Luetuttaako?

Keskustelu osiossa 'Kirjallisuus' , aloittajana pteittinen, 10.02.2002.

 1. PeteP

  PeteP New Member

  Liittynyt:
  14.06.2003
  Viestejä:
  285
  Saadut tykkäykset:
  1
  Muisti palailee pätkittäin kirjahyllyä penkoessa:
  - Hirviökoirien elämä (outo)
  - Paholaisen juoma (kertoo kahvista, en juo kahvia, mutta silti hyvää viihdettä)
  - Veren vangit (Tylsä, olikohan se leffakin tylsä? Ei jaksa muistaa)
  - Pelastakaa Pojat! (Välillä asiaakin eikä pelkkää fiktiota. Ei tästä tosin saanut paljoakaan apuja ja suoria neuvoja miten noita riiviöitä kasvatetaan, mutta pari ahaa elämystä kuitenkin.)

  Luvussa: Ei mitään, vielä. Taivaan syvyydet loppui kotimatkalla duunista, eikä seuraavaa kirjaa ole vielä valittu. Divarista tosin löytyi tänään Linnunradan ääret, jolle tuo "syvyydet" taisi olla jonkinlainen itsenäinen jatko-osa ... hmmm :p

  Muistin juuri lukeneeni muutaman kirjan "Bill, Linnunradan sankari"-sarjasta ihan loppuun asti. Sitten yksi jäi kesken. Ne olivat vain niin huonoja, että oli pakko pistää sivuun ja todeta jatkamisen olevan ajanhukkaa, kun hyllyssä on paljon parempaakin luettavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2010
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 025
  Saadut tykkäykset:
  488
  Tällä hetkellä on menossa:

  -Esko Valtaojan Kosmoksen siruja
  -Richard Feynmanin Mitä siitä mitä muut ajattelevat (ties kuinka mones kerta)
  -Douglas Prestonin Isku (aika persuksesta toistaiseksi)
  -Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille (tässäkin jo kiljoonas kerta)
  -Ja joskus lueskelen eteenpäin myös Wallacen Braveheartia

  Minulle on tullut paha tapa aloittaa uusi kirja ennen kuin vanha on lopussa (varsinkin jos vanha on huono), mikä sitten välillä johtaa tilanteisiin, joissa on monta kirjaa menossa yhtä aikaa. :)
   
 3. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 365
  Saadut tykkäykset:
  24

  Oletko lukenut "Laskette varmaankin leikkiä, Mr. Feynman!"

  Minusta tämä on tuota jatko-osaa noin 100x parempi kirja.
  Itseasiassa kun olin lukenut tuon "Laskette varmaankin leikkiä", ja hankin siten tuon "Mitä siitä mitä muut ajattelevat" petyin niin pahasti, että laitoin kirjan välittömästi kiertoon. (Eli pistin jakeluun bookmooch.com kirjanvaihtosivustoon)
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 025
  Saadut tykkäykset:
  488
  Toki olen. Luen yleensä molemmat aina putkeen. Tuo Laskette varmaan leikkiä -kirja on huumoripitoinen, kun taas jälkimmäinen kertoo vakavammista aiheista. Molemmat ovat kuitenkin hyviä opuksia.

  Olen itse aikamoinen Feynmanin fani ja melkein kaikki hänen kirjansa olen lukenut. Noiden lisäksihän häneltä on lähinnä fysiikan oppikirjoja (luentoja) sekä QED eli kvanttielektrodynamiikan kirja, aihe josta hän sai Nobelinkin.
   
