Marsalkka Mannerheim

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana haba, 15.08.2001.

 1. haba

  haba Guest Guest

  Liittynyt:
  09.07.2001
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lauri Harjola on saanut kuningasidean. Hän osoittaa epäileville tuomaille miten hänen sydämensä sykkii koto-Suomelle. Renny ohjaa Marsalkka Mannerheimin elämänkertaelokuvan.

  Tuo ei kuulosta kovinkaan hyvältä...otetaan vielä Roland Emmerich executive produceriksi niin johan on Patriotille saatu jatko-osa :)

  Jude Law Mannerheimiksi? Miksei saman tien vaikka Leo DiCapriota? :)

  Ei ole mitään mahdollisuutta, että kyseinen elokuva voisi menestyä Yhdysvalloissa, missä sen on pakko menestyä jotta elokuvan todnäk parinsadan millin budjetti saadaan katettua...ellei sitten elokuvasta tehdä perus-toiminta-räiskintää, joka varmaankin on leffaa tukevien perinteisten suomalaisyritysten mieleen :)

  Rennyn koko haastattelu: http://www.talouselama.fi/etusivu/index2.html
   
 2. Klemmari

  Klemmari Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2001
  Viestejä:
  2 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meillä oli tästä juttua töissä. Erilaisia vaihtoehtoja pääosan esittäjäksi aikamme pohdittuamme tulimme siihen tulokseen, että mukavaa toiminnallisuutta leffaan saisi valitsemalla viiksekkääksi ensirakastajaksi Jean-Claude Van Dammen.

  Ja ettei herra näyttäisi ison hevosen selässä pelkältä satulanupilta, ratsuksi pitää valita Shetlannin poni.

  Mukaan voisi liittää myös jakson Mannerheimin nuoruudesta, jolloin herra kävi Aasiassa tutkimus-/vakoiluretkellä. Voin jo sieluni silmin nähdä, kuinka Carl Gustaf potkii mongoleita päähän.

  Eat this, yellow bastard!

  MKL
   
 3. Jorse

  Jorse trust no one Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  5 076
  Saadut tykkäykset:
  8
  Olen itse kyllä täysin sitä mieltä että tämä Harliinin ja muutaman muun suomalaisen uusi "maailman-valloitus"-elokuva tulee olemaan ainakin 90% varma floppi, ainakin amerikassa. Miksi joku voisi edes kuvitella että Amerikkalaiset ja yleensäkään ketkään muut kuin suomalaiset voisivat olla kiinnostuneita meidän ikiomasta Mannerheimistamme.

  Ja tuosta että leffasta tulisi täys toiminta leffa niin ainakin "Huomenta Suomen"-haastattelussa hän kielsi tekemästä siitä tyypillistä hollywood-elokuvaa joka sisältäisi sankarin ja rutkasti toimintaa. Sen sijaan hän keskittyy tekemään henkilöihin keskittyvää elämänkerta-elokuvaa. Jos katsoo Rennyn aikaisempaa tuotantoa niin ovat mahdollisuuteni tähän aika olemattomat.

  No, kaikesta huolimatta toivon että Harlinin hieman uhkarohkea yritys palkitaan ja siitä tulee muutakin kun vain nopeasti unohdottu leffa joita on tusinassa 13: sta.

  - Jorse -
   
 4. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Ainoa keino saada tuo leffa menestymään on rakentaa se niin, että leffan juoni on niin mielenkiitoinen, että koko maailma käy sen katsomassa sen takia. Leffan päähenkilön nimi tuossa tapauksessa voisi olla yhtä hyvin Joe 6Pack tai vaikkapa tuo Mannerheim. Suomalaiset sen sijaan parveilisivat sitten teattereihin tuon Mannerheimin-nimen takia.

  Jos leffa rakentuu Mannerheim-nimen varaan niin sitten tuosta parin sadan miljoonan budjetista täytyy käyttää 190 miljoonaa markkinointiin "Kuka oli Mannerheim?" ja loppurahat mitä jää niin käyttää leffantekoon - muuten tiedossa on uusi Kurkunleikkaajien Saari.
   
 5. james_t

  james_t Guest Guest

  Liittynyt:
  19.06.2001
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ottamatta kantaa tuohon Mannerheim-elokuvaan, voin vaan ihmetellä miten ihmiset aina jaksaa arvostella Rennyä. En haluisi uskoa että ihmiset on jotenkin kateellisia tms. Itse kuitenkin arvostan heppua, joka on onnistunut luomaan asiallisen uran alalla, jossa ei ole kaikista helpointa päästä eteenpäin. Ei käsittääkseni ole kauhean helppoa päästä Hollywoodiin ohjaaman ns. suuren budjetin elokuvia.
   
