Magnat Quantum 503?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana JaTaMa, 28.06.2005.

 1. aatsi69

  aatsi69 New Member

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iltaa..Onko kukaan päässy kuntelemaan tota 505:ta ?? Ajattelin et ostasko ne vai rakentas AW-36 (laiskuus iski:p ) KIITOS.
   
 2. jaska45

  jaska45 Member

  Liittynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  131
  Saadut tykkäykset:
  0
  **Poistettu**
   
 3. Hejst

  Hejst Member

  Liittynyt:
  18.07.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttäisi nyt siltä, että nuo 503:t saavat luvan jäädä vielä pääkaiuttimiksi, mutta pitäisi silti hommata niiden kaveriksi takakaiuttimet. 4.1 tai 5.1 systeemiä tässä nyt olisi tarkoitus kasailla. Onko 501 ja 502 malleilla käytännössä suurta eroa takakaiuttimina? Hintaeroa noilla ei juurikaan ole. Eipä sitä hintaeroa kyllä ole hirveästi tuohon 503 malliinkaan.., mutta emäntä haluiaisi pienemmät taakse. Löytyykö ehdotuksia? Ennestään siis löytyy 2x503 + BKelec XLS200 ja Pioneer VSX-915. Ainiin.. onko musiikin kuuntelu mahdollista siten, että sekä etu- että takavasemmalta tulee vasen kanava ja samoin oikealla puolella? Eli stereona neljällä kaiuttimella(?). Tietysti moisessa tapauksessa varmastikin neljä kappaletta 503:ia olisi varmastikin paras.
   
 4. Peanut

  Peanut Member

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  On mahdollista, mutta tosiaan ainakin Tannoy F2 edessä ja F1 takana-yhdistelmällä ei moista moodia tee mieli käyttää, vaan musiikin kuuntelee ennemmin stereona, johtuen juurikin kaiuttimien eroista.
   
 5. Enoelmeri

  Enoelmeri Member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisikohan joku kuvailla hieman noiden Magnat 503 kaiuttimien ääntä?
  Pitäisi alkaa uudistaa teatteriosastoa ja tarkoitus olisi hankkia jokaiseen kanavaan samanlainen kaiutin. Koekuuntelin Wharfedale diamond 9.1 malleja, mutta ne olivat jotenkin liian tummat ääneltään, kirkkautta saisi olla lisää.
  Ovatko 503 set kirkkaat ja osaako kukaan verrata niitä Fusion kakkosiin?
  Muitakin saa toki ehdottaa, mutta hintaraja on noin 300euroa parilta.
   
 6. Peanut

  Peanut Member

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen vasta-alkaja, ja termit ovat vielä aivan hukassa, mutta kokemusta löytyy sekä 503:sta, että F2:sta. Korostan nyt vielä, että termit eivät välttämättä ole ihan oiken, yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta, tai jotain:

  503 on mielestäni ääneltään, aika huomattavastikin, F2:sta lämpimämpi/pehmeämpi/tummempi. Ehkäpä myöskin hieman verhoutuneempi(?). Mitään rinnakkaisvertailua en niillä suorittanut, mutta olosuhteet kuuntelussa olivat kuitenkin samat, eli kotona on kuunneltu molemmat. En tiedä kuinka tumma-ääniset nuo Wharfedalet ovat verrattuna Tannoyhin, mutta minun korvaani 503 toimii F2:sta paremmin. Minä tosin pidän melko tummasta/lämpimästä äänestä.
   
 7. eCu-

  eCu- Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehdotetaanpa sitten niitä joista eniten kokemusta. Eli EPOS ELS-3. Ovat soinniltaan neutraalit, pienet ja pelkistetyt purkit. Itse niitä hankkiessani myös Diamondeja kuuntelin ja ne olivat, kuten itsekin sanoit, mielestäni liian tummat. Näistä irtosi tasapainoisempi ja erottelevampi ääni, IMO. Omat korvathan sen ratkaisun loppupeleissä tekee mutta nämä kolmoset sopivat juurikin tuohon 300eur/pari hintaluokkaan :thumbsup:
   
 8. mitrrool

  mitrrool New Member

  Liittynyt:
  15.01.2006
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin pari päivää sitten vertailemassa Wharfedale 9.1 ja Quantum 503:a. Olen Wharfedalesta kanssasi ihan samaa mieltä että ääni on vähän tunkkainen, eikä tarpeeksi kirkas. 503:t toisti ylä-äänet huomattavasti paremmin kuin Wharfedale, eli minun makuun mukavampi ääni. 503:t menee myös jonkun verran matalammalle kuin Wharfedale, mutta basso taas on jotenkin vähän löysän oloinen. Sain sellaisen kuvan että Wharfedale on vähän tarkempi kaiutin, mutta 503:t istuu minun makuun paremmin kuitenkin.
  Jos mahdollista kannatta käydä itse kuuntelemassa.

  Roope
   
 9. Enoelmeri

  Enoelmeri Member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta. :) Pitäisi käydä kuuntelemassa nuo jos niitä jostain Lappeenrannasta löytyisi. Ehkä Expert tai Hirvox.
   
 10. houm_thiätör

  houm_thiätör New Member

  Liittynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vai että basso on löysä? Itsellä on kovasti kaiuttimien uudistus menossa, tarkoitus olisi vaihtaa tämä Stage33 + 2xStage55 pois ja tilalle pari pylväskaiutinta. Subbaria ei ole tulossa, kerrostaloon saa riittää bassoiksi kyllä pääkaiuttimet. Stage 55 tuottaa juuri sopivat bassot mielestäni, mutta ääni on kyllä kokolailla verhoutunut, tuntuu kuin patja olisi äänen lähteen ja kuulijan välissä. Stage33 eli keskikaiutin, jota käytän vain televisio/elokuva/xbox-käytössä, toistaa kirkkaasti dialogit ja muut ja tähän täytyisi näiden kahden uuden kaiuttimen kyetä niin ettei tarvitsisi keskikaiutinta. Surround-systeemejä ei kiinnosta laittaa oikeastaan enää.

  Sanokaas Kuopion Plazalaiset paras paikka täällä päin kuunnella kajareita? Audio Savo ei taida edustaa Magnatia ainakaan nettisivujensa perusteella, löytyisiköhän tosiaa noista Experteistä?

  Olen pohtinut näitä hehkutettuja Fusion 2 ja Quantum 503 lähinnä, riittääköhän näissä bassotoisto, huone korostaa aika paljon bassoja. Suurin toive olisi kuitenkin juuri sen verhon saaminen pois kuulijan ja musiikin väliltä, haluaisin samanlaista musiikkikokemusta kuin minkä saan Sennheiser HD595 kuulokkeillani. Vahvistin on Yamaha RX-V420RDS.
   
 11. eCu-

  eCu- Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haet keittiöstä sen jakkaran, kipuat ylös, avaat verhon klipsit ja otat sen pois. Ja voilá! :thumbsup:
   
 12. houm_thiätör

  houm_thiätör New Member

  Liittynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  :hitme: Juuripa näin. Olisihan se pitänyt arvata, että kun yrittää kylvää jotain satunnaisesta HIHI-lehdestä oppimia termejä niin heti tulee sanomista. Mutta joka tapauksessa, sanotaan sitten että ääni on tunkkainen. Eli ilmeisesti pitäisi olla 'kirkkaampi'. Kyllä noistakin suhtkirkasta ääntä alkaa jossain vaiheessa tulla, erottelu paranee kun volyymiä kääntää kovemmalle. Kuuntelu-olosuhteet kuitenkin on semmoiset ettei viitsi hirveästi mökää pitää, kun tulee helposti sanomista. Varmaankin paremmat kaiuttimet on semmoiset että tulee parempaa ääntä pienemmällä volalla.

  Speksien mukaan näyttää Quantum 503 toistavan 30hz:iin asti (Stage55 33hz), pitääköhän tuo lupaus kuinka hyvin paikkansa?

  Edit: Ecu- arvelinkin vitsin tynkää, ajattelin nyt vielä sitten kuitenkin yrittää selittää enemmän jos selviäisi paremmin tarkoitukset. Minun huumorini kukkii päinvastoin päiväsaikaan ja tänä yönä taidan olla niin jäissä etten ymmärrä huumoria todenpuhumisesta. Nyt nukkumaan, toivottavasti joku Plazalainen joka osaa kirjoittaa hienosti erotteluista ja stereokuvista ja muista, huomenissa kuvailee Quantumin toimimista musiikissa ja dialogissa, jos käytössä vain 2x503.
   
 13. eCu-

  eCu- Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  587
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nojuu, ymmärsin kyllä ettet puhunut konkreettisesti verhosta, vaan kuvainnollisesti. Mielentilani ja tuntien valvomien on tehnyt tehtävänsä ja pää sekoaa. Älä ota sitä vakavasti. Kuittaan ja menen nukkumaan :)
   
 14. Hejst

  Hejst Member

  Liittynyt:
  18.07.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  No täältä löytyy "ainoastaan" 2x503 + XLS200 subi. Termeistä en sitten tiedä hevonheinääkään. Mielestäni bassotoisto oli varsin kohdallaan ennen subin saapumista. Toisaalta subin saapumisen jälkeen ei paluuta entiseen ole. Löysästä bassosta en kyllä lähtisi puhumaan. Ainakin omaan makuun kuiva ja napakka, mutta korostan tässä kohtaa, että hirveää vertailupohjaa ei allekirjoittaneelta löydy. Verhoutuneesta äänestä en sitten tiedä senkään vertaa, mutta kyseisiä kaiuttimiahan on nimenomaan kehuttu verhoutumattomasta äänestään. Huonoa sanottavaa en noista juurikaan löydä. Seuraavaksi olisi edessä takakaiuttimien ja sentterin hankinta. Luultavasti 2x501 taakse ja 1 kappale 503 sentteriksi tietysti Marekilta :thumbsup:
   
 15. mitrrool

  mitrrool New Member

  Liittynyt:
  15.01.2006
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se mun maininta löysästä bassosta on näköjään herättänyt vähän vastalausetta:) En todellakaan voi kutusa itseäni asiantuntijaksi, mutta kun kuuntelin kaiuttimia seuraavassa järjestyksessä Wharfedale 9.1 -> Magnat 503 -> B&W CM1, päädyin tähän tulokseen. B&W on tietenkin ihan eri hintaluokassa, ja siinä mielessä ei ehkä pitäisi verrata.
  Magnat 503:ssa on kirkkaus kohdallaan, Wharfedalessa ilmenevä korkeiden äänten vaimennusta ei ole. Joku voisi sanoa että Wharfedalen ääni on tästä syystä lämmin ja pehmeä, minun makuun kuitenkin kirkkaus istuu paremmin. En todellakaan tiedä kumman kaiuttimen toisto on lähempänä reaaliääntä, en edes tiedä miten tällaista voisi testata, ja onko sillä oikeasti merkitystä? Siitä mistä ei ole tietoinen ei kärsi :)
   
 16. houm_thiätör

  houm_thiätör New Member

  Liittynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onpas tämä ihme foorumi kun kirkkauksista ja lämpimyyksistä on noin suuria mielipide-eroja. Olisikohan kyse enemmän kuitenkin aina kuulijan korvan vaikun määrästä, kuuntelutilan akustiikasta ja vahvistimesta kuin kauittimien välisistä eroista?

  Peanut sanoi Fusion 2:sen toistavan alemmas kuin Magnat 503, ovatko muut samaa mieltä? Tämä oli mielestäni varsin kummallista, sillä speksit sanovat seuraavaa:

  F2 - Taajuusvaste: 48 Hz - 20 kHz
  MQ503 - Taajuusvaste: 30 Hz - 55 kHz

  Speksien luetettavuus toki aina kyseenalaista, mutta jos homma on noin nurin perin käännetty niin kumma homma.
   
 17. Peanut

  Peanut Member

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ero ei mielestäni ole mitenkään valtava, enkä tosiaan ole mitään kovinkaan tarkkaa vertailua suorittanut. Asiaan saattaa myöskin vaikuttaa se, että Tannoyta oli jo soitettu muutama kuukausi ja Magnat taas oli suoraan laatikosta.

  Hifi-lehti on mitannut Tannoyn alarajataajuudeksi 48Hz ja Magnatin 52Hz. Ero ei siis ole suuri, mutta on selvää ettei Magnat yllä sille luvattuun arvoon, tosin tietynlaisessa (alapäätä korostavassa) tilassa se saattaa päästä lähelle.
   
 18. juuei

  juuei Member

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  0
  kuopion miehelle: pommin koneessa oli ainakin syksyllä magnattia näytillä.
   
 19. houm_thiätör

  houm_thiätör New Member

  Liittynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos HIFIkin sen noin on mitannut niin selvähän se. En ollut yhtään perillä että kaiuttimissa vedätetään yhtä härskisti kuin niissä vahvistimien kuuluisissa hattiwateissa. Hyvä kun kerroit.

  Samoin kiitoksia kaiman koneesta vinkanneelle, pitää käydä vilkaisemassa jos vielä löytyy. Joskin kokemukset liikkeestä ovat melko huonot, kusettivat 60 euroa ylihintaa subista olevinaan värin perusteella, vaikka muissa liikkeissä värit saman hintaisia. :OI
   
 20. SamiVain

  SamiVain New Member

  Liittynyt:
  15.11.2004
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  No valmistajathan ilmoittavat toistoalueen ja lehti mittaa missä on -6db kohta.