Lost - juoni, tapahtumat yms. Suomen esitystahdissa

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Mika, 27.01.2006.

 1. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei. Saaren tapahtumat olivat totta, viimeisellä kaudella olleessa "sideways"-maailmassa taasen kaikki olivat kuolleita.

  Ei kai tähänkään nyt tarvitse kädestä pitäen antaa vastausta, vaan voi itse päätellä että Saarella on ollut porukkaa ennen 815-lentoa, jotka ovat sen rakentaneet jne. Kyseisiä sivilisaatioita voi päätellä sen perusteella, mitä he ovat rakentaneet..

  Michael ei saanut "synninpäästöä" oikeassa elämässä, vaan jäi Saaren vangiksi, sen takia haahuilee siellä aaveena. Joten sen takia ei ollut "sideways"-maailmassa ja ei päässyt jatkamaan eteenpäin, kuten muut. Esim. Ben päätti jäädä vielä sideways-maailmaan, eikä ollut valmis jatkamaan. Oli selvästi keskeneräisiä asioita, jotka halusi hoitaa Alexin ja Daniellen kanssa.

  Kuten Christian sanoi, "The most important time of your life was when you were with these people." Walt oli vain pienen osan elämästään saarella, ollen loppuelämänsä normaalissa maailmassa.

  Piakkoin julkastavalla "The Complete Box"-DVD/Blu-Ray:lla on noin 15min verran lisämateriaalia, joissa on matskua Benin ja Hurleyn ajasta saaren hallitsijoina. Tietojen mukaan myös Walt tulee esiintymään näissä kohtauksissa.
   
 2. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  926
  Saadut tykkäykset:
  52
  Oli muuten tuskaisen paljon mainostaukoja, tosin sopi hyvin koska piti välillä tehdä nestetankkausta (kahvi, vesi, cokis) ja samoiten tyhjennystäkin:D
   
 3. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  926
  Saadut tykkäykset:
  52
  Samoin kävi itselläkin. Ensimmäisellä katselulla taisin olla niin täpinöissä ja fiiliksissä ettei huomannut tuijotella taustoja tarkemmin.
   
 4. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Niin, mielestäni tuo lopetus ja viimeinen kohtaus/kuva bambumetsässä makaavasta kuolevasta Jackista ja sen yhteys ensimmäisen jakson ensimmäiseen kohtaukseen on kaunis ja erinomainen. Eikä tuo Egypti-kuvion/patsaan selittämättömyyskään niin häiritse, koska mielestäni katsojalle on annettu kylliksi informaatiota tuosta jotta langanpäät voi solmia itse. Mutta kuten todettu, mielestäni Lost hetkittäin jopa vaatii wikipedian, lostpedian, foorumeiden ym. tutkimista että kaikki pienetkin jipot selittyvät. Vai kuinka moni osasi suorilta sanoa ilman taustatyötä, että tuo patsas on hedelmällisyyden jumalatar Taweret? :) Kun tämän tietää, niin Lostin aukeaminen helpottuu taas vähäsen...

  Sen sijaan on lähes anteeksiantamatonta, ettei esim. Waltin mysteeriä selitetty mitenkään, erityisesti kun se oli suuressa roolissa ykkös- ja kakkoskaudella. Ehkä tätä olisi pitänyt alkaa purkaa jo hyvissä ajoin, eikä jättää viime tinkaan jolloin se ei enää sitten "mahdukaan" mukaan. Selitykseksi ei riitä myöskään se, että Waltin näyttelijä kasvoi. Olisi tuo voitu kuitata esim. Jacobin suulla, tai kuka nyt ikinä asiasta jotain tiesikin. Sama koskee oikeastaan koko viimeistä jaksoa, eihän siinä loppujenlopuksi annettu vastauksia yhteenkään pitkäkestoiseen mysteeriin, poislukien nuo "flashit". Jakso meni suht suoraviivaisesti eteenpäin, sisälsi vähän nolon kliseistä actionia ja väitti keskittyvänsä vain hahmoihin, jotta tekijät pääsisivät pälkähästä noita kysymyksiä koskien.

