Lost - juoni, tapahtumat yms. Suomen esitystahdissa

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Mika, 27.01.2006.

 1. Blondie

  Blondie Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin tuo nelosen sivuilla oleva klippi mitä kaikkea on tapahtunut aikaisemmin oli hyvä kertaus ja toteutus toi hymyn huulille :)
   
 2. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli kyllä ihan mukava aloitus viimeiselle kaudelle. Saaren tapahtumat ovat kyllä todella mielenkiintoisia. Vale-Locke on kyllä kova äijä ja myös nämä saaren uudet asukit ovat mielenkiintoista porukkaa. L.A:n tapahtumat eivät vielä oikein napaneet mukaansa, mutta toivottavasti saadaan siihenkin jotain mielenkiintoista. Onhan kyllä Katen pako ja Jackin isäpapan ruumiin katoaminen melkoisia juttuja, mutta jotain enemmänkin ehkä voisi olla. Cliffhanger oli kyllä aikamoinen.

  Toivottavasti tästä saadaan toimiva kausi.
   
 3. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Olipahan taas mieltä pyörittävä alotus seasonille. Ihmettelin kun ei se sisko ollut siellä lennolla mukana. Ja ihan uuvet porukat taas saarella. jaakoppi sentään. ;)
   
 4. NaMuKax

  NaMuKax Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.07.2008
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  jumaleissön, että ottaa pattiin! Jo jonkun tovin ehtinyt odottaa tätä viimeistä kautta ja just kun kello tulee yhdeksän niin digiboksista häviää kolmonen, nelonen, sub ja muut samassa nipussa olevat kanavat!!!:OI:OI:OI ja sama "vika" naapurilla ja omassa kakkosboxissa eli jotain käsittämätöntä tapahtui Soneran kaapelijakelussa täällä Porvoon seudulla.:mad:

  No sunnuntaina pitäis tulla uusinnat...
   
 5. Skywalker

  Skywalker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. Santanen

  Santanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun Lost alkoi, se tuli tunnetuksi lukuisista takaumistaan eli englanniksi sanottuna flashbackeistä. Myöhemmin kausilla alettiin takaumien kaltaisesti näyttää, mitä hahmojen tulevaisuudessa tulee tapahtumaan. Tällaisia flashforwardeja eli suomeksi vaikkapa "eteymiä" ei telkkariohjelmissa aiemmin ollut juuri nähty.

  Nyt viimeisellä kaudella tuli näköjään jälleen uusi tehokeino, kun ensimmäisessä jaksossa hahmoja seurattiin samaan aikaan sekä saarella että rinnakkaisessa todellisuudessa lentokoneessa ja -kentällä.

  Fanivlogi Lost secrets and recapissa ilmiölle annettiin oivaltava nimitys, flashsideways. Vaan mitäköhän tuo olisi suomeksi, sivuumat, rinnakkaumat? :D


  Ja vielä muistutuksena: Toivottavasti Lostia Amerikan tahtiin seuranneet eivät tule tänne paljastelemaan, kiitos! :)
   
 7. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä tuli ensimmäisenä mieleen etiäiset, mutta eihän se ole ollenkaan sama asia. Takauman vastakohtana tuo "eteymä" on aika hyvä, mutta onko "etiäisen" vastakohta sitten "takiainen?"... (Sorry offtopic)
   
 8. Bengil

  Bengil Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2004
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  6. kausi on kyllä ollut vähän pettymys. Temppeli tuotiin mukaan uutena tapahtumapaikkana, mutta edellisten jaksojen viittausten (mm. Richard taisi jossain vaiheessa kehottaa othereita etsimään viimeistä turvaa sieltä) perusteella rakentunut mielikuva oli kyllä jotain suurempaa kuin tuollainen 'minikokoinen inkatemppeli' jossa on piha ja kaksi huonetta, doh. Siellä asuvat kaveritkaan eivät oikein ole säväyttäneet, mystiikkaa rakennetaan tekemällä jotain omituista ja jättämällä selittämättä se.

  Positiivisena asiana täytyy toisaalta mainita tuo savun mukaantulo. Vaikka sitä on pantu näyttelemään ihmishahmo, Locken näyttelijä saa tehtyä siitä sopivan säälimättömän tuntuisen 'persoonan'.

  Saa nähdä miten kauden ilmeinen loppuhuipennus saadaan rakennettua. Pedataan, että joku on tulossa saarelle, on olemassa ilmeisen hyvät kaverit (Jacobin mukaan ainakin Hugo ja Jack), ilmeisen pahat kaverit (Claire, Sayid, savu) mutta miten tuo konflikti puretaan loppuratkaisuksi, joka sulkee koko kaaren...

  Lostia on ollut kiinnostava verrata Flash Forwardiin. Lost käsikirjoitettiin tajoamalla ensimmäiset 2-3 kautta pelkkiä mysteereitä, joita on sitten selittämällä selitetty seuraavat kaudet. Flash Forwardissa taas mystiikka-jänne näyttäisi olevan vain muutaman jakson mittainen kun nyt jo annettiin yksi iso selitys (vai oliko se hämäys) ja iso kaarta rakennetaan monesta minikaaresta.
   
