Marantz 2015 mallit

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana säätäjä, 04.06.2015.

 1. maape

  maape Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2002
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ok, kiitokset tiedosta. En ole nykyisen korjainta edes testannut kun sen verran huonoja kokemuksia siitä lukenut. Taitaa vielä käydä myös niin että lähtee microstreamer DAC myös pois PC:n väliltä niin välirahakaan ei tunnu enää pahalta:)
   
 2. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 478
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kappas, SR7010:kin on Saksassa vain 1250e. Taitavat myyntimäärät Suomessa olla liian pieniä, että liikkeet täällä lähtisivät kunnolla hintakilpailuun.
   
 3. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 478
  Saadut tykkäykset:
  173
  Sihtasin että Dolby Prologic on heivattu näistä kuuseen. Vaan sikäli kun googlasin, Dolby Atmoksen pitäisi osata upmiksata myös 2-kanavainen ääni. Onko kukaan testannut tuota näillä Marantzeilla käytännössä silloin, kun kaiutinkokoonpano ei ole Atmos-tasoa, vaan vain 5.1?
   
 4. jpkl79

  jpkl79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2015
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  10
  Antaa 2 kanavaisesta dolby 5.1 ja vaikka 5.2.2 järjestelmästä dolby +atmos tai dts neural x
   
 5. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 174
  Saadut tykkäykset:
  50
  Tässä kannattaa muistaa että Home Atmos on eri kuin teatteri ja ei puhdas objektipohjainen kuin paljon simppelimpi DTS-X. Lisäksi DTS-X:lle on käymässä kuin Beta VHS:lle.
  Wikipediasta:
  Differences from commercial installations

  Because of limited bandwidth and lack of processing power, Atmos in home theaters is not rendered the same way as in cinemas. A spatially-coded substream is added to Dolby TrueHD or Dolby Digital Plus. This substream only represents an encoded representation of the object-based mix. This substream does not include all 128 discrete objects separated. This is not a matrix-encoded channel, but a spatially-encoded digital channel. Atmos in home theaters can support 24.1.10 channels, and uses the spatially-encoded object audio substream to mix the audio presentation to match the installed speaker configuration. The spatial audio coding tool is applied to the cinematic object audio mix when filmmakers remix and render the TrueHD and Dolby Digital Plus soundtracks with Dolby Media Producer.
  DMP on softa joka toimii OSX:llä kun elokuvaa jälkikäsitellään.
   
 6. Vasili

  Vasili Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voiko SR7010:n päätteet asettaa vapaasti kaiutinlähtökohtaisesti?

  Tavoitteena 9.1.2-järjestelmä siten, että etu-aktiivikaiuttimiin (left/center/right) tulisi signaali vahvistimen pre-outeista ja loput passiivikaiuttimet saisivat signaalin vahvistimen kaiutinlähdöistä.
   
 7. Mikkeli13

  Mikkeli13 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  561
  Saadut tykkäykset:
  82
  Muistelisin että voi asettaa vapaasti. Täällä myös 9.1.2 kokoonpano ja näistä left ja right on erillisen päätevahvistimen perässä. Voin huomenna tarkistaa asian.
   
 8. Vasili

  Vasili Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, hyvä. Kiitoksia. Lähtee hyvin todennäköisesti kyseinen laite tilaukseen.
   
 9. Mikkeli13

  Mikkeli13 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  561
  Saadut tykkäykset:
  82
  Tarkistin asian, EI anna valita vapaasti mitä pre-out lähtöjä käytetään. Pahoittelut virheellisestä tiedosta.

  Speaker Setup

  Tuolta voit tutkia asetuksia tarkemmin.

  Marantz SR7010 asetukset
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2016
 10. Vasili

  Vasili Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo riittää suunnittelemaani toteutukseen.

   
 11. Hifikorvako

  Hifikorvako Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.08.2016
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaapas, mikä olisi sopiva ostohinta käytetylle Marantz NR1603 vahvistimelle?:)
   
 12. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  662
  Saadut tykkäykset:
  80
  Ei missään tapauksessa yli 150€. Lähemmäs 100€ pitäisi saada puristettua.
   
 13. Hifikorvako

  Hifikorvako Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.08.2016
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aa niinkin edullinen, hinta olisi lähemmäs 200€. Eikös tuossa kuitenkin ole ihan ominaisuuksia ja merkkikampe kyseessä?
   
 14. tor

  tor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2016
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve. DHL toi eilen Saksata Marantzin SR6010 ja laite toimi toimi eilen ja tänään muutaman tunnin hyvin. En ehtinyt asentaa asetuksia vielä eilen kunnolla ja tänään kun palasin kotiin töistä asettelin laitteita hieman uudelleen tv-tasolla, en tosin koskenut kauheasti vahvariin. Kun sitten viimein starttasin vahvistimen uudelleen ,en saanut ääniä kuulumaan. Välillä television kuva muuttui vihreäksi ja rakeiseksi kun koitin säädellä asetuksia. Kokeilin vaihtaa HDMI-kaapelin ja sain kuvan toimimaan. Kokeilin vielä vanhaa kaapeli ja kuva toimi silläkin. Mutta sitten Maran oma pieni näyttö sammui ja vaikka valoisuus on asetuksissa täysillä se ei suostu lähtemään käyntiin. Ja siis ääntä ei tule ollenkaan. Taisi tulla siis Saksasta sutta tällä kertaa. Kokeilin myös saada ääniä CDn kautta toimimaan mutta sekään ei auttanut, vaikka eilen CD toimi hyvin. Ostopaikka on Comtech.

  Voisiko vahvistimessa olla joku lämpörele lauennut? Onko muilla mitään vastaavaa käynyt? Ilmeisesti pitää palauttaa takaisin Saksaan vai korjaako täkäläiset merkkihuollot näitä takuun piikkiin?

  edit: ja Audyssey MultEQ XT32 ohjelmakaan ei saa ääntä kaiuttimista. Ja en irroittanut kaiutinkaapeleita kun siirsin muita laitteita ja piuhat näyttävät olevan vielä hyvin kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2016
 15. tor

  tor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2016
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja tälläinen vastaus tuli saksaksi.

  Sehr geehrter Kunde,

  vielen Dank für Ihre Nachricht.

  Wir bitten für die Unannehmlichkeiten um Entschuldigung.

  Eine Direktabwicklung mit dem Hersteller ist möglich. Diese Direktabwicklung mit Marantz bietet für Sie wesentliche Zeitvorteile. Die zusätzlichen Transport-und Bearbeitungszeiten bei einer Abwicklung über uns, die leider ununmgänglich sind, fallen weg und Sie erhalten Ihr Gerät schnellstmöglich wieder zurück.

  Die Abwicklung mit Marantz können Sie hier einsehen:

  http://www.marantz.de/de/support/pages/support.aspx

  Bitte halten Sie ihren Kaufbeleg sowie die Seriennummer des defekten Artikels bereit.

  Nach erfolgter Reparatur bzw. Überprüfung erfolgt die Rücklieferung direkt zu Ihnen. Bitte beachten Sie, dass nur Reparaturen kostenfrei sind, die auch einen Garantiefall betreffen.

  Vielen Dank für Ihre Kooperation.


  Mit freundlichen Grüßen aus Aspach,

  Mara Brenner
  Kundenservice Team

  Itse en saksaa osaa joten käytän Googlen kääntäjää ja se kääntää tuon hieman oudosti. Siis jos joku osaa saksaa niin tarkoittaako tuo että minulle tulee kuluja?


  Googlen kääntäjän versio:

  Hyvä asiakas, kiitos viestin. Pahoittelemme häiriötä. Suora ratkaisun kanssa valmistaja on mahdollista. Tämä suora ratkaisun kanssa Marantz tarjoaa huomattavaa ajansäästöä sinulle. . Ylimääräiset kuljetus ja käsittely kertaa ratkaisun kauttamme jotka ovat valitettavasti ununmgänglich, putoavat pois ja saat laitteen mahdollisimman pian takaisin Settlement Marantz löytyvät täältä:http://www.marantz.de/de/support /pages/support.aspx Pidä ostotositteesi ja sarjanumero viallisesta. korjauksen tai tarkastuksen, paluu toimitus tapahtuu suoraan asiakkaalle. Huomaa, että vain korjaukset veloitetaan, joka myös koskee takuu asia.
   
 16. Untoten

  Untoten Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tuota pikaisesti huonolla pitkän saksan kielen taidolla käänsi niin tuo korjaushomma pitäis olla ilmainen, "kostenfrei" ja tosiaan toimitus suoraan valmistajalle (ei maahantuojalle?) on mahdollinen ja tällöin nopeampi. Itse tuota mahdollista takuuasiaa etukäteen BW groupilta tiedustelin, niin he voivat ottaa korjaukseen jos on jokin lupa siihen, ilmeisesti pääasiassa Suomesta ostettuja marantzeja korjailevat. Hifi-fabrikilta sanoivat taas että paketti lähtee sinne takaisin, kuljetuksen järkkäävät.
  Kovasti alko nyt kuumottelemaan miten käy oman Marantzin kanssa, hifi-fabrikilta tilailtu ja vastaavasta saksa hifi-kaupasta oli joku SR6010n tilaillu ja vikaa ollu.
  Ei näemmä kauhean harvinaista että vikaa näissä vehkeissä, mistä sitä tietää onko kuriirit miten noita paketteja viskelly menemää. Kädet ristissä toivon että oma olisi ehjä kun saapuu..
   
 17. tor

  tor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2016
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan se voitu pudotella monessa paikkaa. Vaikka ihan tehtaalla tai kaupan varastossa. Vietnamissa tuo on tehty, että en tiedä minkätasoinen laatu sieltä tulee. Laitoin tuonne B&W Groupille viestiä ja sit jos tulee negatiivinen vastaus pistän Saksaan huoltoliikkeeseen mailia. Periaatteessahan pitäis heidän hoitaa kun on ostettu EUsta ja hekin tuovat samaa mallia maahan. Nyt hieman harmittaa kun myin tammikuussa Hifi Fabriikista tilaamani nr1506 pois kun tää ei mennytkään ihan nappiin. Onneksi en heivannut tämän uuden laatikkoa vielä pois ja varmaan pidän ainakin takuuajan tallessa. Olisi kyllä pitänyt hommata Hifi Fabriikista vaikka olikin jonkun 20€ halvempi tuolta. :/
  Ja luvan nuo B&Wn kaverit saavat minulta.. Aika outoa ettei Marantz antaisi muka korjata mahdollisimman helposti lähellä.
   
 18. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 478
  Saadut tykkäykset:
  173
  Google translatella kannattaa kääntää mieluummin englanniksi. Tosin kyllä siltikin menee pari lausetta pieleen. Tuo yksi väärin kääntyvä "kostenfrei"-lause tarkoittaa, että vain takuun alla olevat viat korjataan maksutta. Tarkoittaneeko sitten sitä, että itse rikottu mene takuuseen. ;)

  Ihan mielenkiintoista kuulla, että miten homma hoituu. Itseäni on himottanut alehintainen SR7010 Saksasta, mutta takuuasiat ovat yksi mietityttävä juttu.
   
  mikita tykkää tästä.
 19. tor

  tor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2016
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisin jättänyt tun "mielenkiinnon" jonkun toisen harteille. Kolme viime nettitilausta mennyt vaturalleen. Ensin Iskun alumiininen ulkosohva oli rytätty jossain matkanvarrella (ei huomannut laatikosta ulkoapäin). Sitten kun sain uuden se oli ilmeisesti joku myymälädemo kun oli suojattu vaan elmukelmulla ja vähän naarmujahan siihen oli tullut matkalla. No sai siitä vähän hyvitystä ja en jaksanut alkaa perumaan kauppoja. Sit tää av-vahvari ja äsken avasin Hakosen tuoman paketin jossa oli mutkalle mennyt sälekaihdin! Mut kai nää on näitä elämän iloja shit.
   
 20. tor

  tor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2016
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tuolta B&W Groupilta tulee punasta, kysyn sitten Maran ylemmiltä tasoilta et mikä mättää.