  Kuudennen kauden dvd:lle on luvattu about parinkymmenen minuutin verran lisämateriaalia, en tiedä selitetäänkö niissä Waltia mutta ainakin tuosta Hurleyn ja Benin saarellaoloajasta on luvattu kertoa jotain oleellista. Muitakin mysteereitä lienee roppakaupalla, osaan voi pienellä pähkäilyllä löytää vastaukset itse (Henry Galen kuumailmapallo, Dharman ruokalähetys), osa taas tuntuu pelkästään umpikujilta, esim. se kanoottiammuskelu viidennellä kaudella niiden aikahyppäysten lomassa. Locke, Sawyer + co lähtivät kanootilla reissuun ja kauempaa jokin tuntemattomaksi jäänyt ryhmä avasi tulen. Käsikirjoittajat ovat jälkeenpäin itse tiedostaneet tämän, mutta päättivät etteivät vastaa mysteeriin koska "se ei ole hahmojen kannalta oleellista". No, ehkei se isommassa kuviossa enää merkkaa paskan vertaa, mutta jos sillä ei ole mitään merkitystä niin miksi tämä on edes lähtökohtaisesti pitänyt esittää mysteerinä? Siitä sitten vain arpomaan, että hypättiinkö siinä tulevaisuuteen ja oliko ne Widmoren porukkaa tms.

  Vaikkei finaali kokonaisuudessaan ollutkaan joka osa-alueella tyydyttävä (katsoin sen nyt uudestaan, ensimmäinen kerta jenkkien tahtiin), niin kaikenkaikkiaan voisi sanoa että Lost pysyi yllättävän hyvin kasassa, kun vertaa vaikkapa Heroesiin, Prison Breakiin tai Flashforwardiin, jotka nuupahtivat jo 1-2 kauden jälkeen tai jopa kesken ensimmäisen kauden. Lostin käsikirjoittajilla oli sen verran luovaa hulluutta ja rohkeutta mukana, että pakka laitettiin sekaisin aina tasaisin väliajoin niin että homma pysyi kiinnostavana. Melkoinen keitoshan tämä oli, mutta seikkailu/mysteeri/jännitys/draama -hybridinä ihan yliveto, jossa oli kiehtovasti naitettu yhteen eeppisyys ja tiukasti hahmovetoinen kerronta. Ehkä tällaisia sarjoja tulee tosiaan n. kerran kymmenessä vuodessa.
   
 5. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jorge Garcia paljasti äskettäin, että noista Dharma-lähetyksistä pitäisi olla juttua noissa lisäpätkissä. Tuosta ammuskelusta samaa mieltä, viimeisissä jaksoissa sitä odotti, että joku hahmoista ammuttaisiin äkkiseltään kanoottiin, mutta eipä käynyt. Varsinkin, kun viime kaudella näytettiin selvästi, että oltiin tuossa 2007/2008-ajassa, kun siitä kanootista löytyi Ajiran vesipullo.
   
 6. Mule

  Mule Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2005
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liekö muuten sattumaa, että egyptiläinen koirajumala Anubis liitetään wikipedian mukaan kuolleiden suojelemiseen ja valmistelemiseen tuonelaan (vrt. Vincent). Taweret (joka kuvattiin usein raskaana) jumalattaren yhteydessä hahmon agressiivisuus liitetään virtaheponaaraiden jälkeläisten suojelemisvaistoon (vrt Claire).

  Itseä ei tuo Waltin kohtalo niin kiinnostanut sillä minusta penska oli lähinnä ärsyttävä.
   
 7. chevalier

  chevalier Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos linkistä.

  Kyllä tosiaan jotenkin haikea fiilis, mitä tämän jälkeen:weep: Rupeaako kaikkia sarjoja vertaamaan tähän, jos ei pääse samalle tasolle niin on kuraa:cool: Nyt kun loppua on sulatellut ja lukenut ihmisten selityksiä ja mielipiteitä, täytyy sanoa että loppu oli todella hyvä vaikkei ehkä kaikkein yksinkertaisin. Ei taaskaan tarjottu kaikkia tarjottimella, annettiin pikkaisen teelusikalla ja paljon joutui päättelemään itse.
   
 9. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Oli vähän sellainen loppu kuin pelkäsinkin, siirappai ja nostalgiaa eikä napakkaa yllärikäännettä. No, menetteli kuitenkin. Minusta olisi kuitenkin ollut parempi lopettaa siihen kun 1-2 tuotantokautta sitten pääsivät kuin pääsivätkin pois siltä saarelta. Siinä kohdassa fiilikset olivat paljon korkeammalla.

  Itse asiassa Prison Breakissa hoidettiin loppu mielestäni kumminkin paremmin. Ensin on "pakollinen" siirappijakso, mutta sitten päälle tulee parin jakson mittainen epilogi, jossa palataan sarjan juurille napakan minitarinan muodossa ja samalla selitetään auki jääneitä asioita.
   
 10. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran vielä, että Lost on mielestäni aina ollut poikkeuksellisen hieno sarja. Erityisesti miellyttäviä ja nykyään niin kovin harvinaisen omaperäisiä asioita tv-sarjoissa oli jo ensimmäisellä kaudella tutuksi tulleet flashbackit, jotka todella tekivät hahmonkehityksestä mielenkiintoisen ja harvinaisen syvällisen. Toinen Lostin kantava peruselementti on ollut loistava käsikirjoitus, jonka hienouden vasta näin loppupuolella ymmärtää, kun miettii sarjan tapahtumia alusta asti. Sarja on ollut täynnä mahtavia juonenkäänteitä, jotka pala kerrallaan ovat avanneet saaren suurta mysteeriä.

  Ehkä hieman rahastuksen/venytyksen makua oli 3- ja 4-kausien vaihteessa, kun saaren tapahtumat olivat rauhoittumassa ja silloin yhtäkkiä helikopteri ilmestyi saarelle... ja sen jälkeen se laiva... Itse asiassa koko Widmoren osuus jäi hieman hämärän peittoon. Miksi se halusi päästä saarelle ja mitä hän sieltä oli hakemassa?

  Niin ja kukahan ihme asensi sen pyörän sinne valotunneliin? herra tuntematonhan esitteli sitä äidillensä, mutta äiti ehti tappaa poikansa ja täyttää kaivon ennen asennusta. Ellei sitten poika savuksi muuttumisen jälkeen rakentanut sitä uudestaan... Niin tai sitten Dharman väki
   
 11. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hieman ohueksihan viimeinen kausi jäi. Tuo turha rinnakkaistodellisuus olisi saanut jäädä näyttämättä, kerran se ei ollut totta. Odotin koko ajan, että miten saaret uudet kingit kääntää aikaa taaksepäin ja saa lento 815 saapumaan perille kuten pitää. Näin ei käynyt vaan pistettiin nessuvaihde kehiin. Sucks. Parasta antia oli Jack vs Locke showdown ja siihen sopivasti käyvä Katen heitto Lockelle luodin säästämisestä. Tuon Abrams on aina osannut. Jättäisi muun draaman tekemisen pois, koska sitä hän ei hallitse. :)
   
 12. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tuskinpa Abramsilla on ollut enää tuon kanssa kovinkaan paljon tekemistä. Carlton Cuse ja Damon Lindelof ovat Lostia pääasiassa luotsanneet, varsinkin näillä viimeisillä kausilla.
   
 13. jryi

  jryi Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  456
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, Cuse ja Lindelof sarjan loivat, JJ Abrams auttoi hiukan pilotin ja loppukohtauksen viilaamisessa ja myi sarjan ABC:lle. Tuntematon parivaljakko ei olisi millään onnistunut myymään viiden vuoden minisarjaa isolle TV-kanavalle, siksi Abrams on saanut nimensä Lostin alkuteksteihin.
   
 14. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  LOSTista tuttu numerosarja oli Mitchellin ja Webbin Päätöntä menoa -sarjassa ja arvatkaa mitä, It's Numberwang! :)
   
 15. Kopi

  Kopi Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, mikäs sen numerosarjan selitys loppujen lopuksi oli, sehän oli niin h-tin tärkeässä osassa ekalla kaudella, tuli vastaan joka paikassa.
  Yksi ziljoonasta juonikuviosta jotka "unohtui" selittää?
   
 16. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245