Louis Thereoux dokkarit

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ElvisThePelvis, 30.12.2004.

 1. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Leukaa piti etsiä lattialta pariinkin kertaan. Lisäsi ihmetystä se, että en aluksi muistanut tästä lukeneeni mitään. Odotin perinteisemmän tyylin hihhuliporukkaa, nämä kuitenkaan eivät olleet eristäytyneitä muusta maailmasta (muuten kuin henkisesti). Tuo "Isä Phelps" oli ihan saatanan pelottava. Ääri-islamiin vertaaminen ei liene liian kaukaa haettua, väkivallattomuutta lukuunottamatta.

  Ihmisten itsensä mielestä ovat sivistyneitä tai ainakin normaaleissa kouluissa koulutettuja, mutta kuitenkin aina sai vastaukseksi tuota samaa "te joudutte helvettiin" soopaa. Olisi odottanut jotain älykkäämpää. Ehkä kliseistä, mutta olisi haluttanut nähdä jos Theroux olisi etsinyt käsiinsä erotettuja/eronneita, että missä vaiheessa se tapahtui. Lienee sama kohtalo kuin pahimmillaan ex-jehovalaisilla.

  Eräs juttu jäi auki: kun kukaan ei aikonut naimisiin, niin miten meinaavat tulevat aivopestävät siittää? Vai eikö sille ole tarvetta koska elävät "lopun aikoja"?

  ps. Onhan Suomikin saanut osansa, kahteenkin kertaan.

  -
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2008
 2. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Westboro Churchin wikipediasivua lainaten:

  Sydämeni itkee verta Westboro Baptist Churchin puolesta. :rolleyes:

  Jenkkiwiki tietää kertoa että korvaussummaa on 2008 alennettu 5 miljoonaan, ja valituksen käsittely on vielä meneillä.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Olipas surullista katsottavaa tämä Phelps-jakso. Tuollaisten ihmisten kanssa on tavallaan turha edes yrittää järkeillä mitään, koska tietyllä tavalla ihailtavasti toteutettu aivopesu on mahdoton este. Tosin vähän ristiriitaiselta tuntui tämä Isä Phelps, jonka luulisi pystyvän näennäisen loogisesti vastaamaan Louisin kysymyksiin, mutta joka kiersi oikeastaan jokaisen kysymyksen loukkauksilla ja vähättelyillä. Nimittäin sitä luulisi, että tehokkain aivopesu on sellainen, jossa on joku selkeä logiikka, mutta jos itse pääpiru ei osaa vastata loogisesti, niin kai kyse on sitten vaan itse itseään ruokkivasta oravanpyörästä.

  Vaikea on kyllä suhtautua tuollaisiin ihmisiin. Heiltä kaikilta nimittäin näyttää puuttuvan itsenäisen ajattelun ominaisuus; ihmisen tulisi pystyä kyseenalaistamaan kaikkia asioita ja koittaa ymmärtää muita ihmisiä, sillä se ja vain se voi olla tie varsinaiseen totuuteen -- jos nyt sellaista edes on. Louis kyllä yritti parhaansa, ja muun muassa se "Kun Jeesus kerran selkeästi Raamatussa oli lempeä ja syntisiä auttava ihminen, niin miksi te käyttäydytte kyseistä kirjaa sanasta sanaan noudattavina niinkuin käyttäydytte" argumentti oli nerokas -- vahinko vain, että nuo menevät kuuroille korville. Harmi ettei hän päässyt enempää juttelemaan Isä Phelpsin kanssa, sillä toisaalta viimeksi mainitun ärhäkkyyteensä voi olla sekin selitys, että vanhuuden mukana on tullut väsymys ja sitä kautta miehen todellinen luonne ja motiivit voivat saada päivänvalon, jos miehen mieltä painostetaan kunnolla.
   
 4. Pertsa9

  Pertsa9 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta ilman sitä homo-sortoa ne tuntuivat ajoittain jopa hauskoilta. Parasta oli että ne oli sitä ainaista USA:n ällöpatriotismia vastaan.
   