 9. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  itekkin vertaillut tahtomatta mielessä lostia flashiin. ja tällä hetkellä tuntuu tuo flaashi jopa himpun mukavammalta. Eivät jumita koko ajan siellä himputan saarella. :thumbsup:
   
 10. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  52
  Toisaalta Lostin vahvuus on nimenomaan tuo eksoottinen miljöö:thumbsup:
   
 11. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Suurten linjojen suhteen viimeinen kausi on ollut melkoista höpöä ja pienoisena ihmeenä voi pitää, jos langat lopussa onnistutaan mitenkään tyydyttävästi solmimaan.

  Viime jakso sen sijaan erottui edukseen. Jos isoissa juonikuvioissa on puutteensa, niin hahmotasolla Benin päätyminen oikeaan ratkaisuun rinnakkaistodellisuudessa oli miellyttävää seurattavaa.
   
 12. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas jännä jakso. En olisi osannut odottaa, että Locke kehkeytyisi oikeaksi pahikseksi. Widmoren osuus tässä taistelussa on kyllä vielä hämärässä. Mielenkiintoista näiden "isojen" asioiden lisäksi oli myös tämä Richardin aka Ricardon menneisyys. Näitä lisää...:thumbsup:
   
 13. Psychic

  Psychic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, hyvä jakso taas vähään aikaan. Kauden alku oli lupaava ja sitten välillä taas alettiin hiukan junnata.

  Ainakin itseäni kiinnostaa lähinnä vain tuo saari ja siihen liittyvät asiat, eivätkä esimerkiksi saarelaisten vaihtoehtoiset koululehtorin uravalinnat tai vastaavat. Eli kerrankin takauma (jotka tällä kaudella ovat olleet lähinnä eteymiä/sivuumia tms.) oli mielenkiintoinen ja lisäsi tarinan sekä aikajanan syvyyttä. Ja tämä loppua kohden ilmentynyt mytologian rakentaminen jättipatsaineen on ollut hyvää antia. Toki ylipäänsä asioiden syvällisempäänkin käsittelyyn olisi vielä rahkeita.

  Näin sarjan lähetessä loppuaan voisi todeta yleisesti, että ekan kauden jälkeen odotin hyvin erilaista sarjaa eivätkä odotukset ole siltä osin täsmänneet, mutta parhaimmillaan sarja on ollut erittäin viihdyttävä ja harvoja nykysarjoja joita tulee seurattua (lähinnä Shield ja Galactica tulee mieleen).

  Toka kausi, vaikkakin erilaista mitä odotin, oli muistaakseni vielä varsin hyvä ja piti otteessaan mutta sitten tuli paljon lässähdyksiä, vaikka niitä helmiäkin välillä oli (kuten kausien päätökset). Näinhän se TV-sarjoissa taitaa usein muutenkin mennä.

  Tuntuu, että kokonaisuutena täytejaksoja on ollut melkoinen määrä ja olisi pärjätty ilman suurta osaa takaumista. Ne hyvät eli yleensä suurta juonta eteenpäin kuljettavat jaksot ovat tehneet sarjasta katsomisen arvoisen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2010
 14. The Crusher

  The Crusher Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2002
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako joku sanoa, monesko tuotantokauden jakso oli kyseessä viime torstaina (15.4)? Oli tallennus failannut niin pitää etsiä jossain muussa formaatissa ja katsoa. :OI
   
 15. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 989
  Saadut tykkäykset:
  6
  yhdeksäs taisi olla

  su-ma yönä uusintana nelosella klo 00.20
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2010
 16. The Crusher

  The Crusher Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2002
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aah, kiitos!
   
 17. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  25
  Enää ei taida kovin moni täällä(kään) seurata sarjaa Suomen esitystahtiin. Tällä hetkellä mennään mielestäni kyllä jopa parasta vaihetta koko sarjan aikana. Toisaalta harmittaa, että saaren mysteerit ovat alkaneet selvitä, mutta minulle nämä tähän mennessä annetut "vastaukset" ovat ainakin olleet yllättävänkin järkeenkäypiä. Saa sitten nähdä kuinka nopeasti paketti lopulta kääritään kasaan...
   
 18. Kicker

  Kicker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, montakos jaksoa tätä viihdettä on enää jäljellä?
   
 19. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Seuraan kyllä, mutta samalla toivon että loppuisi jo. Nämä tämän kauden tapahtumat ovat olleet sellaista tekemällä tehtyä vääntämistä että tehdään nyt jotain koukeroita, jotta saataisiin kasaan se määrä jaksoja mitä myyntiosastolla on studiolle luvattu. Mutta pakko on katsoa loppuun kun kerran koko sarja on tähän saakka muutenkin katsottu.

  Nelosella tämä tulee peräkkäin FlashForwardin kanssa ja se alkaa häiritä tosissaan, että molemmissa on samat naamat näyttelemässä eri hahmoja.
   
 20. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  7, jaksot 17 ja 18 ovat kuitenkin sama jakso.