 5. Murnau

  Murnau Elitistipaska Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2002
  Viestejä:
  832
  Saadut tykkäykset:
  4
  Thomas Mann: Buddenbrookit

  Ensimmäinen lukemani Mann. Pikkutarkka ja kattava kuvaus erään kauppiassuvun elämästä. Valtavasti henkilöitä ja mielenkiintoisia persoonallisuuksia, paikoin ehkä liikaakin, sillä kaikkien muistaminen osoittautui yllättävän vaikeaksi ainakin omalla kohdallani. Lopetus oli odotettu, mutta kirjan tyylin mukainen ja sopivan haikea. Ilona Nykyrin käännös jätti toivomisen varaa, itse en ainakaan pitänyt kaikista kirjassa esiintyneistä murreyhteyksistä. Erinomainen teos tästä kauneusvirheestä huolimatta.
   
 6. prkl

  prkl Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Conn Igguldenin Valloittaja sarjan kolmasosa lopuillaan, on kyllä hiton hyvä sarja mutta jää kuitenkin hieman aiemman Keisari sarjan varjoon.
  Kohta pitää kaksiä jotain muuta luettavaa neljättä osaa odotellessa, kenties Witcher sarjan ensimmäinen tai HBO:n innoittamana Game of Thrones :)
   
 7. Andrei3000

  Andrei3000 Member

  Liittynyt:
  01.11.2009
  Viestejä:
  403
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hyperion-saaga on menossa täälläkin jo toistamiseen. Elokuvaprojektia edelleen odotellessa...

  Vernor Vingestä samat fiilikset kuin Nepalla. Linnunradan äärien tähtienvälisissä osuuksissa on roppakaupalla sense of wonderia mutta siihen Piikkien yhteiskuntarakenteeseen en vaan pääse sisälle sitten millään. Piikki-osuudet olivat tuskastuttavan epäkiinnostavaa ja tylsää kerrontaa, aivan kuin eri kirjailijan kynästä eli näppiksestä.
  Mutta aion antaa tuollekin uuden mahdollisuuden Hyperionin jälkeen.
   
 8. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  A Dance with Dragons (Song of Ice and Fire) on VIHDOIN tulossa ihan aikuisten oikeesti...

  http://www.amazon.com/gp/product/05...mp=1789&creative=9325&creativeASIN=0553801473

  Witcher on huomattavasti toiminnallisempi kuin Ice and Fire, Ice and Firessa aivan järkyttävän paljon henkilöhahmoja ja poliittista kähmintää. Toki toimintaakin löytyy, mutta Witcheriin verrattuna tuo Ice and Fire on hyvin erilaista fantasiaa.

  Hyperion on kyllä hieno.
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 025
  Saadut tykkäykset:
  488
  Kannattaa lukaista Alastair Reynoldsin Jäänpuskijat. Se on loistavaa scifia ja voittaa Reynoldsin muut kirjan mennen tullen. Piti taas lainata uudestaan tuo kirja. Harmi vain, että kirjailija itse pitää tuota Ilmestysten avaruus -sarjaansa parempana ja keskittyy siihen.

  Viimeaikojen lukuja:

  Tuli tuossa luettua pari Robin Cookin kirjaa, Tappava tartunta ja Kaappaus, ja täytyy sanoa, että en ikinä ole huonompia kirjoja lukenut. Jos miehen muutkin kirjat ovat tuota luokkaa, niin ei voi kuin ihmetellä, että miten joku on voinut noita julkaista.

  Kingin Musta torni -sarjan neljäs osa on menossa nyt. Hyvin pitää otteessaan, mutta täytyy kyllä sanoa, että välillä kirjassa on pieniä ristiriitaisuuksia ja realismin puutetta. Tässä nyt pitää tietenkin erottaa realismi ja "realismi". Tietenkin kirjassa on oma realisminsa, eli siis yliluonnolliset asiat jne. mutta se realismin puute koskee siis ihan normaaleja asioita, jotka jo Hollywood-leffat ovat pilanneet, kuten henkilön lentämistä taaksepäin luodin osumasta. (En oikein ymmärrä, miksi tuota viljellään yleensäkin kirjoissa niin paljon, kun alunperin kyse on kuitenkin visuaalisesta tehosteesta). Mutta nuo ovat pikkujuttuja, jotka ei niin kauheasti häiritse.