 5. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Itse epäilen, että itse pastorille otti luontoon, että joutuisi selittelemään asioita ts. normaaleissa jumalanpalveluksissahan kaikki uskoo kyseenalaistamatta kaiken. Nyt kun olisi pitänyt antautua perustelemaan jotain, niin hän otti ylimielisen 'olet niin tyhmä ettei sinulle tarvitse perustella mitään' -asenteen.

  Epäloogisuutta oli myös kultin päämäärissä. He sanoivat, että tekevät ihmisille palveluksen kertomalla mitä heille tapahtuu, mutta toisaalta taas sanoivat, ettei heidän tehtävänsä ole pelastaa tai käännyttää ketään. Miksi sitten vaivautuvat? Hämmentävää oli miten kaikki voi liittyä homouteen.
   
 6. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Niinpä niin, kertoo näistäkin apinoista aika paljon..
   
 7. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Muistutuksena vain, että tänään tuttuun aikaan 21.00 Teemalla Theroux on kauneuskirurgin pöydällä. :)
   
 8. TylerDurden

  TylerDurden Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2000
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika raudanluja ammattilainen tuo Louis kyllä on. Menee itse leikkauspöydälle ja heittelee kesken operaation kirurgille teräviä kysymyksiä.. :cool: Mikähän ensi viikon aihe on?
   
 9. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  6.8.
  Theroux telkien takana
  Louis Theroux lähtee San Quentinin vankilaan, johon passitetaan Kalifornian vaarallisimmat rikolliset sarjamurhaajista pedofiileihin. Kuinka englantilaistoimittaja pärjää kovapintaisten gangsterien joukossa?

  http://yle.fi/teema/sarjat/muut_faktasarjat/id16268.html
   
 10. Walker_78

  Walker_78 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2008
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  7
  Olen nähnyt, hyvä jakso on. Kannattaa katsoa.
   
 11. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tosta kirurgijaksosta ei paljon irronnut. Ehkä aihe liian "kulunut".

  Hauska oli kun se eräs kirurgi veti pulttia ja jotain huudahti "YEAH, GO BRITS!" tai jotain kun Louis ensin onnistui nostattamaan verenpainetta kysymyksillään.
   
 12. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, jotain "Ehkä te britit ette välitä miltä näytätte" -epäloogista soopaa tuli suusta. Kelpo jakso oli tuo, mutta harmi että jäi tuo Godhatesfags.com-jakso katsomatta.
   
 13. Mörris

  Mörris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2006
  Viestejä:
  353
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään klo 21.35 YLE Teemalta:

  http://www.yle.fi/teema/sarjat/muut_faktasarjat/id16268.html
   
 14. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  36
  Jospa sitä nyt muistaisi katsoa kaikki Therouxit.
  Kyllä nuo mainioita, lähes poikkeuksetta, on mutta silti aina jäänyt useat jaksot väliin.
   
 15. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Philadelphia oli kaikessa kuin olisi Wireä (langalla) katsonut.
   
 16. zettis

  zettis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole yleensä tästä kaverista pahemmin diggaillut, tuo urpo-roolin veto menee välillä vaan liian pitkälle (onhan se pelkkää näyttelyä, onhan?). Mutta kaipa ihmiset paljastaa arkoja asioita sitten paremmin kaverille jota he eivät koe millään tavoin uhaksi.

  Killadelphia tuli kuitenkin eilen katsottua ja ihan mielenkiintoista settiä oli. Varsinkin vertailtuna The Wireen. En tiedä, oliko dokkari saanut inspistä juurikin kyseisestä sarjasta, sen verran samantyyppistä näkökulmaa oli tarjolla. Lähes naapurikaupunkejahan nuo B-more ja Philly ovat. Realismissa kyllä The Wire vie silti voiton :D

