Lyhyet elokuva-arvostelut

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana nepa, 11.04.2016.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  Life (2015) (Dane DeHaan, Robert Pattison)
  Yllättävän vähälle huomiolle jäänyt elokuva James Deanista - imdb:ssä score perustuu tällä hetkellä vaivaisiin 7299 arvosteluun, viisi vuotta leffan tekemisen jälkeen?? No, itsekin tuli tämä vasta nyt katsottua. Aivan loistava elokuva, tositapahtumiin perustuva tarina kertoo valokuvaaja Dennis Stockista (Pattison) ja hänen tapaamastaan nuoresta lupaavasta näyttelijästä James Deanista (DeHaan) josta kuvaaja sitten haluaisi ottaa valokuvia Life-lehteä varten. Tuloksena varmaankin kaikkien tuntemia legendaarisia valokuvia vaikkei James ole kaikkein helpoin kuvattava.
  Pattison tuntuu ajoittain vähän kömpelöltä mutta muuten tämä on kuten jo totesin aivan loistava elokuva.
  5-/5
   
 2. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  Jos "dirty" meno kiinnostaa, niin suosittelen The Rolling Stonesista tehtyä "Cocksucker blues"-leffaa. Eräänlainen dokumentti heidän aikaiselta USAn kiertueeltaan. Saatavuus on ollut vähän huono, mutta ainakin ajoittain on löytynyt ihan vaan Youtubesta.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Cocksucker_Blues
   
  nepa tykkää tästä.
 3. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33


  Tällä kaverilla on mahdollisesti yksi Suomen suurimmista leffakokoelmista. Tässä hitusen juttua Jurassic Park elokuvista, 4K ja niiden laadusta. Kanavalla Videospace valtavasti myös muuta leffa sisältöä suomeksi.
   
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  Shopping (1994) (Jude Law, Sadie Frost, Sean Pertwee)
  Olin nähnyt tämän viimeksi ehkä 15-20 vuotta sitten, ja tulipa nyt hommattua BD ja katsottua taas. Tuntuu että aika on vain parantanut tätä, vaikka ei tämä vieläkään ihan 5/5 leffa ole. Ehkä vaan maailmassa on tapahtunut jotain muutosta ja lopputulos siksi toimii entistä paremmin vaikka selvää on että aikaa on kulunut - kaikki teknologia leffassa on selkeästi ysäriä tai vanhempaa. No kuitenkin, tiivistetysti leffa kertoo 90-luvun alun rikosten ja biletyksen poluille eksyneestä brittinuorisosta, autoja varastetaan ja kauppoja ryöstetään ja kodiksikin kelpaa vaikka vanha junan vaunu... elämä on rankkaa muttei tylsää kun kytätkin on koko ajan vaivana... ja kaupunkikin on kovasti rappeutuneen näköinen ja tunnelma melkein apokalyptinen. Musiikit edustavat aikansa parhaimmistoa ja ovat kestäneet aikaa erittäin hyvin (minulla on tuo soundtrack cd:kin ollut jo uudesta asti). Tarinan kerronta on hieman sanotaanko rosoista ja nuorten näyttelijöiden suoritukset samoin mutta jonkinlaista vaihtoehtoisen todellisuuden tunnelmaa se ei haittaa. Moni leffa tämän jälkeen lienee saanut tästä jotain vaikutteita.
  4/5

  Melkein unohtui mainita mutta kysehän on maailmaa sittemmin mm Resident Evil -leffoilla ilahduttaneen Paul WS Andersonin esikoisohjaus.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2020
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 869
  Saadut tykkäykset:
  731
  Mistä BD?
   
 6. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  Jos tuota Shoppingia meinaat niin britti-bd:n katsoin. Ja siinä ei ole mitään tekstityksiä. Ebayn kautta ostin, amazoniltakin taitaa saada.
   
 7. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 075
  Saadut tykkäykset:
  55
  Das Leben der Anderen (2006)

  En ollut tätä aikaisemmin nähnyt, kun männäviikolla bongasin sen BD:nä kirjastosta. Hyvää kannatti kuitenkin odottaa, sillä kyseessä on huikean hieno draama Stasin toiminnasta 80-luvun puolivälin DDR:ssä. Ulrich Mühen vähäeleinen tulkinta HGW:nä toi jotenkin selkäpiitä karmivalla tavalla mieleen Anthony Hopkinsin suorituksen Silence of the Lambsissa. Vaikka olenkin Panin Labyrintti -fani, ymmärrän nyt varsin hyvin miksi DLdA voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin 2007.