  Fred Adams & Greg Laughlin: Maailmankaikkeuden elämäkerta. Ikuisuuden fysiikkaa. Tuommoinen kirja sattui kirjastosta mukaan ja oli kyllä mielenkiintoinen. Kertoo maailmankaikkeuden historian/tulevaisuuden lähtien nollahetkestä ja päätyen noin vuoteen 10 potenssiin sata. Arvostelu.

  Douglas Prestonilla on ihan hyvä agentti Pendergast -sarja. Semmoista kauhujännitystä. Ihmeiden kabinetti ja Kuoleman asetelma ovat hyviä. Kirjailijan muihin kuin Pendergast-teoksiin ei kannata tuhlata aikaa.

  Mitähän vielä on tullut luettua viimeaikoina.

  Michael Connellyn uusin kirja, Lohikäärmeen merkki, oli hyvä. Tosin välillä mentiin jo hieman liiallisuuksiin, mutta sarjan uusinta osaa jaksaa aina odottaa. Vanhat osat ovat säännöllisiä uusintalainauksia kirjastosta.
   
 10. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tuo oli viimeksi reissussa mukana pokkarina. Kirjan scifi-osuudesta pidin paljonkin, hyviä ideoita ja pätevää kuvausta, mutta itse hahmot sitten - lukiessaan lähinnä turhautuu, jos henkilöhahmot ovat noin kehnosti kirjoitettuja.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 025
  Saadut tykkäykset:
  488
  Voin itsekin osittain allekirjoittaa tuon, mutta kokonaisuus nousee kuitenkin kirkkaasti positiivisen puolelle, ainakin meikäläisen mielestä. Ja kirjailijan muihin kirjoihin verrattuna tuo on erinomainen teos.

  Edelleenkin on kyllä haussa se täydellinen scifi-kirja.
   
 12. Chaplin

  Chaplin One for all, all for me Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2003
  Viestejä:
  645
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minäkin olen lukenut tuon Keisari-sarjan ja Valloittaja-sarjan neljännestä osasta laitoin juuri varauksen kirjastoon eli varmaan se kohtapuoliin sitten ilmestyy. Molemmat sarjat ovat olleet tosi hyviä, vaikka kirjailija vähän muunteleekin totuutta niissä - tosin kirjojen lopussa on kyllä yleensä kerrottu mitä vapauksia on otettu. Edit: Enpä kyllä varmaan tietäisi hyvällä historiantuntemuksellani, että asioita on muunneltu, jos ei noita loppukommentteja olisi...

  Valloittajan neljättä osaa odotellessa keskityn Terry Pratchettiin, Thomas Harrisin Hannibal-kirjatkin odottelevat hyllyssä vuoroaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2011
 13. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuossa tuli luettua syksyllä edesmenneen tuottajavelho/käsikirjailija Stephen J. Cannellin kirja Kuningaspuhaltaja.

  Elokuvamaailma etenkin mafiakuvasto Wiseguy:n tyyliin pääsi herkullisesti esille nilkkien sielunelämän kuvauksen pärjätessä vertailussa mihin vaan käsikirjoitettuun, ja muutenkin Kirjoittaja selvästi kyseessä, sillä näin helppolukuista kirjaa harvemmin vastaan tulee. Etenkin alkupuoli oli erinomaisen miellyttävää ja freshiä draamaa. Henkilöhahmoistakin piti vaikka tarinan kulkiessa itse action ryöväsi heiltä elintilaa, ja loppua myöten tarina ei lunastanut odotuksia sillä lailla kuin se esikuvansa Puhallus-elokuva. Jossain vaiheessa meni liikaa läpivienniksi. Ja parit tarinalliset ratkaisut mietityttivät. Elokuvallista tämä kyllä oli, mikäli se lasketaan plussaksi. Mutta viihdyttävyydestä, tyylistä, väliotsikoihin panostamisesta sekä muutamasta muistettavasta kohtauksesta:

  ***
   
 14. ana198

  ana198 New Member

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 749
  Saadut tykkäykset:
  0
  A Song of Ice and Fire A Storm of Swords menossa Lontoon kielellä (törkeän paljon halvemmalla sai kuin käännettynä) luonnollisesti tv-sarjan innoittamana.

