Machete

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana prkl, 19.05.2010.

 1. Warloch

  Warloch Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.05.2007
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehdottomasti paras b-luokan kökkö viimevuodelta. Planet Terror ja Death Proof olivat "ihan" oikeasti huonoja. Tämä kunnioitti mielestäni kaikista parhaiten 70-luvun perinteitä.
  Jeff Fahey ja Danny Trejo olivat loistavia. Albat sun muut Nerot taas vetivät roolinsa aika tasapaksusti.

  3/5
   
 2. Sir Filmipätkä

  Sir Filmipätkä Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suureksi harmikseni on todettava ettei Machete loppujenlopuksi toiminut aivan yhtä hyvin kuin loistava alku antoi odottaa. Näyttelijätyö oli suurimmaksiosaksi loistavaa. Harmi vain ettei Danny Trejoa lukuunottamatta parhaille näyttelijöille annettu tarpeeksi valkokangasaikaa. Etunenässä Don Johnson ja DeNiro. Leffan puolivälin jälkeen teos rupesi hajoilemaan ja loputon mättäminenkään ei enää oikein innostanut, varsinkin lopun räiskimiset eivät enää tarjonneet mitään uutta. Onneksi sentään Trejon ja Seagalin matsissa oli munaa. Machete ei missään tapauksessa ollut siis huono elokuva, sitä vain vaivasi sama tauti kuin muitakin Rodriguezin viimeteoksia. Liikaa ja liian paljon. El mariachi, Desperado ja From Dusk Till Dawn ovat hienoja esimerkkejä kuinka pienemmälläkin volyymilla voidaan saada hienoa jälkeä aikaan. Tai no etunenässä El mariachi, joka on edelleen Rodriguezin paras.
   
 3. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  4/5. Tykkäsin ihan vitu***! Paras nähty leffa viimevuodelta. Elokuva oli kuin tehty minun makuun. Sopivan kökkö ja paskaa dialogia. I just love it. Välillä tuli mieleen hieman toinen kulttisuosikkini Commando, lisättynä b-luokkaan kuuluvalla paljaalla pinnalla ja yliampuvalla äksönillä. Tämä on takuuvarma leffa sunnuntaipöhnään pizzan ja limpparin kera. :)
   
 4. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kyllähän tämä oli hauska viihdyttävä leffa. Tosin loppua kohden se räiskintä meni hieman tylsäksi. Se vähän latisti jotenkin hommaa. Jotain vastaavaa odotin Teh Expendables leffalta, mutta se olikin vaan kasa väsynyttä paskaa. Tämä on ainakin minusta huomattavasti parempi ja muutenkin parempi noihin aikaisempiin Grindhouse leffoihin verrattuna. Omassa luokassaan ihan hyvä, mutta ei mikään mestariteos yleisesti ottaen. Kyllä tällaisistakin välillä nauttii.

  4-/5
   
 5. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä elokuva tämä kyllä on. Väkivalta on brutaalia, mutta sentään hieman kieli poskella tehtyä. Toimintakohtaukset on tehty tyylikäästi ilman ärsyttävää nykyajan silppuleikkausta. Joku juonikin jopa löytyi. De Niro oli hyvässä vedossa maahanmuuttajavastaisena Perustexasilaisena senaattorina. Seagal oli hauska nähdä vaihteeksi hyvässä elokuvassa ja tällä kertaa pahiksen roolissa. 4/5
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Varsin pirteä leffahan tämä, ei tällaisia hirviän useasti tule. Tarina oli ok ajankohtaisine aiheineen joskin yllätyksellisyyttä olisi voinut pedata paremmin, casting loistava ja genrelleen hyvin uskollinen elokuva kyseessä - mäiskettä, tarpeellista väkivaltaa, ja hauskaa riitti (tilannekomiikkaa ja alastomia naisia).

  Trejo kyllä erilainen valinta pääosaan. Paljon tässä oli sivunäyttelijöitä mikä oli fiksu veto. Alba huvitti omassa roolissaan mutta meni muiden mukana. DeNirolta pitkästä aikaa hieno rooli ja Seagalinkin hahmo antaa bonuspisteitä. :thumbsup:

  Nauratti tämä useasti gageineen. Trailerin dynaamisuutta ei ihan saatu siirrettyä koko leffaan vaan hyvin tasainen veto tämä oli, enemmän olisi voinut korostaa tiettyjä hetkiä ja tapahtumia, musiikkikin turhan samanlaista jatkuvasti jotta jännite olisi noussut. Viihteenä tämä toimi kyllä hyvinkin mainiosti. :naminami: Paremmasta päästä Rodriguesin elokuvista.

  ***½
   
 7. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täysin samaa mieltä :) ekstroista löytyi pari mukavaa ekstraa, mm. kissakohtaus ja Alban identtinen sisko :p
   
 8. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Extroista pitikin sanoa, että pari kohtausta sieltä olisi hyvinkin kuulunut leffaan, ei nyt tosin nuo kaksoskohtaukset. :D

  Mutta sen toisen ammattitappajan jolla oli maski esittelykohtaus ja ainakin yksi niistä DeNiron kohtauksista (esim. se tv-haastattelu) olisivat olleet hyviä lisäyksiä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2011
 9. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihan OK, ja hakkaa tosiaan Planet Terrorin ja DeathProofin mennen tullen. Ei tällaisia tehdä koskaan liikaa. Extrapojo lopputekstien "to be continued" mainoksista :thumbsup:

  **** / *****
   
 10. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 979
  Saadut tykkäykset:
  429
  Machete oli juuri nin hyvä kuin odotinkin. Hauska, verinen ja seksikäs. Oli kyllä hupia seurata, kun Danny Trejo, tuo helvetin rumma 66-vuotias köriläs kylmää porukkaa ja kaataa misuja vuorotahtiin. Chingonin musat vielä siihen taustalle, niin kyllä kelpas. Näyttelijöilläkin tuntui olevan hauskaa.

  Siitä lopun räiskinnästä täytyy kyllä sakottaa. Siihen ei oltu kyllä saatu oikein minkäänlaista rytmiä eikä vauhtia. Myös parit veri efektitkin olisi voitu vaihtaa parempiin. Tom Savinia olis ehkä voitu käyttää muuhunkin kuin näyttelemiseen.

  Elokuvan loputtua vähän harmitti, kun en tajunnut pistää yleisön reaktioraitaa päälle. Olis tuonut mukavasti vielä lisä tunnelmaa.

  ****
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2011
 11. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 127
  Saadut tykkäykset:
  82
  Jostakin kumman syystä pidin tästä melkoisesti, vaikka Tarantinon paskaleffat eivät juurikaan nappaa ja niiden katsominen on jonkinlaista pakkopullaa. Tämä oli brutaalin härskin riemukas teos. ****/*****


  Lienee jonkinlaisen sisäisen pohdiskelun paikka sikäli että pitää pohtia ikäänkuin kopissa erätauolla että miksi tämä oli erittäin hyvä, mutta Quentin Tarantinon tuotanto taas mielestäni ei.
   
 12. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli katsottua taas eilen kyseinen leffa ja taas kerran putosin totaalisesti kun alaston gimma alussa taikoo kännykän esiin mehukkaan "slurps" äänen saattelemana :naminami:
  Toivottavasti machete kills ja machete kills again ovat vähintäänkin yhtä hyviä :D
   
 13. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 960
  Saadut tykkäykset:
  115
  Tämä elokuva pitää varmaan arvostella ihan omalla asteikollaan. Elokuva siis on huono, mutta kun tekijät ovat ilmiselvästi lähteneet hakemaan kunnon B-luokan actionpläjäystä ja onnistuneet siinä, niin ei kai siitä voi oikein moittiakaan. Tarina oli vauhdikas ja alleviivavan mustavalkoinen, riittävästi ammuntaa ja räjähdyksiä, paljaita tissejä, kovia jätkiä ja ämmiä... Täydellinen leffa omassa genressään. Ohjaajan kyvyt eivät ole ennenkään häikäisseet, mutta tässä tyylilajissa mennään kyllä niin täydellisyyttä hipoen että ei voi kuin tykätä. Arvosana... No elokuvana 1/5, mutta tämän genren edustajana 5/5. Jos ja kun tämän katsoo, niin kannattaa varata hyvä seurue, paljon juotavaa ja naposteltavaa.
   
 14. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256
  Joo, B-leffaahan tässä on selvästi tekijät olleet tekemässä ja tuloksena on b-leffa, pienellä b:llä. Eli ei ihan ole saatu hyödynnettyä kaikkea potentiaalia, mitä näistä aineksista olisi voinut saadakin aikaiseksi... no, myöhäistä sitä on nyt pohtia. Ja Steven Seagal on kyllä aika surkea pääpahis. Fahey on kyllä mukavan niljakas ja Albalta yllättävänkin asiallinen suoritus.

  3/5
   
 15. rezika

  rezika Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2010
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Danny Trejon lapsenvahti elokuvaa odotellessa.
   
 16. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 326
  Saadut tykkäykset:
  19
 17. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  No huh huh... :eek: :) Onkohan nuo nyt sitten vahvistuksia nimenomaan actionpuolelle..
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 869
  Saadut tykkäykset:
  744
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 979
  Saadut tykkäykset:
  429
 20. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Alku lupasi paljon, mutta sitten jotenkin homma läsähti. Näyttelijät olivat juuri niin hyviä/huonoja kuin tarve vaati ja tyyliasiatkin olivat pitkälti kunnossa, mutta roskaelokuvan räävitön riemu saavutettiin vain hetkellisesti.

  Rodriguez ei loppujen lopuksi taida olla kummoinenkaan ohjaaja.

  :):)½