Lost - juoni, tapahtumat yms. Suomen esitystahdissa

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Mika, 27.01.2006.

 1. Bengil

  Bengil Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2004
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Just tähän olen niin pettynyt! Kattelin Desperate Housewives-sarjaa aluksi aika kiinnostuneena, mutta into loppui nopeasti, koska sarja oli niiiiiin laskelmoitu ja tarkkaan aseteltu ja tähän päälle vielä se, että ne mysteerit täytyi aina purkaa viimeistään kahden jakson päästä (ilmeisesti jottei jenkkikatsojat turhaannu).

  Pelottaa, että Lostissa on mentykin samaa rataa eikä pystytty rakentamaan kunnon kaaria. Kylläpä tuleekin B5:tä ikävä. Siinä nämä ongelmat onneksi haittasivat vain S4-S5 -vaihteessa. :thumbsup: :naminami: :cool: :D
   
 2. Gordon

  Gordon Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 228
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei voi olla , Jarkko G, kai tää oli kieli poskessa kommentoitu. On tämä jo niin huono, että tätä kattoo enää camp-henkisesti. Kuinka huono tää voi olla?

  Mulla hämää koko ajan tämä sankari-lääkäri, kun näen hänet koko ajan vain Viiden jutun mikäliepuuseppäolikaan. Poliisin (vai oliko palkkiometsästäjä) tappoyritys oli jo niin koomista, ja miksei voinu antaa hänelle asetta, jotta olisi itse itsensä tappanu, vaan väännettiin siitäkin mukadraamaa. Ja tämä Lillyn esittämä hahmo, joka on joku vaarallinen rikollinen, mutta ei sankar-lääkäriä kiinnosta, mitä se on tehny. Jotta saadaan mukadraama jatkumaan. Toivottavasti ensi jaksossa, joku kuristaa sen koiran hengiltä perustellen, että muuten ruoka ei riitä, Jos se koira ei kuole seuraavassa jaksossa, tätä ei pysty enää kattoon mitenkään.:D
   
 3. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  35
  3. jakson perusteella sarja voi olla pahimmillaan todella huono.
  Eli oli kieli poskessa kirjoitettu, kiitos kun huomasit.
   
 4. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kummasti Lostin ensimmäinen ja toinen kausi ovat olleet megaluokan katsojamenestyksiä ympäri maailmaa. Roskasarjojen kohdalla voi heppoisista tekeleistä puhuakin mutta tällaisten menestystyneiden laatusarjojen kohdalla se on turhaa. Perusteeksi ei riitä, että itse pidät kyseista sarjaa ilmeisesti aivan paskana. Ei semmosia sarjoja montaa ole missä töpseli on vedetty seinästä aikaisessa vaiheessa (ja tarkoitan sarjoja, joille tuotettiin vähintään kaksi kautta). En itse keksi tähän väliin kuin Carnivalen joka melkoisen täydellisesti jäi kesken toisen kauden loppuun.

  Millä perusteella muka jännitteitä ei pyöritellä kauaa? Sehän juuri on televisiosarjojen paras puoli, että jännitteitä ei tarvitse purkaa aikaisin vaan niille annetaan aikaa. Babylon 5 on varmaan paras esimerkki loistavasti kasatusta jännitteestä, joka purkautui vasta neljännellä kaudella. Muista esimerkeistä vaikka Shieldissä todella annetaan aikaa jännitteiden kasaamiseen ja puretaan ne vasta kauden viimeisissä jaksoissa. Siinä vielä jää seuraavaankin kauteen/kausiin vielä paljon kerrottavaa. Lost vaikuttaa tässä mielessä aivan erinomaisen lupaavalta juuri viipyilevän kerronnan ja arvoitustensa puolesta.
   
 5. Crannog

  Crannog Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuosta välistä jäi mainitsematta sellainen mielestäni olennainen dialogi, jossa poliisi neuvoi Jackia olemaan uskomatta yhtään mihinkään, mitä Kate sanoo. Jos Jack uskoi tuota neuvoa, niin on jopa ihan loogista, ettei hän halunnut kuulla Katen tarinaa, vaikka oli sitä aiemmin poliisilta kysynyt.

  Ja tosiaan, oliko "poliisi" poliisi vai paremminkin aiemmin mainittu palkkionmetsästäjä. Hänellähän ei näyttänyt olevan viranomaisia mukana ja en oikein usko, että Australiassakaan toisen maan poliisi saa kuljeskella yksinään ympäriinsä rikollisia kiinniottamassa.