 6. haba

  haba Guest Guest

  Liittynyt:
  09.07.2001
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki kunnia Harjolalle menestyksestään Hollywoodissa. Kyllähän muutamat Rennyn leffat on tuoneet studioille voittoakin ja ihan hyviä action-pläjäyksiähän ne ovat (Die Hard 2, Cliffhanger esim.) Mua jaksaa vaan ihmetyttää noi käsittämättömät projektit ja ideat, mitä Renny yrittää tuoda esiin. Kuinka moni todella uskoi, että Stallonen tähdittämä F1/Cart/mielikuvitusformula -kilpa-autoilu-elokuva olisi mitään muuta kuin floppi? Tuntuu, että Harlin tavoittelee kuuta taivaalta, vaikka todellista omaa taiteellista näkemystä tai osaamista ei tunnu löytyvän. Ohjaajan persoonallinen kädenjälki täytyy näkyä muutenkin kuin Finlandia Vodka -pulloina taikka Suomen lippuina.

  Ang Lee pystyi siirtymään draamoista toimintaan moitteettomasti. Tuskin sama onnistuu Rennyltä. Saas nähdä.
   
 7. Tapani

  Tapani Guest Guest

  Liittynyt:
  18.01.2001
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos kerta Peter Jackson pystyi tekemään Bad Taste:n jälkeen Heavenly creaturesin ja nyt LotR:n, niin miksei myös Renny kykenisi tekemään jotain "vakavampaa?"
   
 8. Crimson

  Crimson Guest Guest

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jotta amerikkalaiset rahoittajat lähtisivät mukaan, on tarinaa muutettava esim. siten että Mannerheim onkin amerikkalainen ja pelastaa koko maailman.
   
 9. Jyrki

  Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kyllähän Suomalaiset ainakin pistivät sen verran hyvin venäläisille hanttiin, että siitä voi nauttia amerikkalainenkin katsoja.

  Amerikkalaiset olivat niin vainoharhaisia Neuvostoliiton ja kommunismin suhteen kylmän sodan aikana, että sitä on suomalaisen näkökulmasta vaikea ymmärtää. Vaikka kylmä sota on ohi, niin nämä asiat eivät unohdu niin nopeasti.

  Vaikea kuitenkin uskoa, että elokuvasta tulisi suomalaisia tyydyttävä.
   
 10. tet1972

  tet1972 Guest Guest

  Liittynyt:
  18.02.2001
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kylläpä pelottaa tää ajatus! Toivottavasti pelko ei käy toteen. En oikeen pysty kuvittelemaan että jenkit kiinnostus tästä aiheesta, eihän niistä suurin osa edes tiedä kuka Mannerheim oli! taitaa tulla yks floppi lisää harliinin listalle! Miten joku iso leffa firma edes lähtee mukaa tälläseen juttuun? Taitaa käydä niin et Mannerheim istutetaan ameriikan maaperälle ja johtamaan jenkki solttuja.

  Eiks Robert De Niro kävis Mannerheimiksi? Ei voi kun toivoa Rennylle onnea valitsemallaan tiellä!
   
 11. SimoP

  SimoP Guest Guest

  Liittynyt:
  27.01.2001
  Viestejä:
  450
  Saadut tykkäykset:
  0
  ja mehän ei tuomita leffaa ennenkuin sitä on edes aloitettu tekemään, eihän? :D
   
 12. Gambit

  Gambit Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Nimeni on Mannerheim...KossuVissy, pullotettuna, ei lasissa...

  Mahtava toimintaspektaakkeli tiedossa. Calle hyppii lasien läpi, "shoots from both hips, never reloads and never misses!"
  Kohtaukset päättä tunnelmallinen hetki Linda Lampeniuksen esittämän yökerholaulajan kainalossa (???), "olen menettänyt molemmat vanhempani....he saavat maksaa..."

  Lukuisia takaa-ajoja Manhattanilla, Huima toiminnan ja adrenaliinin täyttämä vuorikiipeilyosuus, nuori Mannerheim yhdessä CIA agentti Ronald Reagenin kanssa taistelevat ulkoavaruuden valloittajia vastaa...

  Ymmärrän täysin, että tätä projektia vastustetaan...Laurilla vissiin alkaa ideat loppumaan kun pitää alkaa veistämään Jenkeille tarinaa Suomalaisesta suurmiehestä.

  Kai tiedättä, että Mannerheim mielletään (missä tiedetään kuka on) Hitlerin liittolaiseksi. Suomihan ei kuulunut liittoutuneisiin ja soti Saksan puolella. Jenkithän varustivat pohjoisessa riehuneita kasakoita, jotta Vanja sai rauhassa asettaa resursseja Hitlerin kaatamiseen. Eli ei tämä välttämättä mitään mannaa Amerikkalaiselle "oikeudenmukaiselle" yleisölle ole.
   
