Marantz 2015 mallit

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana säätäjä, 04.06.2015.

 1. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 236
  Saadut tykkäykset:
  59
  Nykyisissäkin vahvistimissa näyttäisi olevan kovasti hajontaa, mitä voi setupksi valita. osassa voi sanoa kaikkien kälättimien suhteen onko ne olmassa vai ei ja osassa pitää valita listasta sopiva konfiguraatio. Itse suosisin sellaista missä voi vapaasti valita mitkä purkit löytyy ja laite jakaa äänet sen perusteella. Jos vielä etukanavien päätteitä voisi käyttää muille niin aina parempi koska etukanaville pitää joka tapauksessa olla oma pääte.
   
  Arttu78 tykkää tästä.
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Sinänsähän Atmos tukee jo nyt melkein mitä tahansa kaiutinsijoittelua. Sekä Atmos että DTS:X ovat objektipohjaisia, eli ääniobjekteja voidaan liikutella vapaasti, riippumatta kaiuttimien sijainnista. Masterointivaiheessa ei ole tehty mitään "etuvasen kattokanava" -ääniraitaa, vaan objekteja, jotka liikkuvat vapaasti XYZ-koordinaatistossa. Prosessorin tai AV-vahvarin tehtävä on purkaa nämä objektit parhaansa mukaan omiin äänikanaviinsa, olipa niitä kanavia käytössä kuinka monta hyvänsä.

  Homma on kiinni vain siitä, että nykyiset vahvistimet eivät osaa mittauksiensa perusteella päätellä kaiuttimen sijaintia ja tarkkaa suuntaa. Siksi nykyisellään luotetaan vielä sokeasti noihin spekseissä annettuihin suosituksiin ja suunta-asteisiin; oletetaan että kajari on siellä missä speksissä käskettiin.

  Ainakin Trinnov käyttää jo huippumallissaan 3D-suuntamikrofonia, joka määrittää järjestelmän kaiuttimien suunnan ja sijainnin riittävän tarkasti, jotta ääniobjektien sijainti ja liikkuminen voidaan prosessoida myös normista poikkeavaan kaiutinasetteluun. Ääniraidoista Auro taasen on kanavapohjainen, eli sen kanssa kaiuttimien sijainnin pitäisi täsmätä speksiin.
   
 3. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Oman ymmärryksen mukaan, toki voi olla, että olen ymmärtänyt väärin:

  Äänikuvan suunnittelussa nimeomaan varmaankin otetaan huomioon speksin suositukset ja suunta-asteet. Ts jos haluaa, että ääni toimii kotona kuten pitää, pitäisi pysyä suositeltujen asteiden sisällä juuri niinkuin sanoit.

  Jos Dolby muuttaisi TF asetukset samaksi kuin FH sillä olisi varmasti merkitystä siihen, mitkä ovat astesuositukset ja siten tällä pitäisi olla merkitystä siihen, miten ääni suunnitellaan toimivaksi esimerkiksi silloin kun lähde siirtyy 5/7/9 tasosta 2/4 tasoon eli ylöspäin?
   
 4. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 453
  Saadut tykkäykset:
  85
  Mielestäni kodeissa tuloaan tekevä objektipohjaisuus tarkoittaa nimenomaan tuota, mistä aheikkinen puhui. Äänisuunnittelu tehdään (kaiutinsijoitteluvapaasti) asettamalla ääniobjekteja tilaan. Tämä masteroidaan esim Blu-ray levyn Atmosraidaksi, joka ei sisällä esimerkiksi tietoa kaiuttimien määrästä, vaan ainoastaan tiedon siitä mitä ääniobjekteja on, mihin aikaan jne. Kotona henkilö X asettaa kuuntelutilaansa kaiuttimia miten sattuu. X kertoo sitten vahvistimelleen missä nämä sijaitsevat tai Trinnovin kaltainen mikkisysteemi havaitsee ne käyttäjän puolesta. Tämän jälkeen vahvistimessa oleva Atmospurku ja prosessointi jakaa blu-ray-levyltä tulevan Atmostiedon kaiutinlähtöihin ja kaiuttimille niin, että äänisuunnittelijan tarkoittamat äänet kuuluvat kuuntelupaikalla ja vieläpä oikeista suunnista.

