Magic the Gathering

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Scorpius, 27.05.2004.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Scorpius

  Scorpius Surfing on Sinewaves

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  889
  Saadut tykkäykset:
  4
  Minkäslaisia kokemuksia k.o. pelistä löyty plazalaisilta?

  Ollaan frendien kanssa pelailtu nyt muutamia kertoja, kun he pelin mulle näyttivät ja asialliselta vaikuttaa.

  Kysynkin, että mistä kannattaisi metsästellä sopivaa n.100-300 kortin starter packiä järkevään hintaan (käytettynä tietty)? Mitään rareja en rupea pyydystelemään, tai sitten homma karkaa kyllä rahojen osalta käsistä :rolleyes:

  Frendillä on Uncommoneita ja rareja sen verran, että on pakalla ihan asiallinen arvo, mutta itse haluaisin pysyä nyt ihan perustavarassa.

  Kokemuksia/ehdotuksia/vinekkejä otetan vastaan :)
   
 2. Imlego

  Imlego New Member

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minä aloitin pelaamaan joskus -94, kun ne Suomeen ensimmäistä kertaa rantautuivat. Revised oli silloin sarjan nimi, sen jälkeen tulivat sitten Ice Aget, 4th Editionit, Homelandsit jne. jne. Kortit on edelleen tallessa ja ihan suhteellisen hyvä kokoelma onkin - pelattua tulee kyllä harvemmin. Mutta hyvä peli se on, ehdottomasti.

  Starttereitahan saa R-Kioskiltakin, nykyistä sarjaa en tosin tiedä. Revised on ehdottomasti paras, mutta sitä ei enää saa kuin korttikaupoista yksittäisinä kortteina, Ice Age on hyvä myös. Myöhemmistä en tiedä, enkä kauheasti välitäkään tietää, kun kortit alkoivat toistaa itseään pahan kerran juuri joskus Homelandsin (joka sinällään oli ihan ok, ja viimeinen, jota vähän keräilin) jälkeen - myös ylivahvat kortit astuivat muotiin. Jos meinaa "kunnolla" MTG:en perehtyä, se vaatii varmaan Safe Havenissa vierailua ja yksittäiskorttien ostoa; ja ne ne vasta maksavatkin.
   
 3. Scorpius

  Scorpius Surfing on Sinewaves

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  889
  Saadut tykkäykset:
  4
  Hehee, juuri tästä puhuinkin. Eli tarkoitus ei ole keräilla Black Lotuksia, Chrome Moxeja, Wrath Of Godeja, Forkeja, Arcbound Ravageja ym ultrakortteja, vaan ostaa ihan vaan tavallisen kasan käytettyjä kortteja joltain hepulta kohtuuhintaan.

  Eli jos teillä on ideaa mistä tuollaisen kasan voisi löytää, otetaan ideat mielellään vastaan. Huuto.net tuskin on vaihtoehto kovien hintojensa takia.
   
 4. jayjay

  jayjay Member

  Liittynyt:
  01.05.2002
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaatkos sanoa yhtään tarkemmin millaista lappua olisi mahdollisesti hakusessa? Noita on kyllä jossain jemmassa, ja osasta voisin vaikka luopuakin. Sarjoja löytyy suurinpiirtein väliltä Revised - Urza Block.
   
 5. DvDBuyer

  DvDBuyer New Member

  Liittynyt:
  14.01.2004
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla ois noita vähän vanhempia kortteja lojumassa varmaan noin 600-700 kpl. Olisin valmis luopumaan niistä korvausta vastaan.

  Niin ja sarjoina on Ice age, fifth edition ja mirage.
   
 6. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä sitä kaiholla muistelee omaa MTG aikaa. Joskus -96 aloittelin. 4th edition oli silloin se perussetti, kuten Ice Age. Mutta minusta niiden jälkeen alkoi kortit menemään aika ihmeellisiksi ja mitä nyt olen uusista lukenut, niin aika ikäviä settejä on nykyiset. Siis ettei niissä ole mitään "hauskoja" kortteja kuten vanhoissa sarjoissa. Wheel of fortune, Goblinit & Lightning bolt tai sitten armoton Dark ritual-"pain for all" pakka. Valkoinen was for faggots. :D
  Mutta MTG oli parasta moninpelinä, käsi pystyyn, ketkä ovat MTG:tä pelanneet moninpelinä.

  EDIT: Noissa monipeleissä oli hienoa se, kun ei voinut pelata kaksinpeli pakalla. Piti suunnittella pakka, joka ei olisi hyökkäävä, mutta sillä pysyisi kahinoissa loppuun asti tai sitten tarkoitus aiheuttaa X määrä damagea kaikille (Hurricane, Earthquake, Pestilence ROXX). Yleensä se joka alkoi tuomaan monsuja pöytään, sai bolttia päin näköä kaikilta ja tippui ekana, tai sitten ne monsut vaan tapettiin. Hilpeyttä herätti myös kerran pakka, johon kasasin kaikkia pakan pläräämiskortteja. Kuten Demonic tutoria, Untamed wildsia ja Howling mineä, mutta ei siinä oikein muuta ollut. Kyllä meikä tunnin matsin aikana varmaan sufflasi sitä pakkaa puoli tuntia, niin jengi kyllästyi ja tappoi minut yhdessä tuumin. :D

  Ihana peli ja se vanha PC:n MTG tulee kaivettua aina naftasta silloin tällöin. Harmi vaan, että joutuu asentelemaan 98:n, että se toimii. :(
  Mutta mullapa on siihen kaikki lisäosatkin. :D
   
 7. jayjay

  jayjay Member

  Liittynyt:
  01.05.2002
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viiden kaverin ringissä tuota on parhaimmillaan pyöritelty, ja silloin hyvin ajoitettu Wrath of God, Armageddon, Pestilence tai Inferno teki gutaa :king:
   
 8. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ai, tuo armageddon oli kyllä sellainen gamespoileri, että ei toista. Taidettiin josssain vaiheessa kieltää se meidän moninpelisessioista. Yleensä siinä oli vielä jotain Millstone & Wrath of god yhdistelmää, ettei vastustajalla ole kädessä yhtään korttia, monsut ja manat kaikki graveyardilla.
  Muilla ei ollut mitään mahiksia tuota korttia vastaan, jos ei ollut joku nopea pakka, jossa tulee manaa ja pikkuöttiäisiä hyvällä tahdilla.

  EDIT: Toisaalta Counterspell on hyvä lääke kaikkiin inhottaviin kortteihin. :D
  EDIT2: Sitä aina ihmettelin, että miksi Armageddon oli valkea kortti. Tuhoa kaikki landit? Punaisena tai mustana sen olisi ymmärtänyt paremmin.
  MTG:ssä kyllä noiden värien balanssi oli kehno. Sininen, punainen ja valkea olivat niin paljon parempia kuin musta ja vihreä. Mutta musta oli cool. Sillä mä aina pelasin, yleensä combotin siihen vihreää tai punaista. :)
   
 9. Imlego

  Imlego New Member

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samaa mieltä, että väribalanssi oli epäilyttävä, mutta että vihreä heikko? Never. Vihreästä löytyivät mielenkiintoisimmat yksittäiskortit (vaikkapa raivostuttavat Thorn Thallidit, Force of Nature, Cockatrice ja Thicket Basilisk), vaikka loitsupuolella olikin sitten vastaavasti heikkoutta - mutta vahvimmat möröt olivat kaiketikin vihreällä ja punaisella. Vihreässä on valkean ohella myös parhaat enchantment-yhdistelmät, kuten loistava massatappaja Lure+Thicket Basilisk -kombo sekä Tracker+Aspect of Wolf, joilla molemmilla niittää aika kivasti porukkaa - jälkimmäinen edellyttää tietenkin jonkin verran pelattuja vihreitä manoja. Aspect of Wolf on muutenkin pelin parhaita echantmenteja.

  Minusta tuntuu, että valkea oli kaikkein vaikein pelattava selvästi heikompien ötököiden takia, mutta siellä olikin sitten kaikkein pirullisimmat enchantmentit. Punainen on vahva, tasainen ja siellä on nokkelia kortteja kuten mainittu Wheel of Fortune, Raging River, Fork sun muut. Sininen on ainoastaan raivostuttava countteripakka, jota vastaan en viitsi edes pelata. Musta on tasaisen hyvä, mutta ehkä pikkuisen liian paljon tuhoamisen puolella, etenkin kun jonkin sarjan myötä kaikkien mustalla pelaajien pakassa oli neljä Terroria ja neljä Dark Banishingia.
   
 10. Dolph Laundgren

  Dolph Laundgren New Member

  Liittynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta taas(silloin kun pelasin) valkoinen oli se kaikkein heikoin väri. Vihreä ja punainen taas olivat niitä parhaimpia. Erikoisin pakka, mikä minulla oli(kuullostan todelliselta nörtiltä) oli Goblin-pakka. Pelkkiä Goblineja, ja sitten erilaiset instant loitsuja, kuten Goblin Bomb. Se pakka toimi vielä aika hyvin, mutta sen suurin heikkous oli juuri se, että se oli yksivärinen eli punanen. Kilpailuissa(vaikka harvemmin kävin) pystyi niin helposti vastustaja käyttämään erilaisia punaseen käytettäviä vastustusloitsuja. Kun sitten ei ollut mitään varaväriä pakassa, homma kaatui siihen.
   
