Luokkakokous (Suomi 2015) Jaajo, Sami, Aku

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana mustis, 06.03.2015.

 1. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Käytin hakutoimintoa, enkä löytänyt elokuvan nimen hakusanalla ketjua kotimaiselle Luokkakokous -elokuvalle, joten avaan ketjun.

  Tulin juuri katsomasta ja olihan tämä parasta kotimaista komediaa vähään aikaan. Samantyyppistä äijähuumoria kuin kankkuselokuvissa ja toimii hyvin tällaiselle keski-ikäiselle elokuvalle, taidan kuulua kohderyhmään. Naisyleisö ei ollut ihan yhtä innoissaan. Ensivaikutelma on 4/5 oikein hauska :)
   
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 470
  Saadut tykkäykset:
  75
  Tämä on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Haukuttu kovasti ja epäilemättä huono onkin, mutta voi se silti hauska olla. Lehdessä juuri olikin artikkeli, jossa verrattiin Sharknadoon. Siitä pidin kohtalaisen paljon.

  Näkemäni pätkien perusteella ei naurata, mutta ne nyt ovat toki vain ihan lyhyitä pätkiä.

  Menestystä ainakin riittää.
   
 3. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ei tässä leikkauksen rytmitys ihan yhtä nappiin osunut kuin Hangovereissa. Ja Jaajo oli mielestäni hieman liikaa oma itsensä sen sijaan että olisi ollut roolissa sisällä. Mutta nämä ovat pikkujuttuja. Tämmöistä onnistumista, olkoonkin että muista leffoista on lainattua mutta on omaakin, harvemmin kumminkaan suomifilmissä näkee. Kiva myös nähdä aidosti iloinen suomileffa, jossa ilon pilkahduksia ei heti pyritä kuittaamaan pois kyynisellä sarkasmilla. Elokuva myös kulki koko ajan eteenpäin vauhdilla ja johdonmukaisesti. Tylsiä tai epäolennaisen oloisia suvantoja ei ollut. Rauhallisemmat hetket olivat hyvin kohdillaan.
   
 4. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 470
  Saadut tykkäykset:
  75
  Kankkusissa sentään oli ihan oikeat näyttelijät osissa, tässä taas stand up-koomikko ja radiojuontaja... pisti kyllä epäilemään, että mitähän paskaa sieltä on tulossa. Kolme kansansuosikkia pääosiin, niin kyllähän se myy! Arviot ovat näitä epäilyksiä vahvistaneet entisestään, mutta toisaalta uusi Tosinuijatkin sai huonoja arvioita ja se taas naurattikin.

  Epäilen epähauskaksi (eihän se Kankkunenkaan naurattanut) mutta katson kyllä tv:stä viimeistään! Vasta sitten sen tietää, naurattaako vai ei.
   
 5. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotkut kriitikot ovat kovasti arvostelleet elokuvaa siksikin, koska elokuvassa Aku Hirviniemen sammunut hahmo raiskataan, ja se "miehen raiskaus" -asia näytetään elokuvassa siten, että se on tarkoitettu hauskaksi. Ja kaiken lisäksi elokuvan ohjaaja ja Hedberg ovat vähätelleet tuota kohtausta haastattelussa. Kun ylipäätään jossain elokuvassa raiskataan nainen, sitä ei ikinä esitetä humoristisessa valossa - eikä kuulukaan esittää ikinä humoristisessa valossa. Jos tuossa kohtauksessa olisi Hirviniemen sijasta joku nainen, asiasta olisi noussut aivan valtava kohu, ja feministit ja naiset olisivat ihan paniikissa asiasta - niin kuin kuuluisikin olla. Mutta nyt kun siinä on mies, niin kansa nauraa, ja kohukin on jäänyt aika vaimeaksi. Siksi jäänyt vähän huono maku koko elokuvasta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2015
 6. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Pitäisiköhän esim. Clockwork Orange sensuroida, tai vaihtoehtoisesti kieltää?

  Tästähän on jo luonnollisesti ennakkotapausta, erään ranskalaiselokuvan (ei tosin komedia) osalta jota en viitsi nimeltä spoilata.

   
 7. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 435
  Saadut tykkäykset:
  69
  Onko kukaan täällä nähnyt sekä tätä että sitä tanskalaisleffaa johon tämä perustuu? Jossain arvostelussa ainakin kerrottiin että Luokkakokous on suurelta osin suora kopio kamerakulmia ja dialogia myöten. Mielenkiintoista olisi kuulla joltain joka on molemmat nähnyt.

