Onko porukka täällä tehnyt itse omaa makkaraa ? Eli siis jauhanut lihat lihamyllyllä, maustanut ja puristanut lihat suoleen makkarasuuttimen avulla. Itse olen nyt pari kertaa kokeillut tehdä erilaisia makkaroita, mutta ongelmana tuntuu olevan että makkaran rakenne jää liian lihamurekemaiseksi. En ole vielä oikein saanut selville mistä johtuu... Ensimmäinen setti oli oli selvästikkin liian kuivaa ja rasvaa ei ollut tarpeeks. Toiseen settiin lisäsin runsaammisen silavaa, mutta rakenne oli edelleen liian murekemainen, vaikkakin jauhoin lihan useasti. Jakakaa omia kokemuksianne ja neuvojakin otetaan vastaan !
Jauha lihat vieläkin useammin. Puolenkymmentä kertaa vähintäänkin pitää makkaramassa jauhaa ja mielellään vielä tavallista jauhelihaterää tiheämmällä terällä. Lihasta pitää saada kaikki "lihan syyt" hajotettua tasaiseksi massaksi. Jauhelihamaista tekstuuria ei saa erottua valmiista taikinasta, tai lopputulos on mureketta.