Lost - juoni, tapahtumat yms. Suomen esitystahdissa

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Mika, 27.01.2006.

 1. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 639
  Saadut tykkäykset:
  65
  Taas oli Lostilaisilla ovela juoni. Yksi kaveri sanoo lähtevänsä edeltä veneellä vakoilemaan vihollisen leiriä ja sitten liittyy takaisin omaan porukkaansa ja "kävellään sitten yhdessä suden suuhun".

  Sitten ilmenee, ettei tämä seilaamaan innostunut kaveri osaa edes seilata! Ja muut ovat jo lähteneet! Olisi hieno suunnitelma kaatunut jo siihen, jollei seilaustaitoiset olisikaan halunneet seilaamaan lähteä.

  Ja mitä järkeä sillä veneellä muutenkaan oli lähteä liikeelle? sellaisenhan nyt näkee rannasta 100 kertaa helpommin kuin jonkun joka olisi ymmärtänyt hiipiä läpi viidakon.

  Ällistyttävään suunnitelmaan kuului vielä merkkinuotion rakentaminen, että vihollinen varmasti saisi tietää, että muitakin on leiriä lähestymässä kuin "kutsutut vieraat".

  Ei järkeä paljon käsikirjoittajien päässä näytä asustavan.
   
 2. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 866
  Saadut tykkäykset:
  8
  Aiheen ohi menee, mutta kun Lostin Hume tuota alkoholia joi. Monty Pythonin filosofien ryyppäämislaulu:

  "Immanuel Kant was a real pissant
  Who was very rarely stable.

  Heidegger, Heidegger was a boozy beggar
  Who could think you under the table.

  David Hume could out-consume
  Wilhelm Friedrich Hegel, [some versions have 'Schopenhauer and Hegel']

  And Wittgenstein was a beery swine
  Who was just as schloshed as Schlegel.

  There's nothing Nietzsche couldn't teach ya
  'Bout the raising of the wrist.
  Socrates, himself, was permanently pissed.

  John Stuart Mill, of his own free will,
  On half a pint of shandy was particularly ill.

  Plato, they say, could stick it away--
  Half a crate of whisky every day.

  Aristotle, Aristotle was a bugger for the bottle.
  Hobbes was fond of his dram,

  And René Descartes was a drunken fart.
  'I drink, therefore I am.'

  Yes, Socrates, himself, is particularly missed,
  A lovely little thinker,
  But a bugger when he's pissed."
   
 3. Stormlord

  Stormlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2006
  Viestejä:
  677
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lockesta kirjoitin joskus lukiossa projektin, ja kieltämättä saarelle saapumiseen ja lostilaisten "uuden elämän alun" ja Tabula rasan välile voisi jotain linjanvetoja tehdä. En nyt enää kyllä jaksa muistaa kaikkea aiheeseen liittyvää, joten säästän itseni nolaamiselta ja pidän suuni kiinni :D
   
 4. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  72
  Eivätkös nuo sankarit jossain vaiheessa olleet jossain luolassa? Platonillahan on tämä tarina ihmisistä luolassa ja filosofien roolista tällaisessa tilanteessa. Itse olen lopettanut sarjan katsomisen, joten en tiedä, onko tuolle saatu mitään tukea.
   
 5. superpallo

  superpallo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  1 853
  Saadut tykkäykset:
  0
  IS näköjään jatkaa edelleen Lost-uutisointia. Eli ei kannata lukea lehden nettisivuja, jos (mahdollisilta) juonipaljastuksilta haluaa välttyä. Lisää valituksia kiitos.
   
 6. kimizz

  kimizz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.06.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kertaa on nyt nähty neloselta pätkiä ensi jaksosta. Jotain kummaa tapahtuu, joku valkoinen voimakas tsydeemi näytti vaikuttavan niin lostilaisiin ku othersseihin, liittyisköhän tuo Locken suunnitelmiin lopettaa sen napin painaminen?

  Eilen mietin sitä kun orientaatiossa sanottiin että siellä luukussa olevat kuuluvat johonkin psykologiseen kokeeseen. Mutta onko koe nappien painaminen vai se että esim.Desmondia edeltänyt kaveri luuli ulkopuolisen maailman olevan jollain tavalla saastunut. Siitähän oli myös luukun kannessa viite "quarantine"

  Mielenkiinnolla odotan huomista...
   
 7. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Jättipatsaan jalka teki mukavan säväyksen viime jaksossa, mutta pahoin pelkään että on taas yksi niistä erikoisuuksista, joihin ei jatkossa kuitenkaan kiinnitetä liiemmälti huomiota.
   
 8. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Vähän niin kuin se jääkarhu ekalla tuotantokaudella. Ei kai sitäkään mitenkään selvitelty vai menikö vaan multa ohi?
   
 9. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 639
  Saadut tykkäykset:
  65
  No, ensimmäisen kauden lopussa esiteltiin "luukku", jonka ympärillä sitten toinen kausi vietettiinkin. Ehkä kolmannella kaudella sitten kiipeillään tuolla irtojalalla?

  Eniten toki kiinnostaisi se lentelevä musta pilvi joka siellä saarella on kummitellut, mutta siihenpä ei viitsitä paljoa keskittyä...
   
 10. Yläpesä

  Yläpesä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2002
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei selvitelty. Locken näkemä pimeässä hohtava kartta mainitsee jääkarhuista jotain ja videonauhoissa puhutaan zoologisesta asemasta.

  Muita "ohitettuja":

  puita heilutteleva suuri "otus"
  smokie, musta pilvi
  Adam ja Eve, luolasta löytyneet luurangot
  Black Rock, laiva
  mereen menevä kaapeli Rousseaun asumuksen lähellä
  kuiskaukset
  tavaratäydennys-laskuvarjo
  radiomasto Rousseaun mainitsemana
   
 11. Veikka

  Veikka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2004
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  1
  Entäs se mystinen numerosarja, joka tuottaa lottovoittoja ja onnettomuuksia?

  Käsikirjoittajilta roikuu jo niin paljon irtonaisia langanpätkiä tässä, etteivät kyllä pysty niitä solmimaan yhteen muuten kuin aina niin laadukkaalla "heräsin ja kaikki olikin unta" -kikalla. :p
   
 12. EcoR1

  EcoR1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.04.2006
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseasiassa se käytännössä selitettiin tarkkaavaisimmille katsojille jaksossa, jossa Locken jalka jäi paineoven puristuksiin. Tällöinhän valojen himmentyessä seinästä erottui kartta:

  [​IMG]

  Karttaa tutkineet fanit ovat tehneet siitä heti jakson ilmestymisen jälkeen tarkemman version, josta selviää mm. seuraavaa:
  "Rev- 4.2.02 Posible location of zoological research facility. Stated goal accelerated de-territorial of Ursus martimus through gene therapy and extreme climate change" Ursus martimushan on jääkarhun tieteellinen nimi. Jos joku haluaa tutkailla muita kartassa näkyviä tekstejä tarkemmin niin se löytyy täältä: http://img.photobucket.com/albums/v301/kimsphotos/lost/243bfbf3.jpg Spoileriherkät älkää katsoko!

  Eli siinähän tulikin se jääkarhu selitettyä. Varmasti asian pariin tullaan vielä paneutumaan itse sarjassakin myöhemmillä kausilla.
   
 13. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  282
  Joo, vaikka jääkarhuja ei suoranaisesti ole kädestä pitäen selitettykään, niin ihan loogisella päättelyllä voi jotain arvailla että miksi tuolla saarella tuollainen karhu ylipäänsä edes kikkailee. Ja tuo ylläoleva kartta on tosiaan sellainen, että sitä tutkimalla voi vetää aika monia johtopäätöksiä tietyistä asioista... itse pidän Lostissa juuri siitä, että se suorastaan houkuttelee spekuloimaan ja miettimään eri asioita ja mahdollisuuksia. Koko sarja on mielestäni hieno mysteeri ja "puzzle".
   
 14. Cress

  Cress ~ Samppa ilman huumoria Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahus, kun seuraan sarjaa televisiosta ja tuo kartta oli näkyvissä muutaman sekunnin. En vain kerennyt lukea tuosta tekstejä jääkarhusta, joten tuskin tuota voi sanoa asian selvittämiseksi. Minä voin katsoa tuota karttaa tarkemmin netistä, mutta moniko katsoja on valmis näkemään vaivaa moisen takia. Kyllä sekavat asiat pitää selittää kunnolla eikä olettaa että jokainen ostaa dvd:t joista sitten pausen ja suurennuslasin kanssa selvittää kummallisuudet.
   
 15. Kampela77

  Kampela77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.12.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän se jääkarhupuistokin löydy jossain myöhemmässä jaksossa. Lostiin on vain laitettu "piiloon" enemmänkin asioita, jotta innokkaimmille sherlockeille löytyy vähän pengottavaa.
   
 16. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  282
  Noista jääkarhuista vielä sen verran, että ensimmäisenä löydetyn Swan-aseman orientaatiovideossahan käydään läpi noita Saaren eri asemia ja tieteenaloja, joille millekin asema on perehtynyt Siellä oli mm. elektromagnetismi, parapsykologia ja se zoologia. Videossa näytettiin myös jääkarhuja, joita on käytetty testieläiminä. Tässähän on jo yksi selitys, ilman että tarvitsee tutkia noita karttoja suurennuslasilla.

  Se on kuitenkin todettava, että ellen itse olisi ollenkaan seurannut eri nettifoorumeita/lostpediaa itse sarjan seuraamisen ohella, moni asia olisi jäänyt täysin huomaamatta. Sikäli Lost on melkoinen aarreaitta, mutta kyse onkin vain siitä kuinka moni jaksaa ja viitsii seurata foorumeita siinä ohessa.
   
 17. Bengil

  Bengil Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2004
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas hyvä jakso tuo 2-kauden viimeinen. Kirjoittelen tähän vähän (uusia) auki olevia asioita jos vaikka joku innostuisi spekuloimaan, tai olisi ollut tarkkasilmäisempi...

  Mitäköhän hatchille tapahtui kun Desmond käänsi avainta? Jaksossa viitattiin padon murtumiseen eli nyt jotain sähkömagneettista pääsi valloilleen? Ja toisaalta, mitä olisi tapahtunut jos avainta ei olisi käännetty, olisiko silloin tapahtunut "väkivaltaisempi" sähkömagneettisuuden pullahdus?

  Mitäs tämä höpinä good guyseista oli? Mietin että voiko otherseja pitää hyvinä sen perusteella mitä heistä on näytetty ja vajavaisten muistikuvieni perusteella näin voisi ehkä ollakin, hehän lienevät ainakin tappaneen porukkaa vähemmän kuin "lostilaiset". Toisaalta heidän moraalinsa on jotenkin vinksahtanut lukuisien sieppausten takia ja eikös se Ethankin aika rajusti lostilaisia joskus taputellut.

  Loppu oli aika mielenkiintoinen. Se jätti kyllä ison kysymyksen, että jos Desmondin tyttis etsi Desmondia sähkömagneettisuuden perusteella, mistä hän tiesi, että jotkut anomaliteetit viittaisivat nimenomaan Desmondin olinpaikkaan? Toinen mielenkiintoinen asia oli, että ensimmäisen kerran lostilaisten koneen pudottua viitattiin siihen, että he saattaisivat olla yhä olemassa samassa todellisuudessa muun maapallon kanssa koska vaikutus sinne arktiselle tarkkailuasemalle kiiri.

  "Henry Gale" sanoi "We got more than we bargained for when Walt joined us." Miten niin Walt liittyi heihin?
   
 18. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tapahtumarikas oli tämä kauden lopetus ja sinänsä ihan kelpo jakso. Asioita selvisi ja lisää ihmeteltävää tuli kaksinverroin.

  Sarjassa yksi harmittavimmista seikoista on porukan epärealistinen käyttäytyminen ja nyt siitä saatiin taas roimasti lisää.

  Ilma muuttui kauttaaltaan valkoiseksi ja outo ääni raasti korvia, niin mitäs tuon loputtua sitten tehdäänkään? No aletaan välittömästi siivoamaan muina miehinä paikkoja, kuin suurin tapahtuma olisi ollut se, että joku julma metsäorava olisi käynyt sotkemassa purnukat. Ei pelkoa, ei paniikkia, ei uteliaisuutta - ei edes sen suurempaa kummastusta tapahtuneesta. Yksi kaveri saapuu paikalle ja kuulee että muut eivät palanneetkaan luukulta. Lähdetäänkö sitten ottamaan selvää siitä, mitä heille kävi? No ei tietenkään, mitä nyt leppoisasti iltanuotion äärellä sitten vielä vähän muistellaan tapahtumia.

  Varsinkin nimettömän rantalaisjoukon yhteiset reaktiot ovat ihmetyttäneet ennenkin, varsinainen päätön lammasjoukko. Päähenkilöillä taasen tuntuu mielessä pysyvän kerrallaan vain yksi asiat, muut unohdetaan aina välittömästi taka-alalle. Ehkä tämä kuuluu sarjan salaisuuksiin, kenties kyseessä on ihmisominaisuuksiltaan epäonnistuneiden androidien romuttamo tai lobotomiakerhon kesäleiri. Jos Lost olisi tietokonepeli, voisi sitä syyttää surkeasta tekoälystä.
   
 19. Euso

  Euso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  :DD:DDDDD

  Ihan kelpo kauden päätösjakso, jäin odottamaan jatkoa. Sampan mainitsevat epärealistisuudetkaan eivät liiemmin häirinneet, kai niihin on jo ehtinyt kahden kauden aikana tottua.

  Michael laski taas pisteitään jättämällä ystävät "hyvien tyyppien" käsiin, mutta olen varma siitä, että ei syyllisyyden kalvamana veneilekään pois saarelta, vaan kääntyy vielä takaisin. Michaelista nyt ei niin väliä, mutta Waltissa on vielä niin paljon salaisuuksia ratkomatta, että hukkaan ei tuota hahmoa kyllä heitetä.
   
 20. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  282
  Vaikka joskus saattoikin olla se ajatus, että "miten tätä sarjaa voidaan jatkaa yhtä tai kahta kautta pidempään", niin mulle ainakin tuli tuosta kakkoskauden päätösjaksosta aikoinaan sellainen olo, että ei taida ihan heti loppua tämäkään. Juonenlankoja jäi sen verran paljon ilmaan, että kyllähän kolmoskaudelle riittää tekemistä. Nyt tuossa lopussa ainakin viimeistään vahvistettiin se, että ulkomaailma on yhä olemassa.

  Ja kuten Samppa sanoi, tuo päätön lammasjoukko on ehkä suurin asia, joka minua Lostissa v*tuttaa. Pidän sarjasta hyvin paljon, se on yksi parhaista, mutta tuolla on vain yksinkertaisesti liikaa noita kasvottomia nobodyja. Ne haahuilevat siellä sun täällä eivätkä kiinnostu yhtään siitä, mitä Locke tai muut heidän selän takanaan tekevät. Kakkoskaudellakin nähtiin se, että sitten kun jotain sattuu, esim. kateissa ollut henkilö palaa takaisin rannalle, nämä lampaat ryntäävät heti halaamaan ynnä muuta. Miten heitä voi tällainen asia edes kiinnostaa? Tietävätkö he edes tämän rannalle palaavan henkilön nimeä? Tossa on vaan liikaa hahmoja, joiden virka on olla vain statisteina. Olisi vaikka heti sarjan alussa esitelty tämä ydinjoukko kokonaan, ettei taustalle jäisi näitä tuntemattomia naamoja jotka ovat vain koristeita taustalla. Miksei KETÄÄN kiinnosta mitä Saarella tapahtuu?