  Locken silmistä: rekisteröikö kukaan joko ensimmäisessa jaksossa tai sitten sarjan mainoksessa sitä kun Locke istui koneen hylyn lähettyvillä ja hänen silmänsä välähtivät keltaisina?
   
 6. Matt

  Matt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Monelle voisi tässä vaiheessa heittää sellasen ilmotuksen, että jos se on niin kamalaa tuskaa ja sielua viiltävää jo tässä vaiheessa seurata Lostia, niin noissa televisioissa on yleensä semmonen nappi, josta sen voi laittaa pois päältä. Ja joillakin meistä voi jopa olla jonkunlainen kauko-ohjain tätäkin varten :eek: Ihan ens viikon jaksoa silmällä pitäen ajattelin vaan ilmottaa :D
   
 7. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Ja lisäksi se, että alunpitäenkään ei taidettu noin sanoa (jos tätä kohtaa tarkoitettiin).

  Jack: What did she do?
  Marshal: I want to talk to her.

  Jack:Tell me what she did?
  Marschal: I want to talk to her alone.

  Tuosta saa siis sen kuvan, että Katella ja tuolla agentilla oli vielä selvitettäviä asioita (mitä?) ja että tuollakin keskustelulla oli juonen kannalta tarkoitus.
   
 8. JRS

  JRS Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2003
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan Ok jakso, tosin jotenkin laimeamman tuntuinen kuin kaksi ekaa jaksoa.
  Sarja on mielenkiintoinen ja aion seurata jatkossakin:):thumbsup: .

  Minusta tuo haavoittunut mies oli palkkionmetsastaja, tai ainakin han oli jotenkin ei poliisimainen.

  Outoja tapahtumia:

  -Sade tuntui loppuvan kuin taikaiskusta(?), kun se musta tyyppi sanoin pojalle menevansa etsimaan koiraan heti kun sade lakkaa. Sitten kun mies meni etsimaan koiraan, jokin alkoi jahtaamaan tyyppia siella pusikossa.

  Se musta kaveri katsoi muuten aika pitkaan aita peseytyvaa naista:D (ei kaantanyt katsettaan ihan heti meinaan:D ...)
   
 9. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
   
 10. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 435
  Saadut tykkäykset:
  69
  Kaikkein eniten oudoksutti se että porukan palattua retkeltään kukaan ei maininnut sanallakaan jääkarhua. Itse asiassa koko jaksossa ei ollut minkäänlaista mainintaa kyseisestä otuksesta, vaikka luulisi noinkin oudon tapauksen pyörivän edes jonkun paikalla olleen mielessä.
   
 11. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Joo, panin saman merkille. Ja joku jossain (Plazalla) sanoi että jos ei ole koukussa kyseiseen sarjaan vielä niin kolmannen jakson jälkeen ainakin on :confused: Minusta oli aika pliisu jakso mutta toivotaan että tahti paranee...
   
 12. kebek

  kebek Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Itse ihmettelin sitä, että se koira (tunnetusti ihmisläheinen rotu) haahuili pari päivää viidakossa aivan rannan tuntumassa (päätellen siitä, että joku sen pari kertaa näki ja tuli rannalle heti pillin vihellyksestä), mutta ei kertaakaan tullut ihmisten pariin. Tiedä sitten mikä juonikuvio siihen liittyy. :confused:
   
 13. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Nääh, se on vasta se seuraava...trust me. Walkabout, niin loistava jakso, että kannattaa melkein katsoa arskoilla.
   
 14. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Sawyerhan oli napannut mieheltä virkamerkin, joka näytti suurinpiirtein tältä:

  [​IMG]

  Lisäksi hän mainitsi että kyseessä oli "U.S. Marshal". Tyyppien yhtenä tehtävänä on nimenomaan noutaa ulkomaille karanneita kotimaahan tuomittavaksi.

  U.S. Marshal Service:
  "Also, the Marshals Service is the primary agency responsible for tracking and extraditing fugitives who are apprehended in foreign countries and wanted for prosecution in the United States. The U.S. Marshals Service, which has statutory responsibility for all international, federal and state extraditions, sees to it that there is no safe haven for criminals who flee the territorial boundaries of the United States."

