maelstorm-x prokkis

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse' , aloittajana systeemi, 14.10.2008.

  1. j_a_k

    j_a_k Active Member

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 262
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ja seuraavaksi T.amp päästää toimintasavut pihalle :D
     
  2. Jalluri

    Jalluri New Member

    Liittynyt:
    30.11.2009
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    tampista gain oli 14 ja katselin elokuvaa kyllä aika isolla. Yahamasta sub säätö 0 db. Ei kait tuo elementti voi tuolla vielä pohjata kun jossain kohtaa elokuvaa katsoessa kuului subuttimesta ikään kuin sellainen kolahdus.. Yhtään isommalle en tuota tamppia en ois kyllä laittanu kun ois varmaan ruvennu clippi valoa vilkuttelemaan heti.

    Monimutkaista tälläiselle amatöörille..
     
  3. tuhvero

    tuhvero New Member

    Liittynyt:
    01.08.2009
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis XLR - Rca piuhaa käytän. Ku käytän B kanavaa ni A kanavan kaikkivalot palaa paitsi (fault valo) ja B kanavas palaa active valo ja signal valo vilkkuu ku ''nupit kaakossa'' Mut jos laitan subbarin kiinni sillattuna (bridge asennos) tai A kanavaan (stereo tai paraller asennos) siis pelkästään kaiutin piuhan eikä mitään muuta (XLR - Rca piuha ei ole kiinni), eli ei pitäis tulla mitään signaalia mistään. ni subbari elementti nylkyttää edes takas gain minimis tai maksimis ja ''rätisee''....:OI
     
  4. Lobotomy

    Lobotomy Member

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa siltä, että A kanava on särki. Vuotaisiko verkkovirtaa esivahvistimeen jotenkin. Tamppi takuuhuoltoon vaan, toivottavasti ehjäävät pian.
     
  5. AkR

    AkR Member

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, nyt olis ekat soitot soiteltu, ei tolla kuuhun mennä mut parempi kun vanha monolith. melkei vaatis toisen tai kolme samanlaista kaveriks.

    Ja Ta2400 muutaman kerran käynnistyksessä räpsäyttänyt automaattisulakkeen, muuten ihan ok vempain sekin.
     
  6. Stefano_K

    Stefano_K New Member

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös sulla ollut 17hz - 390 l putki? Kokeiles syöttää sille 10 - 20 hz siniä niin että clipit vilkahtelee. Ihme jos ei kaikki irralliset palikat resonoi ja verhot lepata :D
     
  7. AkR

    AkR Member

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep ~400L ja 17Hz, 10-20hz hidas swiippi aiheuttaa resonointia, verhot ei kyllä lepata, eikä paine tunnu sohvalle saakka

    Tää talo on niin hitoin avoin, tulee melkein 120 neliöö "avointa" tilaa johon paine menee.
     
  8. jardahl

    jardahl Member

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sohva täytyy olla silloin erittäin pahassa "dead spotissa" bassojen suhteen, kun ei melkein pa-tasoiseen äänenpaineeseen kykenevä yhdistelmä meinaa riittää.
     
  9. shamen

    shamen Active Member

    Liittynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyppäs kuuntelemassa toisessa päässä taloa tai alakerrassa..

    Itse tuumin myös ensin Mallun kanssa, ettei tämä nyt oikein toimi kuten ajattelin. Ultra tuntui olevan parempi.
    No kyllä se siitä sitten tasaantui kun sai säädöt kohdalle ja paikan vaihdettua toiseen. Mallu soi vaan niin paljon puhtaammin, että se kuulostaa "paskemmalta" monissa tapauksissa. Ja mulla on pienempi vahvari käytössä kun 2400:nen olis.
    Isoin syy taitaa olla riittämättömyyden tunteeseen myös se, että jos on tottunut särölliseen ääneen voi puhtaampi, mutta voimakkaampi kuulostaa latteelta.

    Ja kannattaa olla varovainen testatessa. Jos satut istumaan tai mittailemaan pahassa dead spotissa, voi subbari kuitenkin tehdä hommia liikaakiin.

    Mutta iso avoin tila on kaikille subbareille aika ikävä paikka ja isoon tilaan yksi mallu ei kyllä välttämättä riitä.
     
  10. Stefano_K

    Stefano_K New Member

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan tyytyväinen tuohon malluun on saanut olla, mutta eilisen rankan musiikkisession jälkeen huomasin elementin pitävät epänormaalia ääntää suuremmilla voimakkuuksilla.
    Kuulostaa siis tältä.
    Ei väliä kumpi puhekela (vai molemmat) on käytössä, ääni kuuluu silti.
    Liikepoikkeamalla ei näytä olevan yhteyttä ääneen, mikä käy ilmi pistetaajuuksia soitettaessa ts. ääni kuuluu välillä 26 - 80hz, mutta ei tätä matalammilla.

    Nyt lievästi vituttaa. Ilmeisesti puhekelan liimaus on lämmön tms. takia hieman vääntänyt kelaa vinoon ja se ottaa nyt magneettiin. Osaisikohan joku kyläseppä korjata liimauksen?
     
  11. skorde81

    skorde81 New Member

    Liittynyt:
    10.09.2005
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entä jos käpälällä painaa tai nostaa kartiota, niin kuuluuko rahirahi?
     
  12. Stefano_K

    Stefano_K New Member

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei. Ja todellakin vaikka kartio vispaa aivan äärirajoilla esim. 16hz sinillä, niin tuota ikävää ääntä ei kuulu :confused:
     
  13. skorde81

    skorde81 New Member

    Liittynyt:
    10.09.2005
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa jäniksenkäpälää 16 kertaa pääni ympärillä pyöriteltyäni tuli mieleen, että joko testasit toista vahvistinta ja/tai ohjelmalähdettä? :D
     
  14. shamen

    shamen Active Member

    Liittynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kantsii kuitenkin jutella paikan kanssa josta tilasit. Jos se on Streaming Audio, joka lopetti näiden kauppaamisen, hoitaa he silti takuut edelleen.

    Mutta jos sinne on tuupattu tarpeettoman kauan esim TA2400:lla virtaa niin eipä takuu sitä välttämättä korvaaa.
     
  15. j_a_k

    j_a_k Active Member

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 262
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kannattaa koittaa painaa kartiota reunalta, näin ympäri kartion reunan, jotta selviää, onko keskitys kunnossa.

    Jännä juttu, että se (sivu)ääni ei kuulu viritystaajuuden ympäristössä, jolloin elementin liike pienemp ja rasitus suurempi. Samoin, jos vahvistimessa häikkää, luulisi juurikin viritystaajuuden tienoilla, impedanssimontun tienoilla ongelmien tulevan esiin.
     
  16. harzzza

    harzzza New Member

    Liittynyt:
    18.11.2005
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ei toi kyllä puhekelalta kuulosta !!?!! Ihan kun joku metallilaatta tärisis ja kilisis jossain magneettipaketin sisällä/alla/päällä... Mut eihän siinä näkyvissä varmasti mitään irto-osia ole, kuuluuko vastaavia kilinä-ääniä kun elementtiä ravistaa käsissä ? Ettei siinä oo spiderin alla mitään liimauksistaan irtonaista alumiinista laattaa heilumassa esim... ?
     
  17. Stefano_K

    Stefano_K New Member

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin t.ampin molemmilla kanavilla erikseen ja kilinä kuuluu yhä. Elementti on myös nyt irti ja yritin päästä kurkkaamaan puhekelaa irrottamalla pölykupin, mutta sieltä alta paljastui vain toinen pölykuppi, joka on vankemmin liimattu. Vielä en ole näyttänyt lämpöpuhallinta sille.

    Edelleen matalilla taajuuksilla elementti liikkuu kiitettävästi, eikä kilinää kuulu. Sitten korkeammilla kun kartion liike vaimenee, alkaa äänikin kuulumaan. Käsin painellen kartio liikkuu vapaasti.

    Niin ja streaming audioltahan tuo on tilattu viime joulukuussa. Ei taida takuu kattaa tällaisia käytöstä syntyneitä vikoja. Tai ainakaan vielä en ole lähtenyt sotajalalle tässä asiassa.
     
  18. Stefano_K

    Stefano_K New Member

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löysin ulkokehältä n. kahden ruuvin reiän väliltä alueen, jolla puhekela ei kolahda käsin painellessa. Olisiko siis keskitys sittenkin pielessä?

    Näkyy muuten ainakin spiderin ja kartion välinen musta liimasauma irvistävän... On kuitenkin vielä ihan tukevan oloisesti kiinni.
     
  19. Rae

    Rae New Member

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yks ilmottautuu kans mallun rikkoutumiseen :weep: Mulla havaittavissa melkein samallaista kilinää puhekelan suunnilta, vaikee sanoo mistä tarkallee tulee. Elementti toimii kyllä vielä mutta häiritsevä sivuääni toi on :mad: Mites onko tullut mitään vastausta tohon ongelmaan? Miten tää kannattas selvittää? n.puolivuotta sit ostin elementin streaming audiolta, että uskaltaisko kokeilla takuusee?
     
  20. shamen

    shamen Active Member

    Liittynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä Streamingaudio edelleen periaatteessa vastaa takuuasioista, vaikka myynnin onkin lopettanut.
    Se on sitä Kiinalaatua.
    Toistaiseksi molemmat mallut on itellä ehjiä.