Lost - juoni, tapahtumat yms. Suomen esitystahdissa

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Mika, 27.01.2006.

 1. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselleni oli tuo lopetus aika haukotuttava ja ehkä hieman turhan helppo ratkaisu. Ei päätösjakso itsessäkään ole ihan sieltä parhaasta päästä. Oli tässäkin jaksossa kuitenkin hyvätkin hetkessä. Ehkä paras oli Jackin ja Vale-Locken sananvaihto ennen kuin lähtivät sinne valopaikkaan.

  Joka tapauksessa tämä kuudes kausi on kyllä heikkoin Lostin kausista. Ja tarina olisi voitu kertoa jo kenties neljässä kaudessa.

  Seuraava projekti onkin sitten hankkia kaikki kaudet DVD:llä ja katsoa putkeen. Ehkä näin tarttuu jotain enemmänkin tai jos vaikka löytyy pahoja epäloogisuuksia. Ja onhan nyt sitten uusintakierros mielenkiintoinen, kun tietää, miten kaikki päättyy ja vastaukset mysteereihin.
   
 2. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaisua, vaisua. Olisivat nyt edes jonkin pommin keksineet loppuun, niin olisi ollut mielenkiintoisempi loppu. Koko jaksohan oli yhtä haikailua ja itkunpidättelyä...

  Lost on mielestäni ajoittain kärsinyt eräänlaisista epäloogisuusongelmista, eikä tämäkään jakso ollut poikkeus. Oli mukavaa, kun selvisi mitä Roselle ja sille toiselle tapahtui, mutta aika irralliselta tuntui tämä kohtaaminen, kuten myös lentäjän löytyminen sekä Desmondin seikkailut. Jotenkin ei vain edennyt sulavasti tämä koko loppukausi. Ja eivätkö Michael ja Walt saaneet kirkkokutsua?

  Kuitenkin täytyy sanoa, että odotan mielenkiinnolla uusintakierrosta dvd- tai bluray muodossa...

  Hienointa tässä lopussa on kuitenkin se, että saa ilman spoilerivaaraa katsastaa Lostin amerikantahtiin -threadin...
   
 3. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, tämä kävi minullakin mielessä. Nyt kun tästä sarjan juonesta tietää sen mitä tiedettävissä on, niin voisi kokeilla onko sarja uudelleen katsottuna enemmän vai vähemmän selkeä kuin ensimmäisellä katselukerralla :)

  Mutta oli vähän pitkitettyä kyllä, vaikka muutama noista "uudelleen kohtaamisista" oli ihan koskettavia. Joskus 1h 20m kieppeillä tuli jo katseltua kelloa, että onko tätä tosiaan vielä yli puoli tuntia jäljellä..

  Aika ilmiö tästä kuitenkin tuli, tästä edespäin voi 00-luvun telkkarinkatsojat jakaa kahteen kastiin, Lostin nähneisiin ja näkemättömiin. Jos 80-luvulta jäi elämään lentävä lause "Kuka ampui JR:n?", niin varmasti 00-luvun vastaava löytyy Lostista :)

  Mikä tuo sitten olisikaan,

  What is the island?
  The others are coming!

  jne..
   
 4. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 988
  Saadut tykkäykset:
  6
  Jäi vähän epäselväksi mikä sivilisaatio oli sitten rakentanut sen rannan ison patsaan, temppelin ja luolan sisätilat jossa se saaren valo on.

  Miksi luola oli niin rakennettu ja se reikä tukittu tulpalla? Mikä sitä reikää on tukkinut ennen sitä sivilisaatiota joka on joutunut laittamaan sen tulpan siihen?
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Vai oliko kaikki sittenkin vain rannalla lentokoneonnettomuuden jälkeen kuolemaa tehneen puhtotohtorin viimeisten hetkien houreunta?

  No eipä tämä viimeinen kausi mikään kovin kummoinen ollut, mutta kyllähän tämä lopetus kuitenkin kelpasi.
   
 6. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
 7. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Noh, vaikka kaikkiin kysymyksiin ei tullutkaan vastausta, niin kuitenkin hahmojen tarinat saarella saatiin pääosin valmiiksi. Eli kaikki tapahtui oikeasti ja lopuksi saarelle jäi vielä Ben ja Hugo sekä ilmeisesti Rose ja Bernard. Sitä vaan en muista että miten he päätyivät rakentamaan majaa... Desmond ilmeisesti pääsi myös pois saarelta koska Hugo sai pyörittää saarta oman mielen mukaan...

  Walt ja Michael tosiaan puuttuivat kirkosta, ilmeisesti aika ei mahduttanut heitä mukaan tms. olleet tarpeeksi tärkeässä roolissa Jackin muistelmissa.

  Mielestäni ihan toimiva loppu näinkin mutkikkaalle juonikuviolle.
   
 8. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 564
  Saadut tykkäykset:
  96
  Muistaakseni tämä johtui siitä, että tämä Waltin näyttelijä on kasvanut pituutta sen verran, ettei näyttänyt enää lainkaan samalta :), ainakin tekijöiden mukaan...

  KUVA
   
 9. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tai sitten mitään ei tapahtunutkaan oikeasti. Vapaus omille tulkinnoille tässä lopetuksessa eniten miellyttikin.
   
 10. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Kaikki saarella tapahtunut tapahtui oikeasti. Niin ainakin tekijät väittävät. Voihan sitä tietysti kuvitella ihan mitä haluaa.
   
 11. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  926
  Saadut tykkäykset:
  52
  "You can let go now"

  Nyt toisen katselukerran jälkeen (ekana näin Amerikan tahtiin) mielestäni tuo finaali oli ja on edelleen erittäin hyvä. Henkilöiden "muistamiset" hyvin tehty ja etenkin Jackin isukin puhe lopussa todella koskettava.
  Tunteisiin todella vetoava koska vieläkin paikoitellen silmäkulma kostui. Haikea olo kun loppui mutta kaikki loppuu aikanaan eikä tätäkään olisi kannattanu enää väkisin pidentää ja toivottavasti eivät rupea tekemään jatkoa tai leffaa ym. enää.

  Pakko siltikin mainita että, sääli että Lostille kävi kuten monelle muullekin loistosarjalle lopetuksen suhteen. Kovin harvassa nimittäin ovat vastaavan kaliiberin sarjat joihin olisi saatu yleisesti ihmisiä tyydyttävä loppu, tosin mielipiteitä on niin paljon että ikinä ei voi kaikki miellyttää.

  Käsikirjoittajat kirjoittivat itsensä pussiin, eivätkä mitenkään voineet paikata tarinan aukkoja tai kertoa mysteereistä lisää. Ehkäpä jopa parempi että asioita jätettiin auki tai kesken, eivätkä ne kenties olleetkaan niin oleellisia asioita kuin aluksi tuntui koska ihmishahmoista ja niiden kohtaloista tässä lopulta olikin kyse.

  Pakkohan se on varmaan sitten jossain vaiheessa tiirailla sarja alusta saakka uudelleen, katselin kaudet 1-4 muutenkin jo ennen viimeisen kauden alkua joten ihan heti ei koko sarjaa kehtaa katsoa. Hyllyssähän nuo kaudet toki ovat joten sieltä ne löytää sitten kun tuntuu siltä.

  Kyllä tämä sarja oli kaikinpuolin hemmetin hyvä, vaikka sarjan juonessa olikin aukkoja ja täytettä aina silloin tällöin etenkin näillä myöhemmillä tuotantokausilla. Erinomaista draamaa scifi ym. mausteilla komeissa maisemissa ja hyvillä näyttelijöillä varustettuna.


  Christian: I'm real, you're real. Everything that has ever happened to you is real. All the people in the church, they're all real too.

  Jack: They're all dead?

