Makkaran teko

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana Svg, 26.06.2011.

  1. Svg

    Svg Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2004
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko porukka täällä tehnyt itse omaa makkaraa ?

    Eli siis jauhanut lihat lihamyllyllä, maustanut ja puristanut lihat suoleen makkarasuuttimen avulla.

    Itse olen nyt pari kertaa kokeillut tehdä erilaisia makkaroita, mutta ongelmana tuntuu olevan että makkaran rakenne jää liian lihamurekemaiseksi. En ole vielä oikein saanut selville mistä johtuu...

    Ensimmäinen setti oli oli selvästikkin liian kuivaa ja rasvaa ei ollut tarpeeks. Toiseen settiin lisäsin runsaammisen silavaa, mutta rakenne oli edelleen liian murekemainen, vaikkakin jauhoin lihan useasti.

    Jakakaa omia kokemuksianne ja neuvojakin otetaan vastaan !
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Huomenna Ykkösen aamu-tv:ssä 8:48 Itsetehty makkara on parasta.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Jauha lihat vieläkin useammin. Puolenkymmentä kertaa vähintäänkin pitää makkaramassa jauhaa ja mielellään vielä tavallista jauhelihaterää tiheämmällä terällä. Lihasta pitää saada kaikki "lihan syyt" hajotettua tasaiseksi massaksi. Jauhelihamaista tekstuuria ei saa erottua valmiista taikinasta, tai lopputulos on mureketta.