  Mitään omaa sanottavaa ei Therouxilla oikein aiheeseen ollut. Ainakin alussa Theroux koitti provosoida poliiseja ja luoda asetelmaa, että pahat poliisit käyvät rehellisten ihmisten kimppuun kaduilla ja täten tyrkkäävät ne reunan yli rikolliselle polulle. Mutta tarpeeksi katuja nähtyjään taisi tulla itsekin siihen lopputulemaan, että ehkäpä noilla kulmilla tarvitaan poliisilta aika jämerää otetta ja että asukkaiden pitäisi itse ottaa vastuuta yhteisöstään.
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Varmastikin se on Louisilta tietoinen valinta pysytellä "nyhverömäisenä", mutta varmasti mies on oikeasti itse vähän sellainen. Se mikä tekee hänestä niin loistavan dokumentin tekijän on juuri se tapa, millä hän saa ihmeellisesti ihmiset rentoutumaan hänen ympärillään -- suhtautumaan häneen täysin neutraalisti. Miehestä täytyy huokua myös jonkinlaista lämpöä (mitä kamera ei kyllä suoranaisesti paljasta), kun hän tuntuu saavan yllättävän äkkiä monien luottamuksen ja halukkuuden avautua.

  Ei minusta Louis mennyt liian pitkälle, koska ei hän minusta yrittänyt poliiseja pistää yhtään mihinkään valoon. Siinä kohdassa missä se nuori poika rupesi juoksemaan poliiseja karkuun ja hänet sitten kolkattiin, niin totta kai Louis siinä kohdassa sitten kyselee olisiko poika voinut olla syytön tai kohtelevatko poliisit huonosti myös syyttömiä. Täytyyhän hänen niitä koviakin kysymyksiä esittää. Ei hän silti minusta koskaan tuomitse.
   
 18. zettis

  zettis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, ei minua itse asiassa tämä "nyhveröimäisyys" hirveästi haittaa. Enemmänkin se tyhmän rooli. Kysytään tyhmiä kysymyksiä ja kun saadaan ennalta ilmiselvä vastaus niin sitten vielä esitetään hämmästynyttä ja toistetaan kysymys aivan kuin Louisilta ei hissi menisi yläkertaan asti jossa nämä asiat yhdistyisivät toisiinsa. Mutta varmasti tämä lähestymistapa toimii hyvänä jäänmurtajana ja antaa parempia tuloksia kuin joku Ylen nuoren ja kiukkuisen naistoimittajan kovaääninen tivaaminen. Mutta varmasti siinä välimaastossakin olisi sopivia toimintatapoja tai sitten nämä tyhmimmät kysymykset voisi leikata pois lähetyksestä.

  Esimerkkinä nyt vaikkapa Killadelphiasta kun Louis haastatteli kulman kundeja (corner boys) siinä jonkun kaupan yms. kulmalla. Kysellään monta kertaa 15-vuotiailta jenginuorilta ryhmässä, että jos näet murhan niin ilmoitatko poliisille. Ja ihmetellään silmiä pyöritellen ei-vastausta ja toistetaan kysymys kolmeen kertaan. Kuten mukana ollut poliisikin myöhemmin sanoi niin kyllä kyseisellä nuorella olisi päässä vikaa jos tuossa tilanteessa vastaisi toisin.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Tietenkin täytyy muistaa, että tätä dokumenttia katsovat kaikenlaiset ihmiset -- myös ne jotka eivät seuraa poliisisarjoja eivätkä välttämättä tiedä millainen kulttuuri kaduilla vallitsee. Siksi Theroux varmasti kysyy niitä itsestäänselviä kysymyksiä, koska niitä tarvitaan selvittämään ne perusjutut katsojalle, joka ei välttämättä niitä ennestään tiedä.
   
 20. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Yleensähän Theroux heittää jonkinlaisen analyysin esim. taustapuheena, nyt sellaista ei kyllä varsinaisesti tullut. Tuo 'typerien' kysely on varmasti tietoinen valinta ihan vain siksikin ettei vastaajatkaan ole välttämättä mitään ruudinkeksijöitä. Toisaalta mies kyllä osaa myöntää olleensa väärässäkin kuten se taannoinen metsästyssafari jakso. Theroux intti, kyseenalaisti ja intti vielä lisää samasta asiasta, mutta lopulta kääntyi täysin toiseen suuntaan. Säälittävän raharikkaiden metsästysreissulla olikin merkittäviä luonnonsuojelullisia vaikutuksia.