Maailman talous murenee - kestääkö Suomi?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana JPH, 06.10.2008.

 1. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  En erityisemmin, mutta vastataan vaikka näin, että suomalaisella laivanrakentajalla on ollut vääjäämätön rakennemuutos edessään jo pidemmän aikaa. Kehitys kehittyy ja monet perinteiset duunarialamme eivät ole enää kannattavia ja kilpailukykyisiä, vaikka se maallikosta saattaakin kuulostaa äkkiseltään oudolta. Tämän ovat saaneet huomata jo esim. metsän keskellä asuvat paperimiehemme.
   
 2. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Suomen valtion tasekupla

  Sori, mutta hymyilyttää vähän... Se johtuu asenteestani elämään: saat mitä tilaat. Lasku nykyisestä osin keinotekoisesti luodusta yltäkylläisyydestä tulee olemaan raju. Paluu muutamankin vuoden takaiseen elintasoon on tietysti valtava katastrofi. Mutta vakavasti puhuen toivon, että suomalaisilla on huipullakin edes hieman säilynyt järki päässä. Vaikeaahan se on, kun elintaso on parhaimpia mitä ihmiskunnan historian aikana on päästy kokemaan.

  Muistettavia asioita on ainoastaan yksi: valtion on pidettävä huoli kansalaisistaan. Toivon, ettei aivan sekavia aleta puuhaamaan, jotta saadaan esimerkiksi täytettyä se ääärimmäisen tärkeä kehitysavun 0,7 % BKT:stä -tavoite.

  Virallinen totuus asiassa lienee, että kehitysavun miljardi ei tietenkään ole osa sitä muutaman miljardin rakenteellista vajetta joka on Suomen budjetissa. Tai jos on, niin silloinkin on aivan turha esim. puolittaa kehitysapua, koska ei se yksinään poista koko ongelmaa.
   
 3. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 031
  Saadut tykkäykset:
  9
  Lisää vaan päästöoikeusmaksuja, laivojen rikkipäästöjen rajoituksia, väylämaksuja, ALV-korotusta, sähköveroa, vakuutusveroa, kiinteistöveroa jne., hyvä tästä tulee :)

  Meidänkin DINK-talous pystyisi rakentamaan uuden omakotitalon pääkaupunkiseudulle, tontti on jo ostettu ja lähes maksettu. Luovuttiin ajatuksesta syystä että yhteiskunnan kuppausautomaatille ei näy loppua jos bygaa 0,4M€ talon omalle tontille. Pahimmassa tapauksessa siinä ei ole enää varaa asua jos joskus pääsee eläkkeelle. Nykyisessä kämpässäkään ei ole mitään vikaa.

  Nyt kun Jutta on taas todennut että kaikki tulevat kärsimään, olen entistä tyytyväisempi että emme alkaneet rakentamaan. Eiköhän tässä nähdä syksyn mittaan nähdä nostoa niin polttoaine- kuin autoverotuksessakin.

  Kun ostettiin vaimolle autoa pari vuotta sitten, kysyin tarjouksen uudesta sopivasta autosta. Autoveroa olisi mennyt yli 12k€, ALVia toinen mokoma. Käytetty, lähes uudenveroinen, merkittävästi parempi auto haettiin Saksasta (takuu 1 vuosi), autoveroa maksettiin tasan 10k€ (arviolautakunta, vastaavaa ei löytynyt verrokiksi) ja siitä voi tehdä vielä verovalituksen. Ei ole kaduttanut tähän mennessä.
   
 4. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  698
  Saadut tykkäykset:
  127
  Olettaen, että jutussa mainitut faktat ovat edes suurinpiirtein totta (vaikuttavat kyllä oikeansuuntaisilta minusta), kyseessä on erittäin hyvä kirjoitus jonka toivoisi mahdollisimman monen lukevan. Olisi kiva tietää, miten juttaurpilaiset ja jyrkikataiset kuvittelevat, että saamme tästä talouden jälleen tasapainoon. Eikö kenenkään mielestä ole hieman epäreilua, että tämä nykyinen ns "hyvinvointivaltio" on rahoitettu lainarahalla eli tulevia sukupolvia ryöstämällä. Toki voi aina kuvitella, että meneillään on nyt vain tilapäinen lama ja kasvu-uralle siirrytään aivan kohta. Kasvu sitten syö velat niinkuin on tapahtunut aiemminkin. Todellisuudessa taitaa kuitenkin olla niin, että epäedullinen väestörakenne ja korkea kustannustaso (=huono kilpailukyky) ei enää mahdollista talouskasvua entiseen malliin vaikka lamasta selvittäisiinkin. Olen varma, että Kreikkatyylisiä konkursseja nähdään paljon lisää, luultavasti aikanaan myös täällä Suomessa.
   