  5/5
   
 8. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 075
  Saadut tykkäykset:
  55
  Niin jäi - jopa niin vahvasti, että pilettikin on vielä tallella:

   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2020
  TheRealThing, Aceman ja tuna tykkäävät tästä.
 9. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Katselin saman elokuvan merkkiteoksen. Tämä oli todella hieno kokemus kaikkien niiden noin 3 minuutin ajan, kun kuvassa oli uusi suosikkinäyttelijäni Charlotte McKinney. Siinä nimittäin on todella lahjakas ja upea näyttelijä, jonka lahjakkuuden voi jokainen silmät omaava nähdä välittömästi! Harmi, että hänellä ei ollut suurempaa roolia, sillä jos hän olisi ollut 1 h 40 min, kuvassa, olisin varmaan antanut paremman arvosanan. Nyt joudun arvioimaan elokuvaa muuten, ja sehän nyt oli ihan hirveän tavallinen ja typerä, Super-J:n mainitseman Lostin kopio. Ei kiinnostanut mistä oli kyse. Juoni, ohjaus, näyttelijät... no 2/5, sillä vaikka olin ihan hirveän väsynyt tätä katsoessani, en alkanut nukkumaan vaan katsoin loppuun. 2/5. Charlottelle 5/5.
   
 10. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 415
  Saadut tykkäykset:
  475
  Nyt on nostalgista! Voisinpa sanoa samaa. Yhtään kappaletta ei ole tallella männävuosilta. Tosin kulttuuriakaan ole tuettu teatterissa käynnin osalta sitten '06. Vaikea ymmärtää mihin vuosien saatossa katosi ajatus kantapalojen säästämisestä? Herran perse, kun löytyisi hoteista vielä kaikki ne 70- ja 80-lukujen taitteessa koettujen marginaalituotantojen torkkarit.
   
 11. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 075
  Saadut tykkäykset:
  55
  Mulla on jokunen "merkittävä" tallessa. Faija kuului 80-90-luvuilla YLE:n edustajana SEA:n johtokuntaan, jolloin mulla oli käytännössä vapaa pääsy Orioniin. Jos kaikki sen ajan stubit olisi säästänyt, niitä olisi varmaan kassillinen. Harmittaa ettei 80-luvun alusta tullut noita säästettyä. Savoyn Star Wars -kantapalat olisi vielä nostalgisempia.
   
 12. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 415
  Saadut tykkäykset:
  475
  Duunariperheessä moisesta etuoikeudesta osattu edes uneksia. Elokuvan ystävälle tuollainen olisi ollut käytännössä lottovoitto.
  Kyllä, kultaisen 80-luvun tikettejä kaipaa kaikkein enitinen!
   
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 869
  Saadut tykkäykset:
  731
  Itse elin tehtaan varjossa. Faija kun oli siellä töissä, niin kersat sai varata yhden tunnin päivässä tenniskerholle ilmaiseksi. Meitä kersoja riitti.
  Kaikki kesät meni vetäessä kolme - viisi tuntia päivässä tennistä kunnon massakentällä. Välillä nelinpeliä, välillä kaksin ja välillä sekanelinpeliä. Ei tarvinut liittyä painonvartioihin. Pari mukavaa muistoa sai myös kun tarttui joku söpössä hameessa pelaava samaan matkaan. Oi niitä aikoja, kun istuttiin klubitalolla ja katseltiin johtajien kauhean näköistä pallottelua vuoroa odotellessa...
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  Tuli muutaman vuoden jälkeen katsottua taas Kwai joen silta.
  Tällä kertaa uhd-julkaisuna.

  Täytyy rehellisesti todeta, että leffan viehätys on vuosien saatossa hieman vähentynyt. En tiedä onko leffa tullut nähtyä liian monta kertaa, mutta siinä on paljon pitkiä tylsiä kohtauksia. Loppu on edelleen loistava. Se pelastaa paljon.

