Maximum C-7000PVR tallentava

Keskustelu osiossa 'Maximum' , aloittajana Fifty, 02.08.2007.

 1. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olen itse "huono" tekstiTV käyttäjä. Mainostekstissä sanotaan seuraavaa "nopea Teksti-TV alasivujen selauksella" ja kaippa se pitää paikkaansa.
  Jos televison tekstiTV on parempi, niin sitä voi käyttää ihan kuetn ennenkin boksin "läpi".
   
 2. Larkko

  Larkko Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sorruin itsekkin ennen joulua tilaamaan oman 7000:sen Fiftyn hehkutuksen ja kohtuullisen edullisen hinnan vuoksi. Eipä ole tässä reilun viikon testausjakson aikana ilmennyt mitään ongelmia boksin kanssa ja parempi puoliskokin on ollut boksiin ja sen ominaisuuksiin erittäin tyytyväinen.

  Ainoana miinuksena voi sanoa, joka ei taida edes johtua ko. boksista, että EPG-ajastuksiin kannattaa kyllä laittaa muutama minuutti lisäaikaa ja varmistaa alkamisajankohta, että ohjelma tulee varmasti nauhotettua kokonaan. Ensimmäisillä nauhotuskerroilla, kun tätä ei tehnyt, osa ohjelmasta saattoi jäädä näkemättä.

  Joku kyseli tekstitv:n toiminnasta kyseisessä boksissa. Se kyllä toimii kohtuullisen nopeasti sivuja selatessa, mutta alasivujen hakeminen kestää vähän kauemmin. Itselläni on televisiona Sonyn D3000-sarjalainen ja Maximumin tekstitv kyllä häviää ainakin sille nopeudessaan.

  Kuvan laadusta pitää vielä mainita vielä sen verran, että itsekkin nykyisen tekniikan ja digilähetysten kuvan laatua parjanneena voin sanoa, että kuva on boksin kautta aijoittain jopa loistava ja yleensäkkin hyvä. Boksin kautta kuva on silminnähden parempi kuin tv:n oman virittimen kautta. Maximumin hankinnan jälkeen tyytyväisyyteni D3000:sen tuottamaan sd kuvaan parani kyllä entisestään :)
   
 3. ketonen

  ketonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otsikon mukaista tarkistusta alkaa tekemään eikä saa koskaan sitä suoritettua loppuun. Olen kokeillut ottaa johdotkin irti mutta se jumittaa joka kerta muutaman sekunnin kuluttua.
  Onko tuohon muuta keinoa kuin viedä se huoltoon?
  Mikähän gigantin linja on kun laite on ollut vain viikon käytössä, antaskohan ne suoraan uuden laitteen?
   
 4. Vatec

  Vatec Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama vika oli alkusyksystä. Laite huoltoon suoraan maahantuojalle, missä vaihdettiin kovalevy. Huoltokeikka kesti noin puolitoista viikkoa.
   
 5. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Milloin Gigantti on ottanut Maximum 7000 mallin myyntiin, koska tähän asti sitä ei ole saanut kuin nettikaupasta ?
  Ettet olisi sekoittanut mallia Maximum 8000 sarjaan.

  Minulla ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia Maximum C-7000 laitteessa tähän asti. Ongelmaksi ei voida laskea sitä, että digiboksin joutuu boottaamaan pari-kolme kertaa vuodessa.
  Tässä mallissa ei kuitenkaan enää ole samaa hintaetua kuin aikaisemmin, koska Topfieldin 160GB:n malleja myydään suunnilleen samaan hintaan.
  Mutta tämä laite on ollut kuitenkin hiljainen; tuulettimen ääntä ei kuulu ja muutenkin toimintavarma.
  Myyvät edelleen nettikaupassa 369 eurolla ja taitaa tulla hyvä scartti samaan hintaan.
   
 6. Jean-Pierre

  Jean-Pierre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin tässä tänään että kyseiseen masiinaan on ilmestynyt uusi ohjelmistoversio 1.25. Olenko oikeassa ettei maahantuojalla Kjaerulff1:llä ole tapana julkaista päivityksiä OTA:na (koskee sekä Maximumia että Topfieldiä)?En viitsisi lähteä pelleilemään tietokoneen kanssa,että saisin boksin päivitettyä.Muuten laite on toiminut melkein kuin unelma jo yli puoli vuotta,tallennukset onnistuneet jne.Ainoastaan EPG takkuilee niin,ettei saa suoraan siirryttyä esim. 4 päivää eteenpäin tallentaakseen jonkin ohjelman.Tähän ongelmaan on kuulemma juuri tämä uusin ohjelmistoversio 1.25 tuonut ratkaisun.Sitten vain odottelemaan sitä OTA-päivitystä...
   
 7. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Taisin olla väärässä tuossa aiemmassa vastauksessani kun sanoin ettei laitetta myydä kuin nettikaupassa. En ole nykyään seurannut boksikaupaa kun ei ole ollut tarvetta. Olin näkevinään eilen jossain ajankohtaisohjelmassa C-7000 kaupanhyllyllä joten sitä on siis ollut myynnissä Gigantissakin jota epäilin.

  Mulla tämä versio .17 toimii niin hyvin, että en oikein tiedä siitä .25 päivityksestä voisiko jotenkin parantua. Omalla boksillani olen kyllä saanut kelattua sen 7-päivää eteenpäin, mutta kanavakohtaisesti on jotain häikkää voinut joskus olla.

  Toimii tosiaan kuin unelma; ei humise eikä resonoi ja muutenkin suht. loogisesti.
  Vielä kun kaukosäätimen alapuolella olevat näppäimet olisivat hieman isompia ja kauempana toisistaan niin lähestyisi täydellistä peruskäyttäjän kannalta.

  Jos päivitätte, niin laittakaa tänne tuntemukset siitä, kiitos.

  Ps. Tuli vielä mieleen, että voisiko EPG-ongelmat olla myös kaapelioperaattorikohtaisia. Oulussa Maximum siis tuntuisi pelaavan suht. ongelmitta.
   
 8. Jean-Pierre

  Jean-Pierre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin tässä aamulla päivityttämässä maahantuojalla antenniverkon Maximum T-seiskatonniseni ohjelmistoversioksi 1.17:stä 1.25:een ja nyt EPG toimii kaikilla kanavilla 7 päivää eteenpäin.Laite on kyllä ylittänyt odotukseni,tallentaa luotettavasti eikä esim.kahden eri kanavan tallennus samanaikaisesti aiheuta minkäänlaisia ongelmia.Laite on tosi hiljainen ja ominaisuudet riittävät ainakin minulle.Kuva ei ole koskaan esim. pikselöitynyt ja tekstitykset toimivat niin kuin pitääkin.Kannattava ostos.
   
 9. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nyt kun olet vähän aikaa katsellut päivitetyllä laitteella, niin onko päivitys aiheuttanut mitään muita ongelmia; onko esim. jokin muu toiminto huonontunut?
  Digilähetyksissä on kyllä ollut ainakin DNA:lla jotain häikkää tämän kuun alussa ja karkauspäivän jälkeen mutta eiköhän se ala siitä sujumaan.
  En siis ole vielä päivittänyt C-7000:sta versioon 0.21.
  Onko joku kaapelissa olija tehnyt päivityksen? Siitä voisi informoida tänne.
   
 10. Jean-Pierre

  Jean-Pierre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toiminnot vieläkin "tasaisen tappavan tylsiä" eli toimii vielä paremmin kuin ennen,varsinkin kun EPG toimii nyt entistä paremmin eikä muitakaan,uusia, ongelmia ole ilmaantunut.Olen ollut ostokseeni todella tyytyväinen!


  Eikö se ole hyvän laitteen merkki ettei siitä löydy ainakaan juuri mitään negatiivista sanottavaa vaan se toimii luotettavasti ja ominaisuudet riittävät siihen käyttöön mihin se on ostettu?

  Jos joku etsii luotettavaa tallentavaa digiboksia kahdella virittimellä voin ainakin suositella Maximum C/T-7000-boksia.
   
 11. Jan112

  Jan112 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari viikkoa sitten tuli tehtyä päivitys versioon 1.25. Aikaisemmin käytössä oli 1.17, jolla boksi toimi moitteetta Oulun DNA:n kaapelissa, myös EPG. Sinänsä tietysti turha korjata sellaista, mikä ei ole rikki, mutta tulipa tehdyksi.
  Uudella ohjelmistolla kaikki toimii kuten ennenkin, tasaisen luotettavasti. Ainoa ero, minkä olen huomannut on, että nyt kun käyttää töpselin irti ja panee taas takaisin, boksi hakee heti kättelyssä oikean kellonajan ilman, että laitetta tarvitsee käynnistää.
  Tarkemmin ajatellen vielä toinen havainto: kun kanavia selatessa aikaisemmin valitsi jonkin maksullisen kanavan, siis sellaisen, jota ei ollut tilannut, ruutu pysyi mustana. Nyt samassa tilanteessa näkyy ilmoitus "kanavalla ei ole ohjelmaa tai se on salattu".
   
 12. Junkieman

  Junkieman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.08.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain Gigantista hintaan 265€, kun mainitsin myyjälle, että Markantalo myi 279€ hintaan. Alkuperäinen hinta oli 299€. Tunnen tehneeni hyvät kaupat. Kaapelimalli siis.
   
 13. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  On näköjään oltava tarkkana aina Kesä-/talviaikaan siirryttäessä. Boksit tai boksien ohjelmat eivät suoridu siitä aina kunnialla.
  Olin laittanut ennen kesäikaan siirtymistä yhden EPG-tallennuksen seuraavalle viikolle joka oli kesäajassa. Ohjelmaa kyllä tallentui, mutta eri kuin olisi pitänyt.
  Ohjelman EPG tallennukseen tuli tunnin virhe.
  Tallennus olisi luultavasti onnistunut, jos sen olisi tehnyt "manuaalisesti".
   
 14. Jean-Pierre

  Jean-Pierre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ratkaisin kyseisen ongelman laittamalla kellonajan GMT +2:een ja laite meni kesäaikaan automaattisesti.
   
 15. trent67

  trent67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2003
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan, mutta se ennen kesäaikaan siirtymistä EPG:stä tehty ajastus pysyy talviajassa edelleen ja alkaa väärään aikaan.
   
 16. Jan112

  Jan112 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää paikkansa. Itselläni oli yksi tallennus ajastettuna EPG:n kautta ja siinä kävi samoin kuin sinulla. Lisäksi minulla oli yksi viikoittain toistuva tallennus, jonka olin ajastanut tallennusvalikon kautta ja se tallentui niin kuin pitikin.
   
 17. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niin, tarkistappa vielä valikosta onko se GMT +2, koska itselläni kesäaikana on GMT +3. Sitten on valittuna "Automaattinen" ja "Kesäaika".

  Kuten on selvinnyt niin, EPG tallennuksen tunnin virhe ei johtunut siitä, että kellonaika olisi ollut väärin.
  Tämän kesä/talviajan EPG-tallennusongelman välttää siis sillä, että näkee hieman vaivaa ja tekee ajastukset silloin tallennusvalikon kautta.

  Ajattelin päivittää versioksi .25 mutta epäonneksini mulla on käytössä liian uusi tietokone, jossa ei ole enää RS232-sarjaporttia, vaan päivitys pitää tehdä USB:n kautta.
  Siihen on hyvät ohjeet Maximumin kotisivuilla, jossa näytetään miten jostain USB:stä tehdään järjestelmän hallinnassa sarjaportti COM1.

  Marssin sitten kauppoihin etsimään nollamodeemijohtoa RS232-USB. 5 eurolla olisi saanut RS232-RS232 (naaras-naaras) johdon, mutta tarvitsemaani en kahdesta kaupasta löytänyt. Toisessa paikassa oli loppunut USB-adapterit jolla homman saisi toimimaan. Hintaa adapterilla oli 19e + RS232 5e = 24euroa ja se on turhan kallista yhtä tai kahta päivitystä varten.
  Oikean johdon kyllä varmasti saisi erikoisliikkeestä, mutta kalliilla.
  Jos aion tehdä päivityksen, täytyy käyttää siihen vaikka työkaverin vanhempaa konetta, jossa on sarjaportti.
   
 18. Junkieman

  Junkieman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.08.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mua vähän häiritsee, että ei ole kuin 6x kelaus tuossa laitteessa. Vaikka sitten onkin se supernopeakelaus, jossa ei ole kuvaa, mutta mainoskatkot olis helpompi kelata, jos olis joku 32x kelaus tai 16x. Ja taaksepäin kelaus taitaa olla vain 3x.
   
 19. Jan112

  Jan112 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nopeampi olisi kiva, mutta minkäs teet. Mainoskatkoja tulee hypittyä yli myös sitä keltaista indeksinappulaa painelemalla, viimeinen painallus menee tietty yli ja sitten pitää kelata vähän taaksepäin.
   
 20. charlieb75

  charlieb75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin eilen ostamassa Gigantista tälläisen boksin tarjouksesta.

  Alkumetrit laitteen kanssa ovat sujuneet hyvin, helpon käytettävyyden ja täältä etukäteen luettujen vinkkien vuoksi. Kiitokset jälkimmäisistä teille.

  Ainoa herännyt kysymys tässä vaiheessa on se että saako EPG:ssä näkyviin vain jonkin suosikkilistan kanavat?

  Ok-napin taakse nuo suosikit näyttivät putoavan helposti vain käyttämällä kerran FAV-painiketta, joten kanavien vaihto sujuu nyt helposti niiden kanavien välillä joita olen omaan suosikkilistaan määritellyt (eli ne kanavat jotka minulla näkyvät).