 5. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Minua kiinnostaisi tietää, mikä osa suomalaisesta hyvinvoinnista on sitä "ylimääräistä", joka aiheuttaa velkaantumisen ja josta tulisi luopua.

  Vastaus riippunee siitä, keneltä kysytään, koska omasta hyvinvoinnista ei kyllä missään nimessä tingitä.

  Mitä hyvinvointi ylipäätään on? Miksi Suomessa on niin paljon pahoinvointia, jos meidän hyvinvointimme on kerran niin ylimitoitettu? Onko hyvinvoinnin jakautumisessa eri väestöryhmiin jotain pielessä? Eikö näistä asiosta pitäisi tehdä selkoa ennenkuin sopeutamme hyvinvointimme siihen mihin on varaa?
   
 6. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  698
  Saadut tykkäykset:
  127
  Tämähän se ongelma nimenomaan on. Jokaisen käsi käy siellä yhteisellä kukkarolla. Julkisten menojen osuus Suomen bruttokansantuotteesta on ymmärtääkseni nykyään lähes 60%. Vaikka BKT on toki huono mittari hyvinvoinnille, lienee silti selvää, että julkista kulutusta olisi karsittava raskaalla kädellä. Pitäisi miettiä täysin uusiksi mitkä kuntien ja valtion tehtävistä ovat täysin välttämättömiä ja luopua sen jälkeen kaikista muista. Poliittisesti tämä on toki sula mahdottomuus. Jokainen voi miettiä miten poliitikon kansansuosiolle kävisi, jos joku ehdottaisi sadan tuhannen virkamiehen irtisanomista, yritys/maataloustukijärjestelmän lakkauttamista jne. Näyttääkin lähes varmalta, että nykyinen meno jatkuu niin kauan kunnes luottoluokittajat pistävät sille lopun. Onkin "jännittävää" nähdä, mitä sen jälkeen tapahtuu.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei se mitään. Verotulot on kuulemma kasvamassa puoli miljardia ensi vuonna (YLE).
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Ja presidentti Svinhufvudin talon myynnistä kesähuvilaksi venäläisille kilisee vielä 400 tonttua lisää!
   
 9. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Humanitaarinen maahanmuutto. Hirveää rahan haaskausta. Sehän on maailmanparannusta, mutta todellisia kustannuksia ei tiedä kukaan. Kehitysavun ajatus sentään on hyvä ja tuettava. Ei ole mitään turhaa näpertelyä, vaan kunnianhimoa löytyy ja tuolla reseptillä maailma oikeastikin voi muuttua paremmaksi paikaksi. Kiinassa onnistuttiin, Afrikassa taas jostain syystä ei ole onnistuttu.

  Humanitaarinen maahanmuutto taas on näpertelyä pahimmillaan. Turvapaikkoja Suomen pitää edelleen myöntää, koska niille on oikea tarve. Ongelma on vain se, että Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista ainoastaan 3-5 % saa turvapaikan. Mutta tuo 3-5 % ei suinkaan ole se joukko joka saa jäädä Suomeen, vaan selkeä enemmistö jää tänne toissijaisen suojelun perusteella eli siksi, että lähtömaan olot ei ole kovin kivat. Kansankielessä = pakolainen. Ennen näitä kutsuttiin oikeammin siirtolaisiksi ja heillä oli velvollisuutena myös tehdä työtä, eikä heillä ollut suvakkien myöntämää oikeutusta olla paapottavina sen vuoksi että ovat kovia kokeneita "pakolaisia".

  En näe oikein mitään muuta keinoa toiminnan järkevöittämiseksi kuin että nämä kaksi maailmanparannusalaa alkaa kaivamaan rahansa samasta säkistä. Rahaa toiseen, niin se on toisesta pois. Tämä vaatii seurannan turvapaikanhakijoiden aiheuttamista kuluista joiden perusteella arviot kuluista tehdään. Sen jälkeen meillä on selvät katot kaikelle: maailmanparannukselle & kiintiöpakolaisille. Vaikenen.


