M/V/A: Barco Graphics 808 S

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Yorcci, 01.11.2013.

 1. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Takin kääntelyt sen kun vaan jatkuvat tässä torpassa. Nyt jää vuorostaan parikymmentä vuotta vanha videotykki tarpeettomaksi, kun näyttötekniikka päivittyi vähän varkain nykyaikaan. Mulla on toi rohjake roikkunut katossa kahdeksan vuotta.

  Curt Palmen sivuilta voit katsastaa, mihin toi kanuuna sijoittuu suorituskyvyltään vertailtaessa kanssakilpailijoihinsa http://www.curtpalme.com/Projector_Rankings.shtm

  Samoilta sivuilta löytyy lisätietoa http://www.curtpalme.com/Barco808.shtm

  Käyttötunteja on noilla putkilla takana arviolta 7 000 - 9 000 tuntia ja tarkkaan tuijottamalla näkee screenillä loisteaineesta jo kulumaa tekstityksien kohdalla. Siis minä näen. Vaimo ei näe, vaikka sormella osoittaa kuvassa sitä kohtaa, missä virhe alkaa näkyä.

  Tykki ei siis ole priimakunnossa, mutta johonkin autotalli-baaritiski-biljardipöytä -kompleksiin tuollainen dinosaurus sopisi kuin sormi nenään liikennevaloissa.

  Mukaan HDFury -palikka, jolla hoidetaan nykysoittimien HDMI-liittimien kautta vaadittava HDCP-kättely ja yli kymmenmetrinen laadukas VGA-kaapeli, jolla kuva saadaan vietyä tykille asti.

  Tykki syö myös RGBHV-signaalia BNC-liittimien kautta (tais komponenttisignaalikin kelvata, jos en väärin muista). S-videolle taitaa myös löytyä sisäänmeno, mutta eihän tuollaista kukaan enää käytä...

  Tykki pystyy näyttämään jopa HD-signaalin, mutta elektroniikka joutuu turhan koville, itse käytin skaalainta ja tyrkkäsin kaiken matskun skaalattuna 720p, jolloin tykin puhaltimien käyttökierrokset pysyvät vielä järkevällä tasolla (=tykki on melko hiljainen, vaikka verrataan nykyisiin digiromuihin). Kaikki tykin puhaltimet päivitetty hiljaisempiin versioihin ja pienillä lisävastuksilla vielä pienennetty puhallinvoimakkuuksia. Vastukset on ohitettavissa takapaneeliin laitetuilla kytkimillä.

  Mukaan kattokiskot, joilla saa tykin etäisyyden screenistä optimoitua.

  Siinähän ne tärkeimmät. Kuvia tykistä ja puhallinmodauksista jne. löytyy dvdplazan galleriasta https://www.dvdplaza.fi/galleria/showgallery.php/ppuser/625/username/yorcci

  Tehtaan manuaalit mukaan.

  Yhteyksiä privalla tai 040 - 5511 299

  Hintaa en osaa sanoa, koska eihän tuollaisella ole juuri muuta kuin käyttöarvo. Mutta jos joku kokee tuollaista laitetta kaipailevansa, niin hinnasta päästään varmasti sopuun.

  Vaihdossa en ota kaljakoppaa enkä pullakahveja, koska en juo kaljaa enkä kahvia ja pullaakaan en juuri syö.

  Koekatseluun mahdollisuus Jkl:ssä n. viikon ajan, sitten nostan tykin alas.
   
 2. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja tämäkin dinosaurus löysi uuden kodin (finnsharkin kautta).