain hitusen parempi ja se voisi johtua siitä, että ensinnäkin Sonyn sisäinen viritin on hyvälaatuinen ja toiseksi siinä on ikäänkuin johdoton yhteys virittimestä kuvaan.

  Tässä TV:n vaihto-operaatiossa Maximumin mukana tullut "kullattu" scart jotenkin vioittui ja vaihdoin n. 10 euron scartin sen tilalle.
  Luulenpa, että se hitusen huonompi kuvan boksin kautta johtuu tästä välijohdosta, vaikka se aika hyvälaatuinen onkin.

  Maximumin mukana tuli scart-komponenttijohto (ainakin tässä nettikaupasta tilatussa versiossa) jota en ole koskaan kokeillut, koska Scart-RGB kuva on näyttänyt riittävän hyvältä.

  Ehkä sisäinen viritin vastaa lähinnä tilannetta jossa boksi on kytketty digitaalisesti HDMI-johdolla.

  Mutta vielä, jos TV:ssä pystyy tekemään eri kuvasäädöt boksille, kuten tässä Sonyssa niin sitä voisi vielä kokeilla. Vaikuttaa jotenkin, että se pieni ero viittaisi jotenkin kuvan terävyyteen ja kirkkauteen.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2008
 17. viuhahtaja

  viuhahtaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.07.2008
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tallentavien kaapeliboksien helmasynti huono signaalintaso? Sekä nykyisellä c-7000:llä että Visionin vastaavalla mallilla saan max. 60%. Tämä ilmenee aika ajoin "ei signaalia" tekstinä ruudussa kunnes hetken odotettuaan (joskus yli 5 sekuntia) kuva ilmestyy. Verrokkina käytin Kaonin peruskaapeliboksia (ei-tallentava) joka sai 90%+ signaalintason melkein kaikille kanaville ja oli myös erittäin ripeän kanavanvaihdossa. Olen Turun kaapeliverkon asiakas, tiedä sitten onko sillä merkitystä :king:
   
 18. Tommy200rs

  Tommy200rs Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  216
  Saadut tykkäykset:
  1
  viuhahtaja ,
  millä liitäntäkaapeleilla testasit Visionin ?
  mitä liitäntäkaapelia käytät Maximumin 7000:ssa ?

  edit 24.8 Gigantin nettikaupasta ei löydy 7000 mallia.
  edit 3.9 ... mutta myymälän koneelta näkyy saldot ;-)
  tulee scart component-kaapeli mukana
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2008
 19. Huurre

  Huurre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hankittua tämä ketjun boksi markantalosta kampanjahinnalla 139 eur, mikä vaikuttaa varsin kohtuulliselta. Käyttökokemukset on vielä toistaiseksi vähäiset, mutta mitään ihmeellistä tuosta tuskin paljastuu. Kanavahaku kesti tosin järkyttävän pitkään, mutta lopulta kanavat kuitenkin löytyivät.
   
 20. [FIN]ano

  [FIN]ano Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Keskisellä näyttää olevan kyseisen mallin antenniboksi 119e, ei enää paha hinta :)
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2008