 13. Jyrki

  Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Miksi liittolaisuus Saksan kanssa pitäisi ottaa edes esille? Jos nuo sinun kuvaamasi "taiteelliset vapaudet" sallitaan elokuvalle, niin miksei sitten myös tätä "pientä viilausta"? ;)

  Eihän U-571 ole historiallisesti korrekti. Miksi Mannerheim elokuvan pitäisi sitä olla? Rehellisesti sanottuna en oikein usko elokuvan menestymiseen, mutta ehkä Harlinilla on parempi näkemys siitä mikä myy. Itse kun en ainakaan ole kirjoittanut/tuottanut/ohjannut yhtään box-office leffaa...
   
 14. Gambit

  Gambit Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kyseessä oli lähinnä vitsi siitä, miten se pitäisi tehdä ameriikan markkinoille. Kuten esim. U-571 tehtiin.

  Jepjep, Renny tietää todellakin mikä myy, viimeisin osoitus siitä on Driven. Kun muistaa vielä helmen nimeltä Kurkunleikkaajien saari, ei voi kun ylistää Laten taitoa takoa rahaa elokuvilla.

  Pointtini on, että jos pitää välttämättä tehdä marskista leffa, tehdään mielellään faktoihin pohjautuva sellainen ja vaikka vaan Suomen markkinoille. Lyön vetoa, että se kiinnostaa täällä noin ziljoona kertaa enemmän katsojia kuin jenkkilässä.
   
 15. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tjaa, eikös Enemy at the Gates menestynyt jenkeissä ihan kohtuullisesti ja tarinassa oli kyse venäläisestä tarkka-ampujasta, jonka nyt ei ihan heti luulisi kiinnostavan J6P:tä.

  Eli kyse ei ole niinkään henkilöstä vaan sen henkilön ympärille rakennetusta juonesta. Eli jos leffa on hyvä niin se toimii missä tahansa vaikka siinä olisi hahmona Marski Suomesta.


   
 16. Gambit

  Gambit Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mutta Rennyhän tekisi sen nimenomaan henkilöstä.
   
 17. Jyrki

  Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tekovaiheessa on vaikea sanoa, että kuinka hyvin elokuva tulee menestymään. Muutenhan Hollywoodissa ei tehtäisikään muuta kuin menestysleffoja.

  Harlinilla oli monta epäonnistumista peräkkäin, ja käsittääkseni Deep Blue Sea oli hänelle viimeinen mahdollisuus. Jos DBS ei olisi myynyt hyvin, niin Harlin ei olisi saanut enää suuren budjetin elokuvia ohjattavakseen.

  Harlin on hyvä siinä mitä hän tekee, mutta vahinko vain, että lajityyppi ei kuulu minun suosikkeihini. Lajityypillä en tarkoita varsinaisesti toimintaelokuvaa, vaan 13-vuotiaille suunnattua, idioottimaisella käsikirjoituksella varustettua toimintaelokuvaa.

  Mannerheim elokuva voisi olla aivan onnistunutkin, mikäli sillä ei olisi menestymispaineiden tuomaa tuottajien puuttumista sisältöön ja mikäli käsikirjoitus olisi hyvä. Taitaa kuitenkin olla mahdoton yhtälö toteuttaa, joten projekti pitäisi haudata alkuunsa.
   
 18. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä uskon että Renny tekee nyt kunnon leffan sillä uskon että hän paneutuu työhonsä nyt erillailla kuin muihin leffoihinsa. On tosi rohkeaa tehdä leffa noin "vaikeasta" aiheesta niin että siitä kiinostuu muutkin kuin suomalaiset. Ainakin minä uskon että Renny onnistuu vaikka suomen kansa asettaa sille kovat paineet kuten täältäkin voi lukea.
   
 19. Jyrki

  Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Odotettavissa on varmaankin samanlaista realismia kuin Jäätävässä Poltteessa...
   
 20. Gambit

  Gambit Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Ei se ole rohkeutta vaan pelkkää tyhmyyttä! Renny käy koputtelemaan nyt todella heikkoa jäätä kepillä. Onhan se nähty miten Harlinin elokuvissa on lähes poikkuekset erittäinerittäin hatarat henkilöt, joten mitä on odotettavissa elokuvalta, jonka on tarkoitus (Harlinin mielestä, mutta mikäköhän Rambo käsikirjoittajalla on jo mielessä) rakentua historiallisesti vahvan henkilön ympärille? Jos Renny haluaa käyttää hyväkseen Marskin muotokuvaa, hänen tulisi tehdä vaikka sitten talvisota uudestaan.

  Sanokaa mun sanoneen, tästä ei voi seurata mitään hyvää...