  Game of Thronesia lukiessa meni aivan tuskaisen kauan mutta heti tokan kirjan jälkeen on tahti ollut aika kovaa, luulen että ennen joulua olen lukenut kaiken tähän asti julkaistun materiaalin, joka hyllystä tuota viimeisintä lukuunottamatta (tilaus kyllä siitäkin jo sisällä) jo löytyy.

  Ensimmäinen kerta kun luen englanniksi ja onhan siinä pieni totutteleminen. Alusta asti oli toki selvää että sanoihin joita ei ymmärrä ei voi jäädä etsimään käännöksiä koska savottaa olisi aivan liikaa. Nyt kun on jo tottunut niin etenee oikein mukavasti, useimmat vieraat sanat voi toki arvata kontekstin perusteella riittävän oikeiksi.
   
 15. LOP

  LOP Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 005
  Saadut tykkäykset:
  33
  Yksin Marsissa tuli eilen taputeltua. Erittäin hyvin otteessaan pitävä kirja. Ihan hyvin softaa tekevältä onnistuu näemmä kirjoittaminenkin. Pitänee varmaankin pian siirtyä tarkastamaan itse elokuva.

  ****
   
 16. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 039
  Saadut tykkäykset:
  45
  Oma kesälukemisto 2017:

  Luettu
  Neil Gaiman: American Gods
  Steven Pressfield: Gates of Fire
  Cixin Liu: Wandering Earth -kokoelma
  Robert Heinlein: Starship Troopers
  Walter M. Miller jr.: A Canticle for Leibowitz
  Cixin Liu: Remembrance of Earth's Past -trilogia (The Three-Body Problem, The Dark Forest, Death's End)

  Työn alla
  David Brin: Uplift-trilogia (Sundiver, Startide Rising, The Uplift War)

  "Backlog"
  Joe Haldeman: Forever War
  Joe Haldeman: Forever Peace
  Vonda McIntyre: Dreamsnake

  Kaikki Kindlessä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2017
 17. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 982
  Saadut tykkäykset:
  113
  Mulla on yleensä ainakin kolme hyvin erityyppistä kirjaa kesken ja valitsen sitten sopivan fiiliksen ja tilanteen mukaan.

  Tällä hetkellä työn alla:
  Sean Eganin Kuolematon James Bond.
  Toni Morissonin Koti
  Fredrik Backmanin Mies, joka rakasti järjestystä.

  Seuraavina pääsevät luettaviksi:
  Mick Wallin Guns N' Roses - Viimeiset jättiläiset
  George Orwellin 1984
  Stephen Kingin Mersumies.

  Noiden lisäksi tulee luettua ammattikirjallisuutta, mutta niillä nimillä en viitsi teitä häiritä.
   
 18. srout

  srout Member

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  521
  Saadut tykkäykset:
  3
 19. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 039
  Saadut tykkäykset:
  45
  Multa on ties mista syystä jäänyt tuo Empire-trilogia kokonaan lukematta. Robotit olen lukenut muutamaan kertaan, "alkuperäiset" Säätiöt vaikka kuinka monta kertaa ja muut (Edge, Earth, Prelude, Forward) pari kertaa.
   
 20. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 411
  Saadut tykkäykset:
  73
  Bukowskia menee tällä hetkellä. Kaikki mitä vain löytyy kaupoista niin lähtee mukaan. Lounaalla meni viimeksi ja olihan se aika jees. Nyt on Pulp luennassa. Itse asiassa heppu kertoilikin Lounaalla kirjassa Pulpista, joten ne kannattaakin lukea tässä järjestyksessä. Seuraavaksi sitten, mitä posti kuljettaa luukusta sisään...