 11. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  No, ei ne päässeet koskaan hyökkäämään. :D Siinähän se juuri on että muilla väreillä on kortteja, joilla nuo monsut saadaan pöydästä liian kätevästi pois. Stop (Swords to Plowshares), Terror, unsummon&Counterspell, punaisella X:ää ja boltteja. Vihreällä, eh... Usko & toivo, että kukaan ei tapa sinun ötöjäsi, ennenkuin niillä pääsee hyökkimään, yleensä mukana Wild growth & elves nopeaa manaa varten.
  Valkoisella ei monsupuoli ollut kunnossa, mutta mihin niitä tarvitsi? Tuhoisa ilman niitäkin. Armageddon, Land tax, Wrath of god ja sitten vaikka 4xSerra angel monsuiksi. Sinistä jos combotti siihen, niin 4xClone riitti tarpeeksi pahaan vastukseen.

  EDIT: Valkoiset pakat, joita näin/käytin, eivät koskaan oikeastaan perustuneet siihen, että monsut aiheuttaa vastustajalle 20 pointsia vahinkoa. Niissä idea oli, että vastustajalta menee joko landit tai kaikki kortit, tai sitten vaan jää muuten jumiin. (Kismet&Stasis) Eihän se reilu väri ole, mutta onkos hyvä koskaan reilu? Mustalla oli yleensä aina hyvin reilu meininki, jos toiset kärsi, niin yleensä siinä kärsi itsekin. :D
   
 12. puro

  puro New Member

  Liittynyt:
  30.09.2002
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  1
  Osoitteesta www.safehaven.fi:
  --
  01.02.2004 MTG Kiloboksi

  Liian vähän kortteja pakan tekoon?
  Safe Haven tarjoaa nyt aloitteleville
  pelaajille edullisen tavan hankkia
  lisää kortteja. Kilo kortteja, 13?.
  --
   
 13. Blizzard2

  Blizzard2 New Member

  Liittynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joo löytyy noita muutama tuhat korttia jostain laatikosta :) Ei oo tullu pitkään aikaan pelattua. Pitäis varmaan kaupata koko roska pois joskus. Tietääks kukaan minne noita vois myydä?

  Ite tilasin yksittäisi kortteja aikoinaan paikasta http://www.collectmart.com/magic/

  On vieläki pystyssä. On kyllä luotettava. Lähetin jopa rahaa jenkkeihin kuoressa ja kortit tuli ihan hyvin perille.

  On kyllä törkein kalliita noi black lotukset ja moxit jos niitä jostain sattuu löytämään. Eikä läheskään sen arvosia pelissä. Halvatki kortit voi olla tosi tehokkaita, mutta koskaan ei kantsi tehä pakkaa vain yhden vahvan kortin varaan. Hyvä pakka toimii tuli vastaan mitä tahansa.
   
 14. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyllähän Magicciä tuli aikoinaan kavereiden kanssa hakattua oikein urakalla. Noin 6-7 vuotta pelasin. Viimeiset kortit möin pois parisen viikkoa sitten. Arvokkaitakin kortteja löytyi mm. Time Walk, Mox Sapphire, Mox Jet, Alphan Mox Pearl, 2x Juzam Djinn, 3x Nether Void, 8x Sinkhole ym. kaikkea vanhempaa lappua. Kaiken kaikkiaan sain kaikista korteista yhteensä sellaiset 2000e.

  Jep, Lotukset ja Moxit on hyviä ainoastaan jos ne saa aloituskäteen tai viimeistään parin ensimmäisen vuoron aikana. Myöhemmässä vaiheessa varsinkin Moxit ovat usein täysin turhia. Tosin jos niitä aloituskäteen saa, niin on kyllä aika vahvoilla. Esim. ensimmäisellä vuorolla Juzam Djinn ja Nether Void peliin :king:
   
 15. PetteriS

  PetteriS New Member

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  4 vuotta sitten tuli ostettua eka startteri ja edelleen pelaan aktiivisesti. Paljon tulee turnauksissa pelailtua,jopa olen pelannut kahdesti Suomen Mestaruuskisoissa, mutta en ole sen kummoisempaa menestystä saavuttanut. Saa kattoo kuinka kauan vielä pystyy tähän harrastukseen panostamaan, alkaa aika ja raha olemaan tiukilla kun pitäisi muihin harrastuksiin kanssa panostaa :weep: .

  Dekit mitä mieluiten pelaan on joko kombo tai kontrolli.
  En omista noita power vehkeitä eli Moxeja, Ancestralia, Lotusta tai Walkia, mutta kaveri hankki kaikki powerit ja maksoi kyllä niistä paljon. Uskon vielä että mahdollisuuksia on pärjätä vähän isommissa turnauksissa, mutta on se ihan kiva välillä pelata ei niin vakavia pelejä :thumbsup: .
   
