Luottokortin hankinta! Visa, mastercard vai joku muu?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana anidabi, 11.06.2007.

 1. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kalza: Mikäs pankki kyseessä?

  CREDIT = "VISA / MasterCard" eli luotto tai maksuaika ominaisuus jolla voi maksaa laajasti maailmalla
  DEBIT = Suomessa aiemmin pankkikorttina tunnettu ominaisuus. DEBIT laajentaa pankkikorttiominaisuuden käytön ulkomaille ja se toimii samalla tavalla kuin VISA Electron eli kaikki tapahtumat veloitetaan heti tililtäsi -> ilman toimivia yhteyksiä maksupäätteeltä korttia ei voi käyttää.

  Jos sinulla on ollu VISA/pankkikortti yhdisteltä se korvautunee automaattisesti VISA(CREDIT)/DEBIT yhdistelmälmä. Ulkomaillakin voit sitten päättää kumpaa käytät. Mulla tuo kortti korvautui juuri näin automaattisesti.

  Mulla on VISA ja MC Osuuspankin kautta ja sain kk sitten samanlaisen kirjeen koskien MC:a.

  VISA(CREDIT)/DEBIT on tällä hetkellä 2,5€/kk eli 30€ vuosi riippumatta luottorajasta.
  MC maksaa tällä hetkellä 2,5% luottorajasta eli nykyisellä 2000€:lla 50€/vuosi. Kirjeessä kerrottiin, että laskutus muuttuu kiinteäksi 50€/vuosi mikä tietty sopii minulle hyvin koska voin näin nostaa tuon onnettoman 2000€:n luottorajan korkeammalle ilman lisäkustannuksia.

  Maksan siis 80€/vuosi näistä korteista mutta onneksi menee bonuksilla. Millaisia luottorajoja noihin ilmaisiin kortteihin saa? Vaikka pelkäsin toisin niin DEBIT on pelannut Suomessa mainiosti. En tiedä mikä tämä DEBIT pelko ulkomailla on sillä eihän sitä suomalasita pankkikorttiakaan ole ulkomailla voinut käyttää vaan sielä on menty juurikin luottokorteilla.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2009
 2. Kalza

  Kalza Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  Paikallisosuuspankkihan tuo on, Liedon Osuuspankki tarkalleen ottaen. En tiedä sitten onko porukoilla ollut pelkkä debittikortti reissussa vai mikä homman nimi on ollut, mutta luulis tosiaan että jos credit-ominaisuus on mukana niin toimisi samalla lailla kuin normaali Visa ennenkin.

  1600€ rajaa pankista tarjottiin, vanhassa kortissa oli 800€. Mutta eipä tuo raja näemmä vaikuta mitenkään hintaan.

  Tuossa Stockmannin ilmaisessa Master Cardissa oli muistaakseni 10 000€ maksimiluottoraja. Pistin netistä jonkun hakemuksen menemään, mutta saas nähdä miten käy kun olen taas palannut koulun penkille eli kortin saamiseen vaadittuja säännöllisiä tuloja ei oikein ole. Liekö Master Cardilla (tai Stockalla, kumpi noista nyt ikinä sen päätöksen tekeekään) mitään samanlaisia systeemejä kuin Visalla että jollain tietyllä opintopistekasalla sai oikeuden saada kortin...
   
 3. Miquel007

  Miquel007 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ymmärtääkseni sen Stokkan masterin myöntää Nordea, minkä pankkitilin voi myös lisätä korttiin debit-tiliksi.
   
 4. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä Nordean visa, joka toiminut muuten ongelmitta paitti kesäisellä Tallinnanmatkalla ei yhtäkkiä toiminutkaan missään, oli suht nolo tilanne vaatekaupassa. Sirukohta jotenkin kulunut ja johtui kai siitä, Suomessa silti pelannut lähes aina.
   
 5. -Futuh-

  -Futuh- Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.12.2008
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä kävin keskustelemassa myös luottokorteista ja ovatkin nostaneet vaatimuksiin ikärajan 22 -> 23, joten jäi kortti saamatta.
   
 6. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rajat on näkymmä nousseet. Taisin olla 20 kun kuittasin OP VISA:n 80:llä opintoviikolla.
   
 7. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Nyt saisi Finnair Diners Club korttia, 2 pistettä per euro.


  Finnair Plus -jäsenkortti ja luottokortti samassa kortissa

  Diners Club -luottokortin ja Finnair Plus -jäsenkortin yhdistävällä uutuuskortilla saat vähintään kaksi Finnair Plus -palkintopistettä jokaista käyttämääsi euroa kohden – kaikista ostoistasi, kaikkialla maailmassa, myös mahdollisten kaupparyhmäbonustesi lisäksi. Kortilla ei ole ennalta asetettua käyttörajaa, luottorajan voit valita eri vaihtoehdoista. Kortilla pääset veloituksetta yli 300 kansainväliseen Diners Club -lentokenttäloungeen.

  Uutena Diners Club -jäsenenä saat kortin ensimmäisen vuoden puoleen hintaan 25 € (norm. 50 €). Finnair Plus Platinum- ja Gold-jäsenille on vuosimaksuton. Lisäksi saat
  3 000 lisäpistettä ensimmäisestä ostostasi.


  http://www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/finnair/plus/cards/fi_FI?locale=fi_FI

  Nyt käytössä Visa ja Master Gold, ehkä tuon voisi ottaa ainakin vuodeksi käyttöön, tuossa tulee vain ongelmaksi että millä sitä ostokset aina sitten maksaa.

  Masterilla saa tuotevakuutuksen jos ostaa sillä ja Dinerssilla sitten taasen noita pisteitä.
   
 8. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä hain Visaa, sainkin sen. Visa yhdistelmäkortti. Huomasin, että eipä ole pankki vielä pyytänyt tuosta kortista kk-maksuja ja ainoa maksu minulla on tällä hetkellä pankin tunnukset. Piti lopettaa Electronin käyttö, niin ei tarvii kahta eri korttia kantaa ja toinen on se, että pääsee pienemmällä hinnalla.
   
 9. Alex70

  Alex70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2012
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullekin on tuota korttia tyrkytetty vähän väliä Hki-Vantaalla lähtöaulassa, mutta pari juttua tökkii. Nykyinen Visa gold on ilman vuosimaksua Nordeasta, sisältää jatkuvan matkavakuutuksen jos matka maksettu Visalla, sekä tuoteturvan jos tuote ostettu Visalla. Lisäksi korko on nykyisessä matalampi (12,4% vs 13,52%) kuin Finskin Dinersissa, jos luottoa käyttää. Lisäksi taisi olla niin että Hki-Vantaalla EI ole Dinersin loungea, mikä on ISO miinus koska tuota kenttää tulee kuitenkin ns hubina käytettyä matkoille.
   
 10. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Joo ei tuo kortti pääkorttina tai varsinkaan ainoana korttina kannata. Itselläni se on vain ja ainoastaan loungeja varten, jota tosiaan ei H-Vantaalla ole.
  Kolmeneljä kertaa kun vuodessa käyttää pääsylippuna, niin maksaa hienosti itsensä takaisin, seuraavat kerrat ovat vain plussaa :)
  Finnairin pisteetkin tuntuvat olevan ihan turhia, halvemmalla saa lentoliput toiselta lentoyhtiöltä kuin ottamalla Finskiltä palkintolennon, josta pitää maksaa verot.. Näin
  siis täysin pikaisella vilkaisulla Euroopanlennoista. Mannertenväliset voivat jo halvemmaksi tullakkin.
  100k+ pistettä pitäisi jonnekkin hukata, parempi lienee tunkea ne vain Finnairshoppiin ja ostaa niillä jotain tavaraa.

  Oma kattaus on Master Gold Nordeasta, VISA S-Pankista ja tuo Diners. Luo itselleni tietynlaisen turvan, että ei ole reissunpäällä yhden kortin varassa, jos joku ei
  satu toimimaan, niin voi käyttää toista. VISA ja Masteri on maksuttomia.
  Jotain vakuutuksiakin tuossa Masterissa on (Vissiin samat kuin VISA goldissa), tuotevakuutus ja matkavakuutus ainakin, mielestäni matkavakuutus on voimassa vaikka matkaa ei kortilla maksaisikaan, vaan kunhan kortti on voimassa(?). Tuotevakuutuksessa se piti ostaa masterilla, kai..
  Matkavakuutuksia on kyllä ihan liian monesta paikasta olemassa :)
   
 11. Alex70

  Alex70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2012
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin omassa Visassa matka pitää maksaa kortilla jotta vakuutus voimassa, mutta kun ehtoja ja korvaussummia lukee, on kotivakuutuksen yhteydessä oleva jatkuva matkavakuutus paljon kattavampi. Totta on että Finskin pistellä voi pyyhkiä peränsä. Esim SAS pisteet ovat paljon "tuottavampia" ja useimmin on tullut myös korotuksia 1. luokkaan kun on ollut ylibuukkauksia.
   
 12. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tämän mukaan ei tarvitse myöskään Nordean VISA Goldilla maksaa matkaa.

  Vakuutettuja ovat yllä mainittujen Nordean korttien haltijat, sekä kortinhaltijan mukana matkustava
  puoliso/avopuoliso ja mukana matkustavat kortinhaltijan kanssa samassa osoitteessa asuvat lapset.
  .
  .
  .
  Vakuutus on voimassa, kun vakuutetun yllä mainittu Nordean kortti on voimassa ulkomaanmatkan
  alkaessa Suomesta tai vakuutetun kotimaasta


  Pikkupränttejä en lueskellut, jos siellä kuitenkin on jotain mainintaa matkanmaksamisesta. Jos jotain joskus sattuu, niin vasta siinä vaiheessa pitää ihmetellä, että mitä noista matkavakuutuksista
  kannattaa oikein käyttää :)
   
 13. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 480
  Saadut tykkäykset:
  76
  Näin minullekin Nordeassa keväällä kerrottiin, kun juuri ilmaisen matkavakuutuksen takia kortin hankin. Ellei tuohon nyt ole ehtinyt tulla tai ole tulossa mitään muutoksia... vähän tässä uutta matkaa kyllä olen suunnitellut ja samahan tuo olisi vaikka sitten Masterilla maksaakin.
   
 14. Alex70

  Alex70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2012
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aina parempi. Olen lukenut pikkupräntit joskus aikanaan kun kortin hommasin, silloin vielä luottokunta hallinnoi ja myönsi kortteja. Täytyy olla että korttiehdot ovat muuttuneet vuosi kaksi sitten kun kun Nordea alkoi itse myöntämään niitä. Nythän muuten Nordea lopettaa Visakortit. Uusia ei enää saa ja vanhat lakkaavat toimimasta vuoden kahden sisällä. Master tilalle sitten kai. Tämä on tietyllä tapaa pirullista tosi paljon korttia käyttävälle, ja matkustavalle, myös työkseen siis. "Saldo" tai luottovelka ei siirry uudelle kortille vaan pitää maksaa erikseen pois säästöistä tai nostaa Masterilla rahaa omalle tilille ja maksaa pois. lisäksi joutuu aika moneen paikkaan muuttaman tietoja kuten Poker Starsille, PayPal jne...
   
 15. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saas, nähdä monta entistä asiakasta Nordea tulee saamaan. Onneksi muut tarjoaa vielä Visaa. Ei ne kaikkia Visakortteja voi tuosta vaan lopettaa, kun nuorille/luottotiedottomille ei löydy Visa Electronia vastaavaa korttia.
   
 16. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 330
  Saadut tykkäykset:
  19
  Ne lopettaakin vain Visa luottokortit. Visa Debit ja Electron pysyy edelleen valikoimassa.
   
 17. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yrityskäyttäjillä pysyy Visat normaaliin tapaan.

  Ilmeisesti kahden samantapaisen luottokorttisysteemin ylläpitä maksaa liikaa, ne haluaa vähentää kulujaan.
   
 18. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  En ole Nordean asiakas, mutta uskon aika monen pankin asiakkaan siirtyvän S-Pankin Visaan. Ampuvat itseään siis nilkkaan.
   
 19. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä onkin sellainen juttu, että S-Pankki on kaikkein vaativin Visan antaja.
   
 20. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asia ei ole noin yksiselitteinen DEBITin kohtaalla. Se johtuu ihan siitä kauppiaan rajasta tehdä katevarmennuksia. Esim. tällä viikolla ostin Tarjoustalosta pakkasnestettä ja siihen ei tehty katevarausta (DEBIT). Vaan rahat lähti parin päivän päästä. Kaupoissa saattaa olla esim. vasta 50e ylittävältä osalta. Juuri tästä syystä tili on mahdollista ylittää usealla sadalla.

  Esim. kävin samalla ostamassa polttoainetta Nesteeltä ja tankkasin CREDIT-puolelta 20eurolla, niin siihen tehtiin katevaraus.