  EDIT: Tuo tanskalaisleffa siis on Klassefesten vuodelta 2011.
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kingsmanin alussa tuli traileri tästä, ja voi oksennus sentään miten järkyttävää paskaa. Suorastaan häkellyttävän paskaa "näyttelyä" ja dialogia. En ole Kummeli Jackpotin jälkeen nähnyt suomalaista komiikkaa vilaukseltakaan, mutta jos tämä on todellakin nykytaso, niin sääliksi käy. Trailerin loppuun vielä kunnon paskat tekonaurut. Ei näin.
  Nimenomaan tuossahan se ero ja ongelma on, mitä tässä ketjussa on kritisoitu; Miehen persraiskaamisesta saa tehdä ja tehdään komediaa. Kevyesti vain naureskellaan tapahtuneelle vitsinä. Kuitenkin vakavahenkisessä draamaelokuvassa naisen raiskaamisen seurauksena yleisö kävelee ulos teatterista. Viittaamassasi ranskalaisessa elokuvassa aiheesta ei todellakaan tehdä huumoria, eikä tapahtunutta myöskään vähätellä tai glorifioida, kuten Luokkakokouksessa (tiettävästi, en aio katsoa) tehdään.
  Mistä ihmeen kummasta tällainen kaksoisstandardi johtuu ja miksi se on muka hyväksyttävää vielä tämän päivän (poliitikkojen tyhjien palopuheiden mukaisesti mukamas-tasa-arvoon pyrkivässä) Suomessa?

  Eikä se Kellopeliappelsiinikaan mikään kevytkomedia ollut, ei todellakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2015
 9. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ei tässä elokuvassa Akun roolihahmoa raiskattu. En ymmärrä millä tarkoitusperiä moisilla väitteillä on. Mielestäni Luokkakokous ja Kankkuset ovat vähän kuin miesten versio romanttisista hömppäkomedioista. Eipä niissäkään juuri päätä tai häntää ole. Yleensä niissä rikas ja suosittu mies rakastuu harmaahiirulaisnaiseen.

  Akun hahmo on kyllä sammuneena seksikohtauksessa mukana, mutta lähinnä alustana / hiljaisena sivustakatsojana. Ei tullut sellainen olo, että ruumiinaukkoihin työnnetään jotain tai että vehkeisiin kajotaan. Turhaa mielensäpahoittamista

  Miehissä ja naisissa on etoja. Toisin päin esimerkki: kun Chisu laulaa sormien katkomisesta tai PMMP puolison tappamisesta niin se on hauskaa poppia. Eipä naurattaisi jos möreä-ääninen mieslaulaja tulkitsisi saman kappaleen.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2015
 10. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16

  Kakkososa näytti löytyvän joistakin nettivuokraamoista, mutta ykkösosaa en löytänyt pikaisella hakemisella. Kiinnostaisi nähdä itsekin.
   
 11. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minähän en ole leffaa nähnyt, mutta monessa paikassa on kirjoitettu ja puhuttu, että Hirviniemen hahmo nimenomaan raiskataan leffassa. Esimerkiksi elokuvakriitikko Anton Vanha-Majamaa kirjoittaa nettisivuillaan otsikolla "Luokkakokous-elokuvassa Aku Hirviniemi raiskataan - vitsin vuoksi" ja itse jutussa hän kirjoittaa "Tanskalaiseen Klassefesteniin (2011) perustuva, kolmen keski-ikäisen miehen lomamatkasta kertova räpellys ryömii syvimpiin pohjamutiinsa kohtauksessa, jossa Antti (Sami Hedberg) tuo Reetan (Inka Kallén) hotellihuoneeseensa naimapuuhiin. Lattialle aiemmin sammunut Niklas (Aku Hirviniemi) otetaan huoletta mukaan seksiin, vaikka tämä on koko aktin ajan tajuton.

  Seuraa ”hillittömiä” asentoja vilisevä yhdyntäkollaasi, jossa Niklaksen ruho hytkyy mukana elottomana. Punchline tulee seuraavana aamuna, kun darraisella Niklaksella ei ole mitään muistikuvaa tapahtuneesta. Asia sivuutetaan hirnahduksella. LOL.

  Voisitko kuvitella vastaavaa vaikkapa Niina Lahtisella (joka näyttelee Niklaksen vaimoa)? Et. No niin."
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2015
 12. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Akun hahmo otetaan elokuvassa "painiin" mukaan, mutta ei häntä minusta raiskattu. En tiedä, miksi Anton Vanha-Majamaa kirjoittaa niin. Missä muualla netissä on herännyt kyseisestä kohdasta tällaisia ajatuksia? Mitä mieltä muut elokuvan nähneet ovat?
   
 13. VinSent

  VinSent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2013
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Raiskaus on paljon laajempi käsite, kuin "jonkin tunkeminen jonkun reikään." Kyllä minkälainen tahansa seksuaalinen toiminta ilman toisen suostumusta on ainakin lähellä raiskausta ja vaikka hiuksia nyt haljottaisiin asiasta, niin silti kyseessä hyvin mauton vitsi, joka ei tosiaan olisi mennyt läpi jos hahmon sukupuoli vaihdettu.
   
 14. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kalle Kinnunen kirjoittaa Suomen Kuvalehden elokuvablogissaan: "Negatiivinen samastumiskohde on tietysti Hirviniemi, joka on korostetusti vaimon tossun alle joutunut pedantti nössö. Roolihahmo Niklakselle tapahtuvat kaikki ikävät asiat. Aina hän mokaa, esimerkiksi laittamalla hiusvärin kasvoihinsa. Aina hän ryssii toisten mahdollisuuksia päästä pukille. Aina hän on jäykkä, vaikka pitäisi olla rento. Tästä syystä hänet muun muassa raiskataan. Hän on pelle, absoluuttinen epämies, joka yrittää tulla joksikin, muttei ikinä tule."

  Myös V2 -sivuston Jari Tapani Peltonen kirjoittaa Luokkakokous -arvostelussaan: "Negatiivinen energia rätisee röyhkeästi. Tekijöiden sosiopaattiset taipumukset näkyvät muun muassa siinä, että puolison pettäminen esitetään hassutteluna, mutta jos uhri on yksi sankareista, asia muuttuu hassuksi vääryydeksi, joka pitää hassusti kostaa. Koston kohde demonisoidaan, eikä hänen suinkaan väitetä olevan sankareita kamalampi, vaan yksinkertaisesti erilainen. Tosimiehet jopa hautaavat sotakirveen kurittaakseen kammottavan... sisäsiistiä hyypiötä. Sekin varmasti naurattaa meitä kaikkia, kun tajutonta ihmistä käytetään seksileluna, sillä se on ihan vain mies, joka raiskataan."

  On tuosta raiskauskohtauksesta myös keskusteltu keskustelupalstoilla ja Twitterissä, ja ainakin YleX kysyi tuosta kohtauksesta haastattelussaan ohjaajalta ja Hedbergiltä, jotka vähättelivät tuota kohtausta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2015
 15. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ei mutta siinä kohtauksessa on käytetty komediallisia keinoja.
   
 16. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Vaikea ymmärtää juuri tämän asian aiheuttamaa kohua, mutta mielipiteitä on monia ja sen ymmärrän, että mielipiteitä on monia.
  Monessa elokuvassa on suoraa väkivaltaa ja jopa tappamista esitetty komediallisin keinoin ilman isompaa kohua ja sitten tällainen asia nostetaan tikun nokkaan.
   
 17. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän monia ärsyttää tuossa juuri se kaksoisstandardi, että jos Hirviniemen sijasta kohtauksessa olisi naisnäyttelijä, niin kohu olisi varsinkin feministien ja naisten nostamana valtava, mutta nyt ihmisiä vaan naurattaa tuo kohtaus, kun se on mies, joka raiskataan. Mitä itse olisit mieltä siitä kohtauksesta, jos Hirviniemen sijasta siinä kohtauksessa olisikin naisnäyttelijä?
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2015
 18. RedBull

  RedBull Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Karavaani kulkee ja koirat... Suurin osa haukkujista ei ole ilmeisesti edes leffaa nähnyt. Mennään vaan ennakko odotuksilla. Stand-uppi ja radiojuontaja => paskaa. Ei ollut.

  Harvinaisen hyvä Suomileffa vaikka kopio onkin.
  Mitään raiskausta ei kyllä omiin silmämuniin osunut, ehkä nauroin silloin vedet silmissä.
  Varmasti uppoaa kaikille alapää huumorin ystäville(Hirvipaistin tyylisille sketseille)

  4/5
   
 19. Mr.TK

  Mr.TK Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja olet katsonut kyseisen elokuvan? Mielestäni tässä leffassa ei raiskattu ketään missään vaiheessa.
   
 20. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  En suoraan sanottuna viitsi edes ajatella asiaa tuolta kantilta, koska kyseisessä kohdassa Akun hahmo nyt vain on mies. Miehet ja naiset ovat erilaisia ja maailmassa on paljon asioita, jotka antaisivat ihan eri vaikutelman jos miehen tilalle vaihdettaisiin nainen (tai toisinpäin).