  3,5/5 tähteä. Nyt piti jättää katselu kahdelle illalle, kun ei vain jaksanut yhdellä kertaa katsoa.

  Sessue Hayakawa olisi ansainnut roolistaan Oscarin. Toki jo ehdokkuus on varmaan tuohon aikaan ollut todella iso juttu, mutta mielestäni hän oli paljon parempi kuin Guinness. Guinness on sanonut (imdb:n mukaan. Tiedä sitten onko totta), että hänen näyttelijänä parhaimmat kohtauksensa ovat tässä leffassa. Itse en kyllä ole samaa mieltä, mutta toisaalta en kyllä halua sanoa Sir Alec Guinnesiä valehtelijaksi. :)

  UHD-julkaisusta sen verran, että kuva on kyllä hyvä. Mutta ilmeisesti elokuvan iän vuoksi leffassa on todella paljon kohinaa. Se näkyy joissakin kohtauksissa varsin selvästi varsinkin, jos yhtään lähempää katsoo. Toki iän vuoksi tuon voi antaa anteeksi, mutta en olisi kokenut sitä huonona, jos ihan pikkaisen sitä olisi yritetty vähentää. Mutta luultavasti on haettu alkuperäiskokemusta. Mikä on tietenki ihan jees.
   
 15. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  Hostiles (2017) Länkkäri Crazy Heartin ohjaajalta, pääosassa Christian Bale... Tarvitseeko tästä oikeastaan muuta kertoakaan, laatukamaa. No kuitenkin... On vuosi 1892 ja joukko sinitakkeja saa tehtäväkseen saattaa vankeudesta vapautuneen inkkariperheen turvallisesti kotiinsa Montanaan. Tehtävä ei ole mieluinen, kun sekä sotilaat että intiaanit ovat kunnostautuneet ns intiaanisodissa. Mikä voisi mennä pieleen? 5/5
  Oli hieman vaikeaa löytää traileria joka ei spoilaa mutta tässä:
   
 16. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  Vapun kunniaksi tuli katsottua pienen maratonin verran neuvostoliittolaisia elokuvia. Onhan kyseessä työläisten juhla joten mikäs sen sopivampaa plazalaiselle... Kaikki leffat (ja paljon muuta) löytyivät Mosfilmin viralliselta youtube-kanavalta ja valitsin ne katsottavaksi ihan satunnaisotoksella. En anna näille mitään numeerista arvosanaa koska aivoni on ihan puuduksissa tämän urakan jälkeen mutta laitan linkit leffoihin jos jotakuta muutakin kiinnostaa katsoa... :)

  Иди и смотри (1985)
  Suomeksi tarkalleen ottaen "Mene ja näe" eli tunnetummin Come And See.
  Kyseessä suht tunnettu sotaelokuva jossa nuori kaveri hankkii itselleen aseen ja liittyy pahoja natseja vastaan taisteleviin partisaaneihin jossain Valkovenäjällä vuonna 1943. Jos arvata pitäisi voisi epäillä Jouko Turkan ohjanneen tämän mutta ohjaaja on kuitenkin Klimov. Sisällöltään leffa on kuitenkin ihan ok ja keskittyy erityisesti sinne tänne haahuilemiseen sodan autioittamassa maassa ja natsien siviileihin kohdistamiin julmuuksiin. Ei sovi kaikkein herkimmille katsojille, eikä eläinoikeusaktivisteille koska minusta tuntuu että tässä oikeasti ammuttiin lehmä... :eek:

  Leffan voi katsoa 1080p muodossa ja asiallisella enkkutekstityksellä tästä:


  Edellisestä masentuneena kaipasin seuraavaksi jotain ihan muuta, joten siirrytään keskiajalle...

  Баллада о доблестном рыцаре Айвенго (1983)
  "Balladi urheasta ritari Ivangosta" eli Ivanhoesta. Eli tämä on siis neukku-Ivanhoe. Ivanhoesta on tehty monta leffaa länsimaissakin joten tarina lienee tuttu, kuningas Richard on poissaollessaan syrjäytetty vallasta ja Robin Hood miehineen taistelee ilkeää sijaishallitsijaa vastaan. Mikäs tässä, tarina on siis ihan sama kuin muissakin samasta aiheesta tehdyissä leffoissa ja toteutuskin asiallinen. Lady Rovenan esittäjä on niin nätti että piti ihan tarkistaa kuka se on; Tamara Akulova. :cool:

  Leffan voi katsoa tästä 360p(!) muodossa ja googlen automaattitekstityksellä josta on ehkä enemmän haittaa kuin hyötyä:


  Tuon jälkeen sitten päätin että pitää olla kunnon tekstitykset tai pää räjähtää...

  Экипаж (1979)
  "Miehistö" tai kuten enkkutekstitys asian ilmaisee Air Crew eli lentomiehistö on neuvostoliittolainen katastrofielokuva, ja kertoo lentäjistä ja lentoemoista. Sitä varsinaista katastrofia saadaan odotella noin 1h20min, ellei katastrofiksi lasketa myös päähenkilöiden perhe- ja rakkauselämää. Se kun on aika moniongelmaista ja suoraan sanoen enimmäkseen tylsää katsottavaa. Jolla kuitenkin katsojaa rääkätään tuo reipas tunti, ainoana valopilkkuna yhden lentäjän diskovaloilla ja hienolla hifilaitteistolla varustettu koti jossa se kuhertelee naisten kanssa. Mutta sitten, miehistö saa tehtäväksi käydä evakuoimassa ihmisiä jostain tulivuoren purkausalueelta ja homma saakin sitten ihan uusia ulottuvuuksia. Hollywoodissakaan ei liene tehty yhtä reikäpäistä lentokoneen korjausoperaatiota lennon aikana...
  Silti, erikoistehosteet on aikansa tuotteiksi huonoimmillaankin viihdyttäviä, ja parhaimmillaan suorastaan taiteellisia.:D

  Tästä 1080p ja enkkutekstitys joka tosin takkuili vähän ollen suuren osan ajasta epäsynkassa:


  Tässä vaiheessa alkoi jo vituttaa joten jotain komediaa sitten kehiin:

  Я шагаю по Москве (1963)
  Ihan oikeasti, leffan nimi on "Kävelen ympäri Moskovaa". No, tästä lähtökohdasta on helppo kehitellä vaikka mitä... lopputulos on kuitenkin eräänlainen neuvosto-pussikaljaelokuva, mutta ilman kaljaa.
  Muutama nuori kaveri seikkailee kaupungilla, ja kohtaa joitakin mielenkiintoisiakin ihmisiä, mm japanilaisen turistin. Komedia on toki kulttuurisidonnainen asia mutta ei tämä kovin hauskalta vaikuttanut. Kannattaa kuitenkin katsoa jo 60-lukuisen autokannan vuoksi ja miettiä myös sitä miten propagandistinen tuote tämä onkaan kun kaupoissakin näyttää olevan tavaraa kuin stockalla parhaina päivinä ja poliisitkin vaikuttaa mukavilta. Tosin tässä vielä eletään 60-lukua jolloin kai sosialistinen arkirealismi ei ole vielä lyönyt ihmisiä pampulla päähän.o_O

  Tämän voi katsoa tosi hyvällä kuvanlaadulla ja enkkuteksteillä tästä:


  edit 18.6.21: vaikka yllä näyttäisi videoiden kohdalla lukevan ettei ole käytettävissä niin kyllä ne on edelleen siellä tubessa katsottavissa...
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2021
 17. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 966
  Saadut tykkäykset:
  293
 18. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  Pako New Yorkista (cmore stream)

  Ihanan kökkö, mutta niin melko tosissaan tehty ****+/5
   
 19. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  269
  Saadut tykkäykset:
  43
  Top Gun

  Aikamatka maailmaan ennen internetiä ja kaikenlaista maailmantuskaista paskaa, aikaan kun toivo vielä eli.

  4/5
   
 20. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  The Night Clerk (2020)
  Tye Sheridan esittää leffan nimen mukaista roolia ja tirkistelee hotellivieraita yövuorossa. Ana De Armas esittää yhtä hotellin vieraista. Murhakin siellä tapahtuu ja John Leguizamo esittää poliisia. Ei tässä hirveästi ole mielikuvitusta käytetty mutta aika hyvin tehty moderni film noir -henkinen leffa kuitenkin. 3,5/5 (Ana 5/5)
  Katselin BD:ltä jossa ei ole mitään extroja, mutta tuossa vielä traileri: