Lost - juoni, tapahtumat yms. Suomen esitystahdissa

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Mika, 27.01.2006.

 1. jarb

  jarb Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.06.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  0
  Henry Gale sanoi jotenkin itsevarmanoloisesti sen purjehdussuunnan 325. Liekkö silläkin jotain tekemistä. Toisaalta tämä aiempi purjeveneilijä kiersi ympyrää pääsemättä pois ja manaili kompassia. Tähän kun vielä yhdistää magneettijutut saarella, niin lienee selvää että Michael tulee takaisin joko tarkoituksella tai vahingossa.
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tietenkin asian voi ajatella niin, että kaikkihan tuolla tietää, että saarella tapahtuu vähän väliä outoja ja että joskus tulee nähtyä sellaista mitä muut eivät näe (miksi silloin alkaa psykoilemaan yhdestä valo- ja ääni-ilmiöstä?). Ehkä jokaisella "lostilaisella" on omia tällaisia kokemuksia, mutta niitä vaan ei ole näytetty telkkarissa (sarja menettäisi totaalisesti otteensa, jos alettaisiin käymään läpi monen kymmenen ihmisen yhden päivän tapahtumia jne.). Kyllä niitä "kasvottomia nobodyja" tarvitaan, koska jos jokin on realismia niin se, että isossa lentokoneessa on paljon matkustajia. Tietenkin sen putoamisen jälkeen vain päähenkilöt oltaisiin voitu jättää henkiin, mutta toisaalta eikös yksi sarjan pointeista ole se, että "lostilaiset" muodostavat tavallaan sivilisaation -- ja siihen tarvitaan vähän enemmän ihmisiä kuin päähenkilöt. Onhan oikeassa maailmassakin niin, että valtion johtohahmot ovat tavallaan kuin "päähenkilöt", jotka tekevät niitä ratkaisua ja muut kansalaiset ovat sitten niitä "lampaita", jotka kokevat ne "päähenkilöiden" ratkaisut kokevat.

  Se mikä minulle on ollut logiikan vastaista on se, että on nuo "lostilaiset" sen verran tyhmiä, etteivät näytä vieläkään täysin tajuavan, että ne "othersien" resuiset vaatteet ja alkuasukas-majat ovat ihan täysin silmänlumetta. Sentään tekoparran ne äkkäsivät, mutta kyllä jos minä olisin Kate, niin en suinkaan hyppäisi ihqn Josh Hollowayn esittämän Sawyerin syliin vaan tajuaisin, että näkemäni perusteella (Katehan käväisi siellä paikassa missä huomasi, että pukukopeissa on niitä "othersien" naamiaisasuja) "othersit" ovat kehittyneitä ja viilaavat "lostilaisia" linssiin joka asiassa.

  Tuota en muuten itse heti osannut odottaa, että Henry Gale on "othersien" pelätty johtaja. Toki onhan se aika klisee, että saadaan kiinni henkilö, jonka luullaan olevan osa vihollisjoukkoa, mutta joka onkin paitsi osa sitä niin myös sen johtaja.

  Eiköhän se niin mene, että "othersit" ovat jotenkin valjastaneet Waltin yliluonnolliset voimat (saaneet hänet uskomaan mitä hänen "tulee tehdä"). Tai sitten Michealille tulee selväksi, että Waltin takia hän ei voi palata oikeaan maailmaan, koska jos hän palaa, niin Waltin takia tulee "maailmanloppu" tai jotain. Jännää... :naminami:
   
 3. RTF

  RTF Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli hyvin mielenkiintoinen jakso, mutta minua häiritsi se, että loppukohtauksella paljastettiin reaalimaailman olemassaolo samaan aikaan saaren tapahtumien kanssa. Sehän tarkoittaa, että kaikelle omituiselle löytyy joku ihan tyhmä luonnollinen selitys. Olisi ollut paljon mielenkiintoisempaa, jos saari olisi joku UFOjen koe, valveuni, toinen ulottuvuus tai jokin ihan muu. No ei voi mitään, jatkan silti sarjan katsomista, kun on niin hyvä.

  Kolmoskautta odotellessa minua kiinnostaisi lukea tietoja aikaisempiin jaksoihin piilotetuista salaisuuksista ja spekulaatiota saaren tapahtumista, mutta en haluaisi spoilaantua. Lostpediassa esimerkiksi on kolmoskaudessa selvinneet uudet asiat kirjoitettu artikkeleiden sekaan, josta ne voi vahingossa lukea. Tietääkö joku täällä jotain muuta samankaltaista sivua?
   
 4. kimizz

  kimizz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.06.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosi elämä vähän sotkee tuota Lostin magiikkaa, liittyen viime jaksoon mutta en kerro enempää(en osaa laittaa spoiler tageja)

  No kaksi kautta takana, jotenkin sama fiilis kun toinen tuotanto kausi Aliaksesta päättyi. Diggailen sarjasta tosissaan ja sen takia pikkuhiljaa tulee muutamia kysymyksiä mieleen. Milloinkohan sarja loppuu, milloin olisi hyvä lopettaa ilman että juoni kärsii, mitenhän juoni jatkuu ja onkohan käsikirjoittajillakaan mitään hajua kuinka edetä :D ei voi mittään, tommonen se meizin mieli on...

  Mutta kyllä oli taas viimeiset jaksot tuotantokaudesta kiinnostavia, niin kuin arvata saattaa. Kausien alku ja loppu on aina mielenkiintoista, välissä saattaa olla muutama kiva jakso mutta muuten juoni junnaa paikallaan.
   
 5. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös lentokone ole tehty alumiinista? Ja sisällä olevat piuhat kuparista? Onkos noista kumpikaan magneetiin reagoiva metalli? Paljonkohan koneessa sellaista olisi, noin niin kuin putoamisen kannalta?
   
 6. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Konehan repeytyi jo ilmassa, näin ollen itse magneetti ei vetänyt konetta alas. Sensijaan kenties aiheutti jotain vikoja, ja repi magneettikenttään reagoivat esineet erilleen koneesta.
   
 7. Jr. Ewing

  Jr. Ewing Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.09.2006
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yes sir. Correctamundo.
   
 8. Yläpesä

  Yläpesä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2002
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä alumiini jonkin verran reagoi magneettikenttään, mutta se taitaa lukeutua heikosti reagoiviin (paramagn.). Kupari ei ymmärtääkseni reagoi magneettiin. Tosin Lostissa siinä "lockdown" -ovessa esiintyneessä kartassa on merkittynä sellaisia tähtitieteellisiä magneettisuuslukuja jotka saattavat riittää alumiininkin tanssittamiseen.
   
 9. Tommi Helminen

  Tommi Helminen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta taas kakkoskauden lopetusjakso oli jo "viimeinen tippa" sarjan uskottavuuden suhteen. Ihan kuin tuottajat huomattuaan sarjan saavuttaman suosion, pitkittäisivät sitä tarkoituksella kaivaen itseään kokoajan syvemmälle suohon.

  Minusta taas koko sarjan voi pelastaa ainoastaan se, että näille asioille löytyy joku luonnollinen selitys, joka olisi kuitenkin salaperäinen ja jonka tarkoitus olisi pysyä ihmisiltä salassa.

  Yksi kysymys: Mistä muka ilmenee, että Waltilla olisi yliluonnollisia kykyjä?

  Älkää ottako tätä viestiä niin, ettenkö pitäisi sarjasta. Päinvastoin, olen katsonut yhtä missausta lukuunottamatta kaikki jaksot ja pidän siitä, mutta se, pidänkö jatkossa, on vielä kysymysmerkki. Mielestäni ykköskausi oli kuitenkin parempi kuin kakkonen. Toivottavasti sarja ei veny loputtomiin vaan päättyy korkeintaan 4. tuotantokauden jälkeen. Ei oikein pysty pitämään jännitystä yllä kovin pitkään.
   
 10. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 866
  Saadut tykkäykset:
  8
  Hesarin blogeissa oli juttua, että Lostia tulisi sata jaksoa, eli viisi tuotantokautta. Tuolta voi varmistaa, lopussa on sitaatti myös siitä, mistä Lostissa on kyse: http://blogit.hs.fi/ahlroth/mista-lostissa-on-kyse/ (Eipä taida spoilata mitään tuo blogijuttu, mutta jos varma haluaa olla niin ei ole pakko lukea.)
   
 11. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 624
  Saadut tykkäykset:
  291
  Joo, tämä on ihan "lohdullinen" uutinen... toivottavasti ABC ei pakota jatkamaan sarjaa pidempään kuin on tarvis. Eikös tuo nyt selvästi osoita sen, että Lostin tarinan päämäärä ja loppu on tiedossa, liian usein kun täälläkin on "epäileviä Tuomaita" jotka sanovat että koko Lost on pelkkää randomia vailla tarkoitusta. Sarja on siis jokin aika sitten ylittänyt puolivälin tuosta ~sadasta jaksosta. Hyvä olisi muuten pysäyttää koko sarja maagiseen jaksomäärään 108!
   
 12. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
 13. kimizz

  kimizz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.06.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lost loppuu 2010, kertoo ainakin nelosen teksti-tv. Vielä olisi sitten neljä kautta jäljellä. Tuntuu melko suurelta määrältä jaksoja. 3kaudesta en tiedä(ei uskalla tarkistaa spolereiden takia) mutta 3 viimeistä kautta sisältää 16jaksoa/vuosi.

  Tuli aika turhauttava fiilis kun miettii että tää kakkoskauden päätös on vielä melko kaukana loppuratkaisuista.

  Mitäs muut on mieltä?
   
 14. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kolmoskaudella on yhteensä 23 jaksoa. (Jaksot 22 ja 23 ovat finaali.)
   
 15. tpt76

  tpt76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  493
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko vielä mitään tietoa koska R2 S3-Boxi ilmestyy?
   
 16. phanatic

  phanatic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2006
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä tuo S3 ole vielä edes esitetty loppuun jenkeissä, taitaa sielläkin boksi tulla vasta alkusyksystä.
   
 17. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 624
  Saadut tykkäykset:
  291
  Muistutus, että Lostin kolmas kausi starttaa tänään Nelosella klo 21.00.
   
 18. Wade

  Wade Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2002
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
  i have lost my intrest in LOST eli ei vaan jaksa näemmä katsoa tätä enää... :(
   
 19. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 654
  Saadut tykkäykset:
  65
  Ei katsottu uuden kauden alkua täälläkään... Ei yksinkertaisesti enää kiinnosta...
   
 20. Joe

  Joe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  5
  Minäpä katsoin ja oli jopa yllättävän kiinnostava. Olen kyllä myös meinannut unohtaa koko sarjan, mutta nyt täytynee pari jaksoa katsoa.