Matkailu Suomessa

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Zardoz, 19.04.2011.

 1. Zardoz

  Zardoz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  827
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun alkaa olla taas ajankohtaista suunnitella tulevan kesän lomailua ja näillä näkymin ainakin itsellä matkailu suuntautuu lähinnä kotimaahan ajattelin perustaa ketjun missä voidaan mainita hyviä matkakohteita ja näkemisen arvoisia paikkoja Suomessa. Näistä voi saada jotain vinkkiä missäpäin Suomea voisi kenties vierailla. Aloitan listan omalta osaltani sekalaisilla kohteilla. Toivomuksena on että kohteen lisäksi mainitaan myös muutalla sanalla jotain perusteluja tai kohteen kuvausta.

  Allaolevat ovat viime vuosien Suomen kierroksilta poimittuja kohteita sekalaisessa järjestyksessä.

  Vanha Rauma
  Täällä tuli käytyä viime kesänä. Varsin mielenkiintoinen kohde kun tuollaisia yhtenäisiä puutaloalueita on aika harvassa Suomessa. Taitaapi olla Unescon maailmanperinökohde myös.

  Kristiinankaupunki
  Tämä on aika pieni kaupunki Pohjanlahden rannalla mutta myös täällä on kauniita puutaloja. Keskusta on pieni, mutta jos liikkuu tuollapäin niin kannattaa tsekata.

  Karijoen susiluola
  Kristiinankaupungin lähellä on muinainen asuinpaikka, susiluola. Itse luolaan ei pääse sortumavaaran ja käynnissäolevien kaivausten vuoksi ryömimään, mutta oli mielenkiintoista nähdä paikka missä ihmisiä on asunut tuhansia vuosia sitten. Luolaan saa luolan suulta laitettuna (heikot) valot, jolloin on mahdollista nähdä käynnissä olevien kaivausten kohtia. Susiluolan lähellä on myös joku maankohoamisalue (myös Unescon listoilla), mutta siellä ei tullut käytyä samalla reissulla.

  Savonlinnan Olavinlinna
  Täällä kannattaa mennä opastetulle kierrokselle. Joihinkin osiin linnaa pääsee vain tuolla kierroksella. Opas kertoo linnasta asioita, joita ei itse huomaa. Esim. linnan torneista näkyy että niitä on korotettu aikoinaan ja materiaalin vaihtuminen näkyy. Savonlinna on mukava pikkukaupunki ja varsinkin kesällä täynnä oopperavieraita ja turisteja. Tuolla olis ollut muuten mahdollisuus päästä vesitason kyytiin ihastelemaan järvisuomen hienoja maisemia. (Oliskohan ollu 60 eur/15 min..?)

  Lappeenranta
  Lpr:n linnoitus on mielenkiintoinen paikka, noitakaan ei enää tehdä. Kukkulan laella sijaitsevan linnoituksen valleja on kunnostettu EU:n varoilla alkuperäiskuntoon ja sieltä on hyvät näkymät satamaan. Linnoituksesta löysimme hienon ja perinteisen kahvilan nimeltä Majurska - suosittelen. Lapsiperheille satamassa on kesäisin ilmainen hiekkalinna-alue missä on isoja hiekasta tehtyjä rakennelmia vaihtuvin teemoin. Huikopalaksi satamassa voi hotkaista Vedyn tai vohvelin. Helsingin kauppatorin lihiksiä kehutaan maan parhaiksi mutta vety (lihis kinkulla ja kananmunalla) vie kyllä sen kisan 6-0.

  Lemi
  Stam1nan hemmojen kotipaikka Lemi on Lpr:n kupeessa ja siellä tarjoillaan ravintelissa loistavan makuista särää. Särä on tuntikausia uunissa puuastioissa paistettua lammasta. Parasta lammasta mitä on tullut ite koskaan maistettua. Saapi syödä sen verran kuin jaksaa. Lemillä on 2 ravintolaa jotka tarjoilee särää, Säräpirtti ja museotupa. Tuli käytyä tuolla jälkimmäisessä, se on vanha hirsitupa ja oikein tunnelmallinen vanhan ajan paikka.

  Koli
  Jokunen vuosi sitten tuli käytyä Kolilla kesällä. Suosittelen lämpimästi tuolihissimatkaa laskettelurinnettä alas ja takaisin ylös. Ei maksanu montaa euroa mutta oli aikas kiva. Hienot maisemat Kolilla. Olis ollu kiva hieman patikoida enemmänkin tuolla mutta nyt päädyttiin vain kävelemään näköalapaikalle.
   
 2. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla ei nyt kohteita ole ehdottaa, mutta kun kerran useimmat liikkuvat pyörillä niin laitan tähän tieosuuksia, joita pitkin kannattaa ajella kesäisin. Teiden kunto ei välttämättä ole A-luokkaa. Silmänruokaa nyt enimmäkseen... Luontoa siis, ei paljasta pintaa. :D

  Mikkeli - Joutsa (tie 431)

  Eno - Lieksa (tie 515 ja 518)

  Ruokolahti - Puumala - ja siitä etiäpäin, jossain vaiheessa jotain reittimerkkejä seuraten tie muuttuu mutkittelevaksi hiekkatieksi, takaveto suositus. :eek: (tie 62)

  Asikkala (tie 314, siitä tielle 3142 ja siitä takaisin Asikkalaan päin tietä 3132) Kopsuantiellä pääsee fiiliksiin ihan rajoitustenkin mukaan ajettaessa. :love:
   
 3. niksi

  niksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Automatkailua tässä tullut itsekin parina viime kesänä harrastettua. Monet noista alla olevista vaativat kyllä lämpimän ja aurinkoisen kelin, jotta niistä saa parhaan irti.

  Savonlinna
  Hyvä kesäkaupunki. Vesitason lisäksi voi käydä risteilemässä entisillä höyrylaivoilla. Linna on ehdoton.

  Punkaharju
  Jos käy Savonlinnassa, niin samalla kannattaa tsekata muös Punkaharju. Kiva harjutie ja muutenkin kaunista järvimaisemaa. Retretti, jos haluaa kulttuuria harrastaa. No on se pelkkä luolakin ihan ok.

  Imatra
  Koski ja koskipuisto, vesivoimalaitos sekä Valtionhotelli nyt ekana tulevat mieleen. Kotoisin täältä ja noin muuten en Imatrasta tykkää.

  Pietarsaari
  Mukavat rannat ja kalliot. Hyvää Korv Göränin kebabia.

  Turun saariston rengasreitti
  Parin yön lenkki. Tie ei nyt välttämättä mielenkiintoisin, mutta itse ainakin tykkäsin lauttamatkoista ja eritoten Nauvosta.

  Turku
  Joen varsi jäänyt mieleen todella hienona paikkana. Jotenkin siistimmän oloinen kuin Helsinki ja aivan erilainen. Tullut käytyä vain kerran, mutta toistekin pitää käydä.

  Porkkalan kalliot, Kirkkonummi
  Melko ehdoton paikka viettää kesäpäivää. Ei ehkä perheen pienimmille jyrkkien kallioiden vuoksi. Täällä voit onkia, uida ja vaikka bongata hylkeen.

  Hailuoto
  Hienot rannat täälläkin ja muutenkin jotain erilaista muuhun Suomessa näkemääni verrattuna.

  Kevon vaellus
  Melko kansoitettu reitti, mutta enpä olisi uskonut Suomessa tuollaisia maisemia olevan. Suosittelen ehdottomasti, jos vaellus kiinnostaa.

  Pikku Karhunkierros
  Jos ei halua varsinaisesti vaeltaa, niin tästä mukava puolenpäivän kierros. Koskea, rappuja ja riippusiltaa.

  TODO: Powepark, Koli, Salpalinja vaikkapa Luumäellä, Manamansalo ja muutama eri vaellusreitti.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2011