  Tämä ei kuitenkaan toteudu vielä nykyisessä laitesukupolvessa (lukuunottamatta Trinnovin kaltaisia high end laitteita). Vahvistimille ei voi edes itse kertoa, puhumattakaan automaattisesta havaitsemisesta mikkien avulla, mihin kaiuttimensa on sijoittanut. Olen skeptinen sen suhteen, että objektipohjaisuus toteutuisi edes seuraavassa sukupolvessa. Tähän sukupolveen en itse aio rahojani vielä sijoittaa, vaikka paloa useammalle kaiuttimelle onkin.

  Jos seuraava sukupolvi ei tuo muutoksia, niin sitten pitää tyytyä kanavapohjaisista ajoista tuttuun menetelmään, jossa kaiuttimilla on vain tietyt sijoittelupositiot. Tällä hetkellä olen näiden osalta sijoittamassa omat kaiuttimeni korvan tasalla 9 kaiuttimen voimin. Ylempänä laitan FrontHeight oikean ja vasemman sekä HeightSurround oikean ja vasemman. Atmokselle tässä toimisi nykyisillä laitteilla 9.1.2 ja toivottavasti tulevaisuudn laitteilla 9.1.4 (frontheightit ja topmiddle). Aurolla näillä saisi muodostettua 5.1 pohjaan perustuvan 9.1 kokoonpanon. DTS:X:stä en tiedäkään.
   
 5. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Oletko ollut tyytyväinen? Vähän samaa mallia katsellut, slimline-av-vahvistimissa ei ole paljoa valinnanvaraa.

  edit. pistin tilaukseen, enää ei saa kommentoida että on ihan kakka laite ;). cyberport.de myi hopeaväristä hintaan 565 euroa, suomeen toimitettuna 588,99.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2016
 6. dexter2

  dexter2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2008
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  7
  Nyt on DTS-update tarjolla.
   
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 820
  Saadut tykkäykset:
  774
  Denoneille (2015) ei ole omaa ketjuaan, niin kysellään täällä, kun moni varmaan etukäteen pyöritellyt hankintaa akselilla Marantz-Denon.

  Eikö Marantz 6010:n ja Denon X4200:n välille voida vetää lähes yhtäläisyysmerkki? Muotoilun lisäksi erona vain Denonin paremmat DACit ja Marantzissa puolestaan enemmän analogiliitäntöjä, jotka kullattuja (toisin kuin Denonin). Soundissa jotain eroa myös (Marantz perinteitä kunnioittaen lämpimämpi). Se mitä netistä saa eroista tietoa, niin Denon suunnattu enemmän kotiteatteriin ja Marantz taas musan kuunteluun.

  Mutta siis ennen kaikkea tismalleen sama huonekorjain ja HDMI+HDCP tukee kaikkia ajan kotkotuksia?

  Näitä molempia saa nyt alle tonnin ja tuntuisi, että Denon täyttää kaikki tarpeeni (ennen kaikkea hyvä huonekorjain, riittävä tuki tulevaisuuteenkin, preoutit (Genelec-koti), streamaus-tuki (Spotify ja airplay)).

  Nyt vain huolettaa se, että miksi niin moni plazaveli on ostanut Marantzin eikä Denonia?
   
 8. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 853
  Saadut tykkäykset:
  307
  Eikös Marantz ole ollut Denonia halvempi ainakin aiemmin? Mielestäni Marantz myös näyttää kivemmalta. :)
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 820
  Saadut tykkäykset:
  774
  Edullisemmuuden olen ajatellutkin Plazalla suosion eron olevan. Toisaalta muutaman vuoden takainen Denon X4000 on aiheuttanut melkoisen keskusteluketjun. :)

  Nyt hintaeroa enää 50 euroa eli ei merkittävästi.

  Olen vierastanut Marantzien viewport-muotoilua, mutta toisaalta jonkun aikaa ehdin jo orientoitua senkin ostamiseen, joten ehkä se marginaalisesti miellyttäisi enemmän. Loppujen lopuksi näytöllähän ei ole juuri mitään virkaa, vaan on vain turha häiriötekijä olohuonekatselussa, joten pieni näyttö on vain eduksi.
   
 10. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Itse halusin slimlinen joten maranz oli ainoa valinta. Melestäni denon olisi ollut siistimpi, mutta vahvistin on kaapissa piilossa joten etupaneelilla ei ole merkitystä. Laitteen ohjaaminen wi-fin kautta älylaitteella on ollut todella toimivaa.
   