  Yritystuet ja monet muutkin tuet. Ei ole järkeä tyrkyttää yrityksille tai Björn Wahlroosille rahaa, jota ne eivät ole pyytäneet. Valtion pitää pitää omistaan huolta, myös yrityksistä, silloin kun se on taloudellisesti tai yhteiskunnallisesti järkevää, mutta tämän tulee tapahtua eri tavalla kuin nykyään. Kannatin esim. STX:lle lainan antamista, koska mielestäni siinä oli hyvät perusteet. Näihin liittyy aina riski, mutta edes pahimmassa tapauksessa rahaa ei voi mennä yhtä paljoa hukkaan kuin nykyään. Tärkeintä on, että yritys tulee toimeen ilman jatkuvaa tekohengitystä, ja laina tulee myöntää kun yritys pystyy esittämään uskottavastimiksi lainaaminen on hyödyllistä Suomelle. Ei mitään epämääräistä jauhamista "innovaatiosta". Sellaisten yritysten, jotka eivät yksinkertaisesti pärjää, pitää antaa luhistua jolloin he ovat vapaita yrittämään uudelleen.


  Puolustusvoimilta leikkaisin ihan sen vuoksi, etten koe Suomen olevan uhattuna tällä hetkellä. Toisaalta puolustusvoimien merkitystä ei voi vähätellä, koska ne on tae että Suomi pysyy demokraattisena valtiona tulevaisuudessakin. Sillä hetkellä kun Putin poistuu vallasta Venäjällä ja joku nationalistinen kylähullu tai kommunisti nousee valtaan, niin puolustusbudjettia on korotettava tuntuvasti varmuuden vuoksi. Nyt kun on vakaat ajat ja Venäjällä on pragmaattinen johtokaksikko, niin ei puolustukseen ole järkeä valtavasti tuhlata. Näillä vaan on paha tapa mennä niin, että tulevaisuudessa sitä aiottua korotusta ei kuitenkaan tehdä...
   
 10. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  http://yle.fi/uutiset/katainen_kaipaa_yhteisvastuuta/6838932

  Voi voi. Siinä vaiheessa kun Kiinalaiset/muut omistaa meidät, voidaan toki huudella noiden perään. Tuollaiset höttöheitot paljastavat rappion olevan tosiasia. Muuta ei ole, kuin epätoivoista vanhaa mantraa, jolle pitäisi muka rakentaa. Kaikki ulkoistetaan pois ja keskitytään sitten niihin tasa-arvoihin (kaikki pohjalla) ja sateenkaarikravatteihin. Onneksi olkoon.

  Samalla uutisoidaan tällaista roskaa: http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltain_keskuspankin_yllatysveto_paljasti_talouskasvun_haurauden/6838936

  Vieläkään ei olla tajuttu, millainen maailma oven takana odottaa. Romahdamme toki jenkkien vanavedessä mutta apuja sieltä ei ole anyways tulossa joten tuollaiset Seiska-otsikoinnit on vähän turhia. Onhan se ihan mielenkiintoista että kokee omana elinaikanaan uuden maailmanjärjestyksen mutta hirvittäähän nämä myös. Nyt on sellaista vastakkainasettelua pinnan alla etten pitäisi toista sisällissotaakaan ihan kaukaa haettuna skenaariona, varovaisesti arvioiden 10-30 vuoden säteellä. Toisen vaihtoehdon eli tasaisen varman näivettymisen tie ei sekään rohkaise. Mutta toisaalta ihan sama. Hyvin katteettomalle idealistisuudelle on länsi"sivistys" aina perustunutkin.
   
 11. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 324
  Saadut tykkäykset:
  212
  Sisällissota Suomessa vaikuttaa kyllä aika kaukaa haetulta, kun ei täällä porukka saa politiikan suhteen muutenkaan mitään aikaiseksi kuin äänestettyä niitä samoja tyyppejä kuin aina ennenkin, seurauksista (tai ehkä niiden puutteesta) riippumatta. Toisaalta kyllähän nykysen menon on pakko jossain vaiheessa loppua, joko hyvällä tai sitten pahalla, niin kuin sanotaan.
   
 12. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Ei tule sisällissotaa ainakaan 50 vuoteen. Joskus on tosin tullut pohdittua, että miten vallanvaihto tullaan tulevaisuudessa järjestämään. Puhun edustuksellisen demokratian loppumisesta. Ne muodostaa Arkadianmäellä tarvittaessa vaikka kasipäkin pitääkseen itsensä vallassa. Poliitikolle tärkeintä on hän itse. He ovat täysin ansaitusti kansan keskuudessa yhtä vähän luotettuja kuin puhelinmyyjät, toimittajat ja autokauppiaat. Nuo muut eivät onneksi päätä minun asioistani, paitsi toimittajat toki kirjoittaa paljon epärehellistä paskaa mikä vaikuttaa ihmisten ajattelutapaan.

