Mandalorian (Disney+)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Plisukainen, 24.08.2019.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 601
  Saadut tykkäykset:
  643
  Sarja kyllä paransi koko ajan edetessään. Ja olihan tuo kakkoskauden lopetus aika huikea.
  Viimeisen jakson arvosana on imdb:ssä edelleen 9,9. :) En muista onko millään sarjalla ollut yhdellä jaksolla noin kovaa arvosanaa. Tokihan tuo ajan kanssa varmasti vähän laskee, kun muutkin kuin fanit arvostelevat, mutta silti hieno suoritus.

  Mukavia viittauksia Galacticaankin jaksossa oli sekä mielestäni mandon taistelussa robotin kanssa robotin liikkeet oli tehty välillä kuin stop motionina ja äänet olivat samat kuin Terminator-elokuvan luurangon liikkuminen. Ainakin itselleni tuo toi ihan suoraan mieleen Terminatorin.

  CGI-Luke oli vähän CGI, mutta koska kyseessä on tv-sarja, niin hyväksyttäköön. :)

  Harmi, että seuraavaa kautta joudutaan odottelemaan aika kauan. Ainakin vuosi.
  Saa nähdä, miten sarjan kokonaisuudessaan käy, koska aiemmin oli uutinen, että pääosan esittäjä haluaisi lähteä pois. En muista enää, että miksi ei niin tyytyväinen ole rooliinsa ollut. Voisin veikata, että yksi syy on se, että hän on oikeasti ollut naaman kanssa ruudulla kahden kauden aikana varmaan vain minuutin verran. Ja ellen ihan väärin muista, niin tuon kypärän vuoksi stuntmän on näytellyt monet kohtaukset ja oikea näyttelijä sitten vain studiossa käynyt vuorosanansa höpisemässä. Jossakin päin internettiä oli keskustelua siitä, että ilmeisesti tarkkasilmäiset voivat hyvin huomata kohdat, joissa oikean näyttelijän sijaan on stuntmän, koska vartalot ovat sen verta erilaiset. Ja monien mielestä stuntmän on yleensä ruudulla. Halvemmaksihan se varmaan niinkin tulee.

  Joten ehkäpä tuo rooli ei kuitenkaan sarjan menestymisestä huolimatta ole mikään näyttelijän unelma, mutta voisi kuvitella, että jos vastaisuudessakin naamaa näyttävät vain pari kertaa kaudessa, niin tuon saman näyttelijän saavat. Periaattessa riittää, että päivän käy kuvauksissa kautta varten ja se on siinä. Stunmies voi sitten vetää muut kohdat.
   
 2. lahkonen

  lahkonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  615
  Saadut tykkäykset:
  21
  nepa tykkää tästä.
 3. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 489
  Saadut tykkäykset:
  79
  Tätä on hehkutettu monessa paikkaa. Ei tosin jaksa uutta striimi-palvelua yhden sarjan takia ottaa. Liekö tulossa levylle?
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 601
  Saadut tykkäykset:
  643
  No jopas. Yleensä aina katson jokaisen katsomani sarjan jokaisen jakson tuolta, mutta en yhtään noin hyvää arvosanaa muistanut, vaikka tuossa listassakin on jaksoja, joita olen katsonut, kuten tuo BB:n jakso. Kiitos tiedoista!
   
 5. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 572
  Saadut tykkäykset:
  133
  Jos näin tapahtuu, niin lupaan olla aidosti yllättynyt. Tuskin Di$ney julkaisee striiminsä vetonaulaa levymuodossa kuin vasta pitkän ajan kuluttua jos silloinkaan. Toivoa aina voi... ostaisin.
   
 6. Daagen

  Daagen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2017
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  65
  Onhan Mulankin jo julkaistu jopa 4k kiekkona vaikka vasta tuli striimattavaksi.
   
 7. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 572
  Saadut tykkäykset:
  133
  Yksittäinen leffa vs. telkkusarja. En pidättele hengitystäni, mutta toivotaan, toivotaan. Mulanin kohdalla voidaan puhua lisäksi flopista, joten on varmaan parempi kerätä videomarkkinoilta kaikki mahdolliset taalat pois.
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 395
  Saadut tykkäykset:
  633
  Ja onhan Disneyn uusista leffoista tähänkin asti julkaistu DVD, Blu-ray ja UHD. Joten mitään yleistyksiä ei kannata vetää.
   
 9. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kakkoskauden finaali olisi oikeastaan mainio kohta lopettaa koko sarja. Mandalorian oli kyllä parasta Star Warsia sitten alkuperäisen trilogian, mutta toisaalta sen suosio perustui juuri siihen samaan fan service kosiskeluun, jolla jatko-osa trilogia yritti ratsastaa maaliin, kuin mihinkään uuteen tai omaperäiseen.

  Mittakaava oli pienempi ja simppelissä "suorita tehtävä, niin pääset askeleen eteenpäin" rakenteessa oli selkeää logiikkaa verrattuna moniin muihin Star Wars viritelmiin. Ja jos jakson mitta ei meinannut tulla tällä täyteen, niin sitten ammuskeltiin ylivoimaisella tarkkuudella Stormtroopereita tarvittavat minuutit. Baby Yoda oli kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas idea ja ilman sitä sarja ei olisi ollut mitään. Saa nähdä mihin suuntaan jatkossa tullaan menemään
   
 10. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Minua ei striimi-palvelut ylipäätään kiinnosta. Olen sukupolvea, joka syntyi aikana, jolloin fyysinen media oli olemassa vain äänelle ja sekin vain analogisessa muodossa. VHS-nauhat tulivat jossain vaiheessa, mutta en niistä paljon piitannut. DVD:stä jo innostuin, kun kuvanlaadussa oli jo tolkkua (siis ennenkuin silmänsä oli poispilannut HD-kuvalla). Blu-ray olikin sitten se meikäläisen formaatti. Tarpeeksi hyvä ja enempää en tarvitse. Striimeissä mättää minulle se, että valta sisältöön on serverin puolella. Koska en saa mitään valtaa sisältöön en myöskään maksa. Striimaan vain ilmaista sisältöä (Youtube). Disney pitäkööt Baby Yodansa! Meikäläisen rahat menevät sinne, missä Blu-raytä julkaistaan. Eka jakso tuli Mandalorianista nähtyä kun FOX näytti sen telkusta. Ihan ok, mutta Disney kyllä lypsää Lucasin visioilla niin, että ennenpitkää alkaa puulta maistumaan. Ei sitä vanhojen ideoiden kierrätystä voi loputtomiin jatkaa. Jossain vaiheessa porukkaa vaan tajuaa, että jokin muu juttu nappaa enemmän... ...jossain vaiheessa vaan tulee joku uusi "Twin Peaks", joka räjäyttää tajunnan omaperäisyydellään. Onneksi sitä on muutenkin varsinkin Blu-ray-formaatin myötä kiinnostunut laajemmin elokuvasta ja sitä tutustuu vanhempiinkin elokuviin, joista ei piitannut vielä 20 vuotta sitten alkuunkaan. Elämää on Star Warsin ulkopuolellakin ja vieläpä paljon. Disneyn striimipalvelut voi siten jättää omaan arvoonsa. Sehän edustaa muutenkin oksettavaa amerikkalaista kultuurellista kolonialismia, joka pyrkii peittämään kaiken muun alleen.
   
  Liekinheitin tykkää tästä.
 11. Daagen

  Daagen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2017
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  65
  Se vain että nämä striimipalvelut mahdollistavat lähes kaikki tv-tuotannot nykyään koska siellä se raha liikkuu. Ei montaa sarjaa ole noiden palveluiden ulkopuolelta ole viime vuosina tullut. Normi elokuvateollisuuskin henkitoreissaan näinä aikoina.
   
 12. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 092
  Saadut tykkäykset:
  238
  Mikä amerikkalaisen elokuvan historiasssa on kulttuurellista kolonialismia ja mikä ei? Miten määrittelet sen? Milloin se kolonialismi alkoi? Olivatko jo Keystone Kopsit tällaista? Vai aloittiko Disney sen?

  United Artists on kyllä tosi ilkeä yhtiö, koska levitti elokuviaan ja amerikkalaista kuvaa yhteiskunnasta (pelkkiä valkoihoisia heteroja) ympäri maailman jo 101 vuotta sitten. Sitä ei pelasta nykypäivän tuomiolta edes se, että Charlie Chaplin oli englantilainen työväenluokan kasvatti. Saisivat hävetä historiaansa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2020
 13. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 475
  Saadut tykkäykset:
  199
  Amerikkalainen "kultuurellinen" kolonialismi alkoi siitä, kun Geroge Luca$ myi Star Warsin Disneylle.
   