  Christian: Everyone dies sometime. Some of them before you, some of them long after you.

  Jack: Why are they here now?

  Christian: There is no now, here.

  Jack: Where are we now?

  Christian: This is a place that you all made together so you could find one another. The most important time of your life was when you were with these people. That's why you are all here. No one does it alone Jack. You needed all of them and they needed you.

  Jack: For what? Christian: To remember and to let go.

  Jack: Kate, she said we were leaving.

  Christian: Not leaving, no, moving on.

  Jack: Where are we going.

  Christian: Lets go find out.
   
 12. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Niin no jos ruokakin maistuu valmiiksipureskeltuna, voi toki jälkikäteen hakea tekijöiden tai fanifoorumeiden kirjoituksista selityksiä tapahtumille. Vaihtoehto tuolle tosin onkin sitten kauhistus ns. javirlaiselle koulukunnalle.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2010
 13. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Kyllähän tuo tippa meinas tulla silmään tätä vikaa jaksoa kahtoessa. :weep:
   
 14. luu5

  luu5 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiaan mitenkään liittymättä, niin oliko lähetys yli viisi minuuttia myöhässä tuon lostin kohdalla kun EyeTV oli jättänyt viimeise(n/t) minuuti(n/t) tallentamatta? Vai pitääkö syytä etsiä omista vehkeistä...
   
 15. TPR

  TPR Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
  Lopputekstit alkoivat n. 23:07 oman tallennuksen mukaan.
   
 16. luu5

  luu5 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, itsellä olikin vain kaksi minuuttia, ei viisi, tuo varmuusvara. Eli taisi tallennus loppua juuri alkuteksteihin.
   
 17. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 988
  Saadut tykkäykset:
  6
  Nelosen ohjelma-aikataulussa oli merkitty jostain syystä loppuvaksi jo klo23:04 vaikka jatkui vielä monta minuuttia. Mullaki pätkäsi tallennuksen kesken kaiken poikki. Sunnuntaina klo23:15 tulee uudelleen jos silloin saisi sen kokonaisena talteen.
   
 18. luu5

  luu5 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt vasta luin mitä tuo EPG sanoi LOSTista. "Jakso kestää yli kaksi tuntia ja päättyy kello 23.10". No miksi sitten EPG:stä löytyy 23:05 alkava uutislähetys? Nyt ei ymmärrä kyllä yhtään. Onko syynä Nelosen kädettömyys vai Digitan uuden EPG ohjelmiston sekoilu?
   
 19. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 988
  Saadut tykkäykset:
  6
  Veikkaan Nelosen kädettömyyttä tai välinpitämättömyyttä. Taisi olla kyllä normaalia vähemmän mainoksia nyt. Vakiomäärällä ohjelma olisi saattanut venyä vielä pitempäänkin yli ohjelma-aikataulun.
   
 20. Mule

  Mule Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2005
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loppujen lopuksi on vaikea keksiä parempaakaan tapaa lopettaa sarja kuiin miten kirjoittajat olivat sen tehneet.
  Paljon jäi saaren olemuksesta selittämättä, mutta vihjeitähän oli sarjaan jätetty faneille analysoitavaksi. Esim. se iso patsas on egyptiläinen jumala Taweret, johon liittyviä mytologioita voi lueskella ja verrata Lostiin:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Taweret

  Jossain vaiheessahan mm. kaiveltiin jääkarhun luita Tunisiasta, joten se "selittänee" noita yhteyksiä Egyptiin. Tuohon kun sekoittaa Atlantis tarua yms. niin taustatarinaa lienee sen verran, ettei sen selittäminen oikeastaan hommaa parantaisi. Varmaan siitä jonkun minisarjan voisi väsätä.

  Huvitti etten ollut huomannut viimeisen jakson ekumeenisen kirkon olevan aivan täynnä eri uskontojen symboleita ennen kuin vasta katsoessani sen toiseen kertaan kun nyt tuli neloselta.