  Aina kun keskustellaan yhteiskunnallisista asioista televisiossa niin siellä on suurten puolueiden edustajat paikalla kertomassa miten he korjaavat Suomen ongelmat. Nuo lupaukset unohtuu sillä hetkellä kun ei tarvitse enää kerätä ääniä. Ihanne-Suomessani tuollaisissa keskusteluohjelmissa olisi paikalla poliittisesti sitoutumattomia asiantuntijoita ja vaaleissa kansa ilmaisisi tahtonsa, joka sitten toteutettaisiin. Kansa voi valita väärin, mutta saa aina sitä mitä tilaa. Olen havainnut korrelaation demokratian ja rauhallisuuden (ei-sotaisuus) välillä. Voisi jopa ajatella, että kansalaiset eivät halua itselleen pahaa. Sen sijaan diktaattori tai lobbarin käännyttämä liero näkee ihmiset pelkkinä nappuloina. Ylimielisyys ja kusipäisyys kasvaa vallan lisääntyessä. Siksi on parempi, ettei kenelläkään ole suurta valtaa. En tavallaan pidä ihmisiä juuri apinoita älykkäämpinä, mutta ei me nyt sentään mitään egoistisia laumanjohtajia tarvita.
   
 13. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Osalle poliitikoista ehkä, ei sentään kaikille.

  Puolueilla on linjansa jotka perustuvat puolueiden eturyhmien etujen puolustamiseen. Politiikkaa tehdään siis puolustamalla omien eturyhmien etuja. Koska muilla puolueilla on eri eturyhmät huolehdittavana ei päästä tekemään oikein mitään kunnollista ilman että astutaan muiden varpaille. Joudutaan suuriin kompromisseihin että saadaan enemmistö taakse. Valettavasti nämä kompromissit ovat yleensä aika huonoja ja joidenkin varpaille astumisesta olisi ollut vähemmän kokonaishaittaa. Kunnollinen politiikka vaatisi eturyhmistä luopumista niin että aletaan katsoa kokonaisuuden/kaikkien etua. Vihreiden politiikka on lähimpänä tätä ja se on yksi iso syy miksi heitä äänestän.

  Eli kun Saara haluaa kansalaispalkan ja Eero ei niin toteutettaisiin mitä? Suuri osa kansalaisista on pihalla asioista kuin lumiukot (eivät esim. edes tiedä, mitkä puolueet ovat hallituksessa), mutta demokratiassa heidän äänensä on yhtä arvokas kuin kaikkien muidenkin. Kansan "tahto" on siis mitä on, sekavaa sillisalaattia.

  Saa mitä tilaa mutta samalla saa myös kaiken mitä muut tilasivat.

  Tämä on demokratian suuria ideoita ja kantavia voimia.

  Taas on yksilöstä kiinni kuinka kusipäiseksi muututaan. Osa ihmisistä pystyy säilyttämään nöyrän asenteen muita kohtaan myös vallankahvassa mutta valitettavasti häikäilemätön kyynerpäätaktikko päätyy vallankahvaan paljon helpommin/useammin.
   
 14. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Enpä tiedä. Pystyikö tuollaisen arvion heittämään vaikkapa 1860-luvun lopulla? Tai entä joulukuussa 1917? Seuraava kuukausi itsenäisyydestä... Tuleva murros ei tule mittaluokaltaan välttämättä olemaan pienempi, tai laadullisesti. Itse ainakin olisin melko huolestunut nykytilanteesta sikäli, että a) yhteiskunnalliset ristiriidat ovat olleet ilmeisiä jo jonkin aikaa b) tilanne yleisesti kielletään, eikä pinnanalainen paine pääse kunnolla purkautumaan luonnollisesti. Tähän päälle mantrat hyvinvointivaltiosta, sivistyksestä jne. vrt. jatkuva kehitys huonompaan ilman, että ihmiset voivat itse vaikuttaa asioihin juurikaan. Suomessa on mennyt liian kauan liian hyvin, joten jossain vaiheessa jotain tapahtuu. Mikäli ja sikäli kun nyt näyttää, seuraamme Kreikan ja Espanjan teitä... Näissä maissa on sisällissota potentiaalisesti todella lähellä. Sen näkee uutisista ja silminnäkijäraporteista, kaduilla on hulluutta. Vaikka suomalainen luonne on toki lauhkea, kipinöi tarvittaessa kuitenkin ihan samalla tavoin kuin muuallakin. Pitää ottaa huomioon, että nyt ei ole oikein konkreettista vihollista, jota vastaan taistella. Silloin aggressiot kääntyvät kai tyypillisesti sisäänpäin. Ihan nettikommenttien perusteella kansa ei todellakaan ole valmis tyytymään vähempään. Toivottavasti liioittelen, jää nähtäväksi.

  Entä arabikevät. Kuka olisi uskonut sellaiseen vielä saman vuoden alussakaan? Euroopan yhteisön sortuessa todennäköiseen mahdottomuuteensa, on ketjureaktio sielläkin aivan looginen mahdollisuus. Historiassa on usein otettu mallia ja rohkaisua muualta. Mitenkään itsestään, nykykeinoin, nykytilanne ei tule korjaantumaan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2013
 15. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tampere, 1918. Sangen ikäviä kaikumia herätti eilinen. Porukka alkaa marssia kaduilla kuin The Dark Knight Rises -elokuvassa. Sanokaan minun sanoneen, tämä oli vielä pientä. Asia tulee ottaa tosissaan. Ei tällaisia idioottimaisuuksia , kiitos. Tuollainen herättää aina vain lisää vastareaktiota. Puhumattakaan siitä, että apulaispäällikön analyysi on luokaton.

  Juuri päinvastoin... Kyseessä on Oire, joka väistämättä kasvaa vuosikymmenen jatkuessa, koska taloudellinen alamäki. Yhtä helpon hölmöä olisi torjua hyökkäys sillä, että ainahan näitä on sattunut itsenäisyyspäivinä. Niinkin, mutta yleistilanne on kehittynyt erilaiseksi. Imo ongelma on tässä pikemminkin se, että Stockmannin ym. pankkien ikkunoita hajotetaan aivan liian vähän. Niitä voisi hajoitella vaikka joka toinen viikko, noin aluksi. Mutta kun se herätys halutaan ottaa vasta sitten kun aikapommi on tikittänyt, joten pakko olla realisti tuon suhteen.

  Johtopäätös on kuitenkin kristallinselvä. Nyky-idioottikapitalismi, mukatasa-arvo, höttöarvomaailman läpitunkevuus, sekä pahoinvointiyhteiskunta ennustaa loppua aikakaudellemme.
   
 16. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljon promilleja kun tuollaista sontaa suollat "Clever"?
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 215
  Saadut tykkäykset:
  551
  Todennäköisesti paljon.

  Tämä riehunnasta vastuussa oleva "prekariaatti" voisi kokeilla yrittävänsä tehdä edes jotain maan eteen. Sillä ne asiat paranee eikä kiljupäissään muiden ikkunoita särkemällä.

  Yhteiskunnan kustantamista eduista nautitaan kyllä (kirjaimellisesti), mutta mitään velvollisuuksia ei koeta olevan.

  Myös kaiken kustantavan "luokan" mitta tulee jossain vaiheessa täyteen.
   
 18. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  Varmasti tulee, mutta se ei vaan näy mitenkään. Korkeintaan kotona mutistaan jotain epäselvää.

  Näistä yhteiskunnan valiosta on nyt ollut kuvia ja haastatteluja, kun ovat vapautuneet putkasta. Hienoja ihmisiä, kyllä näille kelpaa tukia maksella. Ja kyllä ne tuosta oppivat tavoille, eivät taatusti noiden sanktioiden jälkeen enää hakkaa poliiseja, hevosia tai ikkunoita.

  Jaa mutta taitaa sossu maksaa senkin 60€.
   
 19. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Tämä riehuntahan oli nimenomaan yritys tehdä edes jotain maan eteen. Vaikka olenkin ihan toista mieltä siitä miten asioita pitäisi viedä eteenpäin ja tuomitsen tällaisen ikkunoiden särkemisen ja virkavallan vastustamisen niin ymmärrän kyllä heitä. Maailmasta on tullut niin tyly paikka, että jopa lintukoko Suomessa väliinputoaminen on aika p*ska juttu.

  Yhteiskunnalta saadaan toki sosiaaliturva, mutta osallisuuden tunnetta ei saada mistään. Raadollisesti ilmaistuna ihmisiä pidetään nyky-yhteiskunnassa hengissä sosiaaliturvalla jotta he voivat tuntea itsensä arvottomiksi suhteessa eliittiin.
   
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 215
  Saadut tykkäykset:
  551
  Voi hellanlettas, tietääkö nämä piltit edes mitä rakentava maan eteen tekeminen voisi tarkoittaa?

  Katso huviksesi iltapäivälehtien haastatteluita näistä pussikaljan kittaajista, niin hahmottuu minkä tason yhteiskuntakriitikoita nämä on.

  Minkä virkamiehen sitä osallisuuden tunnetta pitäisi sopivin annoksin annostella? Koulua ei voi käydä kun "pää ei kestä", inttiä ei voi käydä kun "pää ei kestä", eikä töitäkään voi tehdä kun "pää ei kestä". No, ainakin eilen poliisi yritti tarjoilla osallisuuden tunnetta antamalla pamppua.