Magnat Quantum 503?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana JaTaMa, 28.06.2005.

 1. KOHAKU

  KOHAKU Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2012
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kaiutin tuli.Täytyy kyllä antaa kaikki kiitos saksalaiselle fimalle loistavaa asiakaspalvelua.

  https://www.schlauershoppen.de/#
   
 2. Peke2

  Peke2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2007
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisko joku sanoa että onko kaiuttimissa vika vai vahvistimessa kun tietokoneen kautta kuuntelen musiikkia (mp3) niin bassot puuttuu hiljaa kuunnellessa, koittanu analogisella ja digitaalisella mutta ei sillä tuntus olevan merkitystä, sitten laittanu winamppiin eri plugeja jotka parantaisi bassoa mutta onkohan sitten vika raudassa vai kaiuttimissa. Johdot on lähemmäs 10m mutta eikai niissä nyt vika voi olla.

  Eli varsinkin basarit jää vaimeiksi.

  Vahvistin on http://www.backoffice.be/prod_uk/JVC/rx-5032v_jvc_rx-5032v_av_receiver_5.1_channel_silver.asp 100 Watt - 8 Ohh

  ja Magnateissahan lukee 4-8 omh, onko tuolla esim väliä että vahvistin on 8 ohm vai 4 ohm?


  Jos on hyvä leffaraina jossa hyvä ääniraita niin tuntuu että basaritkin jyrisee paljon paremmin kun katson blurayn kautta mutta sitten koneen kautta ääntä kyllä lähtee mutta matalat taajuudet puuttuu tai sitten odotan liikoja kaiuttimilta.

  Vahvistimesta olen myös koittanut bassoja säädellä mutta vain vähän sillä on vaikutusta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2013
 3. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ovatko kaiuttimet sinulle uudet eli ei ole oikein vertailupohjaa? Pieni kaiutin on toki aina pieni kaiutin, joten aivan valtavaa dynamiikkaa on ehkä turha odottaakaan, varsinkaan bassopään osalta.

  Ymmärsinkö nyt oikein, että musa tulee suoraan (perus)äänikortilta ja leffat erilliseltä soittimelta? Jos näin, saattaapi hyvinkin syynä musiikin ponnettomuuteen olla äänikortin surkeat ominaisuudet. Itse ratkaisin asian hankkimalla erillisen usb-lähtöön kiinnitettävän DAC:in. Niin ja onhan kuunneltu lähdemateriaali riittävän hyvälaatuista? 128kb MP3 ei sitä esimerkiksi ole.
   
 4. Peke2

  Peke2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2007
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ääni tulee emolevyn Asus P5Q integroidulta kortilta. http://www.asus.com/Motherboards/P5Q/#specifications

  Realtek ALC1200, 8-channel High Definition Audio CODEC
  - Support Jack-Detection, Multi-streaming, and Front Panel Jack-Retasking
  - Coaxial S/PDIF_out ports at back I/O
  - ASUS Noise-Filtering

  Leffat bluray soittimelta.. Mutta muistaakseni kun soitin tietokoneen kautta myös bluray/dvd elokuvia niin äänet toistuu silloin hyvin, että voiko sitten olla äänikortti syynä.

  Ja kyllä musiikki on tarpeeksi hyvälaatuista että se ei ole syynä.

  Riittääkö tuossa vahvarissa tehot noille magnateille, erottelu kyllä on hyvä ja diskantit.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2013
 5. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä noi tietokoneiden integroidut äänikortit vaan yleensä tuppaa olemaan aika kuraa. Jo edullinen ulkopuolinen DAC parantaa äänenlaatua.

  On hyvinkin mahdollista, että tuo sun vaffi ei oikein jaksa irrottaa kaikkea bassoa noista Magnateista, jos niiden impedanssivaihtelu ulottuu tosiaan tuonne 4ohmiin asti. Herkkyys sinänsä ei kerro muuta kuin sen kuinka kovaa ne soivat tietyllä vahvistinteholla, ei niinkään sitä kuinka ne soivat. Jamot on toteutusperiaatteiltaan tod.näk. hyvin erilaiset kuin nuo Magnatit. Veikkaisin, että noissa Jamoissa sitä bassoa on mielestäsi ollut siksi paljon, koska taajuusvaste niissä on kaikkea muuta kuin tasainen, eli yläbassoilla on järkyttävät korostumat=loudnesssoundi.

  Sitten vielä sellainen juttu, että vaivaako tuo bassojen ohuus kaikilla kuunteluvoimakkuuksilla vai pelkästään hiljempaa soitettaessa? Monet kaiuttimet heräävät "eloon" vasta hieman kovempaa soitettaessa.
   
 6. Must@n@@mio

  Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Stereomusiikki kuulostaa kunnon videoääneen verrattuna keskimäärin melko laimealta piereskelyltä. Kyseessä on vajaakanavaisen vintage-ääntelytyypin ns. ominaisuus.