Mad Max: Fury Road (2015) (George Miller / Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana RBV, 10.12.2002.

 1. Warloch

  Warloch Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2007
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eka kerta ei oikein toiminut. Kaverin kanssa sitten juteltiin elokuvasta jälkeenpäin ja kyllä avautui tämä klassikko toisella kertaa.
  Elokuvassa on todella monta ns. metatasoa, joita nykyinen generation-I ei yksinkertaisesti vaan tajua. Pitkästä aikaa katsojaa ei aliarvioida typerällä selittelyllä taikka tekopyhyydellä. Tämä on jo tullut 4 kertaa katsottua, ja täytyy kyllä sanoa, ettei näin hienosti rytmitettyä toimintapläjäystä ole 2000-luvulla vielä tehty.Toivottavasti Miller tekee vielä toisen MM:än
   
 2. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 758
  Saadut tykkäykset:
  110
  Selittäisitkö tällaiselle 42-vuotiaalle - ilmeisesti generation-l:n edustajalle - vähän mitä metatasoja tässä näit?
   
 3. John-117

  John-117 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tämän(kin) action-spektaakkelin toimivuus elää minusta lähes puhtaasti ISON kuvan ja äänen varassa. Draamallisesti setti on niin olemattoman kevyttä keitosta, että ei varmasti kolise jostain olkkari-kolkkari -telkkarista MUTE + suomitekstitys päällä.
   
 4. pasala

  pasala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vaikka värikäs ja vahvasti oikeisiin stuntteihin luottava toimintaelokuva on melko harvinainen nykyhollywoodissa, Fury Roadin tarinankerronta on vielä suurempi harvinaisuus. Taustoja ei juurikaan selitetä ja hahmoihin tutustuu pitkin elokuvaa hitaasti ja silti jää paljon pimentoon. Varsinkin amerikkalaisia nuoremman polven yleisön kommentteja lukiessa tuntuu että maailman ja hahmojen taustoihin olisi kaivattu lisää lihaa luiden päälle, mutta ainakin minusta on varsin virkistävää tulla heitetyksi keskelle uutta maailmaa josta sitten oppii pala palalta uskonnoista, historiasta ja ihmisistä. Kun Fury Roadia miettii vaikka näin viidennen katselun jälkeen, on se vaan täynnä pieniä tiedonjyviä kaikesta ja kaikista. Oikeastaan Maxin hahmo, jonka taustat taitavat olla aika lailla samat kuin Gibsonin tähdittämällä versiolla, saa juurikin tarpeeksi taustoitusta ja Furiosalle suodaan huomattavasti enemmän historiaa mikä taas on aivan oikein uudelle hahmolle. Myös Nux saa ihan riittävästi taustaa. Toki moni puherooleista jää aika lailla sivuhahmoksi mutta se ei varsinaisesti haittaa kun tarinan pääkolmikolle suodaan kuitenkin riittävästi aikaa kehittyä ja tietenkin tarinan kehyksenä toimivaa maailmaa raotetaan juuri sopivasti. Kuitenkin elokuvan pääpainon ollessa hahmojen pakomatkan aiheuttamassa kaaoksessa ja hahmojen selviytymisessä sen keskellä hahmokehitys tuo riittävästi eloa kokonaisuuteen jotta se kantaa sille ladatut odotukset hyvin vaikka itse juoni onkin melko lailla olematon.
   
 5. peacemaker

  peacemaker Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 449
  Saadut tykkäykset:
  10
  Hyvin samanlaiset fiilikset.

  Ehkä lisäisin, että paljon hyvää, paljon huonoa, kokonaisuus 2,5/5.

  Erityisplussaa:

  Tehosteet ja ääniraita (erityisesti ääniraita oli hieno). Möisin muuten pois, mutta laitteistontestailuleffaksi jäänee Pacific Rim:n kanssa samalle osastolle.

  Erityismiinusta:
  Heimot, rokkirekka

  Katsoin itse ensimmäisen kerran blu-rayltä, mutta enpä usko että tulee monesti katsottua.
   
 6. tpi

  tpi Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 399
  Saadut tykkäykset:
  34
  Hiljaiset kohdat olivat ok, muuten typerää kohellusta, jossa ei järjen ja logiikan hiventäkään. Style over subtance jos jotakin. 2.5/5.
   
  Make tykkää tästä.
 7. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 348
  Saadut tykkäykset:
  618