  Tokkopa Marshalitkaan kuitenkaan yksin ulkomailla etsintäkuulutettuja jahtaavat, mutta kyseessähän on tv-sarja. Oikeasti tuo luultavasti olisi mennyt niin, että paikallinen poliisi olisi etsintäkuulutetun pidättänyt tai ainakin ollut mukana siinä ja sitten vanki olisi luovutettu Marshalin hoiteisiin kotimatkan ajaksi.
   
 15. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Oorlait. Täällä seurataan kyllä silmä kovana :eek:
   
 16. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mistäs tällaista päättelit? Kaksi ensimmäistä jaksoa olivat ihan mielenkiintoisia, mutta tämän iltainen jakso oli roskaa. Mielestäni ilmaisin itseäni harvinaisen selvästi. Jos spekuloin puolivakavissani sarjan jatkolla, niin ei se tarkoita, että pitäisin sarjaa paskana.

  Ja mitä tv-sarjojen jännitteisiin tulee, niin kyllähän se nyt niin on, että pääsääntöisesti nykysarjoissa ei kovin montaa suurta, jatkuvaa juonikuviota pyöritetä taustalla. Jokaisella sarjalla on se muutama "pääkuvio" joka jatkuu taustalla enemmän tai vähemmän näkyvänä, ja loppu onkin sitten sekalainen kudelma kaikenlaista nippeliä - jota tunnutaan kasattavan useasti vähän liiankin kanssa - ja näitä knoppeja sitten puretaan paikoin turhankin kiivaaseen tahtiin, että saataisiin uusia tilalle.

  Harvoin enää näkee esim. Hill Street Bluesin "lanseeraamaa" todella pitkällä tähtäimellä ajateltua kerrontaa, jossa kehiteltiin pitkäkestoisia sivujuonteita, jotka saattoivat alkaa yhden kauden alussa, ja joihin palattiin mahdollisesti vasta muutaman kauden päästä uudelleen, mutta koko paketti pysyi silti kasassa käsittämättömän hyvän käsikirjoittamisen ansiosta. Itsestäänselvyyksiä (lue: turhia panttauksen aiheita) ei tarvinnut säästellä, koska todellinen sisältö tuli jostain muualta.

  Nykyisin äärimmäisen tiukan taloudellisen paineen alla toimivat tuotantoyhtiöt tuntuvat sortuvan katsojia aliarvioivaan, turhien kikkojen varassa toimivaan kerrontaan, jossa ei rakenneta oikeasti haasteellisia juonikuvioita, vaan toimintaperiaatteena tuntuu sen sijaan olevan "taustalle yksi iso möhkäle ja paljon murusia päälle, jotta pystytään tekemään 24 jaksoa (ja pitämään katsojat edes jossain määrin kiinnostuneina)".

  Ja ennen kuin joku taas tulee itkemään typeriä kommenttejani, ja kertomaan miten en ymmärrä Lostin klassikkostatusta, niin lohdutukseksi voin kertoa, että aion katsoa sarjan loppuun asti, osoittautuu se sitten kuinka tylsäksi tahansa. Pilotti oli lupaava, jatko ei vielä toistaiseksi.
   
 17. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 435
  Saadut tykkäykset:
  69
  Miten musta tuntuu että viikon päästä täällä on joku joka taas hehkuttaa viidennen jakso maasta taivaaseen ja lupaa että viimeistään se jakso koukuttaa?
   
 18. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Jotta keskustelu ei menisi pelkästään ihmisten väliseksi nälvimiseksi, niin ehkäpä pitäisi perustaa vielä pari uutta LOST-ketjua:

  1. Katsotaan ja haukutaan Lostia

  2. Katsotaan ja fanitetaan Lostia

  Aseenkäyttö Lostissa taitaa ehkä myös tarvita oman ketjunsa.....
   
 19. Cress

  Cress ~ Samppa ilman huumoria Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas typerää. Se, ettei kukaan tosiaan maininnut jääkarhusta sanaakaan (edes siellä leirinuotiolla paluumatkalla) ja se, että jokin eläin(?) jahtaa miestä pusikossa niin se unohtuu samalla hetkellä kun tissit tulevat näkyviin.
   
 20. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Älä hyvä mies leiki tulella...

  Kohtalainen jakso oli tuo eilinen. Suurin ongelma nyt kolmen jakson jälkeen tuntuisi olevan pliisut roolihahmot. Itsellä on hyvän sarjan kriteerinä usein hahmot, joiden edesottamuksia todella kiinnostaa seurata. Vielä ainakaan ei tässä ole moisia vastaan tullut. Mutta kyllä tämä tällaisena viihdehömppänä menee ihan hyvin.