Marantz NR1602 ja muut vastaavat slim-vahvistimet

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana JayKay70, 22.09.2011.

 1. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen jo pitemmän aikaa etsinyt matalaa a/v-vahvistinta (pääkanavien) pre-outeilla ja Marantz on vihdoin sellaisen lanseerannut markkinoille. Koska laite vaikuttaa tarpeisiini melko täydelliseltä, niin onkohan kenelläkään jo kokemusta tästä Marantz NR1602-vahvistimesta?

  Täältä löytyy laitteen kuvaus ja speksejä paremmin kuin Marantzin omilta sivuilta:
  http://www.cyberselect.co.uk/product/2222
  http://www.crutchfield.com/S-68vbpMxojaY/p_642NR1602/Marantz-NR1602.html

  [​IMG]
   
 2. darni

  darni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse hankin tämän tiistaina. Omaan korvaan kaiuttimien soundi parani huomattavasti (b&w cm1) vanhaan (onkyo sr-tx875), bassotoisto heräsi, jouduin tunkee cm1:iin vaimentimet putkeen, mutta ääni on loistava. Toistaa flacit usb-tikulta. Android luurilla ohjaus plussaa. Itse katson lähes kaiken materiaalin tietokoneelta hdmi:llä ja kaikki toimii hyvin, ps3 ja x360 myös. Ainoo miinus se, että mustaa mallia ei ole vielä saatu yhtään maahan, enkä halunnut odottaa, joten jouduin tyytymään shampanjan väriseen ;) mutta itseasiassa tämä väri on parempi, eikä hallitse huonetta.

  madone via Tapatalk (Xperia Arc)
   
 3. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toissapäivänä kotiutui itsellenikin laite (mustana ;)) ja verrattuna entiseen Onkyo TX-NR807:aan, niin kyllä on mukavan kompaktin kokoinen laite ja ennen kaikkea viileä... Kuitenkin NR1602:sta löytyy kaikki tarvitsemani ominaisuudet ja laitteen ovh:kin on erittäin järkevä 584 euroa (MRHifillä) :thumbsup:

  Vanhaan vahvariin en äänenlaadullisesti löydä oikeastaan mitään eroa monikanavakäytössä ja stereokäytössäkin Marantz on aika samalla viivalla. Ostin NR1602:n myös pre-outien vuoksi ja kun kytkin pääkanavat integroidun stereovahvarin pääteasteelle kotiteatteriluupin kautta, niin nämä kuuluisat verhot vedettiin äänen edestä auki. Tosin on tuo integroituni 3,5 kertaa Marantzia kalliimpi laite, joten tämä ei-nyt-ihan-niin-yllättävää ollut :rolleyes: Pitää vielä jossain välissä kokeilla miten toimii ihan puhtaan päätteen kanssa ja voikin olla aika kova luu tällaisessa kombossa.

  Miinusta tulee manuaalin toimittamisesta vain rompulla ja eikö ne ruojat ymmärrä, että sohvaperuna haluaa ropata asetuksia vaakatasossa maaten kake toisessa ja manuska toisessa kädessä ;)

  Sitten vielä kysymys darnille, että miten saan Marantzia ohjattua Androidilla? Mulla on Galaxy S II ja mukavahan tuolla olisi ohjata laitetta sohvalla loikoillen...

  E: Itselleni vastaten ja helppoa oli kuin mikä. Android-storesta vain ladataan ilmainen ohjelma ja kännykkäohjaus toimii muutaman asetuksen säädön jälkeen. Ei tosin ihan niin sujuvasti kuin MacGyverilla varmasti toimisi, mutta toimii kuitenkin :king:
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2011
 4. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletteko ehtineet mitata laitteen tehonkulutusta eri käyttötilanteissa?

  Tämä Marantz on itselläni Pioneerin VSX-S500:n kanssa harkinnassa. Harmittaa vain että Marantzin syvyys ampuu pari senttiä ohi nykyisen kirjahyllyn mitan. Pioneer menee heittämällä. Pioneerin etuna siis vieläkin pienempi koko, mutta itseäni häiritsee se että pioneerissa ei juuri mitään saa säädettyä ilman kaukosäädintä. Ehkä käytännön haitta tästä on kuitenkin pienempi kuin kirjahyllyn vaihto:OI
   
 5. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^En ole tehonkulutusta mitannut ja tuskin mittaankaan. Omassa tilassa laite antaa aivan riittävästi tehoa ulos, enkä ole kulutuksesta niin kiinnostunut...

  Kävin kurkkaamassa tuon Pioneerin speksejä ja hintaeron ollessa vain kymppejä, niin melkein sijoittaisin rahani Marantziin. Pioneerissa on kaiutinliitäntöjä varten rimpulat pikaliittimet muille kuin pääkaiuttimille ja itse suosin banaaniliittimiä kauitinkytkentöihin. Tosin banskut sitten tuovat jonkun sentin lisää syvyyteen (tosin myös Pioneeriin), joten tämä ei sinulle ole mikään plussa. Kaiuttimet voi kyllä liittää ihan paljaalla johdollakin ja jos tuo 5 cm:n ero syvyydessä on merkittävä, niin sitten ei muuta kuin Pioneer testiin. Kannattaa pyytää laitteita koekuunteluun ja kokotestiin omaan tilaan ja jos myyjä ei tähän suostu, niin vaihda liikettä.

  Mielestäni on hyvä, että valmistajat tuovat vihdoin vähän asiallisemman kokoisia a/v-vahvistimia markkinoille, sillä itse kyllästyin tuohon Onkyon (NR-TX807) rohjakkeen vaatimaan tilantarpeeseen ja kun päälle laski vielä huiman eron lämmöntuotossa, niin tämä Marantz oli vastaus rukouksiini. Laitteessa on kaikki tarvittavat featuret nykyaikaiselle käyttäjälle (itselläni on vain hdmi-laitteita) ja voin laitetta suositella normaalikokoiseen suomalaiseen olkkariin. Olen tullut siihen lopputulokseen, että tälläkin palstalla porukka kiinnittää liikaa huomiota (hatti)watteihin ja useimmissa tapauksissa yliarvoivat reippaasti tehontarpeensa ja myöskään ominaisuuksissa enempi-on-parempi ei olekaan välttämättä se totuus. Edellisen Onkyon featureista käytin loppujen lopuksi varmaan 20-30 prosenttia, sillä suurin osa oli aika turhia (liiat tilamoodit yms).

  Ainoa miinus verrattuna Onkyoon on käyttöliittymässä ja kaukosäätimessä. Onkyon valikot ja käyttölogiikan oppii aikalailla intuitiolla ja Onkyon oppiva kaukosäädin oli mielestäni yksi parhaimmista käyttämistäni kapuloista. Marantzin kanssa olen oikeasti joutunut lukemaan manuaalia (oikein nolottaa myöntää ;)) ja kakeen on ängetty liikaa nappuloita, eikä niiden sijoitus ole paras mahdollinen.
   
 6. savolpen

  savolpen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2001
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  "...pääteasteelle kotiteatteriluupin kautta, niin nämä kuuluisat verhot vedettiin äänen edestä auki...."

  Vaatiiko tämä siltä 2-ch vahvarilta tuon luuppiominaisuuden vai käykö mikä vehje? Taisin kyllä kerran moista testata Arcamin vahvarin kanssa (parannus oli näin puukorvinkin kuultava) ja siinähän se oli kait luuppijuttu on ominaisuutena vai mitenkäs se menee... Tuo 1602 alkoi kiinnostamaan ja juurikin tuon koon takia.

  Androidohjaus myös plussaa kun on Tab10.1 ja Desiree HD sekä myös iPhonekin jos sille olisi parempaa softaa tarjolla.
   
 7. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Mikä tahansa päätevahvistin tai integroitu käy. Tuo kotiteatteriluuppi vain menee suoraan integroidun pääteasteelle ja ohittaa näin stereovahvarin volumesäädön, eikä tarvitse pelata kahden vahvarin volumesäätöjen kanssa. Integroidun vahvarin normaalista linjatulosta joutuu taas ensin asettamaan volumen kohdalleen ja sitten hienosäätämään volumetason a/v-vahvarin kanavakohtaisista säädöistä. Päättevahvistimen kanssa äänenvoimakkuus säädetään vain a/v-vahvarista.

  Olen nyt kuukauden päivät NR1602:sta käyttänyt ja olen ollut hyvin tyytyväinen laitteeseen. Vahvarissa on kaikki samat tarvittavat featuret kuin "täysikokoisissa" vahvareissakin ja tehoa normaaliin kerrostalokäyttöön enemmän kuin riittävästi. Testipenkissä olivat mitanneet 55w/kanava (valmistajan ilmoitus 50w/kanava) ja esim. edellinen Onkyo TX-NR807:ni antoi vajaat 30w/kanava 7.1-käytössä :hitme: Tosin olisi näilläkin häädön saanut aikaan... En edelleenkään ymmärrä miksi pitäisi hankkia kiukaan kokoinen mörkö tv-tasoon, kun kohtuuhinnalla saa näin näppärän laitteen :rolleyes: NR1602:een verrattuna ensimmäinen normikokoinen a/v-vahvari, johon voisin edes ajatella Marsun vaihtavani on luokkaa Onkyon 809...

  Android-ohjaus toimii hyvin (AirPlay on itselleni tarpeeton, Appleton kun olen) ja tätä käytän yleensä kun striimaan musiikkia tietokoneelta/kuuntelen nettiradioita, sillä kun kaikki toiminnot näkyvät kännykän näytössä, niin telkkaria ei tarvitse erikseen avata :thumbsup:
   
 8. m1k@

  m1k@ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän on mahtava, että tulee tämmöisiä fiksun kokoisia vahvistimia markkinoille! Todella kiinnostava kapistus tuo Marantz NR1602. Tältä pohjalta voisi hyvinkin lähteä kasaamaan uuttaa kotiteatteria. En todellakaan hae mitään semmoista kauheaa luukutus settiä, vaan leffa ja musiikki käyttöön toimivaa settiä kohtuullisilla volumeilla. Joko 2.0 tai 2.1 setti olisi tarkoitus aluksi hommata, siitä sitten mahdollisesti lähteä laajentamaan.

  Mutta aiheuttaako nuo "vain" 50 wattia kanavaa kohden kaiuttimien valinnalle paljonkin vaatimuksia? Ainakin kaikkein isoimmat ja hankalat soitettavat kannattaa unohtaa. Jossainhan on sanottu että nuo b&w CM1 kaiuttimet vaatisivat tehoja vahmistimelta, mutta ilmeisesti tuo jaksaa niitä soittaa ihan hyvin?
   
 9. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^"Vain" 50 wattia/per kanava on itse asiassa aika paljon ;) Paljon riippuu kaiuttimien herkkyydestä ja lattiakaiuttimissa ilmoitettu herkkyys on nykyään lähes järjestään 90dB hujakoilla (= yhdellä watilla saat 90 desibeliä metrin päässä kaiuttimestea mitattuna). Toinen asiaan vaikuttava seikka on sitten vahvistimen virranantokyky. Lisäksi isot lattiakaiuttimet ovat useimmiten herkempiä kuin jalustakaiuttimet. En ole omakohtaisesti CM1:siä käyttänyt, joten en osaa niistä sanoa, mutta ihan speksien valossa NR1602 on täysin riittävä vahvari niille. Kannattaa huomata, että esim. Onkyo TX-NR807 antoi alle 30w/kanava 7.1-käytössä (näin olivat jenkkiarvostelussa mitanneet) ja Briteissä mittasivat NR1602:lle 5w/kanava (55w/ch) valmistajan ilmoittamaa suuremman tehon.

  Tuohon mainitsemaasi käyttöön NR1602 on mitä passelein laite. Ja tarvittaessa siihen saa pääkanaviin vielä lisää puhkua lisäämällä erillisen päätevahvistimen.

  Mielenkiinnosta mittasin myös laitteen lämpötilaa. Pidin aikaisemmin tänään vahvistinta päällä 6-7 tuntia erilaisessa käytössä ja lämpömittareina käytin elektronista lihalämpömittaria ja digitaalista ulkolämpömittaria ja tulokset olivat erittäin positiiviset. Kinkkumittarin mukaan lämpötila laitteen päällä oli 28 astetta ja toinen mitsku näytti 32 astetta :thumbsup: Vertailun vuoksi Onkyo 807 veteli parhaimmillaan 56(!) asteen hujakoilla, vaikka ilmatilaa oli reilusti. Tosin tämä oli loppukesästä ja vallitseva lämptilä n. +15 astetta enemmän kuin nyt, mutta huoneiston sisällä lämpötilaero mittausten aikana on huomattavasti pienempi.
   
 10. J_J

  J_J Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutaman viikon käytellyt NR1602:sta. Pääsi parista kaapelista eroon vanhaan verrattuna, mutta pc:n kanssa hieman ongelmia vahvistimen ominaisuuksien kanssa.

  Vahvistin pitää muistaa laittaa päälle ennen kuin windows käynnistyy, muuten ei hdmin kautta saa ääntä ulos, koska toinen näyttö ei tunnistu (eli vahvistin).
  Ainut optinen liitäntä on jo käytössä, joten sitäkään ei voi käyttää.

  Kaukosäätimen volumenappi säätää tasoa vähän turhaan nopeaan.
   
 11. Issuj

  Issuj Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä oli vastaavantyyppinen pikkuvahvari NR1501, mielestäni oli erinomainen hintaansa ja kokoonsa nähden. Äänenlaadussa pesi Arcam avr350:n. Jossain oli tuota NR1501:aa testattu ja soitti isohkoja B&W-kaiuttimia paremmin kuin monta kertaa kalliimmat ja "isommat" vahvistimet, enkä epäile ollenkaan.
   
 12. darni

  darni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä 1602:ssa kiinni CM1:t ja hyvin toimii (paremmin kun Onkyo 875)

  madone via Tapatalk (Xperia Arc)
   
 13. perkins

  perkins Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Marantz vaikuttaisi hyvältä, mutta ei taida olla per-outit kuin etukanaville ja subbarille.
   
 14. jarkko_h

  jarkko_h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perkings,
  Jos kaipaat preoutteja, niin kannattaa katsoa Cambride Audion uusi pikkuvahvari.
   
 15. perkins

  perkins Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo olisi bueno, mutta aika kallis meikäläiselle.
   
 16. deadm

  deadm Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2003
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkaa vanha vahvari tulla tiensä päähän, niin tarvetta olisi uudelle. Ongelmana on että maksimikorkeus saisi olla tuollaiset 130-140mm että mahtuu tv-tasoon ja ilmakin vielä kiertämään. Onkohan näitä slim-line vahvareita muilla valmistajilla kuin Marantzilla? Tämä NR1602 vaikuttaisi kyllä pätevältä laitteelta, ainoastaan 2 hdmi-ulostuloa puuttuu. Kahdella hdmi-ulostulolla slimejä ei ole ainakaan omaan silmään sattunut. Toisaalta melkein nuo NR1402 ominaisuudetkin riittäisivät, verkkoliitäntä tosin puuttuu. Mutta tosiaan, löytyykö muilta valmistajilta matalia vahvarivaihtoehtoja? Ominaisuuksia ei pakollisena kuin 5.1 ja 3 hdmi-sisääntuloa.
   
 17. puutos

  puutos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Marantz vaikuttais omaan käyttöön hyvältä, mutta:
  uskaltaisko nr1602 vahvistimen laittaa tv-pöydän lokerikoon jonka korkeus olisi vain 12cm, kaappi on muutenkin "suljettu" eli lasioven takana olisi vahvistin (syvyys ja sivusuunnassa on kyllä paljon ilmatilaa). Pelkäisin sitä että vahvistin kuumenee liikaa.
   
 18. prootus

  prootus Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. Pettis

  Pettis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 083
  Saadut tykkäykset:
  59
  Mulla on NR1601, jonka korkeus jalkoineen on 10,5cm. Jos NR1602 on saman kokoinen, niin laitteen ja lokerikon katon väliin jää vain 1,5cm tilaa. Vaikka oma NR1601 ei kovin kuumana käykään, en sitä silti ihan noin pieneen rakoon tunkisi. Viitisen senttiä tilaa päällä pitäisi jo riittää. Lisätuulettimilla voisi ehkä tuohon sinunkin tilaasi saada tarpeellisen ilmakierron.