 14. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Levitys. Suurin osa yleisölle suunnatuista elokuvista on amerikkalaisia! Toki siellä tuotetaan paljon elokuvia ja parhaimmilllaan mielettömän hyviä, mutta tuotetaan Intiassakin esimerkiksi todella paljon leffoja. Nuorempana oli naivi ja luulin tämän johtuvan siitä, että amerikkalaiset elokuvat ovat vaan niin paljon parempia, mutta nykyään tuntuu että näin ei todellakaan ole. Suunnilleen 15 vuotta sitten löysin esim. aasialaisen elokuvan ja wow! Miksi telkusta tungetaan 100 kertaa jotain Pirates of the Caribbean -leffoja, kun voisi näyttää ENSIMMÄISTÄ kertaa Hong Kongin Pangin veljesten leffoja? Ovatko Takashi Miiken leffat liian rankkoja Disneyn huttuun tottuneille länsimaalaisille? Tai miten olisi Brasilialaiset elokuvat? Tuossa se kolonialismi tulee esiin. Jenkit saavat jotenkin tuputettua leffojaan kurkusta alas, mutta muiden maiden elokuvat pitää ihan itse tonkia esiin kiven alta. Milloin alkoi? En minä tiedä. Ennen syntymääni varmaan...
   
 15. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 514
  Saadut tykkäykset:
  37
  Tulipa viimein perheen kanssa katsottua tämä sarja tässä joulun aikana (tilasimme palvelun jouluksi käytännössä Mandalorianin katsoaksemme). Koska tytär on 12-vuotias, niin laitoimme suomenkieliset tekstit käyttöön (vaikka tyttö lukeekin jo englanninkielisiä kirjoja, niin elävän keskustelun seuraaminen on vielä pieni kynnys). Ensimmäisen kauden käännökset olivat suorastaan hirveitä, mutta toiselle kaudelle oli selvästi löydetty kääntäjä, joka oli hieman tutumpi genren ja sanaston kanssa.

  Musiikki vei tunnelmaan täydellisesti ja tarinankerronnan kannalta pidin tästä episodimaisesta "cowboy ratsastaa uuteen pikkukaupunkiin ja ratsastaa lopussa kohti auringonlaskua"-tyylistä. Samalla vähitellen alettiin kaivaa esiin myös suurta juonta etenkin 2. kauden puolella.

  Pieniä spoilereita seuraavassa, joten jos sarja on kesken, niin ei kannata lukea.
  Ahsoka-jedin mainitsema Grand Admiral Thrawnin nimi olikin ensimmäinen todellinen "Hoo!"-kohtaus. Timothy Zahnin luoma mainio hahmo mainittiin viimeinkin muuallakin kuin kirjoissa ja piirretyissä. :)

  2. kauden päätös olikin sitten aika kiva, vaikka olinkin spoilaantunut paljastuksesta jo aiemmin. Luken kasvot olivat aika muovisen oloiset, mutta silmiä siristämällä ja vähän ohi katsomalla saattoi kuvitella siinä seisovan aidon ihmisen.

  Jos Baby Yoda nyt tässä poistui sarjasta - tai ainakin on vähemmän tulevaisuudessa esillä - niin saa nähdä miten vetovoima riittää. Grogu oli ainakin tyttärellemme se päävetonaula ja täytyy myöntää, että itsellekin Mandon ja pennun kehittyvä suhde oli yksi kiintopisteitä.
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 601
  Saadut tykkäykset:
  643
  Täti sai kenkää https://yle.fi/uutiset/3-11785749

  Hieman kysymysmerkkinä on ollut myös se, että vaihtuuko Pedro Pascal myös. Ilmeisesti ei ole kovin tyytyväinen siihen, että naamaa ei kauheasti näy. Mutta tuo taitaa olla vain huhu.
   
 17. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 640
  Saadut tykkäykset:
  286
  Pedro taisi siirtyä HBO:lle, muista nyt sarjan nimeä. Varmaan parempaa hintaa saa sieltä myös. Mitä Ginaan tulee, niin ihme, että selvisi edes kakkos kaudelle. Sen verran vauhdikasta ollut sen viestittely.
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 601
  Saadut tykkäykset:
  643
  Olisiko tuo uusi Last of Us, johon Petteri lähti?

  Mitähän lie meinaavat Mandalorianin kanssa jatkossa, jos pääosakaverit lähtivät veks ja juonikin saatiin aikalailla päätökseen? Oliko seuraava kausi tulossa vasta 22, joten onhan tässä aikaa vielä.
   
 19. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 640
  Saadut tykkäykset:
  286
  Joo se se oli.
   
 20. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 960
  Saadut tykkäykset:
  164
  Collider spekuloi yo. tilannetta. Sinällään pestissä voisi näytellä "joku" ja Pedro tekee lähinnä voicet.
   
  nepa tykkää tästä.