 16. anttipee

  anttipee New Member

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tulihan sitä joskus tahkottua. 4th edition, ice age, homelands, visions, arabian nights, dark, fallen empires seteistä taitaa löytyä kortteja pari tuhatta. Suosikkipakka oli puna-vihreä, jossa oli pientä öttiäistä, Ashnod's Altar:eita, channel-fireballeja ym. En muista enään tarkkaan, pelaamisesta on vuosia :) Pikkuötököitä syötettiin johonkin (olisko ollut just noi Altarit?) ja saatiin pumpattua mieletön keko damagea läpi.

  Toisessa suosikissa Pestilence piti pöydän puhtaana ja Assembly worker sitten hoiteli hommaa kotiin, sitten Hymn to Tourach:eilla vielä ponnautettiin kortit pois kädestä.

  Sitten oli vielä fun-pakat, joissa oli aina normaalipeleihin sopimattomia älyttömiä kurko-otuksia pakassa, jos sellaisen sai peliin ja sitten vielä voitti, niin sai keskinäisessä scorelistassa paljon pointseja. Pistelistan perusteella sitten sai enemmän kaljaa koneeseen, vässyköiden jäädessä ihmettelemään kuivin suin. Kurko-otuksiksi laskettiin mm. Lord of the Pit, Leviathan ja Chaos Lord.
   
 17. torkkis

  torkkis Member

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitäisi melkein alkaa pelaamaan uudestaan, olikos Tampereella MGT:tä hakanneita plazalaisia?

  Omat kortit on valtaosin miragea, vanhempiakin toki löytyy. Missähän se vanha kunnon dragon pakka oikein luuraakaan? ;)
   
 18. 10inch

  10inch Active Member

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  1 154
  Saadut tykkäykset:
  0

  Hehe, voi niitä aikoja... kylä siinä koukkuussa oli pitkään ja pahasti. Joskus vieläkin tulee harvakseltaan lomalla pelailtua. Monipelejä ei tullut paljoa harrastettua. Mutta tuohon kommenttiisi, mun paras pakkani oli puna/musta "tuhoaja"-setti. Pahin vastus noille oli kavereiden valkopohjaiset protection from X color-pakat...
   
 19. error1

  error1 New Member

  Liittynyt:
  30.09.2004
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin kuulun näihin pelaajiin, jotka siinä 4th edisionin paikkeilla mtg-kortteja lätkivät. Nyt on kyllä alkanut hiipimään takaisin kortinpeluu innostus ja olen jopa tuota magic the gathering online pelin ilmaisversiota kokeillut. Ja lisää tekisi mieli pelata. Varsinkin joku booster draftaus olisi kivaa kokeilla niin näkis uusia kortteja, mutta ei tarvitsisi panostaa rahallisesti isoja summia. Mutta joskos Tampereen alueelta löytyisi uusia tai tai vanhoja pelaajia niin kiva olisi vaikkapa baari-illan sijasta pelata pienimuotoinen draft turnee.
   
 20. Shmn

  Shmn New Member

  Liittynyt:
  02.12.2004
  Viestejä:
  346
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan tuota tullut pelailtua jonkun verran :) Ensimmäistä kertaa tutustuin '96 Mirageen, en osannut pelata vaikka ostin starter-pakkauksen kesälomamatkalla ja se jäi. Sittemmin seuraavan kerran muutaman vuoden jälkeen päätin opetella sen ja siitä lähtien enemmän tai vähemmän on lätkitty. Pelaan noin kerran kuukaudessa muutaman kaverin kanssa ihan casualia / Type 1. Joskus huvikseni Safe Havenin turnauksissa käynyt, ja ropeconissa parina viimeisenä vuotena ollut hupipelailemassa. Tunnen tai tiedän kyllä enemmän tai vähemmän kaikki "scenen" aktiivisemmat harrastajat jotka Helsingissä ajoittain pyörii. Mutta tosiaan ei tuohon rahaa tarvitse uhrata jotta siitä voisi nauttia. Se on vaan se himo joka iskee ja laittaa ostamaan kokoajan parempia lappuja ja parantelemaan dekkejä. Muistakaa että buustereita ei kannata ostaa muuhun kuin draftaykseen. Ennemmin ostaa toisilta pelaajilta suoraan niitä lappuja joita tarvitsee, tietty silloin pitää osata laput ulkoa jotta osaa hahmotella millasta pakkaa haluaa pelata :) Mutta se kaikki tulee itsestään kokemuksen myötä, jos alottelee niin preconstructed-pakat on varmaan hyvä alotus. Ja ois hyvä saada joku kokeneempi porukkaan mukaan opettamaan sääntömonimutkaisuuksia ja auttamaan omien pakkojen rakentamisessa. Eipä muuta.l
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.