Magnat Quantum 503?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana JaTaMa, 28.06.2005.

 1. Rysty

  Rysty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on aika pitkälti sama setti (Pioneer 915 ja 5x503) ja ihan hyvin toimii. Jos koko ei ole este niin toki kannattaa laittaa taakse samantien 503:t, mutta tuskinpa kovin väärään menee muillakaan.
   
 2. tkorho

  tkorho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minulle myyjä sanoi että 503:sta on markkinoitu jollain kampanjalla, ja siksi se on samassa hintaluokassa kuin 501 ja 502 vaikka onkin sinänsä "isompi" kaiutin. Eli että se olisi myös tähdätyltä laatuluokitukseltaan korkeammalla, mutta nyt vain hintatilanne sattuu olemaan 503:lle edullinen.

  Äänenlaadullisesti/värillisesti en sano mitään. Kuunteluun vaan...
   
 3. King

  King Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.10.2005
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla 3x 503 ja 2x 501 ja mun mielestä noi 501 soi ihan tarpeeksi takana ja ovat aikaslailla sirommat kooltaan noihin muihin vaihtoehtoihin verrattuna. Ja täällä myös toi yllätys subi.
  :king:


   
 4. Troy

  Troy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2005
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sattuuko kukaan tietämään, että myykö mikään liike Kuopion seudulla Magnatteja ja erityisesti juuri 503:a? Ja sori jos on jo ollut esillä ketjussa, ei millään jaksa kahlata läpi 11 sivua.
   
 5. eCu-

  eCu- Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  588
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kätevä nappula tuo search this thread ;)

   
 6. Troy

  Troy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2005
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos. Yritin kyllä etsiä searchilla, mutten löytänyt. Vissiin hieman heikot hakusanat.
   
 7. bloso

  bloso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullakin on ollu nää Magnat 503:set nyt kuukauden ja oon ollut tyytyväinen. Mun muu kokoonpano pioneer vsx-915 ja pioneer-380 (dvd).

  Kävin ostaa nämä mareks:ilta. Kävin paikan päällä kuuntelemassa (marekin pikku putiikki töölössä). Itse tuen mielelläni kotimaisia yrittäjiä. Odotin muuten suomalaista perusynseyttä ja sain päälleni innokaan puolalaisen(?) hifimiehen :hitme: Meilllä ei ollut sama musiikkimaku (marekin sanoin: kuunteletko tosiaan tämmöistä), mutta silti hänen asenteensa hifiin teki vaikutuksen. No mies yritti myydä mulle 5+1 laitteiston(kauppamies), annetaan anteeksi se.

  Mukava paikka/mukava mies kannattaa käydä. Ja ei oo perinteinen suomalaistyypp,i vaikka puhuukin suomea. Kiitti Marek. Mä oon tosin kännissä nyt. :sick:
   
 8. Marek

  Marek Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.05.2004
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos.
  En ole puolalainen, vaan saksalainen.
   
 9. Sphinx

  Sphinx Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kukaan tietäis, että olisiko oulussa kuuntelu mahdollisuutta magnateille? Tannoy F2 kiinnostais myös kuunnella niin kyselläänpä samalla jos joku tietäis niille kuuntelupaikan?
   
 10. tkorho

  tkorho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tänään vihdoin ehdin kuuntelemaan Magnat Quantum 503:sia kunnolla. Tai no, tila ei ollut varsinaisesti se akustoitu kuuntelutila. Myyjäkin oli sellainen perinteisempi, joka myi häkellyttävillä yksityiskohdilla (jotka eivät olleet niin vakuuttavia). Vahvarikin oli alkuun säädetty tekemään korostuksia. :p Sain sentään myöhään kuunnella ihan rauhassa omia levyjäni. Olen kehittyvä "hifisti", mutta erittäin puurokorva. Oikeata High-Endiä (esim 5000€+) en ole juuri kuullutkaan.

  Ihan hyvältähän ne kuulostivat. Aiemmat kokemukseni, ja täältä(kin) kuulemani arviot että ne ovat sellaiset rennon tummat - juuri ominaisuus jota kohden olin pyrkimässä. Mainosmielessä olivat laittaneet seinälle varmaan parhaimpia arvosteluita, joissa tyypillistä oli hyvä äänen erottelu ja monisävyisyys. Se kyllä tuntui pitävän oikein hyvin paikkansa. Keskialueella, erityisesti vokaalialueella oli selkeys varsin käsinkosketeltava: siitä (ihmis)äänen erottelusta saa kyllä nostaa hattua, vaikka kaiutin olisi kalliimpikin. Sen yleisen pehmeän tummuuden lisäksi en toisaalta kokenut niitä kovinkaan värittyneiksi millään alueella. Eikä se tummuuskaan ole mitenkään sairaalloista, vain enempi lämpimyyttä. Jossain sopivassa A-B kuuntelussa Magnatit varmasti voi kokea verhoutuneeksi, mutta tällä kertaa vastuksena olleet selkeämmät Dali Concept 2:t eivät ainakaan minun kriteeristölläni voittaneet. Tosin hain juuri lämminäänistä kaiutinta, ja tuo Dali ei taida siinä olla hyvä vertailu. Diskantti ei korostunut eikä ollut vaisu. Tai ehkä se vähän laimeampi oli, mutta ei missään nimessä puuttuva, en kokenut sen häviävän. Diskantti ei varmaan ole kirkkain, ei mikään F2.

  Tähän asti siis kaikkea positiivista. :) Ei niin hyviäkin puolia löytyi. Isosta elementistään huolimatta ne eivät olleet kovin basso-auktoritiiviset. Olin pettynyt, siihen nähden että odotin aika jyhkeää menoa, joskin suht korkealle alarajalle. Eivaan. No kyllä ne hyvin musiikkinsa hoitivat, pienetkin olivat ja kaikkea. Stereokuva kuulosti erottelevalta, mutta se ei ollut muuten erityisen hyvä. Jotenkin ääni alkoi paikallistumaan kajareihin. Saattoi kyllä olla osittain nauhoitteiden tai huonon sijoittelun vika. Monoäänellä ääni tuli tosi hyvin keskeltä, melko pieneltä lähdealueelta, mikä siis plussaksi laskettakoon. Osa ongelmasta saattoi olla kaupan suuntaus, kajarit harittivat enemmin kuin olivat ristiin, luulen että nuo kajarit tykkäisivät lyhyestä fokusoinnista.

  Suuntaavuus oli kajareissa selkeästi erilainen kuin suomalaisilla kajareilla tuppaa olemaan. Kuten sanottu jossain muualla, ulkomaalaiset eivät usein suuntaa diskanttia, ja suomalaisissa se taas on melkein aina suunnattu. Tuon kyllä huomaa. Eli jos alkaa Kuuntelemaan, niin olisi hyvä saada suunnattua kajarit tarkasti. Sivuttaisliike on vielä muutamankin metrin päästä kuultavissa ihan sohvalla siirtymällä.

  Ulkoisesti kajari ei ollut mikään kukkanen. Pinnoitus on aika muovisen ja keinotekoisen oloinen (kuten se onkin, Volvo sanoisi tähän "ekopuuta"). Vaikka rakenne ja liittimet tuntuivat käsitellessä tuhdeilta, niin on se kuitenkin edullisen luokan hifikajari. Metallisen suojaritilän kanssa ovat mukiinmenevän mutta mitäänsanomattoman näköiset, eivät kauhean rumat, mutta eivät kyllä mitkään design-kajarit. Metallinen alakalotti näkyy ja on hyvän näköinen jos sitä efektiä haluaa. Outo yksityiskohta on alaelementin kiinnitys törkeän näköisillä "pulteilla" joita ei ole upotettu. Eivät yksittäiset ulokkeet edes elementin ulkokehällä voi koko ääntä pilata, mutta on se häijyn näköinen idea. Äänessä oli mielestäni paljon sellaista tilan täyttävää lämpöä (ei tuossa hintaluokassa vielä kovin "kolmiulotteisuutta") mutta kuitenkaan se EI ollut niin hallitseva kajari kuin olisi voinut odottaa. Tosin olenkin viimeaikoina kuunnellut pelkkää subihöystettyä systeemiä. :)


  Yleiskuva joka minulle jäi oli lämmin, hyvin erilaisia ääniä erotteleva ja musiikin kuvaa tarjoava kaiutin, mutta tuossa hintaluokassa ei kajari vielä silmille hypi niin että erottuisi hekumallisena ja mitenkään hämmästyttävän hyvänä. Itse päädyin kyseiseen kajariin, vastustajina oli sellaisia kuin Tannoy Mercury F2, Wharfedale 9.2, Amphion Helium (2) ja Ion, Chorus 552 ja 662, Dali Concept 2 ja joitain muita tuon hintaluokan vehkeitä. Chorus 662 oli oikeastaan selkeästi paras vastustaja ja joissain toisissa olosuhteissa olisi voinut voittaakin. Ion olisi pitänyt olla laadullisesti vahvempi, mutta en pidä siitä. Makuasia. Kuunteluolosuhteet ja se tieto (!?) että Magnat tekee itse omat elementtinsä taisivat ratkaista. Kampanjahinnat olivat hyvin samoissa. Tavoitteena kajareille oli minulla taustamusiikkivälineet olohuoneeseen rentoa rasittamatonta kuuntelua varten. Kovempi vastus noille on käyttämäni Gene 1029 + BK Monolith -setti. Sitä vasten nuo ovat huomattavan "analogiset" ja "tavalliset", mutta pitävät vielä oman paikkansa värikkäinä ja elävinä. Hintaero näkyy, kilpailua ei noiden välillä ole, mutta Magnatit olivat ihan suositeltavat vehkeet.
   
 11. tkorho

  tkorho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pikainen re-view tuohon reviewhin yllä.

  Kotiin kannettuina 503:t eivät pettäneet niille asettamiani odotuksia. Sen verran kuulo näemmä toimii, että hakiessani vanhojen kajareiden (n.10v vanhat Infinity 2001:et) tyylistä korvaajaa, oli alkuun vaikea sanoa selkeitä eroja kaiuttimien välillä! Olihan tuo parannus mutta vaikea sanoa mistä johtuva. (myös vanha heppoinen vahvari voi vaikuttaa) Onneksi vanhoille oli jo tarve muualla.

  Magnatit ovat todella helpot kuunnella. Edellisessä mainitsemani "tilan täyttävä musiikki" on havaittavissa myös kotona. Erityisiä värittymiä tai ongelmia en kuullut: Ääni oli hieman selkeämpi kuin aiemmissa ilman liiallista heleyttä, eli päivitys kannatti. :) Ja yllä epäilemäni bassopään puute ei kotona enää haitannut. Ehkä sijainti ahtaalla stereo-tasolla seinän vieressä hoitaa tuon, vähän liiaksikin. Kaiuttimille on ilmoitettu muka 30Hz alarajataajuus (luultavasti ilmoitettu ylipäästösuodattimen raja). Kotisijoittelussa alapää toimikin hyvin, jopa niin että otin välistä pois jo muhjuksi tiedetyn Infinity RS10SUB subbarin, joka ei merkittävästi paremmin toistanut alemmas, ja toisaalta oli paljon epätarkempi kuin Magnatit! :king: Myös ylärajaksi väitetään Sensys DC1:mäiset 55kHz(!), mutta siitä en voi sanoa mitään.

  Myyjä mainosti kovasti että kaiuttimet alkavat kuulostamaan paremmilta sisäänajon jälkeen. Sain sisäänajosta aika hyvän kuvan täältä saamani linkkivinkin perusteella, enkä kovin paljoa usko siinen. Jo näin olen tyytyväinen ostokseen. Kyllä tämä hifimpi setti ne voittaa luonnollisuudessa ja tarkkuudessa, mutta ei välttämättä helppoudessa kuunnella.

  En sano että nuo ovat mitkään ainoat oikeat kajarit, mutta voin suositella. Ihan hyvä fiilis on nyt noista. :thumbsup:
   
 12. finnbar

  finnbar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.03.2005
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaas joku tarkemmin Tannoy Mercury F2 ja Magnat Quantum 503 eroista. Olisiko jompi kumpi selkeästi toista parempi pienehköön huoneeseen? Tarkoitus olin hommata subi kajareiden kaveriksi, mutta tuskin aivan heti, eli bassotoisto saisi olla siedettävän hyvää.
   
 13. tkorho

  tkorho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kovin vähän tuli tuota kokemusta F2:sta. Molemmat ovat hyviä kajareita, en sanoisi että varsinaista tasoeroa niissä on juurikaan. Spekseiltä Magnat voittaa, mutta luulen että ovat aika optimistisia lupauksia. Taitaa enempi olla makuasia noiden välillä. Molemmat on yllättävän isoja ja tukevia, hintaansa nähden. F2 kuulu kirkkaudestaan, 503 taas lämmöstä.

  Joskin itse nyt tulin tyytyväiseksi Magnatien bassosta... Jos se on määräävä kriteeri, niin sit ne.
   
 14. Peanut

  Peanut Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ovat tosiaan, omasta mielestäni F2 menee hieman 503:sta alemmas. F2 tosiaan on näistä kahdesta melko huomattavastikin kirkkaampi ja ehkäpä koleampi, kun taas 503 vastaavasti on pehmeämpi, lämpimämpi, mutta minun mielestäni myöskin ehkä ihan hitusen verhoutuneempi. Itse pidän kuitenkin enemmän 503:n äänestä, johtuen sen lämpimämmästä äänensävystä.
   
 15. oodi

  oodi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jee.

  Tänään DHL kantoi kotiin XLS200-DF:n ja parin 503:ia, 501:iä ja yhden 513:ta.
  Ja Norstonen Stylum 2 vai mitkä olikaan :)

  Vahvistimena toimii Pioneer 915.

  MCACC pisti säädettäessä kaikki kaiuttimet LARGEiksi ja subbarin yes, vaihdoin tuosta subbarin PLUS asentoon ja säätelin vähän phasea, niin että tuntuisi kuulostavan hyvältä... mutta mietin myös sitä että kantsisiko asettaa kaikki kaiuttimet SMALL asentoon ja antaa subbarin toistaa bassot (crossover on 100Hz). Miten teillä muilla?

  Täydet pisteet Marekille palvelusta. Myöhään keskiviikko iltana otin ensimmäistä kertaa yhteyttä ja nyt perjantaina oli tavarat jo ovella :)
   
 16. Peanut

  Peanut Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  551
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kokeilisin sinun asemassasi laittaa kaikki kaiuttimet smalliksi, subwoofer YES-asentoon ja crossower alemmaksi kuin 100Hz, mieluiten joku 80Hz.

  Toinen vaihtoehto mitä kokeilisin, olisi etukajarit LARGEksi ja taka -sekä keskikanava SMALLiksi, sitten subwoofer asetus PLUS-asentoon.

  Mutta ei tosiaan kannata sokeasti laittaa niitä asetuksia jotka ovat "oikein", vaan tietystikin ne mitkä omaan korvaan kuullostavat parhailta.
   
 17. aatsi69

  aatsi69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin..Pioneerissa taitaa olla alin 100hz..(itellä 811 versio..) Ja jos laittaa largae ja sub=plus niin,subbarille menevä singaali on heikko..Eli melkein pitää päättää joko small tai large:OI Tää on pioneerin ominaisuus:hitme: Mutta suosittelen large asetusta..Mulla on 5*662..Ja itse en käytä subbari musiikilla ollenkaan,se on sitä ainaista säätämistä ja ei sitä nyt oikein tarvitsekaan..(huone on noin 20 neliöö..)

  Hik,hik:sick: Hyvä Suomi...
   
 18. oodi

  oodi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tästä Pioneerin 915 löytyy 80Hz ja 50Hz crossoverit ainakin... pitänee testailla :)

  :thumbsup:
   
 19. Rysty

  Rysty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilin omassa 915+503 kombossa 80Hz ja 50Hz, molemmat toimivat aika lähelle samoin taajuusvasteen osalta (Huoneessa kuoppa 60Hz kohdalla joka ei poistu sitten mitenkään). Kuitenkin 503:sta löytyy riittävästi bassoa että jätin sitten 50Hz :thumbsup:
   
 20. NETCHAN

  NETCHAN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2006
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mihinkäs hintaa porukat on noita kotia kantanu? Tuntuu olevan melkoisesti eroja eriliikkeiden välillä.:hitme: