Marantz 2015 mallit

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana säätäjä, 04.06.2015.

 1. Paarma78

  Paarma78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.11.2008
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  1
  :) Ebay tilausvahvistuksessa alennus näkyy, mutta ei paypal veloituksessa. Tiketti menossa ebay kanssa mikä meni vikaan mutta kaiken järjen mukaan niiden pitäis se korjata. Härveli lähti jo tulemaan...
   
 2. tor

  tor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2016
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin suosin kyllä Suomalaisia kauppoja ja tuottajia, mutta jos tuote oli Saksasta 760€ kotiovelle ja Suomessa hinta oli 1200€, niin ei tarvitse miettiä mistä tilata. Taisi olla abaut viikko tilauksestani kun alensivat Suomessa hintoja.

  Itse lueskelen netistä käyttäjien arvosteluja ja nettisivujen artikkeleita mielummin, kun juttelen yhden myyjän kanssa tietystä laitteesta. Tällä tavalla saa monipuolisemman kuvan kyseisestä laitteesta, eikä myyjän "ideologia" pääse liikaa vaikuttamaan omaan mieleen.
   
 3. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 930
  Saadut tykkäykset:
  454
  En osaa sanoa koska kaiuttimet vaihtuivat samaan aikaan. Kuitenkaa ed. kombolla vrt nyk .kombo en mitään korviinpistäviä eroja ole havainnut. Enkä ole katunut vaihtamista.
   
 4. peejiitee

  peejiitee Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2008
  Viestejä:
  269
  Saadut tykkäykset:
  9
  SR6010 eroaa pikkuveljestään sillä että tässä vahvistimessa on tupla HDMI lähdöt Zone toiminnolla eli ne eivät ole rinnakkaisportit vaan niihin syötetään eri kuvalähde samanaikaisesti. Joten tämä ominaisuus soveltuu monihuonetoimintaan mainiosti. Mikäli taas haluat kakasoisjärjestelmän jossa on TV ja tykki samassa tilassa niin vaihtoehtoina on SR5010 tai SR7010.

  Eli jos ostan tämän vahvistimen niin en voi käyttää vahvistinta kytkettynä samassa tilassa missä on tykki ja tv. Ja katselen joko tykillä tai tv:llä. En samanaikaisesti.... kuka nyt perkele katselee samalla leffaa tykiltä ja tv:ltä....täh
   
 5. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 429
  Saadut tykkäykset:
  236
  Lähinnä se onkin mukavuustekijä, että molemmista lähdöistä saa koko ajan samaa signaalia ulos - ei tarvitse säätää vahvistinta, kun vaihtaa TV:stä tykkiin ja toisinpäin. Kaipa tuo on jo 6011:ssä korjattu.
   
 6. koomikko

  koomikko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuossa muutama viesti aiemmin samassa ketjussa ratkaisin tän mainitun skenaarion yleiskaukosäätimellä. Sr6010 ohjaa ihan kiltisti nyt samassa huoneessa olevaa teeveetä tai tykkiä tarpeen mukaan.
   
 7. Paarma78

  Paarma78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.11.2008
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tällä viikolla SR6010 tuli asenneltua. Ihan pätevältä peliltä vaikuttaa. Ainut asia mikä vaivaa, on volumenäytön häviäminen kuvasta. Eli asetuksista se on päällä, mutta kun ääntä säätää niin palkki ei tule ruudulle näkyviin. Muutaman kerran yrittänyt tätä laittaa päälle, pois, ylös ja alas...sekä ottanut virtoja laitteesta pois. Minusta tuo vain hävisi ihan yhtäkkiä eikä tunnu millään tulevan takaisin. Muuten tuntuu kyllä kaikki toimivan. Uusin firmis on kans sisällä.

  Muilla mitään tällaista ollut?
   
 8. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 192
  Saadut tykkäykset:
  51
  Mitenkäs muuten ymmärrätte ns. Suomihinnan. Onko se, se mitä lukee listassa vai se minkä saa kun pyytää paremman tarjouksen ?
  Kaikista normaalihintaisista vehkeistä tuntuu saavan 10-20% listahinnasta (näkyvissä netissä) ihan vain kysäisemällä mikä on oikea hinta.
   