 11. Heneri

  Heneri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2014
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on denon x4200 millä ajan 12" yksisilmäisiä veljeksiä (helppo kuormaiset kaiuttimet) eco tilassa mikä siis pienentää tehoja jonkin verran ja laite pysyy tosi viileänä.
  En ole kokenut musiikin kuuntelussa mitään moitteita. Noita equtuksia käytön vain elokuvissa ja peleissä. Musiikissa equtus tekee äänestä tosi tarkan mutta ponnettoman ja ponnettomalla tarkoitan että sellainen napakka basson tyminä puuttuu täysin.

  Langaton verkko toimii todella huonosti asus ac-68 modeemin kanssa ja piuhan käyttö on ainoa vaihtoehto jos haluaa verkko-ominaisuuksista nauttia.
  Itsellä chromecast käytössä, niin en vahvistimen verkko-ominaisuuksia tarvitse.

  Sain tämän vahvistimen kun vanhaan denon x4000 malliin tuli korjaamaton ongelma. Parempaa minun käyttööni tässä x4200 verrattuna x4000 on tuo eco tila.

  Itse en kyllä täydellä hinnalla ostaisi näitä vahvistimia koskaan, kun mielestäni about 300-500€ hintaluokassa euroille saa eniten vastinetta. Olen aikaisemmin omistanut juuri 400-500€ hinnassa olevia onkyoita kolmisen kappaletta, sitten nämä kaksi kalliimpaa denonia ja en koe suurta eroa niiden välillä.

  Jos vahvistin taas hajoaisi (toivottavasti ei) kokeilisin yamahaa koska olen siinä käsityksessä että niiden vikaprosentit ovat pienimmästä päästä.

  Jusseja!

  Lähetetty minun Nexus 6P laitteesta Tapatalkilla
   
 12. grhe

  grhe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.08.2013
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Audyssey näyttää päivittyvän 2016 D / M malleihin. Ilmeisesti korjauksia pääsee puukottamaan,voi luoda omia tavoitekäyriä yms. mukavaa. Eli jos huonekorjain on tärkeä kannattanee odotella uusia malleja.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 13. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 623
  Saadut tykkäykset:
  313
  Tuleeko ihan vakioksi vai vaatiiko jonkun pro-lisenssin yms. lisämaksullista?
   
 14. grhe

  grhe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.08.2013
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ennakkotietojen mukaan huonekorjaus ajetaan nykykäytännön mukaan ja tviikkaus hoidetaan 20€ Android / iOS - apilla. Näyttäisi olevan ARC / Dirac tyyppinen ratkaisu säätöjen suhteen

  https://www.facebook.com/groups/audysseytechtalk/
   
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 820
  Saadut tykkäykset:
  774
  Kiitos tiedosta! Kuulostaa lupaavalta, kannattaa tosiaan jäädä odottamaan.

  Menee taas vuosi, että hinnat laskee, jolloin onkin jo seuraava "must have" malli nurkan takana.. ;)
   
 16. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 571
  Saadut tykkäykset:
  279
  Vaikuttaapa mielenkiintoiselta. Alkaa vaan enemmän houkuttelemaan vaihto Audyssey MultEQ XT32 -varusteltuihin malleihin...
   
 17. maape

  maape Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2002
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nyt kun näyttäisi 6010 saavan Saksasta toimitettuna alle 800e niin mitä asiantuntijaraati on mieltä seuraavasta päivityksestä:

  SR5005 + Antimode ---> SR6010

  Genen M040:t ja SVS 2000 setissä kiinni ja mietin onko XT32 riittävä että voisi heivata antimoden pois välistä? Vai onko jopa odotettavissa parannusta pääkajareiden suhteen?
   
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 820
  Saadut tykkäykset:
  774
  Huhhuh, kyllä houkuttaisi! :)

  Aiheuttaa kovaa pohdintaa mitä lisäarvoa parempi Audyssey oikeasti tuo. Kenelläkään kokemusta Audyssey Pro:sta (sen kykyjen näkökulmasta), jota uusi paranneltu 2016-versio tulee korvaamaan?
   
 19. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kiitos vinkistä! Laitoinkin heti beamershop24.de-kaupasta tilaukseen hintaan 782,99 € posteineen. Olen pitkään etsinyt sopivaa XT32-vahvistinta alennettuun hintaan.
   
 20. jpkl79

  jpkl79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2015
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  10
  On riittävä. Silloin kun tuo sr6010 tuli niin tein vaihdon antimode->xt32 toimii mallikkaasti ja saa myös 2 subia eri etäisyyksille. Myös kaiuttimien osalta parannusta xt mallin korjaimeen.