Matkatavaroiden painorajoitus

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana winterland, 18.04.2010.

 1. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 254
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lentämisessä täysin tietämätön tarvitsee apua. Kavereiden bändi heittää kesällä keikkaa Liettuassa ja sinne olisi tarkoitus lähteä auttelemaan. Erilaisia matkustusvaihtoja on tässä punnittu ja mietitty rahan suhteen.

  Halpalentoyhtiö tulisi varmaan kyseeseen lentämisessä, koska rahaa ei ole hirveästi käytettävissä. Olen kuitenkin kuullut, että halpiksilla on tarkemmat painorajat matkatavaroiden suhteen ja ylimenevistä määristä joutunee maksamaan sievoisen summan. Mukaan olisi lähdössä 2-3 kitaraa, yksi basso ja peltilaukku, mikä painanee sen 20kg+, sekä tietysti vaihtovaatteet jne. henk.koht.tavarat.

  Jokaisella lentoyhtiöllä lienee omat rajoituksensa, mutta onko heittää noin yleistä arviota, paljonko edestä saa tavaraa olla mukana per henkilö, ilman että joutuu maksamaan ylimääräistä?
   
 2. phelin

  phelin Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 082
  Saadut tykkäykset:
  3
  20kg taitaa olla yleinen raja. Lisäksi yksittäinen laukku saa painaa vain n. 30kg (Finnair esim 32kg). Erikoismatkatavat (golflaukut, sukset yms) maksavat lisäksi erikseen. Voisin kuvitella kitaroiden menevän tuohon kategoriaan. Kurkkaa Finnairin sivuilta esimerkkihintoja: http://www.finnair.fi/finnaircom/wps/portal/Excessweight/fi_FI?#. Air Baltic kertoo erikseen musiikki-instrumettien hintoja: http://www.airbaltic.com/public/baggage_transportation.html

  Edit: Air Baltic on varmaan yksi suosittu lentoyhtiö Liettuaan mennessä ja se näyttäisi velottavan halvoilla lipuilla kaikista matkatavaroista erikseen. 15 euroa per matkatavara per suunta. Max 20kg yhteensä ja ylimenevistä 15 euroa per kg. 20kg peltilaukku ja 10kg matkalaukku olisivat siis yhden economy-luokan matkustajan hoidossa yhteensä 15 + 15 + 150 = 180 euroa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2010
 3. 10inch

  10inch Active Member

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  1 154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noilla halpisyhtiöillä kuten juuri airpaltikki saattaa reissun hinta pompsahtaa äkisti jos ei varaudu ja suunnittele matkatavaroitaan... sääntöinä kun mm. on että kabiiniin saa viedä YHDEN ilmaisen käsimatkatavaralaukun. Suurlentoyhtiöt kun katsovat tätä sääntöä hyvinkin läpi sormien, mm. läppäri- tai kameralaukku saa olla mukana sen kabiinitrolleyn lisäksi. Mutta ei se ylipaino halpaa muillakaan ole, muistan kun eräs tuttu muutti Pariisiin, ja olimme saattamassa lentokentällä viimeisimpien kabaasien kanssa. Silloin tiskillä laskimme että kannatti ehdottomasti lähettää pari kassia ennemmin postitse kuin ottaa mukaan ruumaan.

  Ei kaukaa haettu ole että tulevaisuudessa se ainoa oikea tapa lentää halpiksilla on se seisomapaikkalippu", pieni asiakirjasalkku mukana. Jos haluat ottaa mukaan matkatavaroita ja istua, juoda, syödä, käydä vessassa, ota palvelulentoyhtiö.
   
 4. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 254
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen kuullut, että jotkut yhtiöt sallivat isompien tavaroiden viemisen matkustamoon (esim. kitaran), kuinkahan lienee halpiksilla? Onko tälle jotain yleistä käytäntöä, vai riippuuko henkilökunnan päivän mielentilasta?
   
 5. phelin

  phelin Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 082
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jo linkkaamassani Air Balticin ohjeessa sanotaan näin:

  Erillisen lipun joutuu siis ostamaan skittaa varten, jos haluaa sen sisälle matkustamoon.
   
 6. Zardoz

  Zardoz New Member

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  828
  Saadut tykkäykset:
  0
  Offtopikkina alkuperäiseen kysymykseen eli aihetta sivuten: lensin kerran ensin Suomen sisäisellä lennolla Finskillä Helsinkiin ja sieltä sitten BA:lla Lontooseen. Maakuntakentällä sanottiin että heidän pitää veloittaa ylimääräisestä painosta, koska jatko on eri yhtiön koneella. Eli voi olla että Finnairilla jatkaessani ei olisi tarvinnut maksaa pienestä ylipainosta. En tosin enää muista minkä verran ylipainoa oli.
   
 7. Maverick

  Maverick New Member Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sievoisen summan voi säästää lähettämällä koko bändin matkatavarana. Itse matkustan näin lähes aina.