Malaysia Airlinesin Lento 370

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana CleverIndeed, 11.03.2014.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 410
  Saadut tykkäykset:
  236
  Tuore uutinen Malesiasta kertoo kalastajien löytäneen pelastuslautan Port Dicksonin läheltä, joka on suht lähellä Kuala Lumpuria.

  Uutiset paikan päältä mm näistä osoitteista:
  http://www.thestar.com.my
  http://www.malaysia-chronicle.com
   
 2. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  semmoista

  ***

  Alustuksesta huolimatta: Kyllähän tällaiset mysteerit aina mieltä kutkuttavat. Vielä kun lentäminen/lentoturvallisuus koskettaa itseä ja lähimmäisiä.
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 309
  Saadut tykkäykset:
  585
  Konetyyppi oli sama kuin ennakkotapaus Lostissa (Boeing 777). Alvar Hanso epäiltyjen listalla??
   
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 417
  Saadut tykkäykset:
  441
  Minua kyllä kiinnostaa uutiset, jotka koskevat eurooppalaisen vakauden uhkaa, koska olen eurooppalainen. Ukrainan kriisi uhkaa iskeä suomalaisiin ainakin taloudellisesti Venäjää vastaan tehtävien talouspakotteisen muodossa. Nykymaailma on sellainen, että kun joku pieraisee maapallon toisella puolella, niin kohta täälläkin haisee. Malesian lentoturma on merkitykseltään suomalaisille paljon vähäisempi asia. Onhan se nyt kuitenkin mielenkiintoista tietää, mitä mystistä lennolla oikein tapahtui, eikö?

  No eihän niitä tarvitsekaan "seurata" ollakseen tietoinen asioista. Sen verran kovaa on nykyaikana informaatiotulva. Uutisten "seuraaminen" ei välttämättä ole edes terveellistä, koska ne muodostavat todellisuudesta vääristyneen kuvan. Kriittinen kannattaa olla.

  Ei minuakaan "huvita" kuulla talouden ongelmista, mutta onhan se hyvä tietää että vyönkiristystä on luvassa.

  Hyötynäkökulma. Miksi olla viisas tai tietävä, jos voi olla ääliö? Paljon helpompaa!

  Ei kannata hermostua, jos jenkit luulevat Osloa Suomen pääkaupungiksi. Ei ne jenkit tee mitään sillä tiedolla, että Suomen pääkaupunki on Helsinki.

  Niin, ja minä en sitten tässä väitä tietäväni asioista muita enemmän, koska en tiedä paljoakaan mistään, mutta sen tiedän että on idioottimaista sanoa, ettei jollain tiedolla tee mitään. Ihminenhän rakentaa maailmankuvansa tietojensa ja kokemustensa pohjalta. Se mitä tiedät Ukrainasta vaikuttaa maailmankuvaasi. Tietoa voi siis käyttää esim. maailmankuvansa tarkentamiseen/parantamiseen.

  Ukrainan ongelmille et varmaan pysty yhtään mitään. Maailman johtavat poliitikotkin ovat helisemässä. Et voi myöskään sille mitään, sataako huomenna vai onko poutaa, mutta silti se on ihan hyödyllinen tieto. On sitten ehkä sateenvarjo mukana.

  Ei näitä aisioita tarvitsekaan "murehtia" aamusta iltaan. Kunhan nyt on vähän kärryillä, mitä maailmassa tapahtuu.
   
 5. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maailman talousasioilla ei nyt itselleni ole paljoa merkitystä, kun en osakkeitakaan omista. Jos tarvitsen jotain niin ostan, oli sitten kyseessä partakone tai auto. Asuntolainan korkoihin toki noilla on merkitystä, mutta sitäkään ei ole jäljellä niin paljoa että korkojen tuntuvakin nousu vaikuttaisi mitenkään.

  Ja tuota informaatiotulvaa ei ole, jos ei sitä itse tee. Sitä en kiellä, etteikö kriisien seuraaminen olisi mielenkiintoista, mutta niitä on jo tullut seurattua ihan tarpeeksi. Mieluummin keskitän energiani johonkin itselleni tärkeämpään. Jos jotain oikeasti merkittävää tapahtuu, niin kyllä sen sitten kuulee jostain muualta. Viimeistään vaimolta.

  Valintojahan nämä ovat ja ihmiset ovat erilaisia. Mutta se offtopicista.
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tieto oli viranomaisilta. Kuten moni muukin roskafakta tämän tapauksen ympärillä. Itse en tiedä luotettavampia lähteitä.
  Jos siis Balotelli muuttui irokeesittomaksi ei-neekeriksi, niin...
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2014
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Okei. Kyllä tää nyt taitaa alkaa pikkuhiljaa selvitä. Laitankin tähän nyt "lopullisen" teoriani, joka on varmaan suureltakin osin selvä juttu. Teoria perustuu seuraaviin oletuksiin:

  1. Lento sujui täysin normaalisti ennen katoamispistettä/kääntymispaikkaa.
  2. Koneen hylkyä ei ole löytynyt jo mittavasti etsityiltä alueilta.
  3. Lennolla olleet ihmiset eivät ole tarpeeksi epäilyttäviä.
  4. Lentokone kääntyi ennen katoamistaan.

  Lento toivotti hyvät yöt, ja ikävän sattuman takia - jollainen anyway tarvitaan jotta tapauksesta tulee näin iso mysteeri - kohtasi äkillisesti vakavia ongelmia juuri lennonjohtojen välisellä alueella. Lentäjillä oli vain minimaalinen aikarako toimia, ja tajuttuaan tilanteen vakavuuden pystyivät lopulta tekemään vain yhden, dramaattisen ratkaisun: kääntää koneen kurssi täysin eri reitille. Sen jälkeen he vaipuivat tajuttomuuteen. Lento seilasi itsekseen hyvin täydellä tankilla kohti Intian valtamerta...

  Paljon on erinäistä arviota ja spekulaatiota heitetty. Tuo teoria hyödyntää niitä kuten myös tietenkin nyt kiistämättömiä faktoja. Veikkaan vielä vahvasti, että lopullisen ratkaisun teki nimenomaan kokenut, lentofriikki kapteeni joka on varmasti näitä asioita ja tilanteita pyöritellyt mielessään kotisimulaattorinsa äärellä. Miksi? Tehdäkseen ainoan tilanteessa tehtävissä olevan loogisen JA hyödyllisen ratkaisun: säästääkseen sivullisia ihmishenkiä. Eräänlainen unelmaloppu uralle, todellista sankaruutta.

  Heh, ja juuri CNN:llä:

  Se, että aikaa on kulunut jo näin tuhottomasti katoamisesta, rajaa tietty vaihtoehtoja itsessään. Kone ei pystynyt laskeutumaan minnekään turvallisesti, koska ei tietoa. Kyseessä ei liene terrori-isku, koska ei sellaiseen viittaavaa tietoa. Kone ei luultavasti myöskään hajonnut katoamispaikan jo haravoidulla lähialueella, koska ei siitäkään tietoa. Toki voisi hyvin olla niinkin, että kurssinmuutosratkaisuun päädyttiin yksinkertaisesti siksi, että se antaisi paremman mahdollisuuden yrittää laskeutumista koska Malesia tutumpi alue, ja tämän jälkeen autopilotti hoiti "sankaruuden". Kenties lentäjän mielestä ilman kommunikaatiota Kiinan yllä lentäminen olisi riskialttiimpaa.

  Entä miksi kone teki tuon mystisen V-käännöksen normaalimman U-käännöksen sijaan? Vastaus voi olla yksinkertainen. Havaintojen mukaan kone lensi Kota Bharun yläpuolelta, jossa on juurikin katoamispisteestä nähden lähin lentokenttä Malesiassa... Pilotti on epäilemättä ollut hyvin tietoinen eri mahdollisuuksista, ja arvioinut sen parhaaksi. Ei pystytty kuitenkaan laskeutumaan, joten jouduttiin jatkamaan matkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2014
 8. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 417
  Saadut tykkäykset:
  441
  Maailmantalous on muutakin kuin osakemarkkinat. Jos olet yrittäjä, huono talous uhkaa bisnestä. Jos olet palkollinen, niin huono talous uhkaa työpaikkaasi. Jos olet työtön, niin huono maailmantalous uhkaa sosiaaliavustuksiasi. Jos olet miljönääri, niin joku työttömäksi huonon taloustilanteen takia joutunut ryöstää sinut epätoivossaan kadulla niin että puukosta tulee. Turvassa ei ole juuri kukaan.

  Hyvä juttu, että henkilökohtainen taloutesi on hyvällä tolalla. :)

  Itse tee? Hitto, se tulvahan tulee syliin kun aamulla avaa silmänsä (kun en elä tynnyrissä, vaan yhteiskunnassa).

  Kauanko luulet minun käyttäneen aikaani Malesian koneturmaan tähän mennessä? Ehkä minuutin. Muutama sekunti riittää siihen, ettei tarvitse kirjoittaa foorumille "Ai, tällainenkin juttu sattunut?"
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 309
  Saadut tykkäykset:
  585
  CI, teoriasi heikko kohta on siinä, että koneen olisi voinut myös asettamaan vain pyörimään ympyrää autopilotilla todennäköisesti yhtä helposti. Oudointa jutussa on kyllä tuo suunnan vaihtaminen. Toivotaan, että kone ja musta laatikko löytyy joskus, että totuus selviäisi.

  Niinpä. Jos nyt kuitenkin edes tässä keskusteluketjussa voitaisiin keskittyä varsinaiseen aiheeseen eikä tätäkin väännettäisi väkisin solidaarisuuskeskusteluksi.
   
 10. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hyvä pointti toki, mutta ehkei noin yksinkertaista. Kurssimuutoksen paras mahdollisuus on kun konetta kääntää ensimmäistä kertaa, jatkuvasti pyöriessä voi suunnat mennä sekaisin, jos kerran laitteistoon ei voinut luottaa. Eikä se pyöriminen sinänsä ratkaise mitään, kun vaan pelaa aikaa ja polttoainetta. Voi olla, etenkin jos kapteenin intuitio on puhunut selkeän ratkaisun puolesta, että sellainen piti tehdä ja hetkessä.
   
 11. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 410
  Saadut tykkäykset:
  236
  Kyllä tässä kaikki viittaa minun mielestäni siihen että joku kaappasi sen koneen. Tuoreimpien tietojen ja teorioiden mukaan mitä nyt on saatavilla, asia on niiltä osin ihan selvä.
  -koneen kommunikaatio- ja paikannusvälineet on sammutettu yksi kerrallaan
  -kuitenkin yksi järjestelmä - moottoreiden valvonta - josta kaappaajat eivät ehkä olleet tietoisia on edelleen on pitänyt yhteyttä satelliittiin monta tuntia tutkasta katoamisen jälkeenkin.
  -jos kone olisi tippunut alas lähellekään aluetta jossa sen piti olla, olisi jotain varmaan löytynyt = kone on lentänyt kauas etsintäalueelta
  -joidenkin raporttien mukaan matkustajien kännykät olisivat toimineet vielä päiviä katoamisen jälkeen mutta niihin tehtyihin soittoihin ei ole vastattu - kaappaajat ovat keränneet puhelimet pois matkustajilta ja jossain vaiheessa akut on loppuneet tai poistettu.

  Malesian viranomaiset ovat toki kategorisesti kiistäneet kaiken ylläolevan ja paljon muutakin. Jopa epäilyttävän tiukasti vastaus tietoihin ja teorioihin on ollut että ei pidä paikkaansa tai ei ole mahdollista.
   
 12. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 665
  Saadut tykkäykset:
  290
  Massiivinen sähkövika taikka korkeissa oloissa tullu reikä koneeseen. Siinä saattaisi olla mahdollisuuksia myös.
   
 13. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei välttämättä.

  Tai sammuneet, mistä tiedät eron?

  Sehän toimii ilman kaappaustakin.

  Kone, niinpä, ei välttämättä kaappari.

  Tuo "soiminen" ei vaan todista muuta kuin että matkapuhelinverkko on ollut toiminnassa, koska kyseessä on verkon ominaisuus. Kyseessä siis väärä tieto.

  Tämä sekoilu on ollut kyllä melkoista, mutta hyvinkin luonnollista.

  Kaappausteorian heikkouksia ovat esim. hätäviestin lähettämättömyys ja motiivi. Kuka haluaisi kaapata koneen ja upottaa sen vaikka Intian valtamereen ilmoittamatta siitä? Jokin kiinalainen pikkujärjestö taisi tosin nostaa kätensä mutta ei taida olla uskottavaa. Tietysti jos kyseessä olisi yksittäinen siviili, joka olisi vaikkapa niiden etelä-afrikkalaisten naisten tapaan päästetty cockpittiin - kenties jopa nainen - ja joka on harjoitellut samanlaisen koneen lentämistä esim. simulaattorilla, hoitanut sitten jotenkin lentäjät pois pelistä, osannut kääntää kaikki lähettimet pois päältä, ja kääntänyt koneen kohti lopullista päämäärää... Mutta edelleen: miksi niin monimutkaista, eikö itse(joukko)murhaaja hae yleensä suoraviivaisempaa ratkaisua? Sitäpaitsi Interpol on toista mieltä eikä esiin ole tullut mitään tuollaiseen viittaavaa muuta dataa. Koneen matkustajia ei ole muuten otettu mediassa suurennuslasin alle kuin ne kaksi nuorta miestä, jotka sattuivat olemaan iranilaisia.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2014
 14. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
 15. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 410
  Saadut tykkäykset:
  236
  Ei sitä kukaan varmaksi tiedäkään. Mutta valistunut arvaus on että järjestelmät on tarkoituksellisesti kytketty pois päältä.

  Niin mutta se toiminta kertoo että kone ei tuhoutunut sen kadotessa tutkasta. Toiminta olisi lakannut jos kone olisi tuhoutunut.
   
 16. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No voi hitto...

  Heppu selvä ateisti. Nyt alkaa itsemurha/pilotinkaappausteoria sittenkin taas vahvistua, jos laitteiden sammumisajoista voi vielä päätellä niiden tahallisuuden. Elämän merkitys ollut kenties hukassa...

  Kaikennäköstä epämäärästä videota muutenkin tilaillut.
  Ei hemmetti... olisikohan saanut idean tehdä kaikkien aikojen crazy prank... Kaikki täsmäisi siihen hyvinkin helposti. Jos joku saa selville fanittiko vielä Lostia, niin tämä on tässä.

  Sivumennen sanoen, aika käsittämätöntä ettei kapteenin asuntoa ole vielä tutkittu. Huh.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2014
 17. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 115
  Saadut tykkäykset:
  181
  Kerron tässä nyt ihan selvin sanoin mitä tämä meni.

  Lentäjä kaappasi koneen. Hän on pohjoiskorealaisten palkkaama. Pohjois-Korea on maa, joka on ollut psykopaattien vallassa jo vuosikymmeniä. Siksi se on niin perseestä. Pahinta on, että ne muuttuu hullummaksi sukupolvi sukupolvelta. Läski Jong-un katsoi lapsena isänsä Läski Jong-ilin kanssa paljon action-elokuvia. Bondit oli molempien suosikkeja ja tämä kaappaus on suoraan Bondeista.

  Unohtakaa ulkopuoliset kaappaajat. Jos siellä olisi tapahtunut kaappaus niin koneesta olisi tullut enemmän tietoa ulos. Ainoastaan pilotti pystyy aiheuttamaan täydellisen katoamisen näin. Hän teki jonkun muuvin, jolla matkustajat tainnutettiin hetkessä. Ihan kuin Bondeissa. Ehkä oli tuonut kaasusäiliön koneeseensa jo etukäteen ja sopivalla hetkellä vapautti matkustajien sekaan.

  Lentäjän taitoja kukaan ei voi kiistää. Vain hänenlaisensa huippulentäjä pystyy suorittamaan tämän.
   
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 309
  Saadut tykkäykset:
  585
  Kyllähän tässä on alkanut epäilemään jo Spectreäkin syylliseksi.

  Minusta tuntuu, että viranomaiset salaa tällä hetkellä tietoja ja suorastaan antaa harhaanjohtavia tietoja jostain syystä.
   
 19. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Samat fiilikset. Jotain synkkää tässä täytyy olla takana. Toinen avainkysymys on sitten se, miten tämä vaikuttaa lentoliikenteen käytäntöihin tulevaisuudessa.
   
 20. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei saatana... Kattokaa nyt tota karttaa.

  [​IMG]

  Kaveri on rysäyttänyt koneensa päin Mount Everestiä.. tai ainakin Himalajaa. Tuollahan ne Intian yläpuolella luuraa. No pääsi historiaan alrite.