 9. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ymmärrän "suomihinnan" listahintana, mainoksessa ilmoitettuna tarjouksena tms. isolle yleisölle esitettynä hintana. Nettikaupan huonona puolena on että tinkimisen jalo taito alkaa jäädä ihmisiltä unholaan. Tuntuu välillä joissain hifiliikkeissä ettei tarvitse suuta avata kuin haukotukseen niin hinnasta lähtee jo jotain pois.
   
 10. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 192
  Saadut tykkäykset:
  51
  ^no jos suomihinta ymmärretään nettikaupan suositushinta niin ehkä kannattaisi lähettää sähköpostia kysäistä parempaa hintaa. Ainakin näistä kotimaisista kuten MRhifi, mareks, Hifihuone, hifistudio jne.. saa sähköpostilla heidän nettihintoja selvästi paremman tarjoomuksen.
  Soittamalla perään saa joskus vielä paremman koska tällöin katsotaan ostajan olevan enempi tosissaan.

  Miusta on aivan turha itkeä että suomessa on kallista jos ei edes osaa kysyä parempaa tarjousta :)
   
 11. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  ^ Eikä muuten pidä paikkaansa. Hifitalolta, Hifistudiolta ja Marekilta ainakin on yhdenmukaisesti vastattu puhelimessa että nettisivuilla näkyvät hinnat ovat lopullisia myyntihintoja. Powerset on tähän mennessä ainut joka on puhelimitse suostunut tinkimään. Näin ainakin siis yksittäistä laitetta (esim. yksi av-vahvistin, yksi päätevahvistin tai yksi kaiutinpari kerrallaan) kysyttäessä.
  Ehkä tilanne olisi toinen jos ostaisi täyden viihdejärjestelmän kerralla kaikkine tykötarpeineen, mutta sellainen tilannehan tässä ketjussa ei ollut kyseessä.
   
 12. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  122
  No kyllä meikäläinen on aina saanut tingittyä noista nettihinnoista.
  Marantz SR7010:sta esim. lähti ensi kysymällä n. 15 % hinnasta pois.
  Ehkä jotkut eivät sitten osaa...
   
 13. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Mun täytyy näin asiakkaana sanoa että tulee vähän kusetettu olo jos tuotteesta kuin tuotteesta tippuu liikkeessä kaksnumeroisia prosentteja hinnasta pois kun vaan kysyy että mikä tämän hinta oikeasti on. Että onko kaikkiin hintoihin pumpattu ilmaa ja paljonko sinne sitä vielä jäi ja yhtään hinnoista tietämättömienkö rahoilla hommaa pyöritetään? Ja mitäs sitten pitäisi tehdä kun sähköpostien kirjoittelun ja vastausten odottelun jälkeen ollaan vielä 15% güntherin hintoja korkeammalla?

  Jos suomalaista hifiskeneä haluaa tukea niin kannattaa harkita kotimaisten kaiuttimien hankkimista, niille täällä on yllättävän monta valmistajaa.
   
 14. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 192
  Saadut tykkäykset:
  51
  En ostaisi kuin Iisalmelaisia kotimaisia kaiuttimia. Itseasiassa lähellä ollut jo jokusen kerran mutta järki voittanut tähän asti tai ainakin luulen niin :D Ovat niin pirskaleen kalliita (n. 6-8ke kappale).

  Kaikki on kuitenkin kaupankäyntiä halusi sitä tai ei. Tämä pätee kaikkiin aloihin. Se että mikä sitten on ilmaa onkin eri asia. Jos on pohjalla pidempi asiakassuhde niin sekin vaikuttaa ja silloin liike voi tinkiä omasta katteestaan pitääkseen jatkuvuutta yllä.
  Ihan samallalailla toimitaan muissakin maissa. Monissa tinkiminen on vielä enemmän osa kulttuuria kuin meillä.

  Minä olen saanut hyviä tarjouksia kaikilta firmoilta mitä mainitsin. Ehkä nugent on oikeassa :rolleyes:
   
 15. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 523
  Saadut tykkäykset:
  257
  Kyllähän se noin on. Jos menet autoliikkeeseen ja ostat ovh-hinnalla niin maksat liikaa. Jos otat sähkösopimuksen ovh-hinnalla niin maksat liikaa. Jos otat vakuutuksen ovh-hinnalla niin maksat liikaa. Jos otat pankista asuntolainan ensimmäisellä marginaaliehdotuksella niin maksat liikaa. Jos tilaat lehteä kestotilauksena niin maksat enemmän kuin tarjoushinnoilla tilaavat. Jne jne.
   
 16. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ovh-hintoja ei ole saanut käyttää enää aikoihin. Uusi auto ja asuntolaina on noista ehkä sellaisia joista kannattaa hintaa lähteä vääntämään. Mutta tippuuko missään näistä kaksinumeroinen prosentti hinnasta kun vaan tajuaa pyytää?

  (Alkaa mennä offtopicin puolelle, ostakaa ihmiset Marantzinne sieltä mistä se saa teidät onnellisiksi!)
   
 17. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  122
  Sen takia niitä nimitetäänkin nykyään svh-hinnoiksi ja on ihan yleinen käytäntö monella alalla.
  Se nyt vaan on tyhmää olla pyytämättä sitä alennusta.
   
 18. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 704
  Saadut tykkäykset:
  260
  En mä usko, että hinnoissa on varsinaisesti ilmaa. Liiketoiminnassa on tietyt kiinteät kustannukset (palkat, vuokrat yms), joiden takia tuotteista pitäisi saada tietty prosentti voittoa. Yksittäinen tuote voidaan myydä alennuksella, jos ostaja sitä osaa kinuta, mutta jokaisen kohdalla niin ei ole varaa tehdä. Tämä siis näiden hifilaitteiden kohdalla. Suomen hifimarkkinoiden pienuudesta kertoo kyllä jotain se, että SR7010:tä ei edes tullut näkyvästi alennusmyyntiin nyt mallisarjan vaihtuessa toisin kuin Saksassa. Ilmeisesti kysyntää on aika vähän.

  Eihän tarjouspyynnön tekeminen edellytä sitä, että on pakko hyväksyä tarjous. :)
   
 19. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 070
  Saadut tykkäykset:
  313
  Nimenomaan, etelä-hämeessä omaa ei-ketjukauppaa pitänyt tuttu kodinkonekauppias sanoi, että jos seinät ovat omat, niin on pakko saada kahdenkymmenen pinnan luokkaa voittoa maksetun nettohinnan päälle, että homma kannattaa.

  T: Vesku
   
 20. krum78

  krum78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei
  Lainaan tätä threadia kun aiheeni kuuluu Marantz sr7010 vahvistimeen. Itsellä on tarkoitus hankkia tämä kyseinen vahvistin ajamaan 7.2.4 atmos järjestelmää, mutta haluaisin saada apua muutamaan asiaan. Itsellä on käytössä kaiuttimina B&W cm8 pari edessä, B&W cmc keskellä ja cm1 kaiuttimet takana ja sivuilla. Tarkoitus on hankkia B&W M-1 käytettynä tai uutena kattoon, kun nämä vaikuttavat parhaimmilta kaiuttimien rinnalleni. Tällä hetkellä vahvistimena on Denonin 1911 joka vaatii päivitystä kipeästi, mutta on tosin monet vuodet palvellut hyvin.
  Kysymykseni on että haluisin ajaa Cm8 kaiuttimia lisävahvistimella, mutta millä? Marantz mm7025 vaikuttaisi hyvältä mutta on vähän kallis kun Saksasta saa 7010 alle 1200 eurolla. Joten voinko esim. käyttää Marantz pm6005 vahvistinta siinä mutta siinäkin on turhia ominaisuuksia, kun tarvitsisin vain stereo päätevahvistimen, mielellään 500 euron hintaluokassa.
  Toinen kysymys liittyy Marantzin laatuun. Olen lukenut että ihmisillä on ollut ongelmia Marantzin kanssa, koska ne ovat ilmeisesti Kiinassa tehty, kun taas esim. Denonin 6200w on Japanissa tehty ja olevinaan ainakin laadukkaampi. Onko Marantz riittävä laadultaan? Ominaisuksiltaan Marantz vaikuttaisi passelilta omiin tarpeisiini.
  